HABERLER>GÜNCEL
12 Aralık 2015 Cumartesi - 13:10

Dayanılmaz acı: Ege eşine ve 7 çocuğuna mezar oldu

Ülkesi Suriye'de, IŞİD hem de rejimin baskılarından kurtulmak, çocuklarına daha iyi bir yaşam sunabilmek için İzmir üzerinden Avrupa ülkelerine geçmeye çalışan Ali Alsaho, çıktığı 'umut yolculuğunda' teknenin batması sonucu eşi ve en küçüğü 20 günlük, en büyüğü 9 yaşında olan 7 çocuğunu, kaybetti. 4 çocuğunun cesedini teslim alan, halen eşinin ve 3 çocuğunun bulunması için denizi gözleyen Ali Alsaho, Suriye'ye dönmeyi de, Türkiye'de kalmayı da, Avrupa'ya gitmeyi de istemediğini söyledi. Ali Alsaho, "Çocuklarımı ve eşimi kaybettim benim de yaşamım bitti" dedi.

Dayanılmaz acı: Ege eşine ve 7 çocuğuna mezar oldu

Suriye'nin Deryrizor bölgesinde ticaretle uğraşan Ali Alsaho'nun yaşamı, ülkesinde iç karışıklıkların çıkıp IŞİD'in hayatlarına müdahalesiyle kabusa döndü. Baskıdan kurtulup çocuklarına daha iyi bir gelecek kurmak isteyen Ali Alsaho, eşi Ayşe Alsaho ve en küçüğü 20 günlük en büyüğü 9 yaşında olan 7 çocuğunu da yanına alıp Türkiye'ye kaçtı. Kilis üzerinden 20 gün önce Türkiye'ye giren Ali Alsaho, daha sonra bağlantı kurduğu insan tacirleri aracılığıyla, İzmir'e geldi. Geçen pazartesi günü de insan tacirleri tarafından götürüldüğü Çeşme'de, bir grup mülteciyle tekneye bindirildi. Tekne bir süre açıldıktan sonra motor arızasından sonra denizin ortasında kaldı. Dalgaların da şiddetini arttırmasıyla teknedeki Ali Alsaho, eşi ve 7 çocuğunun da aralarında bulunduğu kaçaklar, denizin ortasında can pazarı yaşadı.


 
1.5 KİLOMETRE YÜZDÜ, BALIKÇILAR KURTARDI
Çocuklarını kurtarmak içini büyük çaba gösteren Ali Alsaho, dalgaların etkisiyle denizin üstünte fındık kabuğu gibi savrulan tekneden denize düşen çocuklarını tekrar tekneye almayı başardı. Ancak tekne bir süre sonra alabora olarak battı. Ali Alsaho'nun çocukları bir bir karanlık sularda kayboldu.
 
Çaresiz kalan Ali Alsaho yardım istemek için kıyıya yüzmeye başladı. Yaklaşık 1.5 kilometre yüzdükten sonra kendisini fark eden balıkçılar tarafından kurtarılıp kıyıya çıkartıldı. Verdiği bilgiler doğrultusunda sahil güvenlik ekiplerinin araştırmalarında denizden Ali Alsaho'nun kızları Amar (9), Şahazeren (7), Sacide (4) ve oğlu Muhammed Alsaho'nun (2) cesetleri bulundu. Ali Alsaho da hastanedeki tedavisinin ardından hemen denize açıldıkları bölgeden denizi izleyip geride kalan eşinin ve kızı Cennet (4), oğulları 20 günlük İslam ile Ömer (1) için, mucizenin gerçekleşip umutla kurtulmalarını bekledi. Ancak günler geçtikten sonra Ali Alsaho eşi ve üç çocuğunun ne ölüsü ne dirisine ulaşılamayınca umudunu yitirip İzmir'e döndü.
 
"ARTIK YAŞAMANIN ANLAMI YOK"
Hastane morgundaki 4 çocuğunun nerede toprağa vereceğine henüz karara vermediğini söyleyen Ali Alsaho, yaşadığı acıyı anlattı. Ülkesinden çocuklarına daha iyi biri yaşam için kaçtığını ancak tüm yaşama sevincinin bittiğini söyleyen Ali Alsaho, şöyle konuştu:
"Belki çocuklarımı Suriye'deki kardeşime gönderiri orada toprağa veririm. Belki de burada veririm. Diğer çocuklarımın da cesetlerinin bulunmalarını bekliyorum. Ama artık Suriye'ye dönmeyi, Türkiye'de kalmayı veya Avrupa'ya gitmeyi istemiyorum. Çocuklarımı  ve eşimi kaybettim benim de yaşamım bitti" dedi.
 
Eşi ve çocuklarını kaybetmesinden insan tacirlerinin sorumlu olduğunu belirten Ali Alsaho, şöyle devam etti: "IŞİD militanlarından kaçtık. Benimle birlikte aynı yolculuğu yapmak isteyen Suriyeliler var. Bu riski almayın. Deniz yoluyla Avrupa'ya gitmeyin. Çocuklarınızı kaybedersiniz. İnsan kaçakçıları, insanları ölüme götürüyor. Bize '15 dakikada Yunanistan'da olursunuz' dediler. Bize, can yeleği giymemize gerek olmadığını, teknenin güvenli olduğunu söyleyip ölüme gönderdiler." (dha)

 
AK Partili Meclis üyesine ‘dansöz’ davası
 
CHP İzmir’de fotoğrafı değiştirecek gelişme: Yüksel bombası!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili Meclis üyesine ‘dansöz’ davası
AK Parti’den istifa eden eski AK Parti Kütahya Milletvekili İdris Bal, ...
Elçi’nin öldüğü gün saldırganlar neden durdurulamadı?
Tahir Elçi'nin öldürüldüğü sokağa koşarak giren silahlı saldırganlardan ...
İzmir’de baltalı hırsıza suçüstü!
İzmir’in Konak İlçesi'nde, kapısını baltayla kırarak içeri girdiği Türk ...
 
İzmir’de TGB’li gençlere Erdoğan’a hakaretten hapis cezası!
İzmir’de, Cumhurbaşkanlığı seçimi kampanyasında kente gelen dönemin başbakanı ...
İzmir’in insan hakları karnesi: Yılın ilk 11 ayında…
Türkiye İnsan Hakları Vakfı’nın dokümanlarına göre, İzmir’de yılın ilk ...
Flaş! Van’da katliam gibi kaza: 11 ölü, 4 yaralı
Van-Erciş Karayolu'nda bugün saat 08.30'de kamyonet ile minibüsün kafa ...
 
Alsancak’ta denetim şoku: Yüzlerce şişe sahte içki!
Alsancak’ta yapılan denetimlerde, 1 adet 5 litrelik damacanada sahte viski, ...
İzmir’deki ‘Game Of Thrones’ davası 2016’ya kaldı!
İzmir Maltepe Askeri Lisesi'nde öğrencilere, İngilizce derslerinde 'Game ...
İstanbul'da jandarmaya silahlı saldırı
İstanbul Okmeydanı'nda, bir askeri aracın geçişi sırasında üstgeçitten ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
50 yıl önce nasıl katil oldu?
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Metanoya!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva