HABERLER>POLİTİKA
11 Aralık 2014 Perşembe - 13:46

Delican sert konuştu: Sonucuna katlanırlar!

AK Parti’de krizi neden olan Bayraklı kongresi öncesinde açıklama yapan İl Başkanı Delican alternatif liste hazırlığı yapanlara mesaj gönderdi. Delican, “Genel merkezin aldığı karar dışında başka bir kararı tanımıyoruz. Tek liste kararı var. Sonucuna katlanırlar” dedi.

Delican sert konuştu: Sonucuna katlanırlar!

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - Genel seçim öncesinde ilçe kongrelerini sürdüren AK Parti İzmir İl Teşkilatı genel merkezin ‘tek aday, tek liste’ kararını bu zamana kadar yaptığı kongrelerde uygularken bazı ilçelerdeki sorunlar bir türlü giderilemedi.  Parti delegeleri, genel merkezin kararını bazı yerlerde sandığa gitmeyerek protesto ederken partinin kriz yaşadığı Bayraklı’da ise tartışmalar sürüyor. Genel merkezin önce mevcut Başkan Yakup Gülcan ile ‘devam’ kararı vermesi ardından kararı askı almasının ardından ilçede aktif siyaset yapan birçok isim İlçe eski Başkan Yardımcısı Metin Fitöz’ün önderliğinde bir araya geldi.
 
ANKARA ZİYARETİ
İzmir İl Başkanlığı’ndan gelen uyarılara rağmen alternatif liste çalışmalarını sürdüren ve ardı ardına toplantılar yapan ekibin üyeleri Ankara ziyareti gerçekleştirdi. Fitöz başkanlığındaki ekip İzmir Koordinatörü Eskişehir Milletvekili Salih Koca ile bir araya geldi. Koca’ya taleplerini ileten ekip kongrede aday olarak çıkmak istediklerini belirtirken, mevcut yönetim ile genel seçim sürecinin yürütülemeyeceğini ifade etti.
 
DELİCAN’DAN UYARI
Bayraklı’daki krizin bir türlü bitmemesi partide soruna neden olurken daha önce ‘tek aday’ vurgusu yapan İl Başkanı Bülent Delican, sert konuştu. Delican, “Genel merkezimizin gösterdiği aday kimse biz de onun arkasında dururuz. Bunun dışında başka bir duruma izin verilmez. Bu konu kesin ve nettir. Eğer genel merkezin uzlaşı içinde seçtiği adaya karşı çıkan ve yeni bir liste çıkarmaya çalışan olursa sonucuna da katlanır. Zaten partimizin daha önce verdiği bir karar var. Tüm kongrelerin tek adaylı ve sorunsuz gitmesini istiyor. Biz de bunu İzmir’de uyguladık. Uygulamaya da devam edeceğiz” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
osmanlı 12 Aralık 2014 Cuma 15:16

elbette genelmerkeze saygı duymak gerekir.Ama demokratik temayüller gereği seçme ve seçilme herkesin hakkı değil mi.Hele hele konu AKPARTİ olunca daha adaletli olunmalı.Başkan adayı herkesi kucaklamalı birlik beraberlik içinde olmalı .Eğer bir ilçede genelmerkeze rağmen küskünleri biraraya getiren bir büyük var ise bunu neden mevcut başkan yapamıyor diye sorulmalı.demek ki mevcut başkanın yönetim ehliyeti yok.iyi insan olabilir ama ehliyet liyakat asalet cesaret te liderliğin vasıflarındandır.buna da dikkat edilmeli . Akpartimin AK insanlarına selam olsun.Saygılarımla..

Yorumu oyla      12      6  
12 Aralık 2014 Cuma 10:53

Tek liste dayatması ile kalkınmanın daha iyi olacağını düşünüyor her halde.Gerçek dava adamı Adalet ve Kalkınma partisinin ADALET ve toplumsal KALKINMA tarafındadır.Göstermelik olanlar da mikrofonda ADALETI,gerçekte ise BIREYSEL KALKINMAYI savunurlar.Burada EHVEN-İ ŞER yapmak.Ak partili dava arkadaşının arkasından oyun çevirmez sayın başkan.Ancak AKP li yapar bunu.

Yorumu oyla      12      6  
bayraklı 11 Aralık 2014 Perşembe 23:31

sevgili kardeşlerim kimse iki liste çıkarma peşinde değil seçim kazanacak bir ekip olsun teşkilatı birbine vurdurmasınlar ama birileri bunu böyle istiyor 2015 seçimlerinde dağılmış küsmüş bir teşkilat istiyor bunun önüne geçin akparti de bayraklı teşkilatında insanların sevdiği her dönem teşkilatlarda uyum içinde çalışanlarla görüşün fikirlerini alın iyi çalışan hizipçi kavgacı olmayan yöneticileri ortak kararla belirleyin tabanda sevinsin 2015 seçimlerinede güle oynaya çalışıp kazanalım bu kavgayı burakın 2009 ve 2014 yereli hatırlamak istemiyoruz

Yorumu oyla      12      6  
dikili 11 Aralık 2014 Perşembe 17:09

diretin bakalım tek liste diye seçimlerde akparti seçmenide direticek ozaman şapkayı önünüze kayacaksınız.ama iş işten geçicek.

Yorumu oyla      21      6  
11 Aralık 2014 Perşembe 15:15

her zaman millet iradesi diyenler kongrelerde neden rafa kalkıyor bu irade.tepeden dayatmayla korkuluk başkanlar seçiyorsunuz

Yorumu oyla      23      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Adalet Vardiyası’nda ilk nöbet Güler’in!
İstanbul Casusluk Davası sanıklarının Anayasa Mahkemesi’ne yaptıkları ...
Yıldırım’dan bomba saray ve 2015 çıkışı!
Cumhurbaşkanı Danışmanı ve AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım ...
MHP’den Aliağa resti: Kilit noktada olduğumuz ilçelerde…
Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Murat Taşer, Aliağa’da ...
 
Abdullah Gül'den Eroğan'a ince mesajlar
'Boğaziçi Zirvesi'ne katılan 11'nci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Bölgede ...
Flaş! ‘Özerklik taslakta’ya birinci ağızdan yalanlama
AK Parti Ankara Milletvekili ve Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, HDP'li ...
Batum’dan ihraç isyanı: Bana kumpas kurdular!
Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum, “Bu olayın kumpas olduğunu biliyor ...
 
Güven: Engellilerde dikkat başka tarafa çekilmek isteniyor
CHP Engelliler Üst Kurulu Üyesi ve İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hülya ...
MHP'li Tanrıkulu'ndan büyüme eleştirisi!
MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu; ...
‘Paralel’ kabine: Yatırımlar Yıldırım’dan soruluyor!
Saray’da kurulan 13 kişilik “Gölge Hükümet”, gizli kararnameyle göreve ...
 
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
İzmirli kız ve Onur E. Yıldız meselesi
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva