HABERLER>İŞ DÜNYASI
6 Haziran 2024 Perşembe - 10:27

EBSO Çevre Ödülleri sahiplerini buldu

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) tarafından çevre koruma ve yeşil dönüşüm odaklı çalışmalarıyla öne çıkan sanayi tesislerine verilen 2023 Çevre Ödülleri, törenle firma temsilcilerine takdim edildi. Törende ayrıca 5 Haziran Dünya Çevre Günü kapsamında Ege Orman Vakfı işbirliğiyle  “Orman Yangınlarına Bakış" Konferansı gerçekleştirildi.     

EBSO Çevre Ödülleri sahiplerini buldu

Dünya Ekonomik Forumu'nda açıklanan küresel riskler arasında iklim değişikliği ve ekstrem hava olaylarının ön sırada yer aldığını hatırlatan EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, "Bilindiği gibi Dünya Ekonomik Forumu tarafından her sene açıklanan küresel risklerde son yıllarda iklim değişikliği, ekstrem hava olayları ilk 3 risk arasındadır. 10 yılı içeren risklerin ilk 5’inin 4’ünü yine iklim, ekosistem çöküşü, doğal kaynakların kıtlığı oluşturmaktadır.Son yıllarda, dünya genelinde de şahit olduğumuz, ülkemizde de yaşanan seller, yangınlar gibi afetler de bu tehlikenin ayak sesleridir. Bu da konunun önemini açıkça ortaya koymaktadır. İşte bu tehlikeyi en aza indirgeyecek ormanlık alanlarımızın varlığı, topraklarımızın %56’sına denk gelmektedir. Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) Türkiye’nin yıllık ortalama orman alanı kazanımına göre 2010-2020 döneminde dünyada 6. sırada olduğunu raporladı. Seneye son 5 yılın değerlendirmesi açıklanacak.Kuşkusuz bu başarıda, Ege Orman Vakfımız gibi doğaya gönül vermiş kuruluşların ve paydaşlarının büyük payı var, üstlendikleri misyon çok değerli.İzmirimiz orman yangınlarında ilk 10 bölge arasında olmasa da, yanan her bir ağaç, yok olan her bir canlı ekosistemin sağlıklı işlemesi açısından son derece kritiktir. O nedenle de, bunu önlemeye yönelik atılan her bir adımı çok önemsiyoruz. Ege Bölgesi Sanayi Odası olarak, okyanusta bir damla olabilmek adına biz de Ege Orman Vakfımız aracılığıyla bir ağaçlandırma alanına sahibiz. Daha fazlası adına da bir çalışma içinde olduğumuzu belirtmek isterim.Ege Orman Vakfı’nı; doğayı koruma, ağaçlandırma misyonu dışında, “Çevresel ayak izi projesi” ile de İzmirimize, sanayimize katkı koymaya devam etmesinden dolayı ayrıca tebrik ediyorum. Avrupa Yeşil Mutabakatı kapsamında Avrupa’da uygulanan prosesler, çevre ve atık yönetiminin ne kadar önemli olduğunu göstermiştir. O nedenle, sınırda karbon düzenlemesi ile ilave vergilere maruz kalmamak için karbon salınımı azaltacak önlemlerin alınması son derece kritiktir.Ege Bölgesi Sanayi Odası olarak 1985 yılında kurduğumuz Odamız Çevre Çalışma Grubumuz vesilesiyle yaptığımız çalışmalar ve yüksek farkındalığımız ile dönüşüme uyum sağlamaya çalışıyoruz. 2021 Eylül ayında yayınladığımız yeşil Sanayi rehberi kitabımız, sadece sanayicinin değil tüm sektörlerin hatta bireylerin dahi uyması gereken Avrupa yeşil mutabakatı önlemlerini içermektedir. Zamanımız azdır. Sürece entegrasyona başlamayanlar için süratle harekete geçme zamanıdır" dedi.

6 sanayi tesisine ödül
Törende çevre koruma ve yeşil dönüşüm odaklı çalışmalarıyla ödüle layık görülen, "büyük ölçekli tesisler" kategorisinde Ege Profil, Kale Pratt&Whitney Uçak Motor Sanayi ve Uysal Makina, Uysal 2 Şubesi, "KOBİ ölçekli tesisler" ketagorisinde ise Batı Beton Gaziemir Hazır Beton Tesisi, Birim Makina Sanayi ve Form Endüstri İzmir Şubesi'nin yetkililerine ödülleri takdim edildi.

 
PKK/KCK operasyonu: 12 gözaltı
 
Ali Koç'tan Ebrar Karakurt'a: Seni alacağız
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Köylüler kovdu, bakanlık iptal etti… Kozak’ı kurtaran karar!
Kozak köylülerinin tepkisinden dolayı halkın katılımı toplantısı gerçekleştirilemeyen ...
Sigaraya 15 liralık dev zam yolda!
Temmuz ayında sigara ve alkol ürünleri için geçerli olan ÖTV'ye yüzde ...
'Enflasyon keskin bir şekilde düşecek!'
Bakan Şimşek, Türkiye'de kırılganlıkların azaldığını, kaygılanmaya gerek ...
 
Adalara turist akını... Bayramda kapalı gişe!
Türkiye'den Yunan adalarına kapıda vize uygulaması, Kurban Bayramı'nda ...
Bakanlık ve İZTO el sıkıştı: Askeri arazi sanayi sitesi oluyor!
T.C. Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Bornova’da bulunan Cemal Gürsel ...
Türk Lirası'yla dış ticaret hacmi arttı
Türk lirasıyla ocak-mayıs döneminde 123,4 milyar liralık ihracat, 314 ...
 
Borsa ve kripto para kazançlarına vergi iddiası
Bloomberg, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın borsa yatırımları ve kripto ...
İranlı firma İzmir'e 5 yıl sonra ilk uçuşunu gerçekleştirdi
İran merkezli havayolu şirketi Meraj Airlines, 5 yıl aradan sonra İzmir'e ...
İhracatçılar ihracat yasağı kalsın dedi... Bakanlık 50 bin ton kota verdi!
Türk Zeytinyağı sektörü dökme ve varilli ihracat yasağının kaldırılmasını ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Köprü üstü kalabalık
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İngiltere seçimini okuyalım
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Bozkurt' işareti Avrupa'ya neden dert oldu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kültürel İslam, Siyasal İslam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva