HABERLER>POLİTİKA
5 Ocak 2012 Perşembe - 20:12

Bakan Şahin sinirden kıpkırmızı oldu!

TBMM Genel Kurulunda, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ile BDP milletvekilleri arasında tartışma yaşandı.

Bakan Şahin sinirden kıpkırmızı oldu!

ANKARA - Genel Kurulda, TOKİ'nin, kamuda eşit işe eşit ücret uygulamasını içeren 375 sayılı KHK kapsamından çıkarılmasını öngören kanun teklifi görüşülüyor.
CHP Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu, devlet bakanlıkları kaldırıldığı için Başbakan Yardımcılarının şu an bakan olmadığını iddia etti. Kuşoğlu, “Cumhurbaşkanlığının yazısında da durum böyle, görevlendirme yapılmış. Bu hukuki boşluk giderilmelidir. Yoksa ileride sıkıntı çıkabilir” dedi.
 
BDP Grup Başkanvekili Hasip Kaplan, kürsüye gelerek Irak sınırında meydana gelen olayda hayatını kaybedenlerin ismini saydı. Ölenlerden 28 kişinin aynı aileden olduğunu belirten Kaplan, şunları söyledi:
“İçişleri Bakanı'na soruyorum; gerçi Abbas yolcu diyorlar ama bu aynı aileden 8 kişi gözaltına alınmış. 28 canı toprağa veren aynı aileden 8 kişiyi gözaltına alıyorsunuz. Ne yapmak istiyorsunuz?
Bu yaptığınız Türkiye'yi karpuz gibi iki bölmektir. Sadece Türk-Kürt olarak değil, laik-antilaik, Alevi-Sünni, zengin-fakir olarak bölüyorsunuz.
Bu çocukların isimlerini rüyanıza girene kadar burada okuyacağım. Bu kürsüde kabusunuz olacağım. Onların resimlerini getireceğim.”
 
“SANA SABREDİYORUM”
Birinci maddenin üzerinde soruları yanıtlayan İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, şehitlerin ikinci yakınlarına da iş imkanı sağlanmasını ve gazilere yönelik iyileştirmeleri içeren çalışmaların Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığında yürütüldüğünü ve bu yasama dönemi bitmeden yasalaşabileceğini söyledi.
Kürsüye çıkıp öldürmekten, giderken vurmaktan, dururken tutuklamaktan, cümlelerini kurarken kandan, ölümden bahsetmeden duramayan; hayatı kan ve ölüm üzerine, düşüncesi kin, kan ve bölme üzerine inşa edilmiş milletvekillerinin bulunduğunu ifade eden Şahin, “Bu ülke o kadar özgür ki bu özgürlüklerden yaralanarak kanı, kini, ölümü kendine şiar edinmiş, diline pelesenk edinmiş, söylemekten yorulmayan ve utanmayan, gerçekleri saptıran ne derse tersi olan...” diye konuştu.
 
Bu sırada Kaplan'ın 35 kişinin ölümüyle ilgili laf atması üzerine Şahin, “35 kişinin ölümü bizi üzmüştür. 35 kişi bizim canımızdır” dedi.
 
Kaplan'ın laf atmaya devam etmesi üzerine Şahin, Kaplan'a yönelik, “Sus oradan, sus. Ben seni dinledim. Sen de dinle. Sana sabrediyorum ben. Hesap vermesi gereken sensin, senin gibiler” diye seslendi. Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bu Meclis sizi dinledi. Sizin iğrenç iftiralarınızı dinledi. İğrenç hareketlerinize tahammül ediyor bu millet bu devlet. Oradaki ölümü anlamak bölücü terör örgütünü iyi anlamak lazım. Oradaki ölümün bir adım ötesi bölücü terör örgütüdür, Kandil'dir. Kandil'de dili kanlı insanlar vardır. Kan vardır. Kandil'i bilmek, görmek lazım. Oradaki ölümü görmek için, o hayatını kaybeden insanlara kaçakçılık malını verenleri görmek lazım. Bölücü örgütü görmek lazım. Bölücü örgüt olmazsa bu memlekette ne kan olur ne ölüm olur.
 
"O BEZ PARÇASININ HESABINI VER"
Ben hesabı veriyorum. Çünkü, biz hesap üzerine kurulmuşuz. Benim mahkemem var. Senin ki gibi halk mahkemesi değil, uydurma mahkeme değil, insanlık dışı mahkeme değil. Benim mahkemem, savcım, müfettişim var. Şu anda çalışıyorlar. Bu kürsüye çıkıp ahlaksızca saldırmaktan başka özelliği olmayan birileri, bu özgürlüğü sonuna kadar kullanan birileri.
 
Cenazeleri istismar eden, ölüm üzerinden istismar yaparak, üzerine örttüğün o bez parçasının hesabını ver bakalım bana.”
 
Şahin'in sözlerinin ardından Kaplan, sataşma gerekçesiyle söz istedi. Tartışmaların devam etmesi üzerine TBMM Başkanvekili Mehmet Sağlam birleşime ara verdi.
 

Hasip Kaplan, Şahin'e tepki gösteren BDP Van Milletvekili Özdal Üçer'i de kolundan tutarak Genel Kurulun dışına çıkardı. (AA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
5 Ocak 2012 Perşembe 23:31

Sn. Bakan sizin derhal Öfke Denetim terapist'ine gitmenizi önermekten başka birşey gelmiyor elden. 'Hani kahvehanelerde inatçı ihtiyarlar vardır, ben bilirim edası ile herşeye burnunu sokar ve yanıldığında bağırmaya başlar' işte sizin davranışınız da aynen bu ihtiyarların tepkisine benzedi. Devlet adamı öfkelense bile kendine ve öfkesine hakim olabilmelidir. sakin olun sağlığınız bozulmasın.

Yorumu oyla      13      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Şükür: Bence etik, vicdanen son derece rahatım
Milletvekillikle birlikte TV’de yorumculuk yapacak olmasının etik olduğunu ...
AK gençlerden üç bakanlı kongre
AK Parti İzmir İl Gençlik Kolları’nın Cumartesi günü düzenlenecek kongresine üç bakan katılacak
Vural: Hüseyin Çelik şeytanla istişare yapmış
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin ...
 
İzmirli vekillerden kart aidatı kaldırılsın teklifi
CHP İzmir Milletvekilleri Alaattin Yüksel ve Mustafa Moroğlu kredi kartları ...
Kuzu: Ek iş vekilliği düşürebilir
Meclis Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, milletvekili Hakan Şükür’ün ...
AK Parti İzmir'de siyah çelenkli kongre isyanı!
AK Parti’nin Karabağlar’da yaptığı gergin kongrenin ardından sular hala ...
 
Bayraklı'nın darpçı meclis üyesine 6 ay uzaklaştırma!
AK Parti İzmir Bayraklı İlçe Başkanlığı’na talip olan Belediye Meclis ...
Komutanlardan Arınç’a sürpriz ziyaret
Kuvvet komutanları sürpriz bir şekilde Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ı ...
Davutoğlu: Savaş çıkarmak isteyenler var
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, ‘Bölgesel bir soğuk savaş' çıkarmak ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva