HABERLER>GÜNCEL
23 Aralık 2011 Cuma - 20:48

Çölaşan: 88 yılı bozuk para gibi harcadık

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Başkanı Tansel Çölaşan, Türkiye'nin dışarıya bağlı, içeride kendi gündemini yaratan cemaatlerin siyasete hakim olduğu bir ülke durumuna geldiğini söyledi.

Çölaşan: 88 yılı bozuk para gibi harcadık

İZMİR - Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay'ın gericiler tarafından şehit edilişinin 81'nci yıldönümü etkinlikleri kapsamında İzmir'in Menemen İlçesi'nde, 'Yargı-Siyaset-Tarikat Kıskacında Türkiye' konulu panel düzenlendi. ADD Menemen Şubesi'nin düzenlediği Belediye Kültür Merkezi'ndeki panele ADD Genel Başkanı Tansel Çölaşan ile CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler, konuşmacı olarak katıldı. ADD Genel Başkanı Tansel Çölaşan, bugün gelinen noktada Atatürkçülüğün sorgulandığına dikkati çekip, "Bunu yine Atatürkçü düşünce ile düzelteceğiz. Türkiye'nin iç ve dış düşmanları daima vardı. Sevr Antlaşması maalesef bugün hayatta. Gelinen noktada ikinci Sevr dönemini yaşıyoruz. Dışarıya bağlı, içeride kendi gündemini yaratan cemaatlerin siyasete hakim bir ülke durumuna geldik. Sevr'deki emellerinin hepsini şimdi bir bir gerçekleştiriyorlar. 88 yıl nereye gitti? Bu noktaya gelinmek için mi kurtuluş mücadelesi verildi? 88 yılı bozuk para gibi bir çırpıda harcadık" dedi.
 
Tansel Çölaşan, yeni anayasaya konusunda ise şunları söyledi: "İki ayda çıkarılması planlanan yeni anayasa süreci bir yıla yayıldı. 'Yargıyı bağımsız kıldık' diyorlar. Özel, yetkili mahkemeler tamamen onların elinde. F tipi bir yargı oluştu. Ergenekon yalanının ortaya çıkması ile anayasa sürecini yavaşlattılar. Çünkü sivil toplum uyandı. 'Yetmez ama evetçiler' ile 'ikinci Cumhuriyetçiler' gözlerini açtı. Onlar bile 'Ne oluyor' diyor."
 
"SICAK SAVAŞ KAPIMIZDA"
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler ise AK Parti iktidarının ülkeyi sıcak savaşa sürüklediğini ileri sürdü. Güler, "Suriye sınırındaki illerden gelen haberler iç açıcı değil. Batılı güçler tarafından ülkemizin taraf olmaya gayret edilmesi çok yakıcı bir gerçek. Suriye'ye yapılacak müdahalede işgalci ülkelerden birisinin de Türkiye olması isteniyor. AK Parti iktidarının da bunun sözünü verdiği görünüyor. Komşularla sıfır sorundan, işgal politikasına geçmiş durumdayız. Biz savaş istemiyoruz" dedi.
 
TBMM'nin by-pass edildiğini savunan Güler, "Yani kanun çıkartma yetkisi kanun hükmünde kararname ile ortadan kalktı. Cumhurbaşkanının görev süresi hakkında fikre bile sahip değiller. Bir referandum yaptık, 'Cumhurbaşkanını halk seçsin' dedik ve başkanlık sistemine adım attık. Oysa parlamenter sistemde, Cumhurbaşkanı seçimini milletvekillerinin yapması gerekir. Bu parlamenter sistemden vazgeçtiğimizin işaretidir" diye konuştu.
 

Değişikliği öngörülen anayasayla Türk ulusu yerine Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı kavramının getirilmesinin hedeflendiğini ileri süren Güler, "Akademik anlamda ulusa göre planlanmış vatandaşlıktan anayasal vatandaşlığa geçiş, yani eşit anayasal vatandaşlık kavramını duyduğumuzda çok dikkat etmeliyiz" dedi. Panel, izleyicilerden yazılı olarak alınan soruların panelistler tarafından yanıtlanmasıyla sona erdi.  (DHA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
hüseyin ahmetoğlu 23 Aralık 2011 Cuma 23:15

sn. çölaşanlar baya kafayı yoruyorlar ve çok saldırgan oluyorlar . hakaret boyutunda getiriyorlar olayları.rahmetli özalı yerden yere vurdukları o yıllarda kahrettiler o güzel insanı.şimdi hn.efendi ortalarda ADD derneği altında sn. başabakanımıza olmıyacak hakaretler yaydırıyorlar.ben aslen selanık macırıyım değer verdiğim ve saydığım saygı ile andığımız GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRKÜN MUASSIR MEDENİYET ÇERÇEVESİNDE TÜRKİYEYİ DE BU İKİ MUHTEREM SİYASETÇİ ÖZAL VE RECEP TAYYIP ERDOĞAN getirmiştir.

Yorumu oyla      14      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
19 çakmağa 7,5 yıl ceza aldı!
Savunmasında "Günde iki paket sigara içerim" diyen Pelit, "evinde bulunan ...
Öldürülen kadın davasına Bakan Şahin müdahil
Kadına yönelik şiddetin tırmandığı, kadın ölümlerinin savaş bilânçosunu ...
Cudi Dağı'nda 27 PKK'lı terörist öldürüldü
Şırnak Valiliğinden yapılan açıklamada, Cudi Dağı’nda düzenlenen son operasyonlarda ...
 
Sonu anne ve babasıyla aynı oldu
Henüz 1.5 yaşındayken, babası ile annesini trafik kazasında yitiren, yıllarca ...
Erdoğan Sarkozy'e sert çıktı: Bilmiyorsa babasına sorsun
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan “Müslüman Toplumlarda Değişim ve Kadının ...
Kaçak elektronik zanlıları adliyede
İzmir merkezli olarak 5 ilde eş zamanlı yapılan baskınlarda, Çin'den sahte ...
 
Güzelbahçe’de can pazarı: Biri ağır 3 yaralı
Güzelbahçe İlçesi'nde iki otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen kazada, ...
İzmir Kadınları kahvaltıda buluştu
İzmir Kadınları Ege Güç Birliği Derneği yönetim kurulu üyeleri işletmeciliğini ...
Türköne konuştu: Atatürk'ü seviyorum ama...
Köşk’ün "Atatürk Kurumu" üyeliğine atadığı Prof. Dr. Mümtazer Türköne, ...
 
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
34 yıldır katilleri nasıl bulunmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Büyük İnsanlık İçin: MikroRNA!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva