HABERLER>POLİTİKA
1 Mayıs 2023 Pazartesi - 10:46

DSP’den pankartlı isyan!

Genel Başkan Önder Aksakal’ın üç hafta önce Cumhur İttifakı’na katılma kararına karşı çıkan Demokratik Sol Partililer, bu kez afişli mesajlarla tepkilerini gösteriyor. Uşak İl Başkanı Yüksel Duygu, tüm ilçelere ve il merkezinin çeşitli noktalarına “1985 ruhu için Millet İttifakı’na Evet diyoruz” yazılı pankartlar astırdı. Manisa İl Başkanı İbrahim Topuk da 6 ilçe başkanı ve yöneticileriyle aldıkları ortak kararla oylarını Kılıçdaroğlu’na vereceklerini bildirdi.

DSP’den pankartlı isyan!

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ -  Merhum Başbakanlardan Bülent Ecevit’in kurduğu Demokratik Sol Parti’nin AK Parti ve dolayısıyla Cumhur İttifakı ile ortak hareket etme kararına tepkiler devam ediyor.  14 Mayıs Milletvekili ve Cumhurbaşkanı seçimlerine iki hafta kala Uşak ve Manisa İl örgütleri, Genel Başkan Önder Aksakal’ın Cumhur İttifakı’na katılma kararı sonrası, tavırlarını çok net biçimde ortaya koydu. Uşak ve beş ilçesinde “1985 ruhu için Millet İttifakı’na Evet diyoruz” yazılı pankartlar asıldı. Manisa DSP İl Örgütü de 6 ilçe başkanı ve yönetim kurullarıyla alınan ortak kararla, oylarının Kemal Kılıçdaroğlu ve Millet İttifakı’na olacağını açıkladı.

DUYGU: GERÇEK DEMOKRATİK SOLCULAR CUMHUR İTTİFAKINA OY VERMEZ
Genel Başkan Önder Aksakal’ın kendi kafasına göre hareket ederek, DSP’yi Cumhur İttifakı’na taşımasına en baştan beri karşı çıktıklarını belirten DSP Uşak İl Başkanı Yüksel Duygu, “Demokratik Sol Parti Uşak İl Örgütü olarak, kesinlikle Cumhur İttifakı’nın yanında olamayacağımızı defalarca dile getirdik. Beş ilçemizin tavrı da aynı yöndedir” dedi. “DSP 1985 ruhu için” ifadesiyle başlayan pankarttaki mesaj, “Cumhuriyet için, Parlamenter sistem için, Türkiye’nin geleceği için, Çocuklarımızın geleceği için, Umutlarımız için, 1985 ruhu taşıyan gerçek Demokratik Solcular Millet İttifakıyla yan yana, omuz omuza Parlamenter sistem için Millet İttifakı’na Evet diyoruz” şeklinde devam etti. DSP Uşak İl Başkanı Yüksel Duygu, “Uşaklı Demokratik Sol Parti’ye gönül vermiş hiç kimse, gerçek Demokratik Solcular, Cumhur İttifakına destek vermez. Tavrımızı net biçimde ortaya koyduk ve Millet İttifakına evet diyeceğiz. Bu partinin kurucusu Bülent Ecevit’in kemiklerini sızlatanlardan olmayacağız” diye konuştu.

TOPUK: ALTI İLÇEDEKİ ARKADAŞLARLA ORTAK HAREKET EDİYORUZ
Demokratik Sol Parti Manisa İl Başkanı İbrahim Topuk da Uşak gibi örgütlü oldukları altı ilçede ve il merkezindeki partililerin, Millet İttifakı’na destek vereceklerini anlattı. 2022 Kasım’ında yapılan genel kurulda seçilerek İl Başkanı olduğunu hatırlatan Başkan Topuk, şu açıklamada bulundu:

“Bize yakışanı yaparak, Cumhur İttifakı’yla birlikte olamayacağımızı, Cumhur İttifakı ile birlikte hareket etmenin DSP’nin karakterine uymadığını hatırlatarak, 14 Mayıs’ta Millet İttifakı’nı ve Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleyeceğimizi ilan ettik. Şimdi afiş çalışması yaparak bu kararımızı herkese duyurmak istiyoruz. Biz AK Parti’nin yanında, Ak Parti saflarında kesinlikle  yer alamayız.Biz gerçek Demokratik Sol partilileriz. Alaşehir, Salihli, Sarıgöl, Akhisar, Yunus Emre ve Şehzadeler ilçelerinde örgütlüyüz ve bu ilçelerdeki arkadaşlarımızla, seçmenlerimizle kararımızı verdik. Biz de kesinlikle Millet İttifakı’nı destekleyeceğiz, Kılıçdaroğlu’na vereceğiz oyumuzu. Buralarda bizden Cumhur İttifakına oy çıkmaz. İlçe başkanlarımla her gün görüşüyorum ve bu kararı ben kendi başıma almadım, birlikte aldık.”

NE OLMUŞTU?
DSP lideri Önder Aksakal, Nisan ayı başında AK Partili kurmaylarla yaptığı görüşmenin ardından Cumhur İttifakı’na katılma kararı aldıklarını açıklamıştı. Aksakal, İstanbul 2. Bölge 4. Sıradan AK Parti listelerinden milletvekili adayı olurken, Hasan Erçelebi Ankara 1. Bölge 9. Sıra, Ejdeer Onursal ise Ankara 2. Bölge 9. Sıra milletvekili adayı gösterilmişti.

 
İzmir Büyükşehir'den Avrupa gururu!
 
Karşıyakalı taraftarlardan Büyükkarcı'ya tepki
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
bahadır 1 Mayıs 2023 Pazartesi 13:34

ak partinin dspyi alması zaten hayatdı sıfıra yakın oyu olan partiye beleş vekillik verildi

Yorumu oyla      6      4  
Vatandaş 1 Mayıs 2023 Pazartesi 12:05

Millet ittifakı sizi davet etti mi? Oyları sıfır düzeyde ve hiç seçime girmeyen parti liderlerine cumhurbaşkanı yardımcısı ve bakanlık genel müdürlükler verildi,Dsp yok sayıldığı gibi ECEVIT'in mirasına saygı göstermediler,onun için eski bir Dsp ve Ecevit hayranı olarak ikisinide oy vermeyeceğiz...

Yorumu oyla      7      8  
Tuhaf işler! 1 Mayıs 2023 Pazartesi 12:04

Adama koltuk verilince hemen AKP'li oldu iyi mi! Genel Başkan kime sormuş da böyle bir karar almış?

Yorumu oyla      5      4  
bekir 1 Mayıs 2023 Pazartesi 12:00

cumhur ittifakına katılan partililer bunu istemiyporlarsa istifa etmeliler boyle sey olur mu yarısı destekelr yarısı desteklemez bu nasıl parti kendi butunlugu olmayan parti millete ne verecek

Yorumu oyla      6      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’li Kılıç’tan iktidara ‘liste’ tepkisi: Buradan Ankara’ya yol olur!
Sonsöz TV’ye konuk olan ve Cumhur İttifakı’nın liste eleştirilerine yanıt ...
Ender ALDANMAZ yazdı... İzmir mitinglerinin şifreleri… Gündoğdu’da kazanan kim?
Ender ALDANMAZ yazdı... İzmir mitinglerinin şifreleri… Gündoğdu’da kazanan kim?
AK Partili Çelik: Hayatlarında demokrasi yok
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Bu bayrağın ...
 
Finlandiya'da oy verme işlemi başladı
Finlandiya'da yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı seçmenler, Türkiye'deki ...
'Seçimlerde 4 günde 500 binden fazla oy kullanıldı'
AK Parti YSK Temsilcisi Recep Özel, "Yurtdışı seçmenlerimizin oy verme ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 1 Mayıs mesajı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü ...
 
'Gabar petrol kuyularındaki ilk değerlendirmeler olumlu'
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Adana ve Şırnak’ta bulunan ...
AK Partili İnan'dan dört ilçede mesai: Liste başında Atatürk düşmanı var!
Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştiren AK ...
'Asgari ücretliden vergi almayacağız'
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Neden 'erken seçim' için meydan okudu?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
1 Temmuz eşiği ve normalleşememe!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Despina Vandi Çeşme’de… Kaçırmamak gerek
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford şehitleri
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Varlık-Hiçlik ekseninde gerilen insan
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Ya o vergiler hayatımıza girerse!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva