HABERLER>POLİTİKA
1 Mayıs 2023 Pazartesi - 10:28

CHP’li Kılıç’tan iktidara ‘liste’ tepkisi: Buradan Ankara’ya yol olur!

Sonsöz TV’ye konuk olan ve Cumhur İttifakı’nın liste eleştirilerine yanıt veren Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili ve TBMM Divan Katibi Üyesi Sevda Erdan Kılıç, “Biz onların listelerine dönüp baksak buradan Ankara'ya yol olur. Ancak bu doğru bir yöntem değil. Siz 21 yıldır yaptıklarınızı anlatın. Çok ilginç bir seçim süreci gidiyor. Cumhurbaşkanı şunu bunu yapacağız diyor. Sanki 21 yıldır onlar yönetmiyor da muhalefetteymiş gibi davranıyorlar” ifadelerini kullandı.

CHP’li Kılıç’tan iktidara ‘liste’ tepkisi: Buradan Ankara’ya yol olur!

EGEDESONSÖZ – Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili ve TBMM Divan Katibi Üyesi Sevda Erdan Kılıç Sonsöz TV’nin konuğu oldu. Gazeteci Fatih Yapar’ın sorularını yanıtlayan Kılıç, gündeme dair net konuştu.

TÜRKİYE’NİN 4 TARAFINDA ÇALIŞTIM
Yeniden aday gösterilmesi sürecini değerlendiren Kılıç, "Ben öyle bir ayrımda da bulunmadım, öyle bir siyasetçi de değildim. İki bölgenin de çalışmalarına  katıldım, pandemide 30 ilçeyi de dolaştım. Bundan sonra da bu ayrımım olmayacak. İzmir’in geneline yönelik siyaset yapmıştım. Şimdi kendi bölgeme döndüm ama sonuç olarak İzmir milletvekiliyiz. İzmir bir bütün. Konuşurken bile bölünmemeli. Çok kıymetli arkadaşlarımız da gösterilmedi Türkiye genelinde. 27'nci dönem CHP grubu çok çalışan bir gruptu. Çok zor zamanlar yaşadık. pandemi, depremler, seller, yangınlar... Hep sahadaydı bu grup. Grubun yarısından fazlası yazılamadı. Bu o çalıştı bu çalışmadı ayrımı değil. Bu dönem özel bir dönem. İttifaklar var, bu nedenle ittifaklar yapmak CHP'ye düştü. Böyle listeler oluştu. En iyi listeyi yaptığınızı düşünseniz bile eleştirilir bu çok normal. CHP'liler tabii sadece CHP'lileri görmek istiyor... Ben Türkiye'nin 4 tarafında çalıştım" diye konuştu.

ONLARIN LİSTELERİNE BAKSAK…
AK Parti ve MHP’nin CHP’yi listeler üzerinden eleştirmesine yanıt veren Kılıç, “Biz onların listelerine dönüp baksak buradan Ankara'ya yol olur. Ancak bu doğru bir yöntem değil. Siz 21 yıldır yaptıklarınızı anlatın. Çok ilginç bir seçim süreci gidiyor. Cumhurbaşkanı şunu bunu yapacağız diyor. Sanki 21 yıldır onlar yönetmiyor da muhalefetteymiş gibi davranıyorlar. Bizim adaylarımız ile ilgileneceklerine kendi adaylarını tanıtsınlar. CHP örgütü sadece kendi örgütte birlikte çalıştığı insanları görmek ister. Diğer partilerde de bu böyleydi. İki genel başkan yardımcımız var, ittifaktan 4 isim geldi ve onlar da çok ciddi çalışıyorlar. Yani aday listesini örgüt sahiplendi” ifadelerin kullandı.

ELEŞTİREN TEK BİR KELİME DUYAMAZSINIZ
Parti içinden de başlarda normal olarak tepkilerin gelebileceğini dile getiren Kılıç, “İlk 2 gün doğal olarak tepki oluşuyor. Ancak hedefimiz Genel Başkanımızı cumhurbaşkanı yapmak. Söz konusu vatansa, gerisi teferruat. Yanlış bulduklarımız olabilir mi? Elbet olabilir.  Ancak bunları 14 Mayıs sonrası parti içinde oturup konuşuruz. Bir CHP'liye CHP'nin listesini konuşmak şimdi doğru olmaz. Eksik varsa 14 Mayıs sonrası oturup konuşuruz. Daha çok kadın, genç olmalı mıydı? Olmalıydı. Ancak bunları seçim sonrası parti içinde eleştiririm dışarıda CHP'yi eleştiren tek bir cümle benden duyamazsınız “ dedi.

ROMAN MİLLETVEKİLİ OLMANIZ GEREKMİYOR
İzmir Milletvekili Özcan Purçu’nun CHP’den yeniden aday gösterilmemesi sonrası kullandığı ‘Romanlar yok sayıldı’ eleştirilerine yanıt veren Kılıç, “CHP'nin çok ciddi bir roman eylem planı var. Roman çalıştayları yapıldı. Birçok ilde Roman meclis üyemiz var. Özcan Purçu Roman milletvekili adayımızdı. Bir kesimi 1 vekille temsil ederek mi kapsamış oluyorsunuz. Bir vekil gösterelim ancak Romanların sorunlarına bakmayalım, sorunlarına çözüm bulmayalım. Bu mu doğru olan? Ben bu ayrımı doğru bulmuyorum. Bizim romanlarla ilgili çok ciddi çalışmalar yapıldı. Gönül isterdi ki yine temsil edilsin Romanlarla ancak önceliğimiz Türkiye ve ittifaklar ile bir liste yapıldı. Sadece vekil ile temsil edilmemek romanları yok saymak söylemi doğru değil. İzmir'de yerel yönetimleri görüyoruz, romanlarla ilgili hepsi özel çalışmalar yapıyorlar. Romanların sorunlarına eğilmek ve sorunlarına çözüm bulmak için roman milletvekili olmanız gerekmiyor. Onların sorunlarına eğilip çözüm araması yeterli. Bun nedenle eleştiriler doğru değil.

DİĞER PARTİLERİN MİLLETVEKİLİ SAYIMIZI ETKİLEYECEĞİMİZİ DÜŞÜNMÜYORUM
Seçimler için rakam vermeyi sevmediğini dile getiren ancak büyük oranda temsiliyet alacaklarını belirten Kılıç, “Daha önceki seçimlerde de konuştuk. Ben rakam konuşmayı sevmem. Çok ciddi oranda temsil edileceğimize inanıyorum İzmir milletvekilleri olarak. İl başkanımız başka milletvekili adaylarımız rakamlar söylüyor. Ben diğer partilerin milletvekili sayımızı etkileyeceğini düşünmüyorum. Sadece Genel Başkanımızın  Cumhurbaşkanı olması yetmiyor. Millet İttifakı'nın mecliste çoğunluk olması da önemli. Vereceğiniz oyların biri Kılıçdaorğlu'na biri CHP'ye olunca  adalet ve özgürlükler  o zaman gelecek. Ancak içimi rahatlatayım diye bir oy Kılıçdaroğlu'na bir oy başka bir partiye verirseniz bu sefer muhalefete en büyük zararı siz vermiş olursunuz. Mecliste çoğunluk sağlanamazsa güçlendirilmiş parlamenter sisteme giremezsiniz. İlk turda Cumhurbaşkanımızı seçtireceğimize hiç şüphemiz yok ancak ülkeye adalet özgürlük gelmesini isteyen yurttaşlarımızın oylarını CHP milletvekillerine vermesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.

 Vatandaşların tercihlerini net olarak belirtemediğinin altını çizen Kılıç, “Bir korku iklimi hala mevcut. İnsanların kime oy vereceğini söylemeye korkuyor. Bazen kulağımıza söylüyorlar. İnsanlar bu huzursuzluğa, ayrımcı dile cevabını sandıkta verecek Genel Başkanımız da İzmir'de rekor oy ile cumhurbaşkanı seçilecek” dedi.

 

 

 
Süper Lig'de zirve karıştı... Şampiyonluk heyecanı
 
Araç sahiplerine müjde... Motorine indirim yolda!
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Huseyin 1 Mayıs 2023 Pazartesi 20:54

İzmire hiç bir katkısı yok konuşuyor işte bunlar izmirden Bi haber milletvekili boş koltuk alayı çav bellaci tunç da dahil

Yorumu oyla      6      3  
Kamuran İnan 1 Mayıs 2023 Pazartesi 18:53

Diğer küçük partiler 9 ve sonrası sıraya konsa hadi katkı koyun seçmenizle de daha fazla vekil çıkarın dense anlardık. Ama ömrünü bu partiye verenler dışarıda kalırken Atatürk düşmanları seçilecek sırada. Ömrünü verenler dışarda.. bırakınız başkalarını. İstifa ederken konuşanlara değil, görevdeyken gerçekleri söyleyenlere ihtiyacımız var..

Yorumu oyla      7      3  
Sosyal Demokrat 1 Mayıs 2023 Pazartesi 14:27

Atatürk düşmanı bir ismimle aynı listede olmak nasıl bir duygu..!

Yorumu oyla      13      3  
1 Mayıs 2023 Pazartesi 13:57

İnce'nin İzmir listesi çok mu güzel? CHP'nin vasat eski il başkanını almış ilk sıraya koymuş. Niye, destek verdi diye? Hani gençler, dans, liyakat? Biz sürekli aynı kisilere oy vermek zorunda mıyız?

Yorumu oyla      2      7  
tansel 1 Mayıs 2023 Pazartesi 12:46

evet sevda kılıc yorumlara katılıyorum ve senın yuzunden iiste yuzunden hiç kimseye kızmayın kendinize kızın ince ince muharrem ince diyorum

Yorumu oyla      8      4  
vatandas 1 Mayıs 2023 Pazartesi 12:02

sevda kılıç, turkiyenın dort bir yanında çalıştım demişsin gercekten mi? 5 senedir izmirde bir tek yerde gormedik hadi ordan hadi ordan keşke listede olmasaydın ya da alt sıralarda olsaydın senın yuzunden oy vermeyeceklerdenim

Yorumu oyla      14      3  
Düz Partili 1 Mayıs 2023 Pazartesi 11:45

Sayın milletvekili Kılıç,başka partilerin listesi bizleri hiç ilgilendirmez keşke izmir'e hiç uymasın yaramaz olsun ki o partinin seçmeni bizim partiye oy versinler,öncellikle Izmır'den yüzlerce üye milletvekili olmak için istifa edip müracaat etti,genel merkeze bu listeler gelmedi mi? Acaba,bu Izmirin yapısını dokusunu bilmeyen milletvekilleri atanmış sizde merkezin torpilli milletvekili olarak savunma yapmaya çalışıyorsunuz boş söylemleri duymak istemiyoruz,onun için çaba etmeyin sizlere bu dönem oy vermeyeceğiz,bu konuda hızlı şekilde genel merkeze kırmızı kart göstermek istiyoruz...

Yorumu oyla      12      3  
izmirce 1 Mayıs 2023 Pazartesi 10:38

Sayın İzmir Vekili, sizin ya da CB adayının Mavi Vatan, Sınırötesi Operasyonlar, Doğalgaz Çalışmaları, Savunma Sanayi konusunda şu anki iktidardan başka/farklı projeleriniz nelerdir..! Lütfen ceketi koyduk, tıpış tıpış oy verin mantığı ve rahatlığını bir kenara bırakın..!

Yorumu oyla      12      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ender ALDANMAZ yazdı... İzmir mitinglerinin şifreleri… Gündoğdu’da kazanan kim?
Ender ALDANMAZ yazdı... İzmir mitinglerinin şifreleri… Gündoğdu’da kazanan kim?
AK Partili Çelik: Hayatlarında demokrasi yok
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Bu bayrağın ...
Finlandiya'da oy verme işlemi başladı
Finlandiya'da yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı seçmenler, Türkiye'deki ...
 
'Seçimlerde 4 günde 500 binden fazla oy kullanıldı'
AK Parti YSK Temsilcisi Recep Özel, "Yurtdışı seçmenlerimizin oy verme ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 1 Mayıs mesajı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü ...
'Gabar petrol kuyularındaki ilk değerlendirmeler olumlu'
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Adana ve Şırnak’ta bulunan ...
 
AK Partili İnan'dan dört ilçede mesai: Liste başında Atatürk düşmanı var!
Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştiren AK ...
'Asgari ücretliden vergi almayacağız'
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı ...
Muhittin AKBEL yazdı... 'O meydanın dili olsa da konuşsa!'
Muhittin AKBEL yazdı... 'O meydanın dili olsa da konuşsa!'
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Neden 'erken seçim' için meydan okudu?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
1 Temmuz eşiği ve normalleşememe!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Despina Vandi Çeşme’de… Kaçırmamak gerek
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford şehitleri
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Varlık-Hiçlik ekseninde gerilen insan
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Ya o vergiler hayatımıza girerse!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva