HABERLER>ULUSAL MEDYA
13 Ekim 2009 Salı - 00:00

Çölaşan’’dan ilk yazı: Merhaba!

Hürriyet’’ten olaylı bir şekilde ayrıldıktan sonra uzun süre yazılarına ara veren ünlü gazeteci Emin Çölaşan, Sözcü Gazetesi’’ndeki ilk yazısında okurlarıyla buluştu. ’

Çölaşan’’dan ilk yazı: Merhaba!


Çölaşan iki yıldır Sözcü’’nün yayınladığı yazılarının Hürriyet dönemine ait olduğunu vurguladığı köşesinde okurlarına ilk kez ’‘Merhaba’’ dedi.
 
İşte o yazı’…

MERHABA

Sözcü okuyucuları sizlere bu ’‘İlk’’ yazımda ’‘Merhaba’’ diyorum. Belki diyeceksiniz ki ’‘Yav arkadaş. Biz iki yıldan bu yana Sözcü’’de senin nice yazıları okuduk, bu nasıl ilk yazın oluyor!’’
 
Haklısınız. Ancak onlar benim eski yazılarımdı. Yani Hürriyet gazetesinde çıkmış olan yazılarımdı ve hepsinin üzerinde eski tarihleri vardı. Bundan sonra günlük yazılarda karşınızda olacağım’… Ve sizlerle birlikte gazetecilik yapacağız.
 
Sözcü gazetesi değil Türkiye’’de, dünyada bile bir ilk’’i gerçekleştirdi. AKP iktidarının baskısı ve gazetesinin korkmasıyla, gazetesinden kovulan bir yazarın eski yazılarını iki yıl boyunca yeniden yayınladı’… Ve bu yazılar bile büyük ilgi gördü. Yazdıklarımın çoğunu ben bile unutmuştum. Yazılarımı Sözcü seçiyordu. Eski yazılarımı bu gazetede yıllar sonra yeniden okurken, itiraf edeyim, çoğu zaman ’‘Valla güzel yazmışım, bugün olacakları yıllar öncesinden aynen görmüşüm’’ diye kendi kendime böbürlendim!
 
AKP iktidarının hışmına uğramış, korkan medya patronu ve onun kalfası tarafından görevine son verilmiş bir gazeteci idim. Türkiye’’nin en çok okunan köşe yazarlarından biriydim. Ne ilginçtir, medyada korku dağları bürümüştü! Bana yazı yazdıracak birtek babayiğit gazete bile yoktu. Hepsi Tayyip iktidarından korkuyordu’… Çünkü devletten ve hükümetten  milyarlarca dolarlık çok büyük beklentileri vardı. Emin Çölaşan’’a yazdırıp başlarına bela almayı elbette istemezlerdi.
 
Hürriyet’’ten Ağustos 2007’’de kovulduğumdan bu yana iki yılı aşkın süre geçti. Bana yazı yazdıracak tek gazetenin Sözcü olduğuda ortaya çıktı. Sözcü beni en baştan beri istiyordu. Ancak benim o kovulma sürecini, öncesinde ve sonrasında yaşadıklarımı anlatmam, pisliği, rezaleti, tanık olduğum korkaklık ve kepazelikleri Türk milletine duyurmam, bire bir açıklamam gerekiyordu’… Ve bu durumda oturup üç kitap yazdım, yaşadıklarımı anlattım.
 
Bilgi Yayınevi tarafından basılan Kovulduk Ey Halkım Unutma Bizi, Her Kuşun Eti Yenmez ve Sakıncalı Gazeteci. Bu üç kitabım toplam 97 baskı yaptı. Korsanları daha da fazla sattı, yazdıklarımı bir milyondan fazla insan okudu ve acı gerçekleri öğrendi!
 
Kitap işini şimdilik bitirince düşündüm. Benim artık gazetede yazmam gerekiyordu’… Çünkü herkes aynı şeyi söylüyordu: ’“Emin Bey yazılarınızı özledik’”’… ’“Arkadaş ,ülkenin bu ortamında yazmak zorundasın’”’… ’“Emin abi yoksa sende korktun mu?’”
 
Ve yazmaya karar verdim. O kararın sonucunda, işte şimdi karşınızdayım.
 
Burada size Sözcü gazetesinden de biraz söz etmek istiyorum. Türkiye’’nin en genç, en dinamik gazetelerinden biri. Ek yok, promosyon yok, kura, çekiliş, lotarya, örneğin beleş dağıtım yok! Sadece gazete var. Gazetenin sahibi Burak Akbay . Geçmişin ünlü gazetecilerinden arkadaşımız Ertuğrul Akbay’’ın oğlu. Türkiye’’nin en genç gazete patronu. Ayrıca FotoGol, Gırgır gibi yayın organlarının sahibi. Sadece gazeteci. Devletle, hükümetle ve dolayısıyla Tayyip’’le hiçbir işi olmadığı için, korkusu yok. Baskıya açık değil. O nedenle bana gazetesinde yazdırabiliyor. Bunu yapabilen tek medya patronu.
 
Bu gazetede çok değerli arkadaşlarım ve köşe yazarları var. Genel Yayın Yönetmeni Metin Yılmaz. Köşe yazarları Mehmet Şehirli, Yekta Güngör Özden, Vural Savaş, Mehmet Türker, Ufuk Söylemez, Ahmet Tan,  Kadri Yamaç, Aytun Çıray, Kemal Baytaş’…
 
Sözcü şu sırsalar 125 bin net satıyor. Çok önemli bir rakamdır. İlk amacımız bu gazeteyi promosyon, kupon, lotarya, çekiliş, ekler vesaire olmadan, hormonsuz ve saygın kimliği ile çok daha yüksek rakamlara ulaştırmak’… Ve daha önemlisi AKP iktidarının Türkiye’’yi nerelere sürüklediğini bundan önce olduğu gibi gözler önüne sermeye devam etmek. Bunu yapacağız ve başaracağız.
 
Din tüccarlarının, din sömürücülerinin, hırsızların, yerli ve yabancı işbirlikçilerine, dış güçlere ve kendi adamlarına peşkeş çekip rezil edenlerin, ülkemizi dışarıdan gelen direktiflerle yönetenlerin, bölücülere çanak tutanların, Kürt ve Ermeni tezgahı kuranların, Türkiye Cumhuriyeti’’nin temel ilkelerini yavaş yavaş ve sinsice yok etmeye kalkışanların ipliğini hep birlikte, sizlerle beraber pazara çıkaracağız.
 
Cumhuriyet ilkelerinin şaşmaz savunucusu olarak, Mustafa Kemal Atatürk’’ün aydın izinden yürüyeceğiz’… Ve mücadelemizi elbirliği ile er veya geç kazanacağız.
 
Sevgili okuyucularım, ben sizlere açık, sizlerden gelen belge, bilgi ve mesajları dikkate alan, okuyup mutlaka değerlendiren bir gazeteciyim. Bana fikirlerinizi, duygularınızı, yaşadıklarınızı, elinize geçen ayıp ve yolsuzluk belgelerini iletirseniz sevinirim. Gönderdiklerinizin altına mutlaka telefon numaranızı yazın ki gerektiğinde sizi aramam mümkün olsun. Siz açıklanmasını istemediğiniz takdirde, isminiz kesinlikle gizli kalacaktır. Ancak hemen bir şey söyleyeyim, benden lütfen yanıt beklemeyin. Mutlaka yanıt vereceğimi söylersem size yalan söylemiş, sizi kandırmış olurum. Bugüne kadar hiçbir okuyucumu kandırmadım.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gazeteci Ergun Göze vefat etti
Son olarak Boğaziçi Yayınları’’nın editörlüğünü yapan Gazeteci-yazar Ergun ...
Gazeteci Mehmet Sucu’’yu kaybettik
Cumhuriyet gazetesi Yazı İşleri Müdürü ve "Enternet" köşesi yazarı Mehmet ...
Magazin medyasına 'ahlak çağrısı'
Medya kuruluşları ve basın meslek örgütleri, Timuçin Esen’’in magazincilerle ...
 
Ahmet Altan'a Leipzig Özgürlük ödülü!
Ahmet Altan "Leipzig Özgürlük ve Medyanın Geleceği Ödülü"nü Almanya'da törenle aldı.’
Ahmet Kekeç, Al Capone için ne dedi?
Star yazarı Ahmet Kekeç'in merakla beklenen Al Capone yazısı bugün ...
Basının acı günü, Bülent Yardımcı'yı kaybettik...
Milliyet Gazetesi Yazarlarından Bülent Yardımcı vefat etti.’
 
Magazin dünyası medyaya kendini sorgulattı...
Oyuncu Esen’’in Beyoğlu Hayal Kahvesi çıkışında gazetecilerle kavgası ...
Gazetecilere ’‘park’’ kolaylığı
Sarı Basın Kartı sahiplerine görevleri sırasında trafikte bazı kolaylıklar sağlanacak. ’
Gazeteci tavır sahibi olabilir mi?
Birgün editörünün ayakkabı eylemi yeni bir tartışmayı başlattı. Ece Temelkuran ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva