HABERLER>POLİTİKA
14 Mart 2011 Pazartesi - 00:00

Delican: Hayalleri gerçekleştirdik, sıra rüya projelerde!

AK Parti İzmir Teşkilatı’’nın tanınan ismi vekil aday adaylığını açıkladı. Delican’’ın adaylık açıklaması iddialı projeler ve ’‘bu projelerin devamı gelecek’’ sözleriyle dikkat çekiyor.’

Delican: Hayalleri gerçekleştirdik, sıra rüya projelerde!




İZMİR - AK Parti İzmir teşkilatının önemli ve tanınmış simalarından biri olan Büyükşehir Belediye Meclisi Eski Grup Sözcülüğü ve Eski İl Başkan Yardımcısı Eczacı Bülent Delican, milletvekili aday adaylığını açıkladı.

Delican, AK Parti iktidarlarında İzmir’’e kazandırılan dev hizmetlere dikkat çekip, yerel yönetimlerin yetersizliğini vurgularken, yeni dönemde daha büyük hizmetlerin kente kazandırılmasında aktif rol alma sözü verdi.

Yaklaşan Genel Seçimler öncesinde Adalet ve Kalkınma Partisi cephesinde milletvekili aday adaylığını açıklayanlar listesine teşkilatın tanınmış isimlerinden Bülent Delican da eklendi. Siyasi hayatına AK Parti’’de başlayan ve kuruluşundan itibaren teşkilatın farklı kademelerinde görev yapan Delican, aday gösterilip seçilmesi halinde kentin sorunlarının çözümü ve kamu yatırımlarının İzmir’’e çekilmesi için mücadele vereceğini söyledi.

ÖNCELİĞİM İZMİR’’E GELECEK YATIRIMLAR
TBMM’’de hem teşkilatın hem de İzmir’’in sesi, nefesi olmaya aday olduğunu kaydeden Eczacı Bülent Delican, siyaseti halka hizmet olarak gören anlayışın temsilcisi olmaktan onur ve gurur duyduğunu söyledi. İzmir’’in son 10 yılında iyi yönetilmediğini, özellikle yerel yönetimlerin ufuksuzluğunun kente her alanda kaybettirdiğini söyleyen Delican, hükümetin kentin önemli projelerine koyduğu katkının da artarak devam etmesi gerektiğini belirterek, milletvekilliğinde önceliğinin İzmir’’e dev yatırımların gelmesi olacağını kaydetti.
2004-2009 yılları arasında Bornova ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi olarak görev yapan, partisinin grup sözcüsü olarak başta ulaşım olmak üzere İzmir’’in sorunlarına yönelik çözümden yana tavırlarıyla dikkat çeken Delican, il başkan yardımcısı olarak görev aldığı son iki yılda da cumhuriyet konserleri başta olmak üzere ses getiren etkinliklerle adından söz ettirdi. AK Parti İzmir teşkilatında ’‘Sağlık Komisyon Başkanı’’ olarak da görev yapan Delican, kentin sağlık altyapısının gelişmesi için önemli adımların atılmasına da öncülük etti. Başta bugünlerde devletin yatırım programına alınan ve Bayraklı Çevreyolu tünellerinin üzerinde inşaatına başlanacak olan  bin 500 yatak kapasitesiyle İzmir’’in en büyük bölge hastanesinin planlama ve yer tespiti olmak üzere, Bornova Trafik Hastanesi’’nin 50 yataktan 250 yatağa çıkarılması sürecine de öncülük etti.

Adaylık açıklamasında yönetim kademelerinde yer aldığı AK Parti Hükümetinin İzmir’’e yönelik hizmetlerine yer veren Delican, yerel yönetimlerin yetersizliğine vurgu yapıp, kenti yönelik merkezi yönetim projelerine dikkat çekti.

HAYALLER GERÇEK OLDU
Hükümetin İzmir’’in kronik sorunlarını ortadan kaldırarak onlarca yıllık hayallerini gerçeğe dönüştürdüğünü kaydeden Delican, sözlerini şöyle sürdürdü: ’“Kuzey Çevre Yolu Projesi kentin en az 30 yıllık hayaliydi. Hükümetimiz döneminde gerçekleşti. Kuzeyde Yortanlı, güneyde Beydağ Barajı bölge çiftçileri için yarım asırlık hayaldi. Hükümetimiz her iki hayali de gerçekleştirdi. Ankara İstanbul otoyol projesi yarım asırlık hayaldi. İhalesi yapıldı. Dev proje 5 yıl içinde tamamlanacak. İzmir’’in dünya kenti İstanbul ile arasındaki mesafe kısalacak.

İZMİR VE ÇEVRESİNİ DEMİR AĞLARLA ÖRDÜK
İzmir- Manisa ve Seferihisar duble yolu kentin kronikleşmiş ulaşım sorunlarını ortadan kaldırdı. Balıkesir-Bandırma demir yolu, İzmir-Aydın-Denizli demiryolu, Basmane Ödemiş Banliyo hattı, İzmir-Aydın-Denizli demir yolu tamamlandı. İzmir Ankara Hızlı Tren Projesi’’nde şimdiden önemli mesafe kat edildi. Proje tamamlandığında İzmir-Ankara 3,5 saate düşmüş olacak. İzmir-İzmir Büyükşehir Belediyesi ile birlikte, ortaklaşa hayata geçirilen Aliağa-Menderes Raylı sistem projesi de kent içi ulaşıma nefes aldırması bakımından hükümetimizin kente katkılarından biri oldu. Özetle hükümetimiz döneminde İzmir’’in içi ve çevresi demirağlarla örülmüş oldu. Ayrıca Manisa ve Seferihisar duble yollarıyla da karayolu ulaşım altyapısına katkı sağlandı. 

İZMİR’’İ DÜNYA İLE BULUŞTURDUK
Yine kente kazandırılan Adnan Menderes Havalimanı Dış Hatlar Terminali ile İzmir’’in dünya ile buluşma hayali gerçeği dönmüş oldu. Kente gelen turist sayısında son yıllarda patlama yaşanırken, terminal sayesinde işadamlarımızın da önü açılmış oldu. Yargı sürecine takılan İzmir Limanı özelleştirmesi, Çandarlı Konteynır Limanı, Çeşme-Alaçatı Turizm Planı, İzmir Kalkınma Ajansı gibi hizmetlerle kentin ticari açıdan önünün açılması, sorunlarının çözümü hedeflendi.

İÇME SUYU SORUNU BİLE ÇÖZDÜK
Universiade 2005 ve EXPO 2015 gibi uluslar arası organizasyonların kente kazandırılması için tam destek veren hükümetimiz, çok sayıda yeni üniversitenin yanı sıra kente binlerce derslik, onlarca yeni hastane kazandırılmasını sağladı. Yine Büyükşehir, Konak, Karşıyaka, Aliağa gibi belediyelerle  ortaklaşa yürütülen TOKİ Projelerinde kentsel dönüşüm ve dar gelirli kesime dönük beş binin üzerinde konut üretildi.  Manisa Gördes Barajı’’nın tamamlanmasıyla kentin içme suyu sorununa dönük önemli bir çözüm üretildi.
Tüm bunlar hükümetimizin İzmir’’e bakışını özetlemeye yetiyor.  Hükümetimiz İzmir’’i kısır çekişmeler, iç kavgalar, basit projelerle günü kurtarmaya çalışan CHP’’li yerel yönetimlerden daha çok seviyor ve önemsiyor.  Hükümet olarak son 9 yılda İzmir’’in ulaşımdan, sulamaya kadar her alanındaki yıllanmış hayallerini gerçekleştirdik. Şimdi sıra rüya projelerle kenti Sayın Başbakanımızın da söylediği gibi Akdeniz’’in İncisi yapmak. Yeni dönemde tek amacımız bu olacak.

TEŞKİLATIMIZIN DESTEĞİ İLE BAŞARACAĞIZ
Gerçeği yansıtmayan beyanlarla İzmirli hemşerilerimizi kandırdığını düşünen CHP zihniyetine inat yeni dönemde yani üçüncü dönem iktidarımızda İzmir’’e daha büyük projeler kazandıracağız. Kendi adıma adaylık düşüncemin temelinde de bu amaç yatıyor. Yaklaşık 9 yıldır özveriyle çalıştığımız, omuz omuza mücadele verdiğimiz teşkilatımızın da desteğiyle bu hedefi yakalayacağımızdan kuşku duymuyorum.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Vekil adayı Oğuz gazilerin dertlerini dinledi
Seçim faaliyetlerine tam gaz devam eden CHP İzmir 1. Bölge Milletvekili ...
Vekil adayı Demirsoy halkla iç içe’…
CHP 1. Bölge Milletvekili Aday Adayı Yüksel Demirsoy, Pazar gününü vatandaşlarla ...
Kılıçdaroğlu’’ndan Erdoğan’’a mektup var!
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Kayseri’’deki yolsuzluk iddialarıyla ilgili ...
 
İşte Ak Parti’’nin aday adayları
AK Parti’’de milletvekili aday adaylığı başvuruları 14 Mart Pazartesi ...
Zor da olsa 1 puan: 2-2
Bank Asya 1. Lig’’te deplasmanda Güngören Belediyespor ile karşılaşan ...
Bahçeli yine Erdoğan'a yüklendi
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ''Cumhuriyet'ten bu ...
 
AKP aday adayları Dikili'de buluştu
Genel seçimlere doğru hızla ilerlerken aday adayları seçmen önüne çıkmaya ...
Altun ve Öztürk aday adaylığı için başvurdu
Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü görevinden istifa eden Erol Altun ile ...
Bozdağ’’dan kavga çıkartacak benzetme
AK Parti Grup Başkan Vekili Bekir Bozdağ öyle bir benzetme yaptı ki, ...
 
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
34 yıldır katilleri nasıl bulunmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Büyük İnsanlık İçin: MikroRNA!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva