HABERLER>POLİTİKA
10 Ekim 2011 Pazartesi - 14:08

CHP'li Özel: Kadınlar şiddete terk ediliyor

CHP Manisa Milletvekili ve TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Üyesi Özgür Özel, her bölgede, her ilde, her sosyal sınıfta kadınların şiddetin kucağına terk edilmekte olduğunu söyledi.

CHP li Özel: Kadınlar şiddete terk ediliyor

MANİSA - Özel, hükümet, bakanlık, hukuk sistemi, kolluk kuvvetleri ve medyanın bu acı tablonun bir daha oluşmaması için gerekli önlemleri alması gerektiğini belirtti.
 
Milletvekili Özgür Özel, kadına karşı şiddet haberlerinin ön plana çıktığı bugünlerde bir olayın da Manisa'da yaşandığını ve Şefika Etik'in eşi tarafından bıçaklanarak öldürüldüğünü hatırlattı. Bu cinayetle ilgili olarak bir gazetenin sürmanşete taşıdığı fotoğrafla tüm Türkiye'nin derinden sarsıldığını belirten Özel, "Aslında artık toplum olarak kanıksamaya başladığımız kadına yönelik şiddet ve vahşet haberlerinden biriydi. Birçok kurum ve birey haberin veriliş şekline itiraz etti, etmelidir de. Zira şiddeti görünür kılma amacı taşısa bile, cinayete kurban giden kadının ölü bedinini teşhir etmek, yanlızca şiddetin meşrulaştırılmasına neden olmuştur. Bu tür bir fotoğrafın kullanılması gazetecilik ilkeleriyle bağdaşmaz. Bu haberde kendisini güçsüz hisseden birçok kadına, farkında olunsun olunmasın, verilen mesaj çok ağırdır. Tereddütsüz bir biçimde medya bu konuda sorumlu davranmalıdır" dedi.
 
Türkiye'de her gün en az üç kadının öldürülür hale geldiğini, devletin ve polisin kadınları koruyamadığını savunan Özel, hatta "tecavüze uğrayan kadının tecavüzcüsü ile evlenmesi halinde dava düşürülmeli" gibi öneriler de bile bulunulduğunu kaydetti. Kadınların en çok aile içinde şiddete uğradığını, ilgili bakanlığın ise ismindeki kadın ibaresinin kaldırıldığını dile getiren Özgür Özel, "Manisa'da yaşanan olay, yıllardır cinayete kurban giden ve devlet tarafından korunmayan kadınların, benzeri olaylarda yeterince ceza almadığı için namus ve benzeri bahanelerle erkeklere öldürme hakkı veren toplumsal mekanizmaların sonucudur. Bu olan bitenden gerekli tedbirleri almayan siyasi iktidar yani AKP birinci derecede sorumludur. Tüm bu nedenlerle öncelikle sorumluluk sahipleri yani hükümet, ilgili bakanlık, bakanlıklar, hukuk sistemi, kolluk kuvvetleri ve medya bu acı tablonun bir daha oluşmaması için gerekli önlemleri almalıdır. Acilen her belediyede kadınlar için güvenli ve yaşanabilir sığınma evleri açılmalıdır. Kadına yönelik şiddeti durduracak yeni yasal düzenlemeler yapılmalı ve hukuk sistemi neredeyse bir kıyıma dönüşmüş olan kadına yönelik şiddet konusunda duyarlı değerlendirmeler yapmalı, kararlar almalıdır. Medya kadına yönelik baskı, istismar ve şiddeti, zımni ya da açık bir biçimde, meşrulaştıran yayıncılık anlayışına tüm düzeylerde son vermelidir" diye konuştu.
 

Türkiye'nin her noktasında artarak süren kadına yönelik şiddet konusunda hem bir parlamenter hem de bir birey olarak elinden gelen her türlü çabayı sarf edeceğini kaydeden CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, kadınların, güvenli ve onurlu yaşam hakları için sorumlu tüm kişi ve kurumları da itirazsız, çekincesiz, şartsız, koşulsuz bir şekilde çalışmaya ve sorumluluğu birlikte üstlenerek bu utanca bir son vermeye davet etti. (DHA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İmzacılar son düzlükte!
Olağanüstü İl Kongresi için imza kampanyası yürüten muhalif il delegeleri ...
CHP'li Güler’den ‘Bütünşehir’ uyarısı
CHP Genel Başkan Yardımcısı, Büyükşehir Yasası’nda yapılmak istenen değişikliklerin ...
Metin Feyzioğlu’ndan Genel Başkanlık açıklaması
Ege Koop tarafından düzenlenen “Demokrasi” panelinde konuşan Feyzioğlu, ...
 
Çıray: Hükümet paran yoksa öl diyor
CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Sağlık Komisyonu Üyesi Aytunç Çıray AKP’nin ...
CHP'nin Abant gündemi anayasa!
CHP'nin Abant Kampı'nın ikinci gününde CHP'li milletvekilleri ve yöneticiler ...
CHP'li başkandan şok istifa
CHP Bergama İlçe Başkanı Mehmet Gürsel Çelebi, İl Başkanı Tacettin Bayır ...
 
Bakan Eroğlu: İzmir'i susuzluğa mahkum etmedik
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Gördes Barajı ve İsale Hattı ...
'Salı günü köstebeği açıklıyorum'
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Salı günü yapacağı grup toplantısında ...
Başbakan Erdoğan'dan anneye son görev
Safra kesesi ameliyatı sonrası ani gelişen dolaşım bozukluğu nedeniyle ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva