HABERLER>GÜNCEL
6 Haziran 2022 Pazartesi - 09:25

DEÜ'den İzmirlilere festival daveti

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 100.yılında kent kültüründe önemli bir yer edinen mandolini 1.Ulusal Mandolin Festivali ile yeniden canlandırıyor. 10 Haziran’da Cumhuriyet Meydanı’nda Hakan Aysev'in de katılacağı konser ile başlayacak festivali, İzmir’in Kurtuluşunun 100. Etkinlikleri kapsamında gerçekleştireceklerini söyleyen DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, tüm İzmirlileri açılış konserine ve festivale davet etti.

DEÜ den İzmirlilere festival daveti

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), tarih boyunca bölgenin ticaret ve kültür merkezi olan İzmir’in Kurtuluşunun 100. yılında önemli bir festivale imza atıyor. Farklı kültürlerin bir arada yaşadığı İzmir’in değerleri arasında yer alan mandolin çalgısı, DEÜ İzmir’in Kurtuluşunun 100. Etkinlikleri kapsamında 10-12 Haziran’da gerçekleştirilecek 1. Ulusal Mandolin Festivali ile yeniden canlanıyor. DEÜ Eğitim Fakültesi Müzik Anabilim Dalı önderliğinde gerçekleştirilen festival, Doç. Dr. Mümtaz Hakan Sakar’ın şefliğinde, Hakan Aysev ve Zhanna Aktürk’ün katılımlarıyla İzmir Mandolin Orkestrası ve Buca Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Anabilim Dalı Yaylılar Orkestrası’nın 10 Haziran’da Cumhuriyet Meydanı’nda vereceği konser ile başlıyor.

Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar

Adını İzmir’in şanlı kurtuluş gününden alan Dokuz Eylül Üniversitesi’nin kurtuluşun 100. yılında 1. Ulusal Mandolin Festivali ile önemli bir etkinliğe imza attığını söyleyen DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, “Güzel İzmir’imiz liman kenti olması nedeniyle yıllarca birçok kültüre ev sahipliği yaptı. Mandolin çalgısı da özellikle Levantenlerin etkisiyle birlikte kentimizin önemli değerleri arasına girdi.  Cumhuriyet döneminde müzik eğitimiyle özdeşleşen mandolini, İzmir’imizin Kurtuluşunun 100.yılında ilkini gerçekleştireceğimiz Ulusal Mandolin Festivali ile yeniden canlandıracağız. İnanıyoruz ki festivalle birlikte her yaş grubundan insanın mandoline olan ilgisi artacak. 10-12 Haziran’da gerçekleştireceğimiz etkinliklerimize tüm İzmirlileri bekliyoruz” dedi.

MANDOLİNE İVME KAZANDIRILACAK
DEÜ Buca Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Mümtaz Hakan Sakar ise 1. Ulusal Mandolin Festivali ile İzmir’in yine farklılığını ve ayrıcalığını ortaya koyacağını belirterek, “Mandolin, bir eğitim çalgısı olduğunu söyleyebiliriz. Biz de Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Eğitimi Anabilim Dalı’yız. İzmir’de geçmişi olan bir çalgı için farkındalık yaratalım ve yeniden ivme kazandıralım istedik. İzmir’de mandolin orkestraları var. Benim şefliğini yaptığım İzmir Mandolin Orkestrası da, mandolini daha çok tanıtmak için birçok yerde sahne almaya devam ediyor. Levantenlerle birlikte kente gelen mandolin, 1940’lı yıllarda da öğretmen Fikri Şenürkmez’in çabalarıyla da büyük ilgi görmüş. Biz de Müzik Eğitimi Anabilim Dalı’nda eğitim planlarımızı revize ediyoruz. Mandolini ders olarak da bireysel çalgı olarak da programlarımıza ekleyeceğiz. Öğretmenlik mesleğinde daha çok kullanılabileceğine inanıyoruz. İzmir’in kurtuluşunun 100.yılında mandolini yeniden canlandırmak istiyoruz” diye konuştu.

KONSERLERİN DEVAMI SABANCI KÜLTÜR SARAYI’NDA
Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilecek açılış konserinin ardından 11-12 Haziran’da düzenlenecek etkinlikler, DEÜ Sabancı Kültür Sarayı’na taşınacak. Konserlerde, Zeytin Çekirdekleri Mandolin Orkestrası,Mandolinata İstanbul, ALKÜ Mandolin Topluluğu, Grup Dostyürek, Okul Çalgıcıları Mandolin Topluluğu ve İzmir Mandolin Orkestrası’nın yanı sıra, Münevver Eren, Mücahit Eren,Serpil Özyüksel, Gözde Özyüksel, ErsilZhanna Aktürk, Natalia Barış,Ataç Aydın, AleskerAbbasov, Bülent Yazıcı, Ender Bilge, Sezen Aksu, Güney Gencol, Özgür Deveci ve Olga Guseyinova sahne alacak. Festivalle ilgili detaylı bilgiye, https://bef.deu.edu.tr/tr/izmir-mandolin-festivali/ adresinden ulaşılabilecek.

 
Zamlardan sonra baklavada 'yeşil' oyun!
 
Dolar yeniden yükselişte: Gözler Kabine'de!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Zamlardan sonra baklavada 'yeşil' oyun!
Gıda Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Ali Manavoğlu, "Baklavada ...
Eşini ezerek öldürmüştü... 'Pişkin' savunma!
Ordu'da, yolda gördüğü boşanma aşamasındaki eşi Selime Pişkin´i (45) kullandığı ...
Avukatlık Kanunu meclis gündeminde!
TBMM Genel Kurulu, Avukatlık Kanunu'nda değişiklik teklifi için mesaisini sürdürecek.
 
Kabine bugün toplanıyor: Masada neler var?
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bugün 3600 ek gösterge ve kira artışlarına yapılacak ...
İzmir'in haftalık hava durumu: Geceler bunaltacak!
İzmir, yeni haftaya bunaltıcı sıcaklıklarla başlıyor. Hafta ortasında ...
İzmir'de karşı şeride geçen kamyon dehşet saçtı: 1 ölü, 5 yaralı
İzmir'in Konak ilçesinde, karşı şeride geçen kamyonun, hafif ticari araca ...
 
Yolcular korku dolu anlar yaşadı... ESHOT'a mermi isabet etti!
İzmir'in Konak ilçesinde, tavanındaki açılabilir havalandırma camına yorgun ...
Kabine yarın toplanacak: Ana gündem 3600!
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi yarın 3600 ek gösterge ve kira artışlarına yapılacak ...
Eski DGM Başsavcısı hayatını kaybetti
Eski Devlet Güvenlik Mahkemesi (DGM) Başsavcısı Nusret Demiral vefat etti.
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Hani kardeştik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kaçın, demokratlar geliyor!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Deniz çayırlarına çocuklarınız için acıyın…
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İnsan yakmak ve Madımak!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva