HABERLER>GÜNCEL
27 Eylül 2011 Salı - 09:30

Efes Döviz'in sahibi öldürüldü

Çankaya'daki Efes Döviz Bürosu, kimliği belirsiz bir silahlı soyguncu tarafından soyuldu. İşyeri sahibi Hasbi Tırış'ı ağır yaralayan soyguncu olay yerinden kaçarak kayıplara karıştı.

Efes Döviz in sahibi öldürüldü

İZMİR - Hastaneye kaldırılan Tırış yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Döviz bürosunun eski sahibi Cengiz Çiftçi ile işletme müdürü Nevzat İşler de 9 yıl önce iki saldırgan tarafından kurşunlanarak öldürülmüştü. Kaçan zanlılar geçen süreye rağmen yakalanamamıştı.
 


Olay, bugün saat 17.30 sıralarında, Çankaya Semti Gazi Bulvarı 116 numarada bulunan Cengiz İşhanı'nın zemin katındaki Efes Döviz Bürosu'nda meydana geldi. Bir çalışanıyla birlikte dövüz bürosunda bulunan 55 yaşındaki Hasbi Tırış, hesapları kontrol ederken, içeriye giren kimliği belirsiz kişi belindeki tabancayı çıkartarak paraları istedi. İşyeri sahibi evli ve 4 çocuk babası Tırış paraları vermemek için direnmeye başlayınca elindeki tabancayı ateşleyen soyguncu Tırış'ı sol göğsünden yaraladı. Yaklaşık 10 bin TL'yi alan soyguncu işlek bir noktada bulunan döviz burosundan dikkat çekmemek için yürüyerek çıkıp onlarca kişinin arasından olay yerinden uzaklaştı.
 
Büroda görevli Pınar Şengün kısa süreli şok yaşarken silah sesine gelen çevredeki esnaf Tırış'ı kanlar içerisinde görünce durumu polise ve sağlık ekiplerine bildirdi. Gelen sağlık ekipleri Tırış'ı ambulansla Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırdı. Göğsünden vurulan Tırış hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
 
Olay Yerin İnceleme ekiplerinin parmak izin aldıkları işyerinde, güvenlik kamerasının arızalı olması nedeniyle kayıt yapmadığı tespit edildi. Bunun üzerine çevredeki iş yerlerinin güvenlik kamerası görüntüleri incelenirken, bu görüntülerden soyguncunun eşkali tespit edilerek ekiplere dağıtıldı. Soyguncunun kimliğinin belirlenmeye çalışıldığının kaydeden güvenlik güçleri, yaklaşık 1.65 boyunda 40-45 yaşları arasında olan üzerinde kırmızı çizgili beyaz gömlekli ve siyah pantolan bulunan elinde kırmızı ve siyah 2 poşet taşıyan soyguncunun yakalanması için çalışmaların sürdüğü bildirildi.
 
Büro çalışanı evli ve 1 çocuk annesi Pınar Şengün'ün ilk ifadesinde kapanış saatine yakın bir zamanda iş yerine gelen kişinin silahını çıkarıp para istediğini, buna tepki gösteren Tırış'ı silahla vurduğunu, Tırış'ın yere yığılmasının ardından soyguncunun kendisine yönelerek para istediğini, bunun üzerine verdiği bir miktar parayı poşete koyan saldırganın iş yerinden çıkarak hızla uzaklaştığını söylediği öğrenildi. Olayın duyulmasıyla birlikte döviz bürosuna gelen Tırış'ın kızı Zeynep Tırış'ın babasının ölüm haberiyle yıkıldı. Olay yerinde polislerden bilgi alan Zeynep Tırış'ın güçlükle ayakta durduğu gözlemlendi.
 
ELİNİ KOLUNU SALLAYARAK UZAKLAŞTI
Yaklaşık 10 bin TL'yi alan soyguncu, işlek bir noktada bulunan döviz burosundan dikkat çekmemek için yürüyerek çıkıp onlarca kişinin arasında olay yerinden uzaklaştı. Olayın şokunu üzerinden atan Şengün'ün haber vermesi üzerine, gelen sağlık ekipleri tarafından ambulansla Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Hasbi Tırış, müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
 
MOBESE KAYITLARINDA GÖRÜLDÜ
Olayın ardından harekete geçen Emniyet Cinayet Büro Amiri Levent Binici ve ekibi, işyerinin arızalı olan güvenlik kameralarının kayıt yapmadığını belirledikten sonra çevredeki tüm işyerlerine ait görüntüler ile ilk kez bu bölgedeki MOBESE kayıtlarını tek tek incelemeye aldı. Bu görüntülerden soygunu gerçekleştiren kişinin, olayın ardından bir süre yaya olarak kaçtığı ardından da 35 BBM 33 plakalı otomobile binerek izini kaybettirmeye çalıştığı saptandı. Araştırmalarını bu plakalı otomobil üzerine yoğunlaştıran Binici ve ekibi, aracın Gürçeşme Semti'nde bir evin önünde park halinde olduğunu belirledi.
 
İZSU'DA GÜVENLİK GÖREVLİSİYMİŞ
Ekiplerin bu bölgedeki araştırmaları sonucu, soygunu gerçekleştiren İZSU'da güvenlik görevlisi olarak çalışan M.Y. ile kendisine olayın ardından yardım eden üç arkadaşının kimliği belirledi. Bu kişilerin adreslerinde önlem alan ekipler, ilk olarak otomobille eve gelen M.Y.'yi ardından da arkadaşlarını yakaladı. M.Y.'nin, kanlı soygunun ardından üzerindeki kıyafetleri yeni aldıklarıyla değiştirdiği, traş olduğu ve arkadaşlarıyla da alkol alıp eğlendiği belirlendi. Gözaltındaki 4 şüphelinin sorgularının sürdüğü bildirildi.
 
AYNI DÖVİZCİNİN ESKİ SAHİBİ VE MÜDÜRÜ DE ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ
Efes Döviz Bürosu'nun eski sahibi Cengiz Çiftçi ile işletme müdürü Nevzat İşler, 26 Ekim 2002'de kimliği belirsiz 2 kişi tarafından tabancayla vurularak öldürülmüş, içinde döviz bulunan çantaları da çalınmıştı. Kaçan şüpheliler, geçen süreye rağmen hala yakalanamadı.
DHA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
okan 28 Eylül 2011 Çarşamba 23:40

Allah rahmet eylesin on numara bir insandı

Yorumu oyla      12      6  
Hüseyin 27 Eylül 2011 Salı 13:56

Komşumun katilini hemen yakalayan polisimizi kutlarım. Hasbi kardeşime allahtan rahmet yakınlarına başsağlığı dilerim.

Yorumu oyla      17      6  
okan 27 Eylül 2011 Salı 13:26

demek izsu'da güvenlik görevlisi? belediye daha önce de şoförlerinin ehliyetlerini kontrol etmemiş ve alkol nedeni ile ehliyeti alınan biri ölümlü kazaya karışmıştı. o kadar personel çalışıyor, bu tür durumları kontrol etmek çok mu zor?

Yorumu oyla      19      8  
Mehmet 27 Eylül 2011 Salı 09:50

Eski işyeri sahibi ve çalışanının katillerini hala bulamamak polis için çok acı. Ayrıca komşumuz iyi insan Hasbi kardeşimize allahtan rahmet dilerim. Sessiz efendi ve çok iyi insandı.

Yorumu oyla      23      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
BDP toplantısındaki saldırının şokunu atlatamadı
Bayraklı’da, BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel'in de katıldığı ...
6 yaşında ama 3,57 promil akollü çıktı
Kiraz’da, uykudan uyanıp buzdolabından su yerine yanlışlıkla bira içen ...
Bergama'dan, Büyükşehir'e mektup var!
İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne 2 Mayıs'ta Emniyet Müdürlüğü tarafından ...
 
Tezkerenin süresi uzatılıyor
Hükümet Sözcüsü ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, “17 ekim 2011 tarihinden ...
Piri Reis çalışmalarına başladı
Urla Limanı'ndan, sismik araştırmalarda bulunmak üzere yola çıkan Piri ...
Ankara'da şiddetli patlama!
Ankara'nın Aydınlıkevler semtinde bir iş merkezinin zemin katında bulunan ...
 
Yargıtay'da şok istifa!
Yargıtay 1. Hukuk Dairesi Tetkik Hakimi Celal Çelik, görevinden istifa etti.
Şehit yakınından, 'PKK mecliste ' sloganına tepki
Sehit Er Önder Turgay’ın cenaze töreninde, terörist saldırıları protesto ...
İzmir şehitlerini onbinlerle uğurladı
Siirt'in Pervari ilçesinde teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva