HABERLER>SAĞLIK
9 Haziran 2010 Çarşamba - 00:00

EGEBAM, 6 aydır yarım çalışıyor

SES Şube Başkanı Ergün Demir, E.Ü. Çocuk ve Ergen Alkol, Madde Bağımlılığı Araştırma ve Uygulama Merkezi’’nin (EGEBAM) yataklı tedavi bölümünün 6 aydır kapalı tutulmasına tepki gösterdi. Sendikanın topladığı imzalar İzmir Valiliği’’ne teslim edilecek.’

EGEBAM, 6 aydır yarım çalışıyor

SES Şube Başkanı Ergün Demir, E.Ü. Çocuk ve Ergen Alkol, Madde Bağımlılığı Araştırma ve Uygulama Merkezi’’nin (EGEBAM) yataklı tedavi bölümünün 6 aydır kapalı tutulmasına tepki gösterdi. Sendikanın topladığı imzalar İzmir Valiliği’’ne teslim edilecek.’
 
İZMİR- Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) İzmir Şube Başkanı Ergün Demir, sendikada düzenlediği basın toplantısında, EGEBAM'da, taşeron şirkette görev yapan güvenlik ve temizlik personeli sorunundan dolayı 1 Ocak 2010'dan bu yana yataklı tedavi hizmeti verilememesi nedeniyle sağlık haklarının ihlal edildiğini söyledi.
 
EGEBAM'ın kuruluşunda yer alan kurumlardan, konuya ilişkin açıklama yapılmadığını ifade eden Demir, ’“Alkol, madde kullanım sorunu olan çocuk ve ergenlerin tedavi edilerek topluma kazandırılması devletin sosyal sorumluluğu ve görevi olduğu kadar, sağlık haklarının gerçekleştirilmesi için de zorunluluktur'' dedi.
 
Araştırmalara göre, alkol ve madde kullanımına başlama yaşının her geçen gün düştüğüne dikkati çeken Demir, ’“'Koruyucu önlemler alınması, sorunları olan çocuk ve ergen bireylere yataklı ve poliklinik hizmetlerinin ulaştırılması toplum sağlığı açısından oldukça önemlidir. EGEBAM'da yılda yaklaşık 2 bine yakın poliklinik hizmeti verilmekte, 100'e yakın hasta yatarak tedavi hizmeti almaktaydı. Alkol ve madde kullanımı ve bağımlılığın artmasına, madde kullanım yaşının düşmesine, çocuk, ergen psikiyatrisi yatak sayısının azlığına karşın, EGEBAM'ın yataklı tedavi bölümünün kapalı tutulması, kurumların sağlığa, çocuk ve ergenlere bakış açısını göstermektedir. Çocuklara yönelik yatak sayısının azlığına karşın merkezin yataklı bölümünün kapatılmasını hangi yetkili, nasıl açıklayabilir? Merkezin yataklı bölümünün açılmasına ilişkin imza kampanyası başlatıldı. Kampanyaya, EGEBAM'dan yararlanan 100'e yakın ebeveyn imza attı. Toplanan imzaları, İzmir Valiliği ile İnsan Hakları İl Komisyonuna ulaştıracağız.'' dedi.
 
Demir, Türkiye'de hizmet veren 3 merkez arasında bulunan EGEBAM'ın, İzmir'in yanı sıra çevre illerden gelen hastaları kabul ettiğini, konuya ilişkin kuruluş protokolüne imza atan yetkililerden açıklama beklediklerini sözlerine ekledi.
 
AİLELER DE AÇILMASINI İSTEDİ
Madde bağımlısı torunu EGEBAM'da tedavi gören Erkin B. ise torununu 14 yaşındayken hareketlerinde değişimler gözlemlediklerini ve arkadaş ortamını değiştirmeye çalıştıklarını söyledi. Torununun, ilk kez arkadaşının evinde uçucu madde ile tanıştığını, alkol de kullandığını öğrendikten sonra EGEBAM'a müracaat ettiklerini anlatan Erkin B, ''Merkezde yatarak tedavi gördü. Büyük gelişme gösterdi. İlaç tedavisi de halen sürüyor. EGEBAM'ın yataklı tedavi vermemesine çok üzülüyoruz. Torunum, çok yararını gördü, başkalarının da ihtiyacı olabilir'' diye konuştu. Zekiye T. de 17 yaşındaki oğlunun intihara teşebbüs etmesi üzerine EGEBAM'a başvurduklarını belirterek, ''Oğlum 1,5 ay yatarak tedavi gördü. Çok fayda gördük. İhtiyacı olan başka çocuklar açıkta kalmasın. İnsan, başına gelmeden bilemez. Yataklı tedavi biriminin kapanmasını istemiyoruz'' dedi.
 
Madde bağımlılığından tamamen uzaklaşan oğlunu korumak için ismini vermek istemeyen bir anne ise 7. sınıfta arkadaşları ile uçucu madde kullanmaya başlayan oğlunun merkezde 2 kez yatarak tedavi gördüğünü, EGEBAM'ın hizmetinin çocukları bağımlı olan ailelerin için hayati önem taşıdığını söyledi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Pes etmeyen çocuk oyunla büyüyor
Çocuğunuzun hayatta daha cesur olmasını istiyorsanız mutlaka oyunla ...
Günde 1 kilo süt 7 cm boy!
Çocuğunuzun uzun boylu olmasını istiyorsanız mutlaka günde iki su ...
Uyku düzeni başarıyı etkiliyor
ABD’’deki bir araştırma enstitüsünün çocuklar arasında yaptığı araştırmadan ...
 
Kahveyle ilgili 7 çarpıcı gerçek
Her gün zinde kalmak için içtiğimiz kahvenin yararlarının yanında ...
Prostat 50 yaşın üzerinde artıyor
Prostat büyümesi, 50 yaşın üzerindeki her iki erkekten birini etkileyebilmesi ...
Meme kanserinde yeni umut
Deniz süngerinin etken maddesinden geliştirilen ilaç, ileri derecede ...
 
Fıtık tedavisinde devrim
Bel ve boyun ameliyatlarının büyük bir bölümünün gereksiz yere yapıldığının ...
Sigarayı bırakmanın sırrı
KTÜ Farabi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Tevfik Özlü, sigarayı bırakmanın ...
Türkiye yaşlanıyor’…
Araştırmalar, Türkiye'de 2005 yılında yüzde 5.4 olan yaşlı nüfus ...
 
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
34 yıldır katilleri nasıl bulunmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Büyük İnsanlık İçin: MikroRNA!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva