HABERLER>POLİTİKA
6 Ocak 2012 Cuma - 09:15

Denizli İZÜ'de derse konuk oldu, öğüt verdi

İzmir Üniversitesi’nde kadının toplum ve siyasetteki yerini değerlendiren İzmir Milletvekili İlknur Denizli, sivil toplum kuruluşları ve siyaset yapmanın önemine vurgu yaptı.

Denizli İZÜ de derse konuk oldu, öğüt verdi

İZMİR - 24. Dönem İzmir Milletvekili İlknur Denizli, Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından İzmir Üniversitesi müfredatına eklenen Kadın ve Toplum dersine konuk oldu. Öğrenciler Aziz Veysel Tarhan, Anıl Solakoğlu, Hasan Karabulut ve Melih Rahmi Yıldırımer’in konuğu olarak katıldığı derste “21. Yüzyılda Türk Kadını ve Politika” başlıklı bir sunum yapan Denizli, toplumda “ben” değil “biz” algısının yerleşmesi için öğrencilerin şimdiden birden fazla Sivil Toplum Kuruluşu (STK) içinde yer almaları gerektiğini söyledi. 
 
Kadının başarısı ile kadına şiddet doğru orantılı
Kadının iş dünyası ve sosyal hayatta yer almadığı sürece siyasette de var olamayacağını vurgulayan Denizli, “Türk aile yapısının çözülmesi ve artan göçler sonucu değişin yaşam tarzında yönetemeyen erkek kadına şiddet uyguluyor. Ne yazık ki kadının iş yaşamı ve sosyal yaşam içinde yer alması ve girişimciliği arttıkça bu şiddet daha da artacak. Bu yüzden herkes en az bir STK içinde yer almalı, vicdanını geliştirmeli ve “biz” olmanın gücünü tanımalı. Yan komşusu karısını döverken bir şey yapmayan insanların toplumu şiddete karşı mücadele edemez” diye konuştu. 
 
İşe alım kriterleri değişti
STK’lar içinde elde edilecek başarıların bilinç gelişiminin yanı sıra öğrencilerin kariyerleri için de büyük önem taşıdığını dile getiren Denizli, “STK’lardaki başarılarınız sizi siyasette de bir yerlere taşıyor. Bununla beraber, artık hiçbir işveren sadece mezun olduğu üniversite ya da sahip olduğu sertifikalara bakarak işe alım yapmıyor. Ben bir işveren olarak, bana yol arkadaşlığı yapacak, dünya ile derdi olan insanlar arıyorum” dedi.
 
Kadın duyarlılığınızı kaybetmeyin
İş dünyasına girişimci olarak katılan kadınların erkek egemen kültüre yenilmemeleri gerektiğinin de altını çizen Denizli, “İş dünyasına girişimci olarak katıldığım yıllarda yaptığım en önemli hata, erkek gibi olmaya çalışmaktı ve bu beni başarısız yaptı. Oysa kadın zekâsı ve duyarlılığı bana başarıyı getiren anahtar oldu. Farkındaysanız son yıllarda dünyanın önde gelen iletişim devlerinde farklı sektörlere her kurum, yönetiminde daha fazla kadına yer vermeye başladı. Çünkü onlar da kadının zekâsı ile fark yaratabileceklerini fark etti” dedi.
 
Üniversite-Sanayi işbirliği artmalı
Türkiye’de orta düzey yöneticiler arasında kadınların bulunduğuna ancak üst düzey yöneticiler arasında kadınlara yer verilmediğine dikkat çeken Denizli, bu sorunun aşıldığı tek yerin üniversiteler ve özellikle de mühendislik fakülteleri olduğunu söyledi. Türkiye’nin 2023 hedefini de hatırlatan Denizli, “500 milyar dolarlık ekonomiye ulaşabilmek için yapmamız gereken, üniversite-sanayi işbirliğini arttırmaktır. Bir kadın olarak Türkiye’de seçilen ilk kadın sanayici ve işadamları derneği başkanı olarak üzülerek söylüyorum ki, üniversite-sanayi işbirliğinin en az kurulduğu il İzmir. Değişen vizyonu ile birlikte İzmir bu konuda da atılım yapmalı” dedi. Sunumunun ardından Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tuncay Ege’nin plaket takdim ettiği İlknur Denizli, Rektör Prof. Dr. Kayhan Erciyeş’i de ziyaret etti. Denizli ile bir süre sohbet eden Prof. Dr. Erciyeş, kadına şiddet kadar tüm toplumda özellikle öfke kontrolü konusunda eğitim verilmesi gerektiğini belirtti.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başbakan'ın kırmızı hattı deşifre oldu
Ergenekon soruşturması kapsamında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘kırmızı ...
Afrika'ya destek EXPO'ya yarayacak
En az gelişmiş ülkelere yönelik ekonomik ve teknik işbirliği paketinin ...
AK Parti Karşıyaka’da beklenen istifalar geldi
Delege seçimlerinin ardından kongrelerde sona yaklaşılırken AK Parti İzmir ...
 
Bayır’dan başkanlara sözlü uyarı!
CHP İzmir İl Yönetimi, delege seçimleri öncesi prensip kararları aldı. ...
Bakan Şahin sinirden kıpkırmızı oldu!
TBMM Genel Kurulunda, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ile BDP milletvekilleri ...
Şükür: Bence etik, vicdanen son derece rahatım
Milletvekillikle birlikte TV’de yorumculuk yapacak olmasının etik olduğunu ...
 
AK gençlerden üç bakanlı kongre
AK Parti İzmir İl Gençlik Kolları’nın Cumartesi günü düzenlenecek kongresine üç bakan katılacak
Vural: Hüseyin Çelik şeytanla istişare yapmış
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin ...
İzmirli vekillerden kart aidatı kaldırılsın teklifi
CHP İzmir Milletvekilleri Alaattin Yüksel ve Mustafa Moroğlu kredi kartları ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva