HABERLER>EKONOMİ
23 Ocak 2012 Pazartesi - 18:36

Demirtaş: Önüne gelen İzmir’e vuruyor

İzmir Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, en hızlı gelişen dördüncü metropol olarak belirlenen ve bu anlamda Ankara ve İstanbul’u sollayan İzmir’in durumuna vurgu yaparak, ''İçimizdeki İrlandalılar İzmir'in gelişmesini görmüyor, Amerika'daki Brooking Enstitüsü, tespiti yapıyor'' dedi.

Demirtaş: Önüne gelen İzmir’e vuruyor

ERKAN İYİGÜNGÖR/EGEDESONSÖZ - Sekretaryasını İzmir Ticaret Odası’nın yürüttüğü İzmir Oda ve Borsalar Yönetim Kurulları Ortak Toplantısı Selçuk Ticaret Odası’nın evsahipliğinde Şirince’de yapıldı. Toplantıya, Ege Bölgesi Sanayi Odası Başkanı Ender Yorgancılar, İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş, Torbalı Ticaret Odası Başkanı Behçet Çınar, Deniz Ticaret Odası Başkanı Geza Dologh, İzmir Ticaret Borsası Başkan Yardımcısı Ercan Korkmaz, Selçuk Ticaret Odası Başkanı Cumhur Yelken olmak üzere birçok bağlı oda üyeleri katıldı.

Demirtaş: İzmir için hayallerimin sınırı yok
 
Toplantıya başkanlık eden Demirtaş, ''Türkiye artık büyümeye değil, inişe geçti'' görüşlerinin bulunduğunu, ancak Türkiye olarak 2012'ye morali yüksek girdiklerini, hükümetin işini bilerek yaptığına inandıklarını, enflasyonun yükselmesi, Avrupa'nın durumu ve cari açık gibi sorunlara rağmen 2012'nin ikinci yarısında önemli bir toparlanma beklediklerini ifade etti.
    
Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı'nın ''2012'de TL, doları yenecek'' yönünde mesajlar verdiğini hatırlatan Demirtaş, ''Umarız yener. Umarız dolar ve avroda büyük dalgalanmalar yaşamayız'' dedi.
    
Demirtaş, ABD'deki Brookings Enstitüsü'nün 200 metropol üzerinde yaptığı araştırmada İzmir'in dünyanın en hızlı büyüyen 4'üncü şehri olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu: ''Her önüne gelen İzmir'e vuruyor. 'Geri kalıyor, Anadolu vilayetlerinin gerisine düşüyor, Manisa, Denizli geçti, Gaziantep katladı' gibi birtakım eleştiriler var. Fakat burada, içimizdeki İrlandalılar İzmir'in gelişmesini görmüyor, Amerika'daki Brookings Enstitüsü tespiti yapıyor. İzmir olarak yolumuza devam etmek zorundayız.''
 
SELÇUK’A MÜJDE
Demirtaş, toplantıda Selçuk’a müjdeli haber verdi. Demirtaş, Selçuk’ta 5 bin kişilik bir kongre merkezi Mart ayında devreye gireceğini söyledi. Kurvaziyer turizminde yaşanan olumlu gelişme kongre turizminde de devam edeceğini ifade eden Demirtaş aynı zamanda Pamucak için Turizm Bakanlığı’na da başvuru yapılacağını ifade etti. Demirtaş, “Çeşme’deki turizm alanlarının planlama soruna benzer bir sorun Pamucak’ta da yaşanıyor. Bunun için bakanlığa başvurma kararı aldık” dedi
 
''EXPO LOGOYU KULLANIN”
Ege Bölgesi sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar ise İzmir'in EXPO 2020 adaylığına dikkati çekerek, tüm oda, birlik ve sivil toplum kuruluşlarının uluslararası yazışmalarında EXPO logosunu kullanmasının önemini vurguladı.
 
SANAYİCİ KAZANDI AMA TASARRUF EDEMEDİ
Ege Bölgesi Sanayi Odası Başkanı Ender Yorgancılar da 2011 yılında dünya da siyasi ve ekonomik bunalımlar yaşansa da Türkiye’nin fazla kötü bir yıl geçirmediğini ifade etti
Türkiye’de ki sanayici para kazandığını fakat tasarruf edemediğini aktaran Yorgancılar yüzde 25 olan tasarruf oranının çok düştüğünü aktardı.
 
Enerjinin %70 ini dışarıdan sağlayan ülkemizin acil politikalara ihtiyaç duyduğu çok açıktır diye sözlerine devam eden Yorgancılar “Bu politikalar içerisinde nükleer santrallerin önemli bir yer tutması gerektiğine inanmaktayım. Nükleer santrali destekleyen ve geç bile kaldığımızı söyleyen biri olarak, yaşananları elbette yok saymam mümkün değildir. Özellikle de deprem riski olan ve nüfusu yoğun bölgelere santrallerin kurulmaması ve sağlıklı denetim yönünde hassasiyet gösterilmesi gerektiği inancındayım” dedi.
 
İKİ TANE PETKİM KAÇMIŞ
Türkiye’den yabancı şirketlerin yaptığı kar transferi 12 milyar dolar olduğuna vurgu yapan Yorgancılar “Petkim’in tek hamlede yaptığı yatırım miktarı ise 5 milyar dolar demek ki biz iki Petkim yatırımını dışarıya kaçırmışız” ifadesini kullandı.
    
Deniz Ticaret Odası İzmir Şube Başkanı Geza Dologh ise Kasım ayında 1862, 15 Aralık'ta 1889 olan dünya denizcilik endeksinin bugün 862'ye düştüğünü, bunun dünya ticaretinin hızla azaldığını gösterdiğini, bu rakama karşılık Karadeniz ve Akdeniz ticaretini gösteren İstanbul endeksinde fazla düşüş olmadığını, özellikle Arap Baharı sonrası bölgede canlı bir ticaretin söz konusu olduğunu anlattı.
    
Dologh, 2012 yılında ilk üç ayın denizciler açısından zorlu geçeceğini, eski rakamlara ancak 2013 yılında ulaşılabileceğini düşündüklerini dile getirerek, Türk tersanelerinde 2013 için siparişi verilen gemi sayısının sadece 3 olduğunu, bunun önemli bir sıkıntı yaratabileceğini kaydetti.
   
PAMUCAK TIKANDI
Toplantıda Pamucak Sahili'nin değerlendirilmesi ve yatırımcıların teşvik edilmesi konuları da görüşülürken, Pamucak Sahil Projesi'nin tıkandığı ifade edildi. Çeşme ile Pamucak'ın aynı kaderi paylaştığına dikkat çekilen toplantıda, sorunun çözümü için ilgili bakanlığa başvurulması kararlaştırıldı.
   
 Toplantıda Türkiye Voleybol Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi Geza Dologh'un önerisi de dikkate alınarak Pamucak'ta Avrupa Voleybol Merkezi kurulması için başvuru kararı alındı.
    
Toplantıda yem ve ette toptan ve perakende KDV'nin yüzde 1'e indirilmesi için girişim yapılması, Torbalı'ya getirilen hızlı trenin Selçuk'a da getirilmesi için Ulaştırma Bakanlığı nezdinde girişimde bulunulması, Selçuk'ta tarım arazilerinin ıslah edilmesi, SİT alanındaki ağaç dikimi yapılması konularında ilgili bakanlıklara yazı yazılması kabul edildi.
    
Torbalı'da Mermercilik Organize Sanayi Bölgesinin kurulması, Menemen'de İZSU'nun çalışmalarından dolayı yaşanan aksaklıklar konusunda İzmir Büyükşehir Belediyesi nezdinde girişimde bulunulması, atık bedellerinin indirilmesi konusunda belediyeler nezdinde girişim başlatılması kararları da alındı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Değişen birşey yok 24 Ocak 2012 Salı 12:19

İzmirimiz aslında çok yüksek potasiyeli olan bir şehrimiz.Turizm ticaret,tarım,eğitim,sanayi herkonuda potansiyel var.Ancak hakketiği noktaya bir türlü gelemiyor bu potansiyele rağmen.Burda da üstüne alınması gereken öncelikle yerel yöneticiler olmalı.Kadifekale ve Agorada yapılan düzenlemeyi taktir etmemek mümkün mü Ancak çok geç kalındı yıllarca İzmirimizin mega köy haline gelmesine göz yuman zihniyet yerel seçimlere dair kaybetme korkusunu hissedince hizmetlere hız verdi.

Yorumu oyla      13      6  
Zagor 24 Ocak 2012 Salı 01:25

izmirli, Izmirde gecen yillara göre degisen tek sey, Izmirde senin gibi yobazlarin artmasi oldu maalesef.

Yorumu oyla      16      22  
rumuz 23 Ocak 2012 Pazartesi 23:23

Nerde belediyeyi yerden yere vuran iktidar şakşakçıları alın size değerlendirme nerde İstanbul nerde Ankara üstelik bu baskılara rağmen ardında iktidar desteği olmadan. herşey açık ve net

Yorumu oyla      18      22  
İzmirli 23 Ocak 2012 Pazartesi 22:30

Sayın Demirtaş, Dalgakıran gibi kolay bir proje bile yıllarca gerçekleşemedi. Kadifekale ne halde... Kemeraltı, İkiçeşmelik... Neresi kaldı zaten... Turist nereyi gezecek?? Meşhur Kordon ve yollarımızın bir şeridi her daim otopark. İzmir'de geçen yıllara rağmen ne değişti?? ne düzeldi??

Yorumu oyla      27      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yabancıya toprak satışı 30 hektara çıkıyor
Yabancılara toprak satışındaki kısıtlama oranını 2.5 hektardan 30 hektara ...
Dolar'ın düşmesi sanayicinin altına dinamit koymaktır
Zorlu Grubu'nun patronu Ahmet Zorlu, Dolar/TL'nin 1,85'in altına inmemesini ...
Ege'de çimento tüketimi yine geriledi
İnşaat sektöründeki hareketin önemli göstergelerinden biri olan çimento ...
 
Bakan Günay 1 Şubat'ta müjde verecek!
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Kemeraltı çarşısının sorunlarını ...
Çinliler sonunda kokoreçe de el attı
Dünya ticaretinde her geçen gün daha çok söz sahibi olan Çinliler, farklı ...
Avrupalı krizde evine çekildi domatese ilgi arttı
Kriz sonrası tasarrufa yönelen Avrupalı evde yemeğe ağırlık verdi, Türk ...
 
Sanayi Odası’na ilk kadın aday
TOBB İl Kadın Kurulu Başkan Yardımcısı ve Güloğlu Plastik Genel Müdür ...
Ege-Koop’tan Ankara açılımı
İzmir’de 1984 yılından bu yana gerçekleştirdiği 10 ayrı proje ile 100 ...
İZSİAD'ın adında kadın devrimi
375 üyesinden 80'inin kadın olduğunu belirten Başkan Baran, "Hem ismimizi ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva