HABERLER>POLİTİKA
24 Mart 2014 Pazartesi - 12:50

Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a: İspatla, birlikte…

Yolsuzluk ve rüşvet iddialarına montaj diyen Başbakan Erdoğan’a seslenen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, TİB kayıtlarının yayınlanmasını istedi. Kılıçdaroğlu “Montaj olduğunu ispat edersen, beraber mücadele ederiz” dedi.

Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a: İspatla, birlikte…

KIRIKKALE - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisince Kırıkkale’de düzenlenen mitingde halka hitap etti.
 
Konuşmasının büyük bir kısmında 17 Aralık'ta başlatılan yolsuzluk ve rüşvet operasyonuna değinen Kılıçdaroğlu, ses kayıtları için "montaj" diyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan bu iddiasını ispatlamasını istedi.
 
Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle;
 
"Bunlar ‘montajdır’ diyor. Montaj olduğunu ispat edersen, hep beraber mücadele ederiz. Bir ülkenin başbakanına iftira atılamaz. TİB kayıtlarını yayınladı mı? Eğer namuslu bir adamsa, ‘iftira atıldı’ diyorsa o kayıtları yayınlasın. Yayınlamıyor. Niye yayınlamıyor? Çünkü tamamı doğru. Ben de biliyorum, o da biliyor.
 
18 Nisan 2013’de MİT, Başbakan’ın önüne üç sayfalık rapor bıraktı; 'Rıza Sarraf’ın senin bakanlarınla ilişkisi var'. Diyor ki, ‘Bu raporu niye açıklıyorsunuz?’. Bu raporu niye açıklamayalım? Vatanımızı, ülkemizi seviyoruz. Niye hiçbir şey yapmadı? Çünkü işin başında o vardı. Onun için ona 'başçalan' diyoruz, dünya da başçalan diyor. Diyelim ki, tamamı yanlış. 4 bakanı vardı, istifa etti. Bir bakanı ‘sen söyledin, ben yaptım. Yolsuzluk varsa senin talimatıyla oldu. İstifa etmesi gereken biri varsa sen istifa et' dedi. Neresi montaj bunun?
 
17 Aralık’ta paralel devlet darbe yapmış!?! Bir, Ekonomi Bakanı’na koluna 700 bin liralık saati paralel devlet mi taktı? İki, bakan çocuklarının yatak odalarına 7 kasayı paralel devlet mi yerleştirdi? Üç, bakan çocuklarının yatak odalarına para sayma makinalarını paralel devlet mi koydu? Dört, o kasaların içine milyonlarca doları, Euro’yu, Türk Lirası’nı paralel devlet mi yerleştirdi? Beş, İçişleri Bakanı sabahın 07.30’unda oğluna telefon ediyor. Oğlum ‘Kaç lira var?’ diyor, ‘Baba sen biliyorsun?’ diyor. İçişleri Bakanı’nın oğlunun evinde 1 trilyon nakit para nasıl bulunur? Helale mi, harama ortak olacaksınız? Helale ortak olacaksınız adres belli; CHP. Kul hakkı yiyenlerden hesap soralım, namuslu, düzgün siyaseti getirelim.
 
Dört bakan bir başçalan. Rıza Sarraf, dört bakanı parayla satın almış. Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan 28 seferde 52 milyon dolar rüşvet almış. İçişleri Bakanı, 10 defada 10 milyon dolar. En azını da Egemen Bağış götürmüş. Hani Allahın kelamıyla dalga geçen, Kur’an ayetiyle dalga geçen, 'Google’dan ayet sallıyorum' diyen... Üç seferde 1.5 milyon dolar götürmüş.
 
247 milyon götürmüşler. 2 milyon 841 bin işsize 8 yıl asgari ücret ödenebilirdi. Her emekliye bir seferde 25 bin lira ödenebilirdi. 30 Marmaray yapılabilirdi.
 
10 milyon emeklinin vicdanına sesleniyorum. Aldığınız emekli parasıyla geçinebiliyor musunuz? Esnaf kardeşime sesleniyorum, senin sorununu çözmediler. Senin sırtından, senin oyuyla geçiniyorlar.
 
Çiftçiye, esnafa sözüm var. Taşeron işçiler 8 aydır maaş alamıyor. Bu nasıl belediye diye sormuyorsunuz? Hesabını soracağız, sandığa gideceğiz. Haramilerin iktidarını yıkıp, halkın iktidarını kurmak için sandığa gideceğiz. Niye burada toplu taşıma yok. 81 ilden sadece buradan yok.
 
Balık baştan kokar. Baştaki götürüyorsa, bakan da götürüyor, müdür de ayakkabı kutusunda götürüyor. Bu sorunu çözmek sizin elinizde. Sandığa gidecek; helalden mi haramdan yana mı oy kullanacaksınız?
 
AK Parti’ye oy verenlere sesleniyorum. Demokrasinin önünü açın, temiz siyasetin, ahlaklı siyasetin önünü açın. Peygamberimiz ‘Yalanla iman bir arada olmaz’ der. Sizden güvence istiyorum.”

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
mesut 24 Mart 2014 Pazartesi 16:43

CHP lideri sayın:Kılıçtaroğlu ne güzel.Büyük türk milletini mitinklerinizde vede cıkıp tv lerde en iyi şekilde dolaylı olarak bilgilendiriyorsunuz.biz vatandaşlar olarak dahada olayların derin icereklerini öğremmek doğal hakkımız olduğunu üstüne basabasa dile getiriyorsunuz.Başkaları bunları pek tabiherzaman olduğu gibi bilgi edinmemizi istemediği ortada.Peki büyük türk milletimizin üstünü kapatmak istedikleri yapılmış olan iyi veya kötü olayları nereden bilebileceklerdi.Tv ler yanlı haber sunuyorlar gazeteler deseniz keza öğle nereyekadar bu kısıtlamar.Yanlı veya yansız yayınları haketmiyoruz.(Mesala bir reklam var).(YÜCETÜRK BAYRAĞIMIZI)Alıp doğru yapılmış gibi gösterip tv lereverip yayınlatmak gibi.Bence suçlarına başkalarınıda ortak aramıyorlarmı biz yaptık sizlerde böyle birşeyler yapa bilirsiniz diye.YÜCE BAYRAĞIMIZIN(ŞEHİTLERİMİZİN KANI İLE OLUŞMUŞ BİR YÜCE TÜRKBAYRAĞIMIZ DIR BÖYLE BİLİNE)Bir partinin böyle kullanmış olmasını kınıyorum.Şehitlerimizin ruhları şad olsun.biliyorum kiTÜRK BAYRAĞI kanların dan oluşan varlıktır ilelebet gökyüzünde dalgalanacak tabiki dalgalanmaya devam edecektir.Kim ne suç işliyor sa adalet bir gün muhakkak sorgulayacaktır kim olursa olsun.saygılarımı sunuyorum.

Yorumu oyla      12      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Seçimde son düzlük: 3 Lider’den 30’ya yakın miting
Seçim için son haftaya girildi. Liderleri oldukça yoğun bir miting programı ...
CHP’li Güven Gördes’te yerelde kalkınmayı anlattı
CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hülya Güven, Gördes CHP Belediye Başkan ...
CHP'li Yüksel'den Bakan Çelik'e işçi soruları!
CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı ...
 
Bakandan şok yorum: ''Sizin karınız olsa...''
CNN TÜRK'te 'Ankara Günlüğü' programını telefonla bağlanan Ulaştırma Bakanı ...
Bahçeli'den sert çıkış: Erdoğan tükenmiştir
MHP lideri Devlet Bahçeli, Aksaray mitinginde yaptığı konuşmada, iktidarın ...
Kılıçdaroğlu'ndan düşürülen uçak açıklaması
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Suriye ...
 
İdris Naim Şahin'den CHP'li adaya destek
İçişleri Eski Bakanı İdris Naim Şahin katıldığı programda CHP Çekmeköy ...
Erdoğan'dan İstanbul'da milyonluk miting!
Ak Parti'nin İstanbul Yenikapı'daki 'Yeniden Milli İrade Mitingi'ne katılanlar ...
CHP'li Tekin: Türkiye tüm dünyaya rezil oldu
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, twitter'ın kapatılmasıyla Türkiye'nin ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva