HABERLER>POLİTİKA
6 Ocak 2012 Cuma - 10:55

Bayır’dan başkanlara sözlü uyarı!

CHP İzmir İl Yönetimi, delege seçimleri öncesi prensip kararları aldı. İl Başkanı Bayır’ın, sorun yaşanan ilçeleri telefonla uyardığı öğrenildi. İl Örgütü; hafta sonu ilçe başkanları ve ilçe belediye başkanları ile buluşacak.

Bayır’dan başkanlara sözlü uyarı!

CAN ÖZLÜ/ EGEDESONSÖZ- Yaklaşan delege seçimleri ile kongre havasına giren CHP İzmir İl Teşkilatında sandık heyecanı kendini gösterirken, İl Başkanı Tacettin Bayır ve bazı ilçe başkanları arasında yaşanan tartışmaların bu süreçte de sonlanmayacağına yönelik endişeler arttı.
 
BAŞKANLARI TELEFONLA ARADI
İl Başkanı Bayır, delege seçimlerinde her mahalleye sandık koyma fikrine sıcak bakmadıklarını öne sürdüğü başta Ödemiş ve Karabağlar ilçe başkaları olmak üzere eksiklik görülen diğer ilçe başkanlarına da sözlü uyarı yaptı. Genel merkezden gönderilen genelgenin açık ve net olduğuna dikkat çeken Bayır, her mahalleye sandık kurulmasını, sadece ilçe binasının içinde bulunduğu mahalledeki sandığın parti binasına kurulabileceğini başkanlara söyledi. Konu ilgili açıklama yapan Bayır “Tüm ilçe başkanlarımıza taslak bir çizelge gönderdik. Bu çizelgeyi, ilçe başkanları doldurup geri gönderdi. Zannediyorum ki o iki ilçe başkanı arkadaşın bilgi eksikliğinden kaynaklanan bir şeydir bu durum. Mahallelerin tamamını değil ama bir kısmını ilçede yapacaklarını söylemişler. Telefonla ikazda bulundum ve düzelttiler. Karabağlar’da sıkıntılı olan bir mahalle var. Onun dışında bir sıkıntı yok. Benzer uyarıları, birçok ilçe başkanına da yaptık” dedi.
 
HANGİ KARARLAR ALINDI?
Delege seçimleri ve kongre hazırlıkları İl Yönetim Kurulu Toplantısı’nda da masaya yatırıldı. Toplantıda, delege seçimlerine yönelik şu prensip kararları alındı:
 
*Seçimler hangi mahallede yapılıyorsa, o mahalleye sandık kurulacak.
*Seçimler için, halka açık yerler seçilecek. Ev ya da büro olmayacak.
*Metropol ilçelerde, delege seçimleri, hafta sonu ve sabah en erken 10. 00’da yapılacak.
*Üyelerin oy kullanabilme oranını artırmak için faaliyetler yapılacak.
 
İl Yönetiminde alınan kararlar, hafta sonu yapılacak toplantıda, İlçe Başkanlarına tebliğ edilecek ve son yeklini alacak. 7 Ocak Cumartesi günü, İl Binası’nda hem ilçe başkanları hem de ilçe belediye başkanları ile toplantı gerçekleştirecek olan İl Yönetimi, delege seçimleri öncesi çalışmalarını son aşamaya getirecek. İlçe belediye başkanlarına, İzmir Konferansları ile ilgili de bilgilendirme sunumu yapılacak.
 
BUCALI MUHALİFLER İÇİN KOMİSYON
Buca Belediye Meclis toplantısında, Denetim Kurulu üyelerinin seçimi sırasında, parti grubu adaylarına karşılık aday olan ve Ak Partili üyelerin de desteği ile kurula seçilen CHP meclis üyeleri, İl Yönetim Kurulu Toplantısı’nın da ana gündem maddesini oluşturdu. CHP Buca İlçe Yönetim Kurulu’nun, kesin ihraç talebi ile disipline sevk edilmesini istediği 9 partili meclis üyesi için inceleme komisyonu kurulmasına karar verildi. Komisyona İl Yönetim Kurulu üyeleri. Sevda Kılınç, Abdullah Engin, Zeki Gönen, Vezir Aslan ve Celal Yıldız seçildi. Komisyon incelemelerini tamamlayacak ve meclis üyelerinin İl Disiplin Kurulu’na sevk edilip edilmeyecekleri noktasında nihai kararı verecek.
 
TATI VE TARTAN GÖRÜŞME ODASINA!

Öte yandan; Konak Belediye Meclis üyesi Ceyhan Yücelmişe ait olduğu iddia edilen ses kayıtları da yönetim kurulu tarafından incelemeye alındı. Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan’a yönelik ‘iş takibi’ eleştirilerinin de yer aldığı öne sürülen ses kayıtları ile ilgili konu da oluşturulan komisyonda araştırılacak. Hem Buca hem de Konak meclislerinde yaşanan tartışmalar ile ilgili belediye başkanları Ercan Tatı ve Hakan Tartan’ın da bilgilerine başvurulacak.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
hadi sayın il başkanım 6 Ocak 2012 Cuma 08:49

şu bucayı ne olur çözün artık iş rayından çıktı biz bu rezillikler için koşturmadık hadi tacettin başkan elini vicdanına koy ve bu işi çöz lütfen

Yorumu oyla      23      7  
gültepeli 5 Ocak 2012 Perşembe 23:48

Tacettin Başkan!Asıl Konak'a bak.Tek delegeli iki delegeli yerlere sandık konulmayacak,kendi yeni üye yaptıklarına dosyalar verilecek.Seni bir kez kandıran Aytekin Tunus bir kez daha kandırmasın.Zaten sırf Genel Merkez diye tekrar ilçe başkanlığına onu desteklersen bitersin.Haberin olsun.KONAK DOSYA PAYLAŞIMINA DİKKAT ET VE SEÇİM GÜNÜ MUHAKKAK KONAKTAN ANLAYAN BİR YÖNETİCİNİ GÖNDER.Konak artık senin gururun olmalı.Onurun olmalı ve sana oyun oynayanlara karşılığını vermelisin

Yorumu oyla      18      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan Şahin sinirden kıpkırmızı oldu!
TBMM Genel Kurulunda, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ile BDP milletvekilleri ...
Şükür: Bence etik, vicdanen son derece rahatım
Milletvekillikle birlikte TV’de yorumculuk yapacak olmasının etik olduğunu ...
AK gençlerden üç bakanlı kongre
AK Parti İzmir İl Gençlik Kolları’nın Cumartesi günü düzenlenecek kongresine üç bakan katılacak
 
Vural: Hüseyin Çelik şeytanla istişare yapmış
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin ...
İzmirli vekillerden kart aidatı kaldırılsın teklifi
CHP İzmir Milletvekilleri Alaattin Yüksel ve Mustafa Moroğlu kredi kartları ...
Kuzu: Ek iş vekilliği düşürebilir
Meclis Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, milletvekili Hakan Şükür’ün ...
 
AK Parti İzmir'de siyah çelenkli kongre isyanı!
AK Parti’nin Karabağlar’da yaptığı gergin kongrenin ardından sular hala ...
Bayraklı'nın darpçı meclis üyesine 6 ay uzaklaştırma!
AK Parti İzmir Bayraklı İlçe Başkanlığı’na talip olan Belediye Meclis ...
Komutanlardan Arınç’a sürpriz ziyaret
Kuvvet komutanları sürpriz bir şekilde Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ı ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva