HABERLER>POLİTİKA
18 Ocak 2012 Çarşamba - 18:15

Tüzük kurultayı için imzalar teslim edildi

CHP eski Genel Sekreteri Önder Sav liderliğinde bir araya gelen kurultay delegeleri "Olağanüstü Tüzük Kurultayı" istediklerine dair dilekçeyi CHP Genel Merkezi'ne teslim etti. Delegeler 362 imzalı dilekçeyi CHP Genel Merkezi Yazı İşleri'ne verdi.

Tüzük kurultayı için imzalar teslim edildi

ANKARA - CHP içinde bir süre önce başlayan "Olağanüstü Tüzük Kurultayı" tartışması bugün yeni bir evreye girdi. Önder Sav'ın başlattığı "Demokratik Tüzük Hareketi" delegelerden toplanan 362 imzalı dilekçeyi saat 16.00'da CHP Genel Merkezi'ne teslim etti.
 
www.gercekgundem.com 'un CHP Ankara eski İl Başkanı Ali Yıldızlı'dan edindiği bilgiye göre, delegeleri temsilen sekiz kişi genel merkeze gitti. Kurultay delegelerinin noter kanalıyla topladıkları 362 imza, Yazı İşleri'ne saat 16.00'da teslim edildi. Dilekçeler teslim edildikten sonra ise ''Teslim - Tesellüm Belgesi" alındı. Böylece, olağanüstü tüzük kurultayı süreci "resmen" başlamış oldu.
 
Konuya ilişkin Gerçek Gündem.com'a bilgi veren CHP Ankara eski İl Başkanı Ali Yıldızlı, "İmzaların sayısı aslında 400'ün üzerinde. Ancak şu an görevde olan yaklaşık 40 arkadaşımız daha var imza verenlerin içinde. Onların sıkıntı yaşamaması için imzalarını genel merkeze teslim etmedik" dedi. Yıldızlı, imzaların genel merkeze teslim edilmesiyle birlikte, delegelerin demokratik tüzük istemlerinin resmiyete kavuştuğunun ortaya çıktığını da söyledi.
 
362 imzayı, delegeler adına kendisiyle birlikte, sekiz arkadaşının teslim ettiğini söyleyen Yıldızlı, bu isimleri de saydı. Yıldızlı'nın yaptığı açıklamaya göre, delegelerin imzalarını genel merkeze şu isimler götürdü:
 
Aliye Gündüz - Kırıkkale eski İl Başkanı, Orçun Çalık - Konya eski İl Başkanı, Mehmet Yurtseven - Gençlik Kolları eski Genel Başkan Yardımcısı, İsa Hayırlı - Ankara Kurultay Delegesi, Davut Nur - Altındağ eski İlçe Başkanı, Kayhan Yüreğir - Yenimahale eski İlçe Başkanı, Bektaş Bektaş - Mamak eski İlçe Başkanı, Recai Bursa - Kayseri Kurultay Delegesi.
 
Öte yandan, imzaları cuma günü teslim ettirmeyi düşünen CHP eski Genel Sekreteri Önder Sav'ın, bugün sürpriz bir hamle yapmasının sebebi de ortaya çıktı. Sav'a çok yakın bir isim, imzaların bugün teslim edilme gerekçesini şöyle açıkladı:
 
"İmzalar aslında Gerçek Gündem.com'da da yazdığı üzere çarşamba günü teslim edilecekti. İmzaları yetiştiremeyen bazı arkadaşlar, cuma gününü beklememizi istedi. bu yüzden, çarşamba yerine cuma gününde karar kılındı. Ancak; bu sabah Sayın Önder Sav'ın hastaneye yatırıldığı yalanı yayıldı. Önder Bey, kendisi hakkında uydurulan yalanı sizin sitenizin aracılığıyla yalanladı. Hastaneye yatırılmadığını, rutin bir tedaviye gittiğini açıkladı."
 
Sav'a yakın isim, imzaların çarşamba günü teslim edilme gerekçelerinden birini de şöyle açıkladı: "Bugün baktık ki; Sayın Sav üzerinden bir yalan rüzgarı oluşturuluyor. Bir de kulağımıza (imzalar toplanamamış) iddiaları gelmeye başladı. Sayın Deniz Baykal'ın çevresinden kaynaklanan bu iddiayı boşa çıkarmak için, imzaları teslim ettirdik. Önder Bey, o yüzden imzaların teslim edilmesini bugün istedi. Böylece dedikodular da bitmiş oldu. Şimdi sıra kurultayda."(Gerçek Gündem)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
behzat 19 Ocak 2012 Perşembe 13:49

Eger bugun CHP bu hale geldiyse, bunun en buyuk sorumlusu Onder Sav ve Deniz Baykal'dir. Halen partiyi bolmek icin eglinden geleni yapiyorlar.

Yorumu oyla      12      6  
Gürhan Tuncer 19 Ocak 2012 Perşembe 05:53

Önder Sav bitmez tükenmez hırsı ile adeta AKP'nin CHP içindeki ajanı gibi çalışıyor.

Yorumu oyla      15      7  
TABAN HAREKETİ KURULTAY DELEGELERİ 19 Ocak 2012 Perşembe 00:36

DEMOKRATİK TÜZÜKTE NE VAR…? --- İKİ DUDAKTAN ÇIKARAK YAZILAN ADAY DEGİL. ----ÖZ GÜVENLİ ADAY.. 1- HER KADEME ADAYLIKTA (MİLLET VEKİLİĞİ,BELEDİYE BAŞKANLIĞI, BEL. MEC. ÜYELİĞİ , İL GEN. MEC. ÜYELİGİ ) Ö N S E Ç İ M ---KİŞİLERİN KUKLASI DEGİL. KİŞİLİKLİ İNSANLARIN TERCİHİ OLMAK 2-ÖRGÜT İÇİ TÜM SEÇİMLERDE ( DELEGE , İLÇE , İL , KURULTAY PM ) BLOK LİSTE KALKACAK ÇARŞAF LİSTE SEÇİMİ YAPILACAK ---YÖNETİMLERDE MALİ ÖZERKLİK GELECEK. ÖRGÜTLER GENEL MERKEZDEN PARA DİLENMEYECEK 3-PARTİYE GELEN HAZİNE YARDIMININ % 40 ÖRGÜTLERE GİDECEK ---GENEL BAŞKAN ADAYLIĞI KOLAYLAŞACAK DİVAN ÖNÜNDE İMZA ATMA KALKACAK 4-KURULTAY DELEGESİNİN % 10 NUN İMZASI ADAYLIK İÇİN YETERLİ OLACAK. ---GENEL BAŞKAN HER İSTEDİĞİNDE MYK DEĞİŞTİREMEYECEK 5- MYK PARTİ MECLİSİNDE KAPALI OYLA SEÇİLECEK ---GENÇLER YÖNETİMLERİN YARDIMCI KOLLARI OLMAKTAN ÇIKACAK ÖZ KADROLARI GERÇEK YÖNETİCİLERİ OLACAK 6-HER İKİ CİNSİYETTEN 30 YAŞIN ALTINDAKİ GENÇLERDEN YÖNETİMLERİN SAYISININ % 20 KADAR YÖNETİCİ OLACAK ---GERÇEK ÜYELERİN ÖNÜNE BİR GECELİK ÜYE GEÇEMİYECEK 7- BİR GECELİK ÜYE ÖRGÜT İÇİ İLK SEÇİMLERE SEÇMEN OLARAK KATILAMAYACAK, İSTERSE SEÇİLMEK İÇİN ADAY OLABİLECEK KURULTAY DELEGESİ ARKADAŞLARIMIZ BU ONURLU MÜCADELEYE SENDE KATIL DEMOKRATİK TÜZÜK, PARTİ İÇİ DEMOKRASİ, ÖZGÜR VE ÖZ GÜVENLİ ÜYE DONANIMLI, DÜRÜST KADRO GÜVENİLİR SİYASETÇİ İÇİN İKTİDAR ADAYI PARTİ İÇİN BİZ VARIZ…… SENSİZ BİR EKSİĞİZ….. ‘’ SÖZ KONUSU OLAN TÜRKİYE VE CHP İSE , GERİSİ TEFERRUATTIR,, DEMOKRATİK TÜZÜK İÇİN TABAN HAREKETİ KURULTAY DELEGELERİ

Yorumu oyla      12      6  
murat 18 Ocak 2012 Çarşamba 23:00

yeter parti sizden kurtulsun bir daha hasbel kader gelirseniz %5 alamaz chp çıkın gidin elinizi partiden çekin sayın sav parti yüzde 30 kadar çıktı herkes bunun farkında size güle güle

Yorumu oyla      12      8  
Kazım EMİR 18 Ocak 2012 Çarşamba 21:30

Sayın SAV 17-18 YIL NE YAPTIN BU PATİDE NE HALA BOŞ DURMUYORSUN BİRAZDA DIŞA DÖNÜK ENERJİ HARSANA DAHA İYİ OLUR

Yorumu oyla      14      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti İzmir tutulmayan sözlerin peşinde!
İlçe kongrelerini tamamlayan AK Parti İl Teşkilatı’nda, il ve ilçe örgütleri ...
Ak Parti'de birlik ve beraberlik yemeği
İl Genel Meclisi AK Parti Grubunun Balçova Termal Otelde düzenlediği birlik ...
150 bin İzmirli'yi ilgilendiren karara onay
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kentsel dönüşüm çalışması için alanlarını ...
 
AK Parti’den Karabağ’a operasyon tepkisi
Bayraklı Belediyesi’ne düzenlenen operasyon, ilçedeki siyasi tartışmaları ...
CHP İzmir'de tüzük kurultayı tartışması
CHP’de genel merkez muhalifleri tarafından Olağanüstü Tüzük Kurultayı ...
Eyipişiren’den ‘sandık’ uyarısı
CHP Parti Meclisi üyesi Levent Eyipişiren, yaklaşan delege seçimleri öncesi ...
 
CHP’li Güven kadınlara umut oldu
CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hülya Güven, sanki yarın seçim varmış ...
Çıray’dan rakamlarla ‘İzmir cezalandırılıyor’ tezi
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Dr. Aytun Çıray İzmir yatırımlarının ...
İşte CHP'nin mahalle mahalle seçim takvimi
Delege seçimleri için geri sayıma başlayan CHP’de, ilçe ilçe sandık adresleri ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva