HABERLER>EGE
17 Ocak 2011 Pazartesi - 00:00

Düğün salonunda miras toplantısı!

Mütesellim Karaosmanzade Hacı Ömer Ağa'dan torunu Hacı Hüseyin Ağa'ya kaldığı belirtilen milyon dolarlık arsa mirasından paylarına düşeni almak isteyenler için bilgilendirme toplantısı düzenlendi.’

Düğün salonunda miras toplantısı!




MUĞLA - Mütesellim Karaosmanzade Hacı Ömer Ağa'dan torunu Hacı Hüseyin Ağa'ya kaldığı belirtilen Bodrum'a bağlı Güvercinlik ve Sazköy'de milyon dolar değerindeki 375 dönümlük mirastan paylarına düşeni almak isteyenler için bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
Alınan bilgiye göre, varislerin, 10 milyon doların üzerinde olduğu belirtilen arazilerden hisselerine düşen payları alabilmek için Kocaeli Sulh Hukuk mahkemelerinde açtığı dava sonrasında, 620 varis belirledi.
Bunun üzerine yaşanan gelişmelerin değerlendirilmesi ve mirasçıları temsilen 6 kişinin seçilmesi için Bodrum'un Mumcular beldesindeki düğün salonunda 620 varis ve yakınlarının katılımıyla toplantı düzenlendi.
Zaman zaman tartışmaların yaşandığı toplantı, jandarma ekiplerinin gözetiminde yapıldı.

80 YAŞINDAKİ NİNELERİN MİRAS AŞKI
Toplantıya katılanları temsilen 6 kişi oy birliğiyle seçilerken, bu kişilerin, arazilerin satış süresinde mirasçıları temsilen görüşmelerde bulunması kararlaştırıldı.
Mirasçıların bir bölümü çocuk ve bebekleriyle toplantıya katılırken, 80 yaşın üzerindeki yaklaşık 20 kadın ise yakınlarının yardımı ve bastonlarıyla toplantı salonuna geldi.
Yaşlı kadınlar, çocuklarına ve torunlarına daha iyi gelecek bırakmak umuduyla, miras toplantısını izlediklerini söylediler.
AKRABA EVLİLİĞİ VARİS SAYISINI AZALTTI
Kocaeli'de faaliyet gösteren ve Osmanlı tapularının güncellenmesiyle tanınan emlakçı Tuncer Rıfat Barın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mahkeme tarafından verasetlerin çıkarıldığını belirterek, ’“Artık yerel davalar açılacak. Bu süreçten sonra mirasçıların uzlaşma süreci çok önemli. Çıkan verasetlere göre 620 mirasçı belirlendi. Mahkemeye ilk başvurduğumuzda yaklaşık bin 129 mirasçı vardı. Bunların bir bölümünün akraba evliliği yaşadığı için bu sayı düşüş gösterdi’” dedi.
Verasetlerin çıkmasıyla arazilerin varislerinin de kesinleştiğine işaret eden Barın, 6 mirasçı ve bir avukattan komisyon oluşturulduğunu söyledi. Güvercinlik'te, mirasçılara ait araziler üzerinde mal varlıkları, gayrimenkulleri bulunan vatandaşların da kendi aralarında komisyon kuracağını anlatan Barın, iki tarafın görüşeceğini ifade etti.
Barın, bir sonraki toplantının 8 ay sonra yapılacağına işaret ederek, ’“Mirasla ilgili veraset ilamları çıktı. Davalardan dolayı Güvercinlik köyünün satışını mahkemeden talep edeceğiz. Eğer bu arada komisyonlardan uzlaşma çıkarsa, davaları düşürüp tapularını vereceğiz’” diye konuştu.
ARAZİNİN DEĞERİ 10 MİLYON DOLARIN ÜZERİNDE
Barın, arazilerin 75 dönümünün Güvercinlik sahil kesiminde, geri kalan 300 dönümünün ise Sazköz sınırlarında yer aldığını söyledi.
Güvercinlik'teki arazinin üzerinde aralarında turistik tesisler, iş yerleri ve konutların da bulunduğu çoğunluğu ’“işgalci’” 176 kişiye ait taşınmazlar olduğunu ifade eden Barın, ’“Arazilerin toplam değeri 10 milyon doların üzerinde’” dedi.

Barın, Hüseyin Ağa'nın 3 eşinden 11 çocuğu olduğunu, 8 çocuğunun soyunun devam ettiğini, bunlardan 33 torunu, torunlarının da bine yakın varisi bulunduğunu kaydetti.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Denizli’’de feci kaza: 1 ölü, 3 yaralı
Denizli-Antalya karayolu Cankurtaran mevkisi Karataş kavşağında devrilen ...
Balıkesir’’de ’‘torpil’’ davası!
Savaştepe ilçesi Sarıbeyler beldesinde belediye başkanı ve eşi hakkında ...
Ege sularında yine kaçak göçmen faciası!
Yaklaşık 250 kaçak göçmeni taşıyan "Hasan Reis" adlı bir Türk tenkesi ...
 
Denizli’’de akaryakıt zamlarına eşekli protesto
Çal İlçesi’’nde meydanda toplanan çiftçiler, yanlarına aldıkları eşekle ...
Pınar Karşıyaka’’nın gemisi Karadeniz’’de battı
BEKO Basketbol Ligi’’nde 16.haftada Trabzonspor’’a konuk olan Karşıyaka ...
Erdoğan’’dan Muğla’’da ’‘içki’’ yanıtı
Başbakan Erdoğan, alkollü içki yönetmeliği ile ilgili "Anayasa gençliği ...
 
’‘Devrik Başkan’’ son tatili Bodrum’’da yapmıştı
Halkın ayaklanması üzerine ülkesini terk etmek zorunda kalan Tunus Devlet ...
Balıkesir’’de Gül’’ü ’‘Gülüm benim'le karşıladılar
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Balıkesir’’de bandoyla karşılandı. Gül, ’“Gülüm ...
’‘Müzebüs’’ öğrencilerle Muğla’’da buluşuyor
Rahmi M. Koç Müzesi’’nin Türkiye’’nin her yerindeki öğrencilere ulaşmak ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birkaç gün önce Çin
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
'Pişman olmuş adama Nobel verdiler!'
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Altın anahtarla açılan Sümerbank'ın acı sonu!
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva