HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
22 Ocak 2012 Pazar - 12:45

Çocuklar belediye başkanlarını seçti

Çocuk Dostu Kent adayı Seferihisar Belediyesi, 2. Dönem Çocuk Belediye Başkanını ve Çocuk Belediyesini seçti. Çocuklar arasında yapılan kapalı oylamada mevcut Başkan Sıla Doğru yeniden belediye başkanlığına seçildi.

Çocuklar belediye başkanlarını seçti

İZMİR - UNİCEF’in Çocuk Dostu Kentler ağına katılmak üzere çalışmalar yürüten Seferihisar Belediyesi, Seferihisar’ın Çocuk Odaklı Kent ve ilçeyi çocuklarla beraber yönetmesi amacıyla kurduğu Çocuk Belediyesi 2. Dönem seçimleri ilçe genelinde çocukların yoğun katılımıyla gerçekleşti. Gün boyu süren toplantının tamamında Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer yer alırken, Ankara’dan gelen Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık toplantının bir bölümüne katıldı.
 
Çocuk Belediyesinde yer alacak çocukların, belediye içerisinde yer alacakları birimleri seçmeleri amacıyla, Seferihisar Belediyesi Birim Amirleri görev tanımlarıyla ilgili birer sunum gerçekleştirdi.
 
Seçimlerden önce konuşan Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer; “Çocuk Dostu Kent olmak ve bu ilçeyi sizlerle birlikte yönetmek, yapacağımız işlerde söz sahibi olmanızı istiyoruz. Şimdi görev alacak arkadaşlarla önümüzdeki 6 ay boyunca birlikte çalışacağız. Özellikle belediye başkanı seçilecek arkadaşımız bir hayli yoğun çalışacak. Seçilecek arkadaşlara Seferihisar’ı çok sevmelerini ve bu ilçenin geleceğine imza atacak şekilde görevlerine hazırlanmaları istiyorum. Seferihisar’ı hep birlikte çocuklar için yaşanacak en uygun yer haline getireceğiz” dedi.
 
Toplantıda söz alan Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık; “Gördüğüm ortamdan çok etkilendim ve bu işi Seferihisar’ın başaracağından emin oldum. Tunç Soyer ve Seferihisar çok büyük işlere imza atıyor. Bizde yakından izliyor ve başarılarıyla gururlanıyoruz” dedi.
7-15 yaş arası 131 çocuğun oy kullandığı seçimler öncesi, Başkan adayı çocuklar nasıl bir Seferihisar hayal ettikleriyle ilgili birer mektup yazdı ve oy kullanacak arkadaşlarıyla paylaştı. Yapılan kapalı oylamada 59 oy alan Sıla Doğru (14) yeniden belediye başkanlığına seçildi. Belediye Başkan yardımcısı ise Ecem Bezer seçildi. Seçimden sonra konuşan Çocuk Belediye Başkanı Sıla Doğru tüm arkadaşlarına teşekkür ederek, Seferihisar Belediyesi’nde hep birlikte kendi yaşam alanlarımızla ilgili çalışmalar yapacağız. Geçen yıl başlattığımız etkinliklerimizi de sürdüreceğiz” dedi.
Çocuk Belediyesi bir hafta içerisinde hangi çocuğun belediyenin hangi biriminde görev alacağını ve yürütme kurulunu oluşturacak.
 
ÇOCUK BELEDİYESİ NEDİR?
Çocuk Dostu Kentler Projesi kapsamında oluşturulan Seferihisar Çocuk Belediyesi Seferihisar Belediyesi ile işbirliği ile eşgüdümlü çalışmalar yapmayı öngörmektedir. Seferihisar Çocuk Belediyesi kendini ilgilendiren konularda fikrini özgürce beyan etme ve yine kendini ilgilendiren konularda karar alma mekanizmalarını kullanabilme hakkına sahiptir. 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
toplum gönüllüsü 23 Ocak 2012 Pazartesi 16:57

gerçekten çok iyi işler çıkarıyorsunuz Tunç Bey..sizi ve özellikle birbirine bağlı, uyum içinde çalışan birimlerinizi tebrik etmek lazım..Tebrikler

Yorumu oyla      12      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova’da anne adayları belediyenin korumasında
Bornova Belediyesi Mahalli İdareler Araştırma ve Geliştirme Derneği’nin ...
Görevleri bitti ama dostluk devam ediyor
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, geçtiğimiz hizmet döneminin ...
Konak halk üniverstesi hız kesmiyor
Tartan, Konak Belediyesi’nin kurslarına en çok katılım göstererek başarılı ...
 
Menemen'in çalınan paraları bulundu
Menemen Belediyesi’nde hafta başında yaşanan hırsız olayının şoku halen ...
Kocaoğlu: Karşınızda çete reisi olarak bulunuyorum
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu mahkemece kabul edilen ...
Buğday ülkesinde buğdaysız yaşamak...
‘Özel insanlara özel ekmek’ üreten İzmir Büyükşehir Belediyesi, ‘çölyak’ ...
 
İddianamenin adını bile anmadı, projelerini anlattı
Hakkında 397 yıllık hapis cezası istemiyle dava açılan İzmir Büyükşehir ...
Sındır: Stadyum Bornova’ya yapılsın
Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır, İzmir’e yapılacak iki yeni ...
Kocaoğlu'nun avukatından iddianame açıklaması
İzmir Baro Başkan Yardımcısı Ercan Demir, iddianamedeki çete ve cebir ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva