HABERLER>ULUSAL MEDYA
21 Ekim 2009 Çarşamba - 00:00

Çölaşan medyaya kızdı!

Sözcü Gazetesi yazarı Emin Çölaşan, PKK’’lılar’’ın teslim olmasının ülke medyasındaki yansımalarını ’‘bilindik’’ diliyle eleştirdi. ’

Çölaşan medyaya kızdı!

 
Usta gazeteci Emin Çölaşan, Sözcü Gazetesi’’ndeki köşesinde yine PKK’’lılar’’ın teslim olmasına değindi. Ancak Çölaşan bu kez Habur’’daki hareketin medyadaki yansımalarını kaleme aldı ve hükümet yanlısı olarak tanımladığı bir kısım medyayı eleştirdi.
 
İşte o yazı’…
Ne Hallere Düştük!
DÜNKÜ AKP gazetelerinin manşetleri muhteşemdi. Arkadaşların kalemlerinden ve sayfalarından yağ ve bal akıyordu. Türkiye kurtulmak üzereydi! İşte bazı manşetler:
 
’“Eve dönüş bayramı. Demokratik açılımla başlayan süreçte tarihi bir gelişme yaşandı. Dağdakiler eve dönüş sürecini yaşarken, tüm yurtta terör bitiyor umudu kuvvetlendi.’”
 
’“Habur’’da barış için ilk adım. Gelenleri pişman etmeyelim.’”
’“Cumhuriyetin barış miladı.’”
’“Açılıma dağ dayanmaz.’”
 
Yağcılığın, yalancılığın bu kadarı olur mu demeyin. Eğer bu medya patronları  AKP’’nin yaşanması ise, her şey olur. Ülkemizde gerçek gazetecilik çoktan bitti. Onun yerini büyük medya patronları aldı. AKP ne yaparsa yapsın, hiç fark etmez. Onlar gazeteci falab değil, medya baronları. Bugünkü iktidardan beslenen, milyarlarca dolarlık ihaleler alan, beklentileri olan, işleri bozulmasın diye yatıp kalkıp Tayyip ’‘e dualar eden, karşısında el pençe divan duran, bazıları da korkutulmuş ve sindirilmiş para babaları.
 
Onlar gazeteci falan değil, bugünkü AKP iktidarının emir kulları. Meslek onurumuzu da kendi çıkarları için ayaklar altına almaktan utanmayan, gazetecilik kisvesi altında yapcılık yapıp milletimizi kandırmaya yeltenen çıkarcılar.
 
Çocuk çocuk, kadın erkek 34 kişi PKK tarafından Kuzey Irak’’ta seçiliyor. Bu isimler, ya da nitelikleri, İmralı Adasından örgütünü yönetmekte olan Apo’’ya bildiriliyor. Onay alındıktan sonra Türkiye’’ye ’“Barış elçisi’”  yutturmacası ile gönderiliyor. Hepsinin üzerinde tek tip üniforma var. Sınırda onları 50 bin kişilik kalabalık ve DTP milletvekilleri karşılıyor. Ellerinde birer mektup. Bu mektuplar en kısa zamanda bizi yöneten sorumsuzlara verilecek! Dün bilmeden tahmin etmiştim, aynen doğru çıktı! İşte özetle mektupların içeriği:
 
’“Önderimiz Abdullah Öcalan’’ın yol planı kamuoyuna açıklasın. Askeri operasyonlar durdurulsun. Kürt halkının özgür iradesi esas alınsın. Kürt kimliği anayasaya girsin. Kürtçe her alanda kullanılsın. Çocuklarımıza Kürtçe isim verelim, Kürtçe eğitip büyütelim. Kendi kimliğimizle demokratik ve toplumsal örgütlenmemizi geliştirelim. Güvenlik güçlerinin baskı ve zulmünden uzak yaşayalım. Sivil-demokratik bir anayasa hazırlansın.’”
 
Bu işin tam Türkçe tercümesi şu:
Kürdistan artık kurulsun.
İkinci aşama şöyle gelecek:
Hadi bize eyvallah ağabeyler, biz Kürdistan’’ı kurduk, sizden ayrılıyoruz.
 
 Bu tezgahı bu oyunu milyonlarca insanımız görüyor da, Tayyip mayyip görmüyor mu? Elbette görüyor ama ABD ve AB’’den gelen emir ve direktifleri uygulamak zorunda. Oralardan emir geldi:
 
Ermeni açılımı yapılacak. Yap’… Kürt açılımı yapılacak. Yap. Ermeni sınırını aç, Kürtlere özgürlük ver! Ötesi senin sorunun.
 
Bakınız, tek tip üniformalarıyla pazartesi günü Türkiye’’ye gelip şimdi hepsi de serbst kalanlar önce ne dediler:
 
’“Eve dönü, etkin pişmanlık gibi yasalardan yararlanmayacağız. Biz teslim olmaya gelmedik.’”
 
Adanlar haklı. Teslim olmaya değil, teslim almaya geldiler. Kimi teslim alacaklar? Elbette Türkiye’’yi. Şimdi ilk aşamadayız. Her şey yavaş yavaş, adım adım gerçekleşecek. Böyle şeyler bir günde olmaz ki!
 
Dün ne dedi bizim İçişleri Bakanı! ’“İlk etapta 100-150 kişinin daha gelemsini bekliyoruz.’” Bu kez aceleye geldi, bundan sonraki kafileleri mutlaka resmi törenle
Karşılamak gerekecek! Taksit taksit gelecekler, yeni mektuplar getirecekler, bildiriler dağıtacaklar, basın toplantıları düzenleyecekler, mitingler yapacaklar, ayaklı propaganda makineleri hızla faaliyete geçecek, dünya ayağa kaldırılacak.
 
Örgütünü İmralı’’dan Apo’’ya belki bir süre sonra basın toplantısı yapma hakkı verilecek. Lütfen buna da olmaz olmaz demeyin. Adam taa oralardan örgüt yönetiyor, bizim hükümetle kıran kırana pazarlık edebiliyor. Basın toplantısı yapma hakkı neden olmasın!
 
Yanı bu işin devamı gelecek. Doymak bilmeyen canavar istedikçe isteyecek, verdikçe daha fazla yiyecek, Tayyipler mayyipler bile şaşırıp kalacak. Ama o zaman ’“Bu konuya Milli Güvenlik Kurulu el koymuştur. Orada görüşeceğiz’” gibi açıklamalar yapmak zorunda kalacaklar. Şimdiden uyarayım, bu numarayı da hiç kimse yutmaz’… Çünkü MGK geçmişte işlemi olan ve önemsenen bir kuruldu. AKP iktidarı, AB’’den gelen emir doğrultusunda yasayı değiştirdi. Şimdi o kurul, AKP’’li hükümet üyelerinin çoğunlukta olduğu bir yerdir. (Buna aynı parti mensubu olan Çankaya’’da oturan şahsı da ekleyin.) Dolayısıyla, AKP’’nin bir yan kuruluşu olmaktan öte hiçbir fonksiyonu yoktur. Beş komutanın katılması dışında Tayyip’’in  Bakanlar Kurulu’’nun benzeridir.
 
Neyse, Kuzey Irak’’tan gelecek yeni kafileleri hep birlikte bekleyelim. Onları bu kez bando mızıka ile karşılayıp güzelce ağırlayalım. Kendilerine Çankaya’’dan, Başkanlık’’tan randevuları önceden ayarlayalım. Böylece ABD, AB ve utanç verici koşullarda bile suskun kalmayı yeğleyen Türk milletini mutlu etmeyi başaralım! ’“Kürt açılımı’”  işte böyle olur.
 
Günün birinde bakarsınız ’“Kürdistan’” elden çıkmış ve sıra ’“Türk açılımına’” gelmiş!

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Basın özgürlüğü ’‘geri’’ gidiyor!
Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü’’nün basın özgürlüğü raporuna göre, ...
Çölaşan’’dan teslim olan PKK’’lılar üzerine’…
Sözcü Gazetesi’’nin usta kalemi bugünkü yazısında açılım süreci ve Habur’’da ...
Gazeteciler Kışlalı’’yı unutmadı
Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Sertel, merhum gazeteci-yazar ...
 
Uzan ailesinin tasfiye operasyonunda hiç bilinmeyenler
Yeniçağ Gazetesi yazarı Sabahattin Önkibar, Uzan ailesinin tasfiyesiyle ...
Uğur Dündar, Çölaşan'ı çileden çıkardı
Sözcü gazetesi'nde yazmaya başlayan Emin Çölaşan'ı Uğur Dündar ...
Çölaşan’’dan AKP ve medya analizi
Sözcü Gazetesi yazarı Emin Çölaşan bugünkü köşesinde AKP iktidarıyle medyadaki ...
 
Sertel: Bunları yapan gazeteci değil!
Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanı, Timuçin Esen’’in gözaltına alınması ...
Emin Çölaşan’’dan Ermenistan açılımı’…
Sözcü Gazetesi’’nde dün ’‘Merhaba’’ diyen ünlü gazeteci Emin Çölaşan bugünkü ...
Çölaşan’’dan ilk yazı: Merhaba!
Hürriyet’’ten olaylı bir şekilde ayrıldıktan sonra uzun süre yazılarına ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva