HABERLER>POLİTİKA
20 Ocak 2012 Cuma - 14:42

AK Parti’de kurucular ‘vefasızlığa’ sitem etti!

AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, 2001 yılında, parti kuruluş kademelerinde yer alan kurucu üyeler ile bir araya geldi. Kurucu üyeler, vefasızlık konusunda sitemde bulunurken, İl Başkanı Akay, kusurlar nedeniyle af diledi.

AK Parti’de kurucular ‘vefasızlığa’ sitem etti!

CAN ÖZLÜ/ EGEDESONSÖZ- AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, vefa örneği göstererek, partinin 2001 yılındaki kuruluş sürecine imza atan kurucu üyeler ile kahvaltılı toplantıda bir araya geldi. Akay’ın, istek ve taleplerini tek tek dinlediği kurucu üyeler, parti içi vefa duygusu konusunda sitemde de bulundu. Zaman zaman duygusal anların da yaşandığı toplantıda söz alan kurucu üyeler, yeni dönemde hatırlanmadıklarından ve siyasi konularda kendi görüşlerinin alınmadığından yakındı.
 
“FİKİRLERİMİZDEN FAYDALANIN”
Kurucu il yöneticileri arasında yer alan Mehmet Aydoğan “AK Parti'yi kurarken 22 kişiydik. Listeyi zor yaptık. Herkes öcü gibi kaçıyordu. Ama biz inandık ve güvendik. Bu zor şartlardan partiyi bugünlere getirdik. Hiç kimse iş, aş istemiyor. Tek istediğimiz hatırlanmak. Siyasette vefa çok önemlidir. İl başkanımız da ahde vefası olan bir arkadaşımız. Eski değerli arkadaşlarımızdan fikir olarak istifade ederse memnun oluruz. Mega köy İzmir'i kalkındırmak için el ele vermek gerekiyor” dedi.
 


MECLİS ÜYELERİNE SİTEM DOLUZ SÖZLER
Kurucu İl Başkan Yardımcısı Hasan Dayhan ise il başkanından- milletvekillerine kadar tüm yöneticilere sitemde bulundu. Yeni dönem yöneticilerin ve mevcut meclis üyelerinin vefasızlığından yakınan Dayhan “Bu partiyi benim yazıhanemde kurduk. Herkesin kaçtığı bir ortamdan bugünlere geldik. Ama şimdi bir hatırlayan yok. İl başkanımız dahil, milletvekillerimiz daha çok dahil. Ama bir gelin selam verin. Hepsinde bir bahane. Gelmezseniz gelmeyin. Bizim beklentimiz yok. Bakın İzmir'e böyle İl Milli Eğitim Müdürü gelmedi. Bir il milli eğitim müdürünü bu kentte tutamıyoruz. Tayini çıktı gidiyor. Başbakanımıza ulaştık anlattık. Ama ile ulaşamadık. Bazı şeyler olmuyor. İl Başkanı akrabamdır. Bu iş takım işi. Takım oyunu oynamak lazım. İki tane okul yapacağız ama Bayraklı Belediyesi önümüze taş koyuyor. Hani meclis üyelerimiz nerede? Kolumuza girmiyorlar. Bunu yaparız diyorlar para istiyorlar. Bu benim şahsi arsam değil ki, vakıf işi. Okul yapılacak. Bu memlekette okul da yapılmaz. İyi de arkadaş nerede bizim büyükşehir meclis üyelerimiz nerede Bayraklı meclis üyelerimiz” ifadelerini kullandı.
 
“İZMİR’DE YOKUZ”
O dönem kurucular arasında yer alamadığını ancak partinin ilk yıllarında hizmet verdiğini belirten eski il yöneticisi Tahsin Güzel ise “Gelmiş geçmiş bütün il başkanları hepsi kendi havasında. Açık söylüyorum ben şikayetçiyim. Bizim partimiz üçüncü kümede. İktidar partisi falan da değiliz. İzmir'de bırak iktidar olmayı üçüncü kümedeyiz. AK Parti'nin övünülecek, tarih yazacak çok şeyi var. Ama gelip şu İzmir'e bakın. 'İşimiz İzmir gücümüz İzmir' diyerek İzmir'in içine tükürdüler. Biz ne yapıyoruz. İktidarız hesap vereceğiz. Ama biz takım oyunu oynayamıyoruz. Ciddi bir eksiğimiz de var. Vefasızlık. Biz bıraktıktan sonra gelenlere hiç yaklaşamadık. Hepsinin burnu havalarda. Biz neferiz askeriz, ama allah aşkına gelin önümüzde yerel seçimler var. Bizlerden yararlanın” dedi.
 
 “HATAMIZ VARSA BİZİ BAĞIŞLAYIN”
Kurucuların şikayetlerini dinleyen AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay ise kusurların affedilmesini istedi. Akay “Göreve geldikten 10 gün sonra kurucu ağabeylerimle bir araya geldim. Zaman zaman bu tür toplantılar yapmaya özen gösteriyorum. Kartvizitime cep telefonumu bastırdım, her arayana mutlaka dönüyorum. Bu görevi sadece makam ve mevki için yapmıyorum. Ben koltuğa bir şeyler verebiliyorsam mutlu olurum. Göreve gelir gelmez önce bir seçim atlattık, ardından kongre sürecini geçirdik. Çok yoğun telaşlarımız oldu. Bize ve bu görevi verenlere karşı mahçup olmamak için elimizden geleni yapıyoruz. Mutlaka eksiklerimiz kusurlarımız oluyordur. Onları da siz değerli büyüklerimizin affetmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
eli öpülen büyüklerim 22 Ocak 2012 Pazar 01:04

bu kurucu abilerimi çok iyi tanıyorum k.yakada bir mahallenin ikinci mahalle başkanı idim 2003- 2005 kadar 3.sene mahalle başkanlığı yaptım ilçe yönetim kurul üyeliği neler çektiğimizi bizler biliyoruz akpartiyi bu hale getirenlere durmadan çalışanlara teşekkür ediyorum zaman zaman kuucu üyelerle bir araya geliriz dertleşir değerlendirme yaparız bazı ilçeler öyle bir ekibe geçmişki yanına yaklaştınmı sanki dayak yiyeceğiz diyorlar böyle insanlar partiye zarar veriyorlar bunlardan yönetici olmaz

Yorumu oyla      15      6  
konyalılar 22 Ocak 2012 Pazar 00:46

sayın il başkanım kuruculara bu zamana kadar aranmadı değer bile verilmedi tahsin güzel mehmet aydoğan ismail katmerci bilal eyüp oğlu fettah güventürk ismail sarı daha niceleri hep peşlerine takıldık izmirde adam bulamazken konyalıların yüzde ellisi izmirde akpartiye oy verdi yönetici oldu dışlananlar yine bu insanlar oldu şimdi bayraklı bile kimlere kaldı bayraklıda konyalı izmirliler dolu bu insanlara neler yapıldığını gerçek akpartililer iyi bilir birgün yolları yine düşer konya mahallesine

Yorumu oyla      15      6  
Bora Kılıç 21 Ocak 2012 Cumartesi 03:21

Her devrin adamı olsaydınız merak etmeyin sizleri kimse unutmazdı.Demek ki düzgün insanlarsınız ki aranıp sorulmamışsınız.Baksanıza düzgün insanları alaşağı etmek için entrikalara daha adamlar görevlerinin başında iken başladılar.Kyaka kongresini gördük ve daha niceleri var.O yüzden hiç üzülmeyin iyi ki de bunların arasında değiliz diye de ayrıca sevinin. İl başkanı da kendi kongresi yakalşıyor ya başlamış tribünlere oynamaya...Hadi hayırlısı.

Yorumu oyla      15      7  
cihat AKAY 20 Ocak 2012 Cuma 23:07

HELAL OLSUN KURUCU ÜYELERİMİDE AK PARTİ TARİHİNDE AGLATTIN HELAL OLSUN SANA TİMSAH GÖZ YAŞI DÖK ŞİMDİ SENDE

Yorumu oyla      13      6  
Kazım EMİR 20 Ocak 2012 Cuma 22:02

ESKİDEN ANADOLUDA BADEM BIYIKLILARA ,KIRPIK BIYIKLI DERLERDE ŞİMDİ ÇAĞ ATLADILAR GALİBA

Yorumu oyla      13      6  
ak partili 20 Ocak 2012 Cuma 19:41

bence il baskanı günah cıkartıyor

Yorumu oyla      14      9  
akk 20 Ocak 2012 Cuma 17:42

eskilerle bir araya gelmek, onların da dertlerini dinlemek bence isabetli olmuş. cihat başkan iyi yapmış bence.tebrik ederim

Yorumu oyla      15      7  
ali 20 Ocak 2012 Cuma 15:20

gelinmeyen habere imza atılır mı..hahahaha

Yorumu oyla      15      7  
bılal 20 Ocak 2012 Cuma 15:17

evet bende kurucu uyelerın gorusune katılıyorum yasadıgım bır anıyı anlatayım aydın sengul ıl baskanıyken gazetede beyanatını okudum yerel secımlerı ızmırlıyle beraber kazanıcazdıye kendısınden randovu alıp zıyaretıne gıttım kendımı tanıttım 35 yıllık esnafım partıden hıcbır beklentım yok maddı manevı partıye destek vermek ıstıyorum kartımı bırakıp ayrıldım ne arıyan oldu ne soran ızmırde beledıye yonetım chp de aydın sengul mıllet vekılı oldu tebrık ederım

Yorumu oyla      23      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Akif Hamzaçebi: Gül yasayı geri göndermeli
Cumhurbaşkanı Gül’ün, “Anayasa'ya aykırılığı iddia ediliyorsa ana muhalefet ...
CHP’li vekillerden katsayı için 'kişisel' dava
CHP’li milletvekilleri Nur Serter ve Dilek Akagün Yılmaz, üniversite sınavında ...
Bakandan müdüre fırça: Ya işini yaparsın ya da gidersin
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Gaziantep Tedaş İl Müdürü Akbağ’a sert çıktı.
 
Erdoğan, kanser misiniz sorusuna ne yanıt verdi?
Mehmet Ali Birand'ın televizyon programına konuk olan Başbakan Erdoğan ...
Kurultay tarihini Kılıçdaroğlu belirleyecek
Olağanüstü tüzük kurultayı için gerekli imzaların toplandığı CHP'nin parti ...
Baykal Meclis’te pür dikkat hangi haberi okudu?
TBMM Genel Kurulu'nda Cumhurbaşkanlığı Seçim Kanunu Tasarısı görüşmeleri ...
 
CHP Bodrum’da sular durulmuyor
Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde 21 Ocak Cumartesi günü yapılacak olan delege ...
Tüzük kurultayı için imzalar teslim edildi
CHP eski Genel Sekreteri Önder Sav liderliğinde bir araya gelen kurultay ...
AK Parti İzmir tutulmayan sözlerin peşinde!
İlçe kongrelerini tamamlayan AK Parti İl Teşkilatı’nda, il ve ilçe örgütleri ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva