HABERLER>POLİTİKA
24 Mart 2014 Pazartesi - 14:03

Davutoğlu: Seçimle ilişkilendirmek ihanettir!

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Suriye uçağının düşürülmesi ile yerel seçimler arasında bağlantı kurulmasına sert tepki gösterdi. “Hükümetimiz 'Gelin sınırlarımızı ihlal edin' diye davetiye mi çıkarmış?” diye soran Davutoğlu, şöyle dedi: “Seçimle ilişkilendirmek; basiretsizliktir, art niyetliliktir, ihanettir.”

Davutoğlu: Seçimle ilişkilendirmek ihanettir!

KONYA - Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, sınır ihlali yapan Suriye savaş uçağının düşürülmesiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.
 
Davutoğlu, şu ifadeleri kullandı: "Olayın seyri çok açıktır. Bugün bazı yayın organlarında gördüğüm hususlar konusunda çok açık bir ifadeyle dile getirmek isterim ki; Suriye uçağı, sınırımızı 1 kilometre derinliğinde ihlal etmiştir. Bu konuda elimizde çok güçlü deliller, zaten Genelkurmay Başkanlığımızca tüm çalışmalar da yapıldı.
 
BM Genel Sekreteri’yle görüşme gerçekleştirdim. NATO’ya mektupla bildirimlerde bulunduk. NATO Genel Sekreteri’yle görüştük. Türkiye’nin yanında olduklarını ifade ettiler. Umarız Suriye böyle bir cürete bir daha kalkışmaz. Türkiye barışın yanında olmuştur. Barış kararlılık gerektirir. Kararlığımızdan kimsenin tereddütü olmaz. Angajman kuralı gereği düşürülmüştür.
 
Zamanlama konusundaki açıklamalar kabul edilemez. Hele bunların Türkiye’de olması üzücü. Hükümetimiz 'Gelin sınırlarımızı ihlal edin' diye bir davetiye mi çıkarmış? Kimsenin Türkiye’nin haklılığı konusunda şüphe bırakmaması lazım. Seçim manevrası olarak yansıtmaya çalışması ciddiyetsizliktir, Türkiye’nin ilkeli tutumuna aykırıdır. Siyasi ihtilafların unutulması lazım. Bu tekrar olsa, tekrar olacaktır.
 
Bazı yayın organları Suriye rejiminin sözcüsü gibi davranıyorlar. Her türlü ihlal, mukabelesini görür. Şüphe uyandıran yayınlar yapanları kamuoyumuzun takdirine bırakıyorum.
 
Seçimlerle ilgili hiçbir kaygı veya bu anlamda seçim güvenliği konusunda hiçbir mesele yokken, açık bir şekilde elimizde bütün verilerle sınır ihlali yapılmışken, bu olayları seçimle irtibatlandırmak, basiretsizlik ve art niyetliliktir. Biraz daha ileri gidersem, açık söyleyeyim, bunu vatana sadakatle uzlaştırmak mümkün değildir ve ihanettir.
 
Son dönemde Süleyman Şah Türbesi etrafında ortaya çıkan güvenlik problemleriyle ilgili silahlı kuvvetlerimiz, ilgili tüm birimlerimiz her türlü tedbiri almıştır. Bu son olay da göstermiştir ki; her han her türlü riskle karşı karşıya kalabiliriz. Devlet olmanın bir gereği olarak da bu risklerin tümünü hesap ederek ve olabilecek bütün senaryolara hazırlıklı olmak bir şarttır. Herkes bilir.
 
Suriye rejimi de, alandaki bütün gruplar da bilmelidirler ki; Türkiye topraklarına herhangi bir şekilde söz konusu olabilecek bir yanlış yaklaşım veya müdahale, cevabını, mukabelesini görür ve oradaki Mehmetçiklerimizin güvenliği, bizim için 75 milyon vatandaşımızın güvenliğidir. O bakımdan her türlü tedbir alınmıştır. Şu anda durum orada stabildir, yani bir hareketlilik görülmüyor."

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ezilen Halk. 24 Mart 2014 Pazartesi 16:09

Kimin ihanet içinde olduğunu bu millet çok iyi biliyor. Dün kanka Esed, bu gün tü kaka esed. Siz menfaatiniz için üçüncü dünya savaşını bile başlatır sonrada kenarıya çekilip seyredersiniz.

Yorumu oyla      14      6  
Lombak 24 Mart 2014 Pazartesi 15:35

Suriye'deki bir nokta, virgülle uğraşacağına Güneydoğu'daki özerklik talebiyle uğraş.

Yorumu oyla      14      6  
Işık Dikicigil 24 Mart 2014 Pazartesi 14:21

SURİYE DÜŞMÜŞ KENDİ DERDİNE, ADAMLARA TERÖR İHRAC ETTİĞİN YETMİYORMUŞ GÜBÜ, HER TÜRLÜ LOJİSTİĞİ SAĞLADIĞIN YETMİYORMUŞ GİBİ. BİR DE TERÖRİSTLERİN ELE GEÇİRDİĞİ BİZİM SINIR KASABALARINA OPERASYON YAPIYORLAR. SEN TERÖRİSTLERİN YARDIMINA KOŞUYORSUN. ABD, PKK YA HAVADAN LOJİSTİK MALZEME ATTIĞINDA HOŞUNA GİDİYORMUYDU. BLMİYORUM. AMA BİR BAŞKA KOMŞU ÜLKE SEN KANDİLİ BOMBALARKEN SENİN UÇAĞINI DÜŞÜRSEYDİ. MİLLET UYANDI BENCE AMA UYANMAK İSTEMEYENLER PARAYLA MİTİNGE GİTMEYE DEVAM EDİYOR. NE DE OLSA GEÇİM DÜNYASI. 5 KİŞİLİK AİLE 1 AYLIK GİTSE ASGARİ ÜCRETİ ÇIKARIR HERHALDE.

Yorumu oyla      14      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a: İspatla, birlikte…
Yolsuzluk ve rüşvet iddialarına montaj diyen Başbakan Erdoğan’a seslenen ...
Seçimde son düzlük: 3 Lider’den 30’ya yakın miting
Seçim için son haftaya girildi. Liderleri oldukça yoğun bir miting programı ...
CHP’li Güven Gördes’te yerelde kalkınmayı anlattı
CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hülya Güven, Gördes CHP Belediye Başkan ...
 
CHP'li Yüksel'den Bakan Çelik'e işçi soruları!
CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı ...
Bakandan şok yorum: ''Sizin karınız olsa...''
CNN TÜRK'te 'Ankara Günlüğü' programını telefonla bağlanan Ulaştırma Bakanı ...
Bahçeli'den sert çıkış: Erdoğan tükenmiştir
MHP lideri Devlet Bahçeli, Aksaray mitinginde yaptığı konuşmada, iktidarın ...
 
Kılıçdaroğlu'ndan düşürülen uçak açıklaması
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Suriye ...
İdris Naim Şahin'den CHP'li adaya destek
İçişleri Eski Bakanı İdris Naim Şahin katıldığı programda CHP Çekmeköy ...
Erdoğan'dan İstanbul'da milyonluk miting!
Ak Parti'nin İstanbul Yenikapı'daki 'Yeniden Milli İrade Mitingi'ne katılanlar ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva