HABERLER>EGE
17 Ocak 2011 Pazartesi - 00:00

Balıkesir’’de ’‘torpil’’ davası!

Savaştepe ilçesi Sarıbeyler beldesinde belediye başkanı ve eşi hakkında ’‘boyu küçük ve yaşı büyük’’ kişileri işe almaktan dava açıldı.’

Balıkesir’’de ’‘torpil’’ davası!




BALIKESİR - Savaştepe İlçesi'ne bağlı Sarıbeyler beldesindeki torpil iddialarına Bölge İdare Mahkemesi son noktayı koydu.

Üç itfaiye görevlisinin alımı için açılan sınava suç olmasına rağmen başkanlık eden AK Partili Belediye Başkanı Lütfü Arslandır ile yine aynı komisyonda bulunan ve belediyenin Mali İşler Müdürlüğü'nü yapan eşi Kadriye Arslan hakkında Sarıbeyler Kaymakamlığı dava açılamaz kararı vermişti. Kaymakamın bu kararından sonra şikayetçi Sedayi Aksoy, avukatı aracılığı ile konuyu Bursa Bölge İdare Mahkemesi'ne taşıdı.
Torpil iddialarını inceleyen Bölge İdare Mahkemesi, belirtilen şartlara uymayan ve boyu kısa olan 2 kişi ile yaşı geçmiş bir kişiyi işe almakla suçlanan belediye başkanı ile komisyonda bulunan eşi ile raporu veren doktor olmak üzere toplam 5 kişi hakkında dava açılmasına karar vererek dosyayı Sarıbeyler Cumhuriyet Savcılığı'na gönderdi. Yaşı büyük olduğu iddia edilen Mehmet Kürşat Kahraman'ın komisyonda bulunan belediye başkanının eşi Kadriye Arslan'ın yeğeni olduğu iddialar arasında yer alıyor. İşe alınmayan Sedayi Aksoy'un haksızlığa uğradığını belirten Avukat İsmet Erkul, Bölge İdare Mahkemesi'nin bu kararından sonra başkan ile eşi torpil iddiasıyla yargılanacaklarını söyledi.
Çok sayıda kişinin hakkı yendi
Belediyeye 3 itfaiye görevlesinin alınacağını duyan çok sayıda kişi başvuru yaptı. Bunlardan 9'u sözlü sınava katılma hakkı kazandı. 9 Kişiden 3'ü işe alındı. Ancak, seçilemeyen diğer 6 kişi, belediyeye alınan Mehmet Kürşat Kahraman'ın yaşının genelgeye göre büyük olduğu, Ali Cantürk ile Burcu Karakoç'un da boyunun genelgede belirtilen den kısa olduğunu ve torpille işe alındıklarını iddia ettiler.
Komisyonda olmaması gereken başkan ile eşine suç duyurusunda bulundu
Sözlü sınava kalan 9 kişiden biri olan ve avukatı aracılığı ile suç duyurusunda bulunan Sedayi Aksoy, "Bakanlığın genelgesine göre bayanlarda 1.60, erkeklerde 1.67 boy özelliği aranıyordu. İşe alınan Burcu Karakoçile Ali Cantürk'ün boyları tutmuyordu. Mehmet Kürşat Kahraman'ın da yaşı genelgeye göre büyüktü. Komisyonda olmaması gereken başkan, komisyon başkanlığı yaptı. Yine belediyede Mali İşler Müdürü olan eşi de komisyondaydı. İşe alınanlar arasında bulunan ve yaşı büyük olan Mehmet Kürşat Kahraman, belediye başkanının eşi Kadriye Arslan'ın yeğenidir. Herşey çok açık ortada fazla yorum yapmaya gerek yok" dedi.
Avukat İsmet Erkul: "Adalet yerini bulacak"
İşe alınmayan diğer şikayetçiler gibi müvekkili Sedayi Aksoy'un haksızlığa uğradığını belirten Avukat İsmet Erkul, "Konuyu yargıya taşıdık. Özellikle küçük beldelerde bu tip olaylar yaşanabiliyor. Ancak, hakkını arayan çok az kişi oluyor. Müvekkilim bu konudaki yasal hakkını kullandı ve konuyu yargıya taşıdık. İlk şikayette bulunduğumuz Kaymakam bey, soruşturma izni vermedi. Biz de konuyu Bölge İdare Mahkemesi'ne taşıdık. Bölge İdare Mahkemesi, başkan ile birlikte komisyonda bulunan 5 kişi hakkında dava açılabilir kararını verdi. Soruşturmayı şimdi Sarıbeyler Cumhuriyet Savcılığı yürütecek. Boyu küçük olduğu iddia edilen 2 kişi yeniden boylarının ölçülmesi için doktora gönderilecek. Adalet geç de olsa yerini bulacak" diyerek konu hakkında bilgi verdi. (Cumhur Erkek)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ege sularında yine kaçak göçmen faciası!
Yaklaşık 250 kaçak göçmeni taşıyan "Hasan Reis" adlı bir Türk tenkesi ...
Denizli’’de akaryakıt zamlarına eşekli protesto
Çal İlçesi’’nde meydanda toplanan çiftçiler, yanlarına aldıkları eşekle ...
Pınar Karşıyaka’’nın gemisi Karadeniz’’de battı
BEKO Basketbol Ligi’’nde 16.haftada Trabzonspor’’a konuk olan Karşıyaka ...
 
Erdoğan’’dan Muğla’’da ’‘içki’’ yanıtı
Başbakan Erdoğan, alkollü içki yönetmeliği ile ilgili "Anayasa gençliği ...
’‘Devrik Başkan’’ son tatili Bodrum’’da yapmıştı
Halkın ayaklanması üzerine ülkesini terk etmek zorunda kalan Tunus Devlet ...
Balıkesir’’de Gül’’ü ’‘Gülüm benim'le karşıladılar
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Balıkesir’’de bandoyla karşılandı. Gül, ’“Gülüm ...
 
’‘Müzebüs’’ öğrencilerle Muğla’’da buluşuyor
Rahmi M. Koç Müzesi’’nin Türkiye’’nin her yerindeki öğrencilere ulaşmak ...
Limana mezar engeli!
Muğla'nın Datça ilçesinde 14 yıl önce yapımı planlanan yat limanı ...
Muğla'da ambulans skandalı!
Muğla’’da yaşanan sağlık skandalı pes dedirtti. Sağlık ocağının ambulans ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birkaç gün önce Çin
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
'Pişman olmuş adama Nobel verdiler!'
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Altın anahtarla açılan Sümerbank'ın acı sonu!
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva