HABERLER>POLİTİKA
20 Ocak 2012 Cuma - 14:47

CHP’li vekiller iddianameye ateş püskürdü!

CHP İzmir Milletvekilleri, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu için 397 yıl istenen iddianameye tepki gösterdi. CHP’li vekiller, operasyonların ve iddianamenin siyasi olduğunu, hedefte İzmir halkının bulunduğunu söyledi.

CHP’li vekiller iddianameye ateş püskürdü!

CAN ÖZLÜ/ EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik gerçekleştirilen operasyonlar sonrası hazırlanan ve 8. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen, 10 klasör ve 324 sayfadan oluşan iddianame CHP kanadında tepki ile karşılandı. Başkan Aziz Kocaoğlu için 397 yıl hapis cezasının istendiği iddianamenin siyasi gerekçelere dayandırıldığını belirten CHP İzmir Milletvekilleri, her koşulda Kocaoğlu ve ekibine destek olacakları mesajını verdi.

Murat Bakan: Dağ fare doğurdu haberi için tıklayın
 
CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu: Baştan beri değerlendirdiğimiz doğrultusunda bir iddianame olmuş. Soruşturmanın hukuki değil siyasi olduğunu savunduk. İddianame de siyasi bir davadır. Bu yargı düzeninden ne bekliyorsak o oldu. Siyasi bir iddianame hazırlandı ve İzmir’e yapılan hizmetler engellenmeye çalışıldı. Yarı Demokles’in kılıcı gibi kılıç sallıyorlar.
 
CHP İzmir Milletvekili Musa Çam: Türkiye’de, 2950 belediye var. Bunun 534 tanesi CHP’li. 162’si BDP’nin, 250’si de MHP tarafından yönetiliyor. 2000 belediye de AKP tarafından yönetiliyor. Tüm belediyelerde bir takım eksiklik ve kusurlar vardır. Ancak AKP’nin iktidarda olduğu belediyeleri bir tarafa bırakarak, sadece muhalif belediyelere suç atmak ve onlar hakkında soruşturma yapmak ve çalıştırılamaz hale getirmek politik bir durumdur. Kitaplara konu olan büyük ihale dosyaların bir tarafa bırakarak İzmir büyükşehir Belediyesi’ne ve İlçe belediyelerine yapılan operasyon tamamen siyasi müdahaledir. İzmir halkı buna gerekli cevabı verecektir.

CHP İzmir Milletvekili Rahmi Aşkın Türeli:
İddianamede, şüphelilere, örgüt faaliyetleri isnat ediliyor. İddianameyi okuyunca ortada bir örgüt yok. Bunu anlamak mümkün değil. Somut bir delil göremiyorsunuz. Özel yetkili mahkemenin görev alanına girmesi için haksız ekonomik çıkar sağlamak adına kurulan bir örgütü yeterli görmüyor. Cebir ve tehdit olması lazım. Örgütü orta koyan bir kanıt olmadığı gibi cebir ve tehdit unsuru bulmak da çok zor. Özel yetkili mahkemenin görevsizlik kararı vermesi gerekir. Hrant Dink kararında örgütlü suçtan beraat çıktı. Bu davada olmayan örgüt, İzmir Büyükşehir Belediyesi için nasıl var oluyor. Ortada büyük bir çelişki var. Siyasi amaçlarla yürütülen bir dava olduğu açık. Yerel seçimler yaklaştıkça İzmir’i ele geçirmek için kuduruyorlar.
 
CHP İzmir Milletvekili Erdal Aksünger: Neyin ne kadar ceza verileceği karıştırılmış durumda. Türkiye’de çok ciddi yargı sorunları yaşanıyor. Büyükşehir’in üzerine her yerden baskı kurulup yıldırma politikası olduğu kamuoyu tarafından algılanmış durumda. Aziz başkanın lehine sonuçlanacaktır. Adalete inanan insanlarız. Bağımsız yargının Büyükşehir’i temize çıkartacağından eminim.
 
CHP İzmir Milletvekili Hülya Güven: Siyasi bir operasyon olduğunu düşünüyorum. İddianameye baktığınız zaman elle tutulur bir iddialar bütünü görünmüyor. Suçluluk göstermiyor. Tamamen olumsuz algı oluşturmaya yönelik bir durum söz konusu. Aylardır hapiste olan yöneticiler, hukuk ayaklar altına alınmış durumda. Hukuk düzgün işletilirse hepsi serbest kalacaktır.
 
CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray: İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Aziz Kocaoğlu hakkında yazılan İddianamede örgüt lideri olarak gösteriliyor. Sayın Kocaoğlu hakkında 33 suçla ilgili 153.5 ile 397 yıl arasında hapis cezası talep ediliyor. Büyükşehir belediye çalışanlarına da benzer suçlardan çeşitli cezalar öngörülüyor. Bu bir hukuki süreçtir, izleyeceğiz. Ancak hukukun üstünlüğünü savunan CHP’nin bir milletvekili olarak hukukun katledilmesine göz yummayacağımızı ifade etmek isterim. CHP’nin Büyükşehir Belediye Başkanı’nın dürüstlüğünden en ufak bir kuşkumuz yoktur. AKP’li Bakanların Sayın Kocaoğlu hakkındaki iyi niyet söylemlerini ise timsahın gözyaşları olarak değerlendiriyorum. Hiç kimse unutmamalıdır ki, “Keser döner sap döner gün olur hesap döner.” Sayın Kocaoğlu ve mesai arkadaşlarına geçmiş olsun diyor hiçbir zaman yalnız olmadıklarını bilmelerini rica ediyorum.
 
CHP İzmir Milletvekili Oğuz Oyan: Türkiye son yıllarda, adil yargılanma hakkının ihlali ve çifte standart uygulamalarıyla kargaşa ortamına sürüklenmiştir. İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik saldırının ne anlama geldiği İzmirliler ve toplumumuzun büyük çoğunluğu tarafından çok iyi anlaşılmaktadır. 2002, 2004, 2007, 2009 ve 2011’deki 5 genel ve yerel seçimde İzmir’i almayı başaramayan ve üstelik 2009’da 30 ilçeden sadece birini zar zor alabilen iktidar, şimdi tüm silahlarıyla İzmir’i ve İzmirlileri kuşatmaya çalışmaktadır. Demokratik yolla elde edemediği İzmir’i her yolu deneyerek, özel seçilmiş savcı ve yargıçlarıyla, denetçileriyle, denetçilerden oluşturulan sözde bilirkişi heyetleriyle, emniyet güçlerinin yasadışı takipleriyle almak istemektedir. Merkezi iktidar ve yerel yönetimleri her türlü denetimin dışında tutulurken, İzmir’de Siyasi Partiler Kanunu’na aykırı seçim harcamalarının hesabı verilemezken, iktidar emrindeki tüm güçleriyle İzmir’in üzerine gelmektedir. İzmir Cumhuriyet Başsavcısı, masumiyet karinesini hiçe sayarak, soruşturma kapsamındaki kişileri basına doğrudan suçlu ilan edebilmektedir. İzmir’de Büyükşehir Belediyesi seçimlere kadar iş yapamaz hale getirilmek, adeta felç edilmek istenmektedir. İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanına ve çalışanlarına yönelik bu kuşatmaların, ne Belediye çalışanlarını karalayacak, ne de dürüstlük timsali Başkan Aziz Kocaoğlu’nu yıpratacak ve yıldıracak etkisi olmayacaktır. İktidarın CHP’li belediyelere yönelttiği hukuk dışı saldırıların püskürtülmesinde bugün demokrasiye inanmış seçmenimize dünden daha fazla sorumluluk düşmektedir. Çünkü saldırılara karşı geniş kitlelerin kararlı duruşu, Türkiye’de demokrasi mücadelesinin olmazsa olmazı haline gelmiştir.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
TUFAN 20 Ocak 2012 Cuma 19:54

AKP'li tüm belediyeler sütten çıkmış akkaşık Chp'li belediyeler yolsuzluk ve usulsüzlük belediyesi. ama izmir 9 aydır içerde tuttugunuz belediyecilerin hesabını sizden soracaktır. http://www.youtube.com/watch?v=iv7we6mRxQ8

Yorumu oyla      18      6  
aladin 20 Ocak 2012 Cuma 18:05

bular ilahi adaletir alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste.

Yorumu oyla      18      6  
Vatan Minnetoğlu 20 Ocak 2012 Cuma 17:10

İzmir 1.Bölge 1.sıradan meclise giden sayın vekilemizin de iddianame hakkındaki görüşünü öğrenmek isterdik.İddianameyi henüz okumamış mı? Valla ben kendisini pek İzmir'de de görmüyorum.Meclis kuaföründe mi? Tamam anlaşıldı,kendisine çeki düzen verdikten sonra okuyacak demek ki iddianameyi....

Yorumu oyla      17      11  
Vecdi ALTAY 20 Ocak 2012 Cuma 17:08

İddianamenin, ciddiyetten uzak olduğunu söylemek mümkün.Sonuçta bunlar sadece iddia. Fakat yayınlanan 130 kişilik sanık listesi,ciddiyetsizliğin bir başka örneği. Listenin 78. sırasında yer alan Mehmet Örs ile, yine listenin 116. sırasında yer alan Mehmet Şakir Örs, aynı kişidir. Yani, Başkan sayın Aziz Kocaoğlu'nun Mehmet Örs adında bir danışmanı yoktur... İddianameyi hazırlayan savcı, herhalde liste kabarık görünsün istedi... Bilgilerinize...

Yorumu oyla      24      7  
bingöllü hakan 20 Ocak 2012 Cuma 16:29

yine diyorum iddanameyi bende okudum bu iddaname bir film senaryosudur,,,iyi bir kanal ile anlaşılırsa iyi bir yönetmen ile iyi bir dizi bölümleri ortaya çıkar,,,hemde raiting yapar,,,,

Yorumu oyla      25      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti’de kurucular ‘vefasızlığa’ sitem etti!
AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, 2001 yılında, parti kuruluş ...
Akif Hamzaçebi: Gül yasayı geri göndermeli
Cumhurbaşkanı Gül’ün, “Anayasa'ya aykırılığı iddia ediliyorsa ana muhalefet ...
CHP’li vekillerden katsayı için 'kişisel' dava
CHP’li milletvekilleri Nur Serter ve Dilek Akagün Yılmaz, üniversite sınavında ...
 
Bakandan müdüre fırça: Ya işini yaparsın ya da gidersin
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Gaziantep Tedaş İl Müdürü Akbağ’a sert çıktı.
Erdoğan, kanser misiniz sorusuna ne yanıt verdi?
Mehmet Ali Birand'ın televizyon programına konuk olan Başbakan Erdoğan ...
Kurultay tarihini Kılıçdaroğlu belirleyecek
Olağanüstü tüzük kurultayı için gerekli imzaların toplandığı CHP'nin parti ...
 
Baykal Meclis’te pür dikkat hangi haberi okudu?
TBMM Genel Kurulu'nda Cumhurbaşkanlığı Seçim Kanunu Tasarısı görüşmeleri ...
CHP Bodrum’da sular durulmuyor
Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde 21 Ocak Cumartesi günü yapılacak olan delege ...
Tüzük kurultayı için imzalar teslim edildi
CHP eski Genel Sekreteri Önder Sav liderliğinde bir araya gelen kurultay ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva