HABERLER>POLİTİKA
24 Temmuz 2024 Çarşamba - 13:11

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Belediyelerin SGK borçları tahsil edilecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'i hedef aldı. Erdoğan, "Emeklilere faydanız dokunsun istiyorsanız talimat verin, belediyeleriniz Sosyal Güvenlik Kurumu'na olan birikmiş borçlarını ödesin. Meydanlarda oy verene bedava traktör vereceğiz demek kolaydır zor olan sözünün eri olmaktır. Hazine ve Maliye Bakanlığımız belediyelerin borçlarının kaynağında tahsiline başlayacak. Milletin varlığını değişik yerlerde harcamaya müsaade yok. Öyle 25 kuruşa simit yok" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Belediyelerin SGK borçları tahsil edilecek

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu.

En düşük emekli maaşı üzerinden yaşanan tartışmaları değerlendiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sıkıntıların farkındayım" mesajı verdi.

"Sorunlarınızı çözmek için tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz." diyen Erdoğan, muhalefetin "En düşük emekli aylığı asgari ücret seviyesine çıksın" çağrısına da yanıt verdi.

"FEDERALİZME DAYALI TEKLİFLERE BİZİM DE KIBRIS TÜRKÜ'NÜN DE KARNI TOK"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kıbrıs Türk halkı 1960'lardan beri haksızlığa ve ayrımcılığa maruz kalıyor. Federalizme dayalı tekliflere bizim de Kıbrıs Türkü'nün de karnı tok. Hedefimiz KKTC'nin tanınırlığını artırmaktır." dedi.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"Yunanistan'ın tüm adımlarını takip ediyor, ihtiyaç halinde müdahalede bulunuyoruz. Bundan sonra da Batı Trakya Türk Azınlığa kol kanat germeye devam edeceğiz. Aynı durum Kıbrıs Türk halkının gasbedilen hakları için de geçerlidir. Kıbrıs Türk halkı 1960'lardan beri haksızlığa ve ayrımcılığa maruz kalıyor. Federalizme dayalı tekliflere bizim de Kıbrıs Türkü'nün de karnı tok. Hedefimiz KKTC'nin tanınırlığını artırmaktır. Ana vatan ve garantör ülke olarak Barış Harekatı'nın yıldönümünde tavrımızı net bir şekilde ortaya koyduk.

KIBRIS'TAKİ TÖRENLERE CHP GENEL BAŞKANI ÖZEL'İN KATILMASI
Lefkoşa’da sergilenen birlikteliğin başta terörle mücadelede olmak üzere milli meselelerde sürdürülmesini temenni ediyorum.

"KOMŞULARIMIZLA İLİŞKİLERİMİZDE GERİLİM PEŞİNDE DEĞİLİZ"
Biz komşularımızla ilişkilerimizde gerilim peşinde değiliz. Tüm ülkelerle dostluğumuzu ilerletmeye, dostlarımızın sayısını artırmaya bakıyoruz. Tokalaşmak amacıyla uzatılan hiçbir eli havada bırakmayız.

"ENFLASYONDA EN KÖTÜ TABLOYU GERİDE BIRAKTIĞIMIZA İNANIYORUZ"
Ekonomide de sıkıntılarımızın üstesinden geliyoruz. Enflasyonda en kötü tabloyu geride bıraktığımıza inanıyoruz. Enflasyon bundan sonra daha hissedilir biçimde düşecektir. Aşırı kar hırsının şişirdiği fiyat balonu kimi sektörlerde yavaş yavaş sönüyor. Sene sonunda enflasyonu hedeflediğimiz seviyelere indireceğiz. Daha önce nasıl enflasyonu tek haneye indirdiysek aynısını yine başaracağız. Muhalefet havanda su dövmektedir. Moody's'in 11 yıl sonra gelen not artırımı, Türkiye için çok geç kalmış bir adım. Türkiye’nin ekonomik kapasitesi bu oranların çok üzerinde.

CHP LİDERİ ÖZEL'E ÇAĞRI: BELEDİYE BAŞKANLARINA SÖYLEYİN 3-4 KEZ ZAM YAPTIKLARI HİZMETLERİN FİYATLARINI DÜŞÜRSÜNLER
Buradan Sayın CHP Genel Başkanı'na şunu söylemek isterim, dürüst siyaset verilen sözlerin arkasında durmayı gerektirir. Gücünüz yetiyorsa belediye başkanlarına söyleyin bedava yapacağız diyerek milletten oy istedikleri ancak 3 ayda 3-4 kez zam yaptıkları hizmetlerin fiyatlarını düşürsünler. 

CHP'Lİ BELEDİYELERE TEPKİ: BAKANLIĞIMIZ BORÇLARIN TAHSİLİNE BAŞLAYACAK
Emeklilere faydanız dokunsun istiyorsanız talimat verin, belediyeleriniz Sosyal Güvenlik Kurumu'na olan birikmiş borçlarını ödesin. Meydanlarda oy verene bedava traktör vereceğiz demek kolaydır zor olan sözünün eri olmaktır. Hazine ve Maliye Bakanlığımız belediyelerin borçlarının kaynağında tahsiline başlayacak. Milletin varlığını değişik yerlerde harcamaya müsaade yok.  Öyle 25 kuruşa simit yok.

"2024 YILINDA EMEKLİ MAAŞLARINDA YÜZDE 78 İLA 86 ORANINDA ARTIŞA GİTMİŞ DURUMDAYIZ"
Emeklilerimizin yaşadığı sıkıntıların farkındayım, sorunların çözümü için tüm kurumlarımız seferber. Son 21 yılda emeklilerimizin hayat kalitesini yükseltecek adımlar attık. 2024 yılında emekli maaşlarında yüzde 78 ila 86 oranında artışa gitmiş durumdayız. Yaptığımız bu artış, enflasyon beklentisinin oldukça üzerindedir. Amacımız, ekonomimizi enflasyonu körükleyecek bir kısır döngüye sokmadan insanlarımızın refahını kalıcı olarak artırmaktır. Depremin 104 milyar doları bulan faturası azaldıkça, politikalarımız sonuç verdikçe ortaya çıkan ilave kaynağı başta emekliler, halkımızın emrine sunacağız.

SOKAK HAYVANLARI DÜZENLEMESİ
Birileri ısrarla görmezden gelse de Türkiye'de bir başıboş köpek sorunu var. Dünyanı hiçbir medeni ülkesinde göremeyeceğiniz bir sokak köpeği popülasyonu ile karşı karşıyayız. Bu köpekler çocuklara yaşlılara başka hayvanlara saldırıyorlar, trafik kazalarına sebep oluyorlar. Müdahale edilmekdikçe sorun daha da büyüyor. Milletimiz bu sorunu çözmemizi istiyor. Bizim bu isteklere sessiz tepkisiz kalmamız düşünülemez. Hayvanlar konusunda kimse bize merhamet dersi vermeye kalkışmasın. Bölücü terör örgütünün beşikteki bebeği katletmesine Gazze'de masum çocukların katledilmesine ses çıkarmayanlar kalkıp da bize merhametten bahsetmesin. Dağdaki eli kanlı katil sürülerine methiyeler düzenler, kimse kusura bakmasın ama bize vicdan ve merhamet nutku çekemez. Unutmayın timsahın gözyaşları merhametten değildir. Milletvekiline, hem de yüce Meclis çatısı altında 'katil' diye bağıran da onu getirip o cesareti veren de millete karşı saygısızlık, edepsizlik yapmıştır.

"TÜM HAYVANSEVERLERDEN BAŞIBOŞ KÖPEKLERİ SAHİPLENME KAMPANYAMIZA GÜÇLÜ DESTEK BEKLİYORUZ"
Komisyon çalışmaları sırasında köpek yüzünden hayatını kaybetmiş 10 yaşındaki kızının acısını yüreğinde taşıyan annenin üzerine yürüyen karakter fukarasının diline en son alacağı kelime merhamettir. Değil insana herhangi bir canlıya karşı yüreğinde merhamet olan biri kalkıp da o densizliği yapamaz. Yüreği yaralı anneyle empati kuramayan başka canlılarla nasıl kursun? İnsan sevmiyorlar ki bir köpeği nasıl sevecekler? Bu meseleyi Meclis tatile girmeden önce Genel Kurul'un takdirine sunacak orada da taşkınlıklara prim vermeden inanıyorum ki Cumhur İttifakı olarak teklifi yasalaştırarak sokaklarımızı güvenli hale getireceğiz. Teklifin yasalaşması başlangıç. Önemli olan sahiplenme kampanyasıdır. Tüm hayvanseverlerden başıboş köpekleri sahiplenme kampanyamıza güçlü destek bekliyoruz." (NTV)

 
'Mevzuata uymayan Fransız okullarına işlem yapılacak'
 
Deri ihracatı yılın ilk yarısında kan kaybetti
YORUMLAR
Toplam 19 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
DERİN 25 Temmuz 2024 Perşembe 10:11

KENDİ BEKEDİYELERİNİN BORCUNU ŞİMDİYE KADAR ÖDEYİN DİYE BASKI YAPMAMYIP MUHALEFET PARTİSİNE GEÇİNCE ÖDEYİN DEMENİZ HİÇ ADİL DEĞİL. BUNCA YIL NEREDEYDİNİZ. ÜSTELİK SADECE BELEDİYELERDE DEĞİL YANDAŞ ŞİRKETLERİN VERGİ BORÇLARINI SİLİP, SİZDEN OLMAYANLARA KÖK SÖKTÜRMENİZ HİÇ ADİL DEĞİL. BU YAPTIKLARINIZA HALEN İNANAN HALEN SAMİMİ BULAN VAR MIDIR BİLEMİYORUM AMA BU YAPILAN UYGULAMALAR DOĞRU DEĞİL, ADİL DEĞİL, HAKÇA DEĞİL.

Yorumu oyla      2      0  
25 Temmuz 2024 Perşembe 09:16

25 kuruşluk gevrek bugün 15 TL eserinizle övünün.

Yorumu oyla      2      0  
Sedat Pek 24 Temmuz 2024 Çarşamba 22:23

Aynen öyle Reis simit 15 lira

Yorumu oyla      2      0  
İz 24 Temmuz 2024 Çarşamba 22:16

Tele1’in aktardığı habere göre, Erdoğan’ın ardından 1998 yılında İBB’yi devralan Ali Müfit Gürtuna’ya tele1.com.tr ulaştı. Gürtuna, İBB’yi 1.5 milyar dolar borçla devraldığını söyledi. Erdoğan bu işleri ( belediyeleri boçlu bırakmayı) 26 seneden uzun zamandır yapıyor aslında. Şimdi belediyeler CHP ye geçince boçları ödeyin diyor.

Yorumu oyla      2      0  
Biz 24 Temmuz 2024 Çarşamba 21:56

Belediyelerin çoğunluğunun CHP ye geçişi şurada kaç sene olduki, Zamanında AKPli istanbul Ankara Denizli ve ilçe belediyelerine ne uyguluyorlarsa CHP belediyelerinede emsal uygulamaları gerekiyor. AKP den CHP ye geçen belediyelerin borçları zaten biliniyor.

Yorumu oyla      1      0  
Sir alex ferguson 24 Temmuz 2024 Çarşamba 19:34

karşıyaka belediyesi diye bir belediye var onunda borçlarına el atar mısın sgk

Yorumu oyla      0      2  
İzmir İçin 24 Temmuz 2024 Çarşamba 17:58

Ziraat bankasının verdiği 750 milyon dolar batık kredi, cengiz inşaat VS nin ertelenen milyar dolar vergileri ilk önce bunları toplayın sonra halka hizmet veren kuruluşlara gidersiniz yok öyle 3 kuruşa beş köfte kim Nas nus deyip batırdıysa halledecek bu işleri öyle devleti kullanıp millete hizmete engel olmaya çalışılırsa ilk seçimde bunu yapan yok olur gider

Yorumu oyla      4      0  
izmirli 24 Temmuz 2024 Çarşamba 16:51

hasan gürsel bey, belediyeler borcu yapılandırıyor, taksitleri ödemiyorlar böyle bir yıl idare ediyorlar. sgk'dan icra yazısı geliyor yine gidip taksitlendiriyorlar. iki yılda bir af çıkıyr o zaman otomatik taksitlendirme oluyor. bir başkan beş yılı böyle idare ediyor. bir yandan da onca sgk borcuna rağmen durmadan yandaş alıyor şirketlere. bu arada ibb ve beş yıl öncesinin konak belediyesi hariç tüm belediyelerin taşınmazları ve araçları sgk'dan ipotekli bilginize.

Yorumu oyla      0      2  
BİR KÖPEK(!) 24 Temmuz 2024 Çarşamba 16:43

" Yaratılanı severim, yaratandan dolayı" sözünü en çok kullanan Sayın ERDOĞAN dır. Peki bugün hangi noktadayız acaba? NOKTA

Yorumu oyla      3      0  
24 Temmuz 2024 Çarşamba 15:00

Atma hasan sallama hasan, ağzımı bozdurma hasan.

Yorumu oyla      5      1  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu'ndan İzmir turu
CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün katıldığı panelin ardından ...
Büyükşehir’deki ‘memur’ krizinde yeni perde: CHP’den sendikaya ret!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan memurların örgütlü olduğu Tüm ...
'Sorun bu hayvanların sahipsiz olmasıdır'
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, TBMM komisyonunda kabul edilen ...
 
Milli Savunma Bakanı Akar'dan 'FETÖ' açıklaması
TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili ...
Destici: Köpeklerimizi sokaklarımızdan temizleyelim
Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, "Biz demiyoruz ...
Kılıçdaroğlu'ndan İzmir'de mesaj seli: Erdoğan'ın elini sıkmam, yüzüne bakmam!
BAMAD tarafından düzenlenen Basın Özgürlüğü Buluşması'nda konuşan CHP ...
 
Ömer Çelik: Bu bir katliam yasası değil
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, başıboş sokak köpekleri düzenlemesine ilişkin, ...
İzmir’in Ekrem Abi’si son yolculuğuna uğurlandı
CHP İzmir’de 8 dönem il başkanlığı yapan ve dün evinde geçirdiği kaza ...
AK Partili vekilden telefondaki kadına: Sizi de uyutmalı
AK Partili Mehmet Baykan, hayvanların öldürülmesiyle ilgili teklifin görüşüldüğü ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Boncuk gözlü sarışına ağlatan veda!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Tüzükle demokrasi gelir mi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Sodom ve Gomore günleri
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Türkiye'de hayvansal ürünlerde fiyatlar neden yüksek?
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Öğrencilerin kötü kaderi!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
İngiltere'de ırkçı saldırılar ve Solingen
Kemal ARI
Kemal ARI
Halide Onbaşı’nın günlüğü…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Büyük bir ressamın, yazarın ve tiyatrocunun ardından
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bir Portre: İlyas Seçkin
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva