HABERLER>POLİTİKA
25 Ağustos 2024 Pazar - 18:56

CHP'li Özkan'dan Erdoğan'a: Züppe!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın muhalefeti liyakat üzerinden ahlak tüccarlığı yapmakla ve elitist olmakla suçlaması üzerine CHP'li Tuncay Özkan Erdoğan'a, "Seni gidi züppe seni!" dedi.

CHP li Özkan dan Erdoğan a: Züppe!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün yaptığı açıklamasında muhalefeti liyakat üzerinden ahlak tüccarlığı yapmakla ve elitist olmakla suçladı.

Özkan ise X hesabı üzerinden Erdoğan’ın sözlerine karşın şunları söyledi:

"Seni gidi züppe seni!

Sarayda otur, tahta kurul, dolarlar, milyarlar oyuncağın olsun, israflık, müsriflik yoldaşın, zenginler senin arkadaşın bize mi diyorsun 'gösteriş müptelası' diye? 13 uçak sende. Lüks hayat sende. Konvoylar dolusu otomobil yurt içinde yurt dışında sende. 22 yılda milleti fakir fukara koyup zenginlerin partisi olmak sende. Fakirle fukarayla dalga geçen partili sende. Dolar milyarderleri sende. Zindanlar bizim, saraylar senin, gösterişli olan biz öyle mi? Kıskandın mı? Seni sarayın züppesi seni! Erken seçim istiyoruz. Hodri meydan!"

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı:

"Muhalefetin neyin peşinde koştuğunu sizler de görüyorsunuz. Yıllarca çevre üzerinden bize ders vermeye kalktılar şimdi İstanbul’un en nadide çevre hazinesini para babalarına peşkeş çekiyorlar. Sabah akşam güya liyakat üzerinden ahlak tüccarlığı yapıyorlardı, göreve geldikleri belediyeleri üç ayda hısım akraba çiftliğine çevirdiler. Meydanlara söz verdikleri halde, binlerce belediye işçisini gelir gelmez kapı dışarı ettiler. Halkçılık maskesinin arkasından Avrupa başkentlerinde halkın paralarıyla keyif çatan, gösteriş müptelası bir elitizim çıktı. Kendi siyasi ikballeri, kendi gelecekleri kendi şahsi menfaatleri dışında hiçbir gündemleri yok"

'ZÜPPE' NEDİR?
Bu açıklamalar peş peşe gelirken Tuncay Özkan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik kullandığı 'züppe' ifadesinin anlamı da merak konusu oldu. Türk Dil Kurumu'na göre 'züppe' kelimesi 'giyinişte, söz söyleyişte, dilde, düşünüşte toplumun gülünç ve aykırı saydığı yapmacıklıklara ve aşırılıklara kaçan kimse' anlamına geliyor.

Öte yandan 'züppe' hakkında biraz daha araştırma yapıldığında ise şu bilgilere ulaşılıyor:

"Tanzimat Dönemi'yle birlikte ortaya çıkan ve alafrangalaşma yolundaki her adımı mubah sayan, Batılılaşmayı sadece şekle indirgeyen bir anlayışa sahiptir. Batılılaşmanın özünü kavramayıp sadece göstermelik bir anlayışla hareket eden bu tipler; cümlelerinin arasına Fransızca kelimeler sıkıştırmayı, landolara binmeyi, mesire alanlarında gezinmeyi vb. Batılılaşmanın gereği olarak gören tiplerdir ve Tanzimat romancıları tarafından ironik bir dille eleştirilmişlerdir. Züppe tipi, Tanzimat Dönemi sonrasında toplumsal değişimle birlikte tipin karakteristik özelliklerini devam ettirir; fakat bazı dönüşümlere uğrar ve 'aylak' tipi olarak niteleyebileceğimiz bir tipe dönüşür.

Belirli bir hedefi olmadan yaşamını sürdüren, hayatı umursamayan, günübirlik yaşayan başına buyruk kimseler için kullanılan 'aylaklık' ifadesi; modern toplumla birlikte yeni bir varoluş hâli olarak ortaya çıkar. Okumuş, kendini toplumdan üst bir konumda gören, kibirli, aklından geçeni hiçbir ölçüt veya ahlaki kuralı dikkate almadan uygulayan, toplumdan kopuk bir biçimde minik bir topluluk içinde yaşamını sürdüren 'aylak tip'; züppe tipinden başka bir türlü, evrilmiş bir züppedir. Bu bağlamda çalışmamız, aylak tipinin züppe tipinin bir devamı ve evrilmiş hâli olduğu tezini tartışmayı ve züppe tipinin aylaklığa dönüşürken geçirdiği değişimi ortaya çıkarmayı amaçlamaktadır" (Oda TV)

 
Taşıma suyla yarışma: İklim krizi 8 asırlık mirası da vurdu!
 
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Ahlat'ta toplandı
YORUMLAR
Toplam 11 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Katip 26 Ağustos 2024 Pazartesi 14:39

Ya adamın Devletimizin en üst yetkililerine teslim ettiği FETÖ YAPILANMASI ile bilgi ve belgelerin gereği yapılmadığı gibi, ERGENEKON davası dahil edilip 6 yıl hapis yattığını bilmeyen var mı?

Yorumu oyla      0      0  
26 Ağustos 2024 Pazartesi 11:36

Züppe hakaret sayılmıyor.

Yorumu oyla      0      0  
chpli 26 Ağustos 2024 Pazartesi 09:29

kripto tuncay çok çabuk partiden ihraç edilmelidir.

Yorumu oyla      3      5  
Kamuran İnan 26 Ağustos 2024 Pazartesi 09:08

Asansöz ihaleleri ve Tuncay Özkan yazın arama motorunuza ve okuyun sonuçları. Bir iddian varsa önce sen temiz olacaksın. Ama üslubunda temiz olacak. Yoksa isteyen istediğini eleştirebilir.

Yorumu oyla      2      6  
Murat 26 Ağustos 2024 Pazartesi 08:07

Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar.

Yorumu oyla      5      5  
Garip 26 Ağustos 2024 Pazartesi 01:16

Ben istediğim hakareti yaparım, bana kimse karsılık veremez anlayışını kabüllenelim mi?CHP Sözcüleri hakaret edene bir şey söylemeyince Tuncay Özkan karşilık veriyor ama partisi hal farkında değil mi?

Yorumu oyla      7      2  
Ercan 26 Ağustos 2024 Pazartesi 00:12

Züppe Türk Dil kurumunca anlamı giyinişte, konuşma biçiminde, dilde, düşüncede toplumca gülünç ve doğala aykırı bulunan yapmacıklara ve aşırılıklara kaçan (kimse).

Yorumu oyla      7      1  
25 Ağustos 2024 Pazar 23:35

Kinin ile öl Tuncay.

Yorumu oyla      4      9  
izmirli 25 Ağustos 2024 Pazar 21:50

BÖYLE İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ OLMAZ..SOSYAL MEDYADA MECLİSTE AĞZINA GELENİ SÖYLİCEKSİN..VALLA DÜNYADA TÜRKİYE KADAR ÖZGÜR ÜLKE YOK..YERE TÜKÜR ÇÖP AT KAZA YAP BÜTÜN KURALLARI ÇİĞNE MECLİSTE DEVLETE LAF ET SOSYAL MEDYADA AĞZINA GELENİ SÖYLE..

Yorumu oyla      4      7  
Vatandaş 25 Ağustos 2024 Pazar 19:52

Sayın özkan hazırdan üç dönem milletvekili oldu artık milletvekili olma şansı sıfırın altındadır tekrar milletvekili olma derdine düşmüş ayrıca son cumhurbaşkanlığı seçimlerinde CHP parasını kimlere peşkeş çekildiği kamuoyuna açıklanmadı ayrıca izmir belediye başkanlarını tek tek ziyaret ederek ben sizin atanmasını yaptırdım diyerek belediyelerin asansörlerini ortağı olduğu şirkete verilmesi için baskı yaptığını bilmeyen yoktur ben AKP değilim ama bu söz en çok ona yakışıyor...

Yorumu oyla      6      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti'den CHP'li Özkan'a büyük tepki!
CHP'li Tuncay Özkan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'la ilgili 'züppe' paylaşımına ...
Kurtulmuş: Birinci şartımız milli ruhumuzu kaybetmemektir
Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş, Türkiye'nin de içinde ...
Tüzük kurultayı öncesi Soyer'den mesaj: İktidar yolunda önemli bir adım olacak!
CHP'de yaklaşan tüzük kurultayı öncesi adı genel başkanlık adaylığı ile ...
 
Ahmet Şık'a yüklendi, Alpay Özalan'a sahip çıktı!
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bitlis'te ...
Bursalı'dan balık ölümleri çıkışı: Sorumlu iklim değişikliği değil, değişmeyen CHP zihniyeti!
AK Parti İzmir Milletvekili Şebnem Bursalı, İzmir Körfezi’nde yaşanan ...
Kılıçdaroğlu: Aktif siyasi hayatımı sürdüreceğim
CHP'nin 7'nci Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Aktif siyasi hayatımı ...
 
Özel: CHP, kuru kuruya eleştiren bir parti değil
CHP Genel Başkanı Özgür Özel: Cumhuriyet Halk Parti'si kuru kuruya eleştiren, ...
'Michelin Yıldızı' yerine 'Mengen Akreditasyonu'
Bolu'nun Mengen ilçesinde düzenlenen 37'nci Uluslararası Mengen Aşçılık ...
MHP'li eski vekil partisinden istifa etti
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, sosyal ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
5 yaşında kayboldu, 18 yıldır aranıyor!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Aşırı uçuşlar da turizm canavarı
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Gazzeli Çocuklara Mektuplar (5) Yönetmen değil, önce insanım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet, cemaat ve cinayet!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’de en yüce değer, tembelliktir
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Okullar açıldı
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Narin'in katliamı, feodalizm ve suskunluk yasası
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Nefes nefese bir yaz geçti'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Ne yaşıyoruz?
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Badel Harab-ül İzmir
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva