HABERLER>POLİTİKA
7 Mart 2012 Çarşamba - 22:08

CHP’li Yüksel’den Denizli’ye sert cevap

CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, AK Parti İzmir Milletvekili İlknur Denizli’nin eleştirilerine sert cevap verdi. Yüksel, “İlknur Denizli, ücretsiz eğitim istediği için cezaevine gönderilen öğrencilerin hakkını arasın” dedi.

CHP’li Yüksel’den Denizli’ye sert cevap

EGEDESONSÖZ- Ege TV’de yayınlanan Siyasetik Programı’na konuk olan CHP Milletvekili Yüksel, gündemdeki konuları değerlendirdi. AK Parti İzmir Milletvekili İlknur Denizli’nin 60 yaş kartı, itfaiye erleri gibi konular nedeniyle “CHP’liler kendilerinden utansın” açıklamalarını değerlendiren ve gündemdeki konularla ilgili hakkında konuşan CHP Milletvekili Yüksel, “ Denizli’nin dediği gibi yaptığımız işleri çocukça bulmuyoruz. Utanılacak bir şey yapmadık. İzmir Büyükşehir Belediyesi, taşeronluk sistemini bu yasalara rağmen kaldıran bir belediyeyedir. Aziz Başkan bunu başardı. Dünya’da örneği yok. Emekçilere yaklaşımı var. Bunu da herkes biliyor. Emekçilerle ne alay eder ne de onların karşısında yanlış iş yaparız. Biz AKP’lilere bu tür şeylerin üzerinden siyaset yapmanın yanlış olduğunu söylüyoruz. İtfaiye erleri haklarını arıyorlar. Bizde hak aramak suç değil ama AKP hükümetinde suç. İlknur Denizli ücretsiz eğitim istediğinde cezaevine gönderilenlerin hakkını arasın. Hakları için mücadele edenlere panzerlerle su sıkılanların hakkını savunsun. Karadeniz’de HES’ler için eylem yapan copla, panzerle üzerine yürünen kişilerin hakkına arasın. Hopa’da ölen öğretmenin hakkını arasın” dedi. Yüksel, bugün cezaevinde bulunan Büyükşehir Belediyesi bürokratlarının daha önce Kocaoğlu’nun danışmanı olduğu dönemde Denizli’nin mesai arkadaşları olduğunu ifade eden Yüksel, “Onların çocuklarının başların okşadınız. Onlar sizin daha önce mesai arkadaşlarınızdı. Cezaevinde bulunan kişiler maaşlarını alamıyor. Geride kalanlar çocuklarına bakmakta, aileyi geçindirmekte zorlanıyor. Hiç mi vicdanınız sızlamıyor” ifadelerini kullandı.
 
İZMİR’E ÇAKALIM
Büyükşehir Belediyesi önünde eylem yapan itfaiye erlerinin durumu ve AK Parti’nin konu üzerinden siyasi olarak yaptığı eleştirileri değerlendiren Yüksel, “İtfaiyede konusunda bir yanıltma var. Bir tuzak var. İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü, Danıştay kararını gerekçe göstererek ‘işe alımları durdurun’ dedi. Büyükşehi’e ‘tasarrufta bulunmayın, suç işlersin’ dedi. İlknur Denizli gibi arkadaşlar bakanlığa giderek ‘bunu belediyelere yazmayın. Bizim belediyelerimiz de işe adam aldı’ dedi. Daha sonra AKP’liler  ‘biz İzmir’de belediyelere çakalım’ dediler. Ardından İçişleri Bakanlığı bir yazı daha yazdı ve itfaiyecilerin işe alınabileceği ile ilgili yuvarlak bir yorum gönderdi. Ankara’da İstanbul’da bir şey olmaz ama İzmir’de belediye başkanı 397 yıl hapisle yargılanıyor. Milletvekili arkadaşım Moroğlu, Denizli’nin vicdanına seslendi. İtfaiye erlerinin Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu’nun yaptığı teklifi değerlendireceklerini düşünüyorum” dedi.

İZMİR’E YOK BAŞKA YERE VAR
İzmir’in deprem bölgesinde bulunduğunu kent dönüşüm projelerinin acilen onaylanması gerektiğini ifade eden Yüksel, “Allah korusun bizim mezar taşlarının üzerine kentsel dönüşüm yapacaklar. İzmir’in gönderdiği kentsel dönüşüm projeleri 14 aydır Bakanlar Kurulu’nda onay bekliyor. Büyükşehir Belediyesi 9 kent dönüşümünü onaya gönderdi ve onaylanmıyor. Bunların üçü zaten hükümetin Roman açılımı kapsamında olan yerler. İzmir’e olmaz dediler ama Ankara’nın 7 kent dönüşüm projesini bir günde onayladılar. Toplam onaylanan 24 projenin 20’si zaten AKP’li belediyelerin projesidir. İzmir’de herkesin ayağa kalkması gereken bir konudur. Vicdanınız varsa gelin bununla ilgilenin. İlknur Denizli ve diğer AKP milletvekilleri bunlarla ilgilensin. İzmir’in bekleyen projelerini takip etsin” diye konuştu.
 
KANUNSUZLUK YASASI
 Yeni kentsel dönüşüm yasasını ‘facia’ olarak nitelendiren Yüksel, “Gelen yasada sizin binanıza gelip ‘burası riskli alan’ diyerek yıkım isteyecek. Yıkmazsanız kendisi yıkacak ve parasını alacak. Ben buna ‘kanunsuz’ kanun diyorum. Bu kanun tam 9 kanunun üstünde. Mera, sit, zeytincilik kanunlara aykırı bir kanun geliyor. Kanun gereği gelip fuar alanına kentsel dönüşüm kararı verilebilir. İzmir Atatürk Lisesi’ni bile yıkabilirler. Yapılanlara tepki göstereni hapse bile atabilirler. Buna Türkiye’nin ayağı kalkması gerekiyor. Türkiye’nin ne merası ne de yaylası kalacak” ifadelerini kullandı.
 
ELLERİNDEKİNİ KAYBEDECEKLER
Milletvekili Yüksel, hükümetin 35 projesi ile ilgili sunulan çalışmaların imar planlarında ve programlarında olmadığını söyledi. AK Parti İl Başkanı Ömer Cihat Akay’ın “En az 15 ilçeyi alırız” sözlerini değerlendiren Yüksel, “AKP 30 ilçede bir belediyeye sahip. Bu yerel seçimlerde o bir taneyi de kaybedecektir. AKP yerel yönetimlerde İzmir’de silinecek. Bizim 28 ilçede belediye başkanımız var. İl genel meclisi ve belediyeler her türlü baskıya rağmen proje atölyesi gibi çalışıyor. Biz birçok ilçede yüzde 40’larla seçim kazandık. Şimdi yüzde 70’lere geldik. İzmir’i yanlış yaklaşıyorlar. Gelin İzmir’e olumlu yaklaşın. Bu zamana kadar neyin hizmetini yaptınız” dedi.
 
KOLTUĞA YİNE GELECEK
Başkan Kocaoğlu’nun tekrar belediye başkan adaylığı ve kendi hedefleri ile ilgili de konuşan Yüksel, “Ben inançlarım için siyaset yaptım. Ülkem için, çocuklarımız geleceğin için siyaset yapıyorum. Aziz başkanımız son derece başarılı bir belediye başkanıdır. Bu hizmetlere siz talip olamazsınız. Biz böyle yerlere talip olmayız. Sizi halk buraya getirir. Ne olacağını göreceğiz. Bu başarılı çalışmalar sanıyorum onu yine aynı koltuğa getirecek “ yorumunda bulundu.
 
İLGİNÇ BENZETME
Milletvekili Yüksel, CHP’li milletvekilleri olarak delege seçimlerine müdahil olmadıklarını, ilçe kongrelerine de müdahale etmeyeceklerini söyledi. Belediye başkanlarının da değerlendirmelerde bulunmaması gerektiğini ifade eden Yüksel, “Biz de bulunmayalım. Onlar da değerlendirmede bulunmasın. Delegenin iradesine ipotek koymayalım. Parti tabanı karar versin. Ben partinin vicdanına, aklına güvendim. Her zaman en iyisini yaptı ve yapmaya devam edecektir” dedi. Yüksel, İl Başkanı Tacettin Bayır ve Konak İlçe Başkanı Aytekin Tunus arasında yaşanan kongre tarihi kavgası ile ilgili de “Arkadaşlar arasında bir iletişim kazası olmuş” ifadelerini kullandı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
TEK ÇIKIŞ YOLU YALAN RÜZGARI 8 Mart 2012 Perşembe 15:27

Çaresizlik,Neler yazdırıyor CHP lilere sanki karanlıkta ıslık çalar gibi bir halleri var şimdi kongreler başladı İyide HAZİRANDAKİ KURYLTAT FEZLEKE Sİ Demoklesin kılıcı gibi sallanıyor. Eh her şeye ragmen bu kurultayı kazanmak istiyen genel merkezin aklınca saglam delegeye yani, ÇAKMA SAGLAMCILARA İH TİYACI VAR. Yani DAMARDAN C.H.P. LİLER Öyle gözüküyor ki yine açıkta kalacak. Yani genel merkezin ÇAKMALARI NA DİKKAT. Önce Şu dereyi gecip gecemiyeceginize bakın.DAMARDAN C.H.P. liler.

Yorumu oyla      14      8  
sertaç ayasun 8 Mart 2012 Perşembe 12:47

sayın ilknur denizli bu yazıyı okuduktan sonra siz utandınızmı çok merek ediyorum.geçmişimiz hatalarla yanlışlarla dolu olsada içimize gömüp ilerimize bakmalıyız siyasi rant uğruna kimseyi karalamamalıyız bilmem anlatabildinmi

Yorumu oyla      15      8  
Vahap Güler 8 Mart 2012 Perşembe 11:32

İzmir’in gönderdiği kentsel dönüşüm projeleri 14 aydır Bakanlar Kurulu’nda onay bekliyor. Büyükşehir Belediyesi 9 kent dönüşümünü onaya gönderdi ve onaylanmıyor. Bunların üçü zaten hükümetin Roman açılımı kapsamında olan yerler. İzmir’e olmaz dediler ama Ankara’nın 7 kent dönüşüm projesini bir günde onayladılar.İşte İLKNUR HANIM SENİN YAPACAĞIN İŞ BU GİT PARTİNE GENEL BAŞKANINA SÖYLE ONAYLATSIN BAKANLAR KURULUNDA! SEN BU İŞLERİ TAKİP ET POLEMİK YAPMA İZMİR'e FAYDAN OLSUN....

Yorumu oyla      17      8  
ALİ ÇALIŞKAN 8 Mart 2012 Perşembe 10:02

YAHU BU HANIM MİLLET VEKİLİMİZ,İZMİRLİLERİ DÜNYADAN BİR HABER ZANNEDİYOR GALİBA.SİZ HAK ARAYAN ÖĞRENCİLERİ 40 SENE HAPİSLE YARGILAYACAKSINIZ,GETİMEK İSTEDİĞİNİZ EĞİTİM SİSTEMİYLE ÇOCUKLARIMIZI,ÇAĞIN 100,YIL GERİSİNE GÖTÜRMEYE ÇALIŞACAKSINIZ,BÜTÜN YURTSEVERLERİ,TERÖRİST DİYE İÇERİ ATACAKSINIZ,AKP.NİN İKTİDARA GELMESİ İÇİN YAPILAN 28 ŞUBAT DARBESİNİN YÖNETİCİLERİ,Nİ SÖZDE KINAYACAKSINIZ,İZMİRLE İLGİLİ HİÇBİR PROJENİN HAYATA GEÇMESİ İÇİN,KILINIZI KIPIRDATMAYACAKSINIZ.SONRADA İZMİRLİDEN OY İSTİCENİZ

Yorumu oyla      19      10  
bilal-izmirli 8 Mart 2012 Perşembe 10:00

Delegenin iradesine ipotek koymayalım. (belediye)yerel adayların ön seçimle seçileceğini tüzüğe yazdırın yoksa tüm konuşmalarınız masal olarak tarihe yazılır.

Yorumu oyla      15      6  
Barış Erdilekli 8 Mart 2012 Perşembe 09:01

İZMİR AZİZ'DİR AZİZ KALACAK....AZİZ BAŞKAN İZMİR'İN GURURUDUR.

Yorumu oyla      20      8  
Bu dönem deneyeceğim 8 Mart 2012 Perşembe 08:06

Bir insanın üzerine bu kadar baskı kuruluyorsa, "Meyve veren ağaç taşlanır" felsefesiyle yaklaşarak İzmir Büyükşehir Belediyesi doğru iş yapmıştır diye düşünüyorum. Bu nedenden dolayı da hayatım da ilk kez CHP'ye oy vermeyi düşünüyorum

Yorumu oyla      21      9  
kerem baran 7 Mart 2012 Çarşamba 23:17

Milletvekili Yüksel, CHP’li milletvekilleri olarak delege seçimlerine müdahil olmadıklarını, ilçe kongrelerine de müdahale etmeyeceklerini söyledi.sadece sevdikleri için yapıyorlar.

Yorumu oyla      16      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
"Türkiye'yi yönetenler kadını sevmiyor"
CHP Grup Başkanvekili ve Ankara Milletvekili Emine Ülker Tarhan, Türkiye'yi ...
Aşlık'a, AK Parti Genel Merkezi'nden önemli görev
AK Parti İzmir Milletvekili Ali Aşlık, Genel Merkez Seçim İşlerinden Sorumlu ...
Meclis'te kadınlar için tarihi gün
Kadının korunması ve kadına yönelik şiddetin önlenmesine dair kanun tasarısı ...
 
Vekil Dağ’dan Menderes'e müjde
AK Parti İzmir Milletvekili Avukat Hamza Dağ ilçe ziyaretlerini sürdürdü. ...
Türker dosyası Yüksek Disiplin’de
Bayraklı Belediyesi’nin hizmetlerini eleştirdiği için kınama cezası alan ...
Cumhurbaşkanı Pozantı'yla ilgili ilk kez konuştu
Cumhurbaşkanı Gül, Pozantı cezaeviyle ilgili olarak “Türkiye’nin hukuki ...
 
Tarhan: ‘Gavur’ İzmir yine ‘Gavur’ kalacak
CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan, ülke gündemini İzmir’den yorumladı. ...
‘Halka sorduk, yüzde 91'i 4+4+4 nedir bilmiyor’
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, düzenlediği basın toplantısında ...
CHP Konak’ta ‘tarih’ komedisi!
CHP İzmir’de, ilçe kongreleri süreci de sancılı başladı. İl Başkanı Bayır ...
 
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sinema dünyasına İzmirli iki yıldız!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Titre oligarşi, sosyalizm geliyor!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk nasıl şımarır?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (8) 'Sokak satıcıları'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva