HABERLER>EKONOMİ
23 Ocak 2012 Pazartesi - 12:02

Bakan Günay 1 Şubat'ta müjde verecek!

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Kemeraltı çarşısının sorunlarını tespit etmek için geldiğinde kente yönelik projeleri de duyuracağını söyledi.

Bakan Günay 1 Şubat ta müjde verecek!

İZMİR -  Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, İzmir'in sembollerinden olan "Tarihi Kemeraltı Çarşısı" ile ilgili çalışmalarını anlatırken kente yönelik projelerle ilgili de önemli bir tarih verdi. Günay, Kemeraltı'nın sorunlarını yerinde incelemek için 1 Şubat'ta İzmir'e geleceğini ve müjdelerini açıklayacağını söyledi. İlk açıklamasını tarihi çarşı ile ilgili yapan Bakan Günay, "Yerel yönetimlerle birlikte yeni projeler hazırladık. Kemeraltı'nı en güzel hale getireceğiz" dedi.
 
TASARIYA YEŞİL IŞIK
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Tarihi Kemeraltı Çarşısı'nın turizme kazandırılması ve eski kalabalık günlerine yeniden dönebilmesi amacıyla önceki gün geldiği İzmir'de Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan ve Kemeraltı Esnaf Derneği yetkilileriyle toplantı gerçekleştirdi. Yaşanan sıkıntıları ve çözüm önerilerini dinleyen Günay, Yeni Asır'a çarşının en kısa sürede düzeltilmesi için projeler hazırladıklarını açıkladı. Günay, projelerin yerel yönetimlerle ortaklaşa yürütüleceğini belirterek, Bursa, İstanbul ve İzmir esnaf dernekleri tarafından hazırlanan "Çarşı Kanun Tasarısı"na yeşil ışık yaktı. Günay, Tarihi Kemeraltı Çarşısı'nın eski günlerine dönebilmesi için çok sayıda projenin olduğunu söyledi.
 
DETAY VERMEDİ
Bakan Ertuğrul Günay, 1 Şubat'ta yapacağı İzmir ziyaretinde kent ile ilgili müjdeli haberlerinin olduğunu belirterek, detay vermekten kaçındı. Günay, "Tarihi Kemeraltı Çarşısı İzmir'in tarihsel zenginliklerinden ve alışveriş bölgelerinden birisi. 1 Şubat'ta Kemeraltı'nın sorunlarını incelemek için geleceğim. Birlikte çarşıyı gezeceğiz. Birçok yeni proje var. Bakanlık yetkililerimiz Kemeraltı'ndaki tarihi eserlerin tespitini yaptı. Tarihi Kemeraltı Derneği, Konak ve Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü, Vakıflar Bölge Müdürü ve İl Kültür ve Turizm Müdürü ile birlikte Kemeraltı'nda incelemelerde bulunacağım. Çarşıyı düzenlemek için hızlı şekilde çalışma yapacağız" dedi. Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan ise, "Tarihi Kemeraltı Çarşısı'nın restorasyonu ve sokakların sağlıklaştırılması konusunda bakanımızla bilgi alışverişinde bulunduk. Bize Kemeraltı ile ilgili yeni projelerin olduğunu söyledi. Bakan Günay, 'Kemeraltı'nı en güzel şekle dönüştüreceğiz' diyor. Biz de çarşının hareketlenmesi için destek vereceğiz" diye konuştu.
 
Ceylan: Özerk bir yönetim öneriyoruz
Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Hasan Ceylan, "Bakanımızın Kemeraltı'na olan ilgisi bizi fazlasıyla memnun etti. Bakan Günay'a Tarihi Kemeraltı Çarşısı'nın sorunlarıyla ilgili bir dosya sunduk. Ayrıca Bursa, İstanbul ile birlikte hazırladığımız 'Çarşı Kanun Tasarısı'nı anlattık. Çok beğendi ve destek vereceğini söyledi. Biz her tarihi çarşının, vali başkanlığında kendi özerk yönetiminin, kendi bütçesinin, kendi cezalarını verecek bir yapısının olmasını istiyoruz. Yasa ile belediyenin ve valiliğin sırtında yük olmayacağız" dedi.
 
TURİST GELECEK
Hasan Ceylan, "Bakanımız, sorunları hakkında bilgi verdiğimiz sırada fotoğrafçısına talimat verdi ve sorunlu yerlerin fotoğraflarını çektirdi. Kemeraltı'nda ciddi fiziksel değişim yaşanacak. Cephe yenilenmesi, ortak branda çalışması yapılacak. Han ve camilerin duvarları açılarak turistlerin rahatça gezmesi sağlanacak. Ayrıca yabancı dilde levha düzenlemesi olacak. Fiziksel değişim, ekonomik gelişimi getirir düşüncesindeyim. Bakanımız Kemeraltı'nın tüm sorunlarını biliyor" dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
HÜSEYİN 23 Ocak 2012 Pazartesi 15:23

ABİ BUNLAR SAKIN İZMİR İÇİN TARİH VERMESİNLER MUTLAKA BAŞIMIZA Bİ ŞEYLER GELİYOR.1 ŞUBATTA BAKALIM KİMLERİ İÇERİ ALACAKLAR İZMİRDE BEKLEYİP GÖRECEGİZ.

Yorumu oyla      13      6  
DEMOKRAT 23 Ocak 2012 Pazartesi 14:31

SPOTÇU ları ne Olursunuz,Artık Çıkartın Şu Dükkanlardan.Çoğunun Ruhsatı bile Yok.Kıssıkköyemi,Pınarbaşına mı nereye ise hemen SPOTÇULAR ÇARŞISI Yapın.Boşalan yerleri Turistik Müzikli Eğlence Yerlerine Dönüştürün.Bir Çok Roman kardeşlerimize de İş Sahası Açılmış Olur.Aynı zamanda Alış Verişe Gelenlerin TACİZE Uğramasını Engelleyin.Seyyarı ve Caddeye taşan Esnafada gereğini yapın.1 Şubatta sayın Bakanın Yapacağı gezide Her ne hikmetse Ortalıkta birtane seyyar ve çığırtkanda Olmaz Görürsünüz.

Yorumu oyla      13      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çinliler sonunda kokoreçe de el attı
Dünya ticaretinde her geçen gün daha çok söz sahibi olan Çinliler, farklı ...
Avrupalı krizde evine çekildi domatese ilgi arttı
Kriz sonrası tasarrufa yönelen Avrupalı evde yemeğe ağırlık verdi, Türk ...
Sanayi Odası’na ilk kadın aday
TOBB İl Kadın Kurulu Başkan Yardımcısı ve Güloğlu Plastik Genel Müdür ...
 
Ege-Koop’tan Ankara açılımı
İzmir’de 1984 yılından bu yana gerçekleştirdiği 10 ayrı proje ile 100 ...
İZSİAD'ın adında kadın devrimi
375 üyesinden 80'inin kadın olduğunu belirten Başkan Baran, "Hem ismimizi ...
Demirtaş: İzmir için hayallerimin sınırı yok
‘Pasaport Dalgakıran Projesi’ni 15 yıl önce düşündüğünü anlatan İzmir ...
 
TARİŞ proje yapacak, Vakıfbank borcu kapatılacak
TARİŞ Pamuk ve Yağlı Tohumlar Birliği Başkanı Beliğ Azbazdar, birliğin ...
15 bin lira maaşla eleman aranıyor
Giderek büyüyen sağlık turizminde eleman ihtiyacı doğdu. Sektörde maaşlar 15 bin liraya ulaşıyor...
Bakan Eroğlu, Ege'deki 8 yıllık yatırımları anlattı
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Ege Bölgesi'ndeki 7 ilde son ...
 
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva