HABERLER>GÜNCEL
9 Ekim 2012 Salı - 09:12

Ege'den kader mahkumu kadınlara örnek eğitim

Ege Üniversitesi, İzmir Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu ve İzmir Çocuk, Gençlik Kapalı Ceza İnfaz Kurumu ile ortaklaşa eğitim protokolü imzaladı.

Ege den kader mahkumu kadınlara örnek eğitim

İZMİR - İmzalanan bu protokol ile EÜ, hüküm giymiş-tutuklu kadın, çocuk ve gençlere; genel sağlık ve eğitim alanında destek vereceği bildirildi. Protokolün imza törenine İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Turan Güzeloğlu, Cumhuriyet Savcısı Turgut Kavak, Başsavcı Vekili Yusuf Arslan, EÜ Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, Rektör Yard. Prof. Dr. Attila Silkü, EKAM Müdürü Doç.Dr.Nevin Yıldırım Koyuncu ve EÜ Üst Yönetimi katıldı.
 
“PROTOKOL MAHKÛMLARA İKİNCİ BİR ŞANS TANIYOR”
Konuşmasına, Atatürk’ün “Cezaevi sorunu önemli bir olaydır” sözü ile başlayan İzmir Cumhuriyet Savcısı Turgut Kavak, “ Yaptığımız işlerle tamamıyla cezaevi tutuklularının topluma kazandırılması amaçlanmıştır. Onları kırmadan, dökmeden, değer vererek geri kazanmalıyız. EÜ ile imzaladığımız bu protokol, mahkûmlara ikinci bir şans tanıyan niteliktedir. Biz Ege Üniversitesi gibi devasa bir birikimle, hazırladığımız protokolü imzalamaktan gurur duyuyoruz. Bizim insanlarımız, kadınlarımız, gençlerimiz ve çocuklarımız bu proje ile topluma hazır hale gelmiş olacak. Projede emeği geçen ve geçecek olan en alt kademeden en üst kademeye teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Ege Üniversitesi’nin toplumsal sorumluluklarını yeri geldiğinde küçük yeri geldiğinde büyük adımlarla yerine getirdiğini söyleyen EÜ Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, “ Bu proje ile ortak çalışmanın mutluluğunu yaşamaktayız. Burada imzaladığımız protokol, bizi farklı bir sayfaya getirmiş oldu. Sorumlusu olduğumuz toplumu ve mahkumları daha iyi anlamak için EKAM ile birlikte tutuklu hükümlülerle anket çalışması yaptık. Yapılan anket sayesinde tutukluların beklentileri ile bizim yapacağımız işlerin arasında bağlantı kurmaya çalıştık. Bu anket değerlendirmesiyle, yaptığımız başlangıcı çeşitlendirmiş olduk. Araştırma sonucunda sağlığın ve sosyal ihtiyacın başta olması bizi bu alanda çalışmalar yapmamızı sağladı. Bu kapsamda tutuklu,  hükümlüleri daha iyi anlamış olduk ve böylece birlikte çalışırken farklı pencereler açmış olacağız. Bu pencereyi ayrıcalıklı üniversite olan Ege Üniversitesi ile açmaktan gurur duyuyorum. Bu gurur ile Türkiye’de bir “Ege” modeli kuracağız” şeklinde konuştu.
 
“ PROTOKOL NELERİ KAPSIYOR?”
Protokol öncesi yapılan alt yapı çalışmaları ile kurumlar arası tanışmaların olması işbirliğin daha paylaşımlı olmasını sağladı. Ayrıca kurumlar arası işbirliğinin yapılması için protokol metni Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürlüğünün onayına sunulmuş, protokol onaylandıktan sonra çalışmalara başlanmış oldu. Daha sonra yapılan anket çalışması ile mahkûmları istekleri belirlendi. Böylece Ege Üniversitesi’nce genel sağlık, ağız ve diş sağlığı, madde bağımlılığı, psikiyatri, kadın sağlığı ve üreme, çeşitli eğitim faaliyetleri, sosyal-kültürel faaliyetler ve proje desteği verilmiş olacak.(Ege Ajans)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Org. Özel'den sınıra sürpriz ziyaret
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, 2. Ordu Komutanlığı sorumluluk ...
Hükümet açıkladı: Bayram tatili kaç gün olacak?
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Arefe gününün de tatil edildiğini Kurban ...
Hatay'a üçüncü havan mermisi: Bu kez tarlaya
Hatay'ın Altınözü ilçesinin sınırın sıfır noktasına yakın bölgesine üçüncü kez havan mermisi düştü.
 
Rabia Öğretmen’in katiline ömürboyu hapis istemi
İzmir’de sınıfa geç geldiği için kendisini okul müdürüne gönderen fen ...
Siyasetin gündeminde o sözler: Teröriste ağlamayan...
Diyarbakır Emniyet Müdürü Güven’in “Ölen teröriste ağlamayan insan değildir” ...
HSYK’dan savcılara ‘konuşma’ filtresi!
Kurul, tüm savcılara kapsayan bir karar alarak röportaj için içerik hakkında ...
 
Elif ölümden döndü, vuranlar serbest kaldı!
İzmir'de balonlara havalı tüfekle atılan bilyenin kalp zarına saplandığı ...
Alkol başını yaktı: Başbakan’a küfüre 2.5 yıl hapis!
Balçova’da parkta alkol alıp olay çıkarttığı iddiasıyla polis tarafından ...
Müftüden uyarı: Kuran’daki bu isimleri çocuğunuza koymayın
Samsun Müftüsü Hayrettin Öztürk, “Aileler çocuklarına Kur'an'dan isim ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
50 yıl önce nasıl katil oldu?
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Metanoya!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva