HABERLER>SPOR
2 Nisan 2011 Cumartesi - 09:10

Dünyada ilk...

İzmir Üniversitesi ve Bostanlıspor dünyada ilk üniversite-amatör kulüp işbirliğine imza attı. İlk etapta Bostanlıspor basketbolda İzmir Üniversitesi Bostanlıspor olarak maçlara çıkacak.

Dünyada ilk...

İZMİR - İzmir Üniversitesi ile Karşıyaka’nın en eski ve köklü spor kulüplerinden Bostanlıspor, dünyada ilk kez yapılan “üniversite-amatör spor kulübü” işbirliğine imza attı.
 
Türkiye Tekerlekli Sandalye Basketbol Ligi’nde mücadele eden Karşıyaka Engelliler Spor Kulübü Basketbol Takımı’na verdiği sponsorluk desteği ile Türkiye’de “engelli basketboluna destek veren ilk üniversite” olma unvanını alan İzmir Üniversitesi, yine bir ilk ile spora verdiği desteği artırıyor. İzmir’in en köklü, Karşıyaka’nın en eski spor kulüplerinden Bostanlıspor ile sponsorluk anlaşması yapan İzmir Üniversitesi, dünyada ilk kez yapılan “üniversite-amatör spor kulübü” işbirliğini gerçekleştirmiş oldu. İşbirliği çerçevesinde İzmir Üniversitesi Bostanlıspor’a sporcu desteği ve bilimsel destek verecek, Bostanlıspor ise faaliyet gösterdiği ve göstereceği tüm alanlarda İzmir Üniversitesi adına yer alacak, üniversite öğrencilerine sportif antrenör ve yönetici desteğinde bulunacak.
 
İzmir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kayhan Erciyeş ve Bostanlıspor Gençlik Spor Kulübü Başkanı Avni Erboy, imzalanan protokol ile üniversite ve kulüp deneyimlerini bir araya getirerek, İzmir sporuna katkıda bulunmayı hedeflediklerini dile getirdiler.
 
KARŞIYAKA’DA SPOR TESİSİ YATIRIMI
Anlaşmanın her iki taraf için de büyük yarar sağlayacağına olan inancını dile getiren Rektör Erciyeş, “İzmir Üniversitesi olarak engelli sporuna verdiğimiz desteği bir amatör kulüp ile geliştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Olanaklarımız dahilinde İzmir sporuna ve sporcusuna verdiğimiz destek artarak devam edecek” dedi. İzmir Üniversitesi olarak 2011-2012 Akademik Yılı’nda öğrencilerine kendi spor tesislerinde spor yapma olanağı sağlamak istediklerini ifade eden Erciyeş, “Bir kent üniversitesi olarak kentin merkezi noktalarında gelişim göstermeyi hedefliyoruz. Bu anlamda İzmir Üniversitesi Spor Tesisleri yatırımını Karşıyaka’da gerçekleştirebiliriz” diye konuştu. Rektör Erciyeş, Karşıyaka’da yapılması muhtemel yatırımların spor tesisleri ile sınırlı kalmayabileceğini belirtti ve “Gelecek yıllarda hayata geçirmeyi planladığımız pek çok bölüm ve program da eğitimlerini Karşıyaka’da sürdürebilir” açıklamasında bulundu.
 
EVRENSEL İLETİŞİM DİLİ SPOR
Sporun tüm dünya üzerinden en geçerli iletişim dili olduğunu vurgulayan Bostanlıspor Gençlik Spor Kulübü Başkanı Avni Erboy, “Yaz aylarında yaklaşık 150 çocuğa spor eğitimi verirken artık İzmir Üniversitesi formaları giydireceğiz. İzmir Üniversitesi ile ortaklaşa gerçekleştireceğimiz organizasyonlar sayesinde faaliyet gösterdiğimiz 12 branş sayısını 20’lerin üzerine çıkarmayı planlıyoruz” diye konuştu. Başkan Erboy, Karşıyaka’da yapılacak spor tesisi yatırımı ile kulüpte eğitim verilen sporcu sayısının binler ile ifade edilebileceğini söyledi.
 
Toplantıda İzmir Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor İşleri Müdürü Yrd. Doç. Dr. Serkan Çınarlı ve 9 yaşından bu yana Bostanlıspor’da futbol oynayan ve halen kaptanlık görevini sürdüren, İzmir Üniversitesi futbol takımı antrenörü Sabrican Cankol da hazır bulundu. Çınarlı, bir belediye olarak en önemli eksiği ilçe sınırları içinde bir üniversite bulunmaması olan Karşıyaka’nın, İzmir Üniversitesi desteği ile daha da gelişeceğine inandığını söyledi. 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
cafer aydın 6 Nisan 2011 Çarşamba 22:28

amasya ilininin şirin ilçesi gümüşhacıköy engelliler spor kulübünden genel koordinatörüyüm sizler egede engelli sporuna destek veren firmalara,üniversitelere saygımız sonsuz olup böyle destekleri bizim buralarda malesef bakış açısından mı yada farklı etkenlerden mi bilmiyoruz ama bizlere destek çıkan herhangi bir firma yada üniversite bulamıyoruz.bizler engelli insanlarımız,gençlermiz toplumla entegrasyonunu saglamak ve neler yapabileceklerini kendilerine göstermek ve ıspatlamak istiyoruz bunda da sporun etkisinin ne kadar önemli oldugunu bilmekdeyiz.

Yorumu oyla      12      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Tuzağa düşmeyeceğiz’
Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, futbol takımının başarılarının bazı ...
Galatasaray’da seçim gözüktü
Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu, Mali Genel Kurul Toplantısı'nda idari ...
Bosna Hersek ihraç edildi
Üç ayrı Federasyon başkanı ile yönetilen Bosna Hersek, sonunda FIFA ve ...
 
Beto İstanbul BB maçında yok!
Sarı-Lacivertlilerin Brezilyalı futbolcusu Beto İstanbul BB maçında forma giyemeyecek.
Kocaoğlu Özgener'i ağırladı
Türkiye Futbol Federasyonu Başkan ve yöneticilerini ağırlayan İzmir Büyükşehir ...
Sahne Kobe ve Nowiztki'nin...
NBA'de dün gecenin en önemli maçında Los Angeles Lakers sahasında Dallas ...
 
Göz-Göz iki maç seyircisiz
Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, BUGSAŞ Spor-Göztepe ...
Sporda şiddete ağır ceza
Sporda şiddet ve düzensizliğin önlenmesine yönelik tasarı, TBMM Genel ...
Rövanş maçları 20-21 Nisan'da
Ziraat Türkiye Kupası'nda yarı final rövanş maçları 20 Nisan Çarşamba ...
 
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
34 yıldır katilleri nasıl bulunmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Büyük İnsanlık İçin: MikroRNA!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva