HABERLER>POLİTİKA
6 Ocak 2012 Cuma - 09:04

Başbakan'ın kırmızı hattı deşifre oldu

Ergenekon soruşturması kapsamında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘kırmızı hat’ dahil kullandığı tüm telefonlar İstanbul Adliyesi’nde deşifre oldu.

Başbakan ın kırmızı hattı deşifre oldu

İSTANBUL - Ergenekon soruşturması kapsamında Aydınlık gazetesinde yapılan aramalarda Başbakan Erdoğan’a ait olduğu öne sürülen bazı ses kayıtları ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’e ait bazı belgelerin bulunduğu ortaya çıkmıştı. Aydınlık’ta ele geçirilen gizli belgeler ışığında soruşturmayı derinleştiren İstanbul Cumhuriyet Savcılığı el konulan belgelerin gerçekliğini araştırmaya başladı.
 
Radikal gazetesinin haberine göre, Başbakan Erdoğan’ın telefonlarının dinlendiği şüphesini araştıran özel yetkili savcılık Başbakanlık’tan bilgi almak istedi. Bunun üzerine Başbakanlık Özel Kalem Müdürlüğü’ne gizli ibareli bir yazı gönderildi.
 
Yazıda Başbakan Erdoğan’ın yanı sıra Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve Cüneyt Zapsu’nun kullandığı telefon numaralarının, yürütülen Ergenekon soruşturması kapsamında bildirilmesi talep edildi. Başbakanlık Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan imzalı cevabi yazıda ise Erdoğan’ın yaptığı telefon konuşmalarının üzerinden uzun zaman geçtiği ve bu nedenle yapılan görüşmeler için hangi telefonların kullanıldığı ve hangi numaralarla görüşmeler yapıldığına ulaşılmadığı belirtildi. Dolayısıyla Erdoğan’ın yaptığı telefon konuşmalarının nerede ve ne zaman gerçekleştiği tespit edilemedi.
 
İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’na gönderilen yazıda şöyle denildi: “Sayın Başbakanımız ile Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Sayın Ali Babacan’ın 2003-2005 yılları arasında kullanmış oldukları telefon numaraları aşağıda belirtilmekte olup, S.N Cüneyt Zapsu Başbakanlık’ta çalışmadığından 2003-2005 yılları arasında kullandığı telefon numaraları bildirilememektedir”.
 
Özel Kalem Müdürlüğü’nden yapılan açıklamanın ardından Başbakan Erdoğan’ın genellikle MİT başta olmak üzere üst düzey kişiler ile görüşmeler yaptığı 0 (312) 424…. ile başlayan ve gizli ibareli numara ve iki GSM numarası ile birlikte toplam altı telefon numarası açıkça yazıldı. Bunun yanında Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’a ait iki adet GSM numarası ile birlikte toplam dört numara da açıkça dosyaya konuldu.
 
Yazı ortada kaldı
Başbakanlık Özel Kalem Müdürlüğü, Erdoğan’ın numaralarının bulunduğu gizli ibareli ve mühürlü zarfı soruşturmanın yürütüldüğü Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi yerine Çağlayan’da yeni hizmete giren İstanbul Adliyesi’ne gönderdi. Buradaki görevliler kriptolu zarfı açınca skandal ortaya çıktı. Resmi yazı, sahibi bulunamayınca ortalıkta kaldı. İki adliye arasındaki isim benzerliğinden kaynaklanan hata sonrasında zarf tekrar kapatılarak Beşiktaş’taki Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı’na gönderildi.
 
Melih Gökçek dinlendi mi?
Soruşturma kapsamında hakkında tahkikat yürütülen isimlerden Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in de kullandığı telefonların araştırıldığı belirtildi. Soruşturmayı yürüten savcılık Melih Gökçek’in kullandığı üç adet sabit numaranın adli veya önleme dinlemesi yapılıp yapılmadığını öğrenmek için Türk Telekom’a yazı gönderdi.
 
Gizli ibareli yazıda Gökçek’in kullandığı telefonlara yönelik ‘HTS’ adı verilen iletişim tespit tutanaklarının talep edilip edilmediği ayrıca Melih Gökçek’in telefonları dinlendiyse hangi soruşturma kapsamında dinlendiğinin bildirilmesi istendi.
 
Türk Telekom, kendilerinden ayrıntılı bilgi isteyen savcılığa “Söz konusu yazınız uyarınca 2003-2005 yıllarına ait şirketimiz sistemlerinde-kayıtlarında yapılan incelemede, müzekkerede belirtilen numaralara ilişkin herhangi bir dinleme kararına ulaşılamamıştır” yanıtını gönderdi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Afrika'ya destek EXPO'ya yarayacak
En az gelişmiş ülkelere yönelik ekonomik ve teknik işbirliği paketinin ...
AK Parti Karşıyaka’da beklenen istifalar geldi
Delege seçimlerinin ardından kongrelerde sona yaklaşılırken AK Parti İzmir ...
Bayır’dan başkanlara sözlü uyarı!
CHP İzmir İl Yönetimi, delege seçimleri öncesi prensip kararları aldı. ...
 
Bakan Şahin sinirden kıpkırmızı oldu!
TBMM Genel Kurulunda, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ile BDP milletvekilleri ...
Şükür: Bence etik, vicdanen son derece rahatım
Milletvekillikle birlikte TV’de yorumculuk yapacak olmasının etik olduğunu ...
AK gençlerden üç bakanlı kongre
AK Parti İzmir İl Gençlik Kolları’nın Cumartesi günü düzenlenecek kongresine üç bakan katılacak
 
Vural: Hüseyin Çelik şeytanla istişare yapmış
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin ...
İzmirli vekillerden kart aidatı kaldırılsın teklifi
CHP İzmir Milletvekilleri Alaattin Yüksel ve Mustafa Moroğlu kredi kartları ...
Kuzu: Ek iş vekilliği düşürebilir
Meclis Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, milletvekili Hakan Şükür’ün ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva