HABERLER>POLİTİKA
8 Ekim 2011 Cumartesi - 12:18

Başbakan Erdoğan'dan anneye son görev

Safra kesesi ameliyatı sonrası ani gelişen dolaşım bozukluğu nedeniyle vefat eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın annesi Tenzile Erdoğan (88) son yolculuğuna uğurlanıyor.

Başbakan Erdoğan dan anneye son görev

İSTANBUL - Başbakan Erdoğan, cenaze aracıyla Kısıklı'daki evden Fatih Camii'ne geldi. Annesinin tabutuna omuz veren Başbakan Erdoğan, cenazeyi musalla taşına kadar taşıdı.Binlerce kişinin katıldığı cenaze namazının ardından Diyanet İşleri Başkanı'nın sorduğu 'Hakkınızı helal ediyor musunuz?' sorusuna kadar kendisini zor tutan Başbakan Erdoğan, 'helal olsun' derken daha fazla kendini tutamadı, gözyaşlarına boğuldu.

Fotogaleri için tıklayınız...
 
Tenzile Erdoğan'ın cenazesini taşıyan cenaze aracı konvoy eşliğinde Fatih Camii'ne geldi. Geçilen güzergahlar trafiğe kapatıldı. Başbakan Erdoğan da annesini son yolculuğunda yalnız bırakmadı. Başbakan Erdoğan ile kardeşi Mustafa Erdoğan da cenaze aracının arka koltuğunda yer aldı.
 


Cenaze aracı Fatih Camii'ne geldiğinde cenaze aracını kabinedeki bakanlar karşıladı. Taziyeleri kabul eden Başbakan Erdoğan, annesinin tabutuna omuz verdi ve tabutu musalla taşına kadar taşıdı. Emine Erdoğan da kızları ve akrabaları ile birlikte cenaze törenine katıldı.
 
Fatih Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez kısa bir konuşma istedi. Konuşma esnasında Başbakan Erdoğan'ın kendini zor tuttuğu gözlendi. Ancak Görmez'in 'Hakkınızı helal ediyor musunuz?' sorusu sırasında Başbakan Erdoğan gözyaşlarını tutamadı ve ağlamaya başladı.
 
Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, cenaze namazının ardından şu duayı yaptı:
''Hayata gelen her insan ölümün acısını tadacaktır. Biz ölümü refik-i alaya en yüce dosta vuslat olarak gören bir inancın mensuplarıyız. Allaha hamdolsun yüce rabbimiz namazlarımıza dualarımızda anne babalarımıza dua etmeyi yerleştirmiş. Rabbimiz annelerimize babalarımıza mağrifet eyle diye dua ediyoruz. Bugün edebi hayata hakka yürürken merhume Tenzile anneye karşı 2 vazifemiz vardı. Allah için namaza kıldık. İki vazifemiz kaldı. İkinci vazifemiz hakka yürürken bizden istediği duadır. Buradaki bütün kardeşlerimize soruyorum. Şehadet eder misiniz?. Üçüncü vazifemiz haklarımızı helal etmek. Allah helalliğinizi kabul etsin. Yüce rabbimiz mekanını cennet eylesin. Hayırlı evlatlar yetiştiren bütün annelere Allah rahmet eylesin
 


ERDOĞAN GELİŞİNDEN OLDUĞU GİBİ YİNE CENAZE ARACINA BİNDİ
Cenaze aracı Karacaahmet Mezarlığı'na doğru yola çıktı. Başbakan Erdoğan camiye gelirken olduğu gibi mezarlığa giderken de cenaze aracına bindi. Aşırı kalabalık nedeniyle cenaze aracı adım adım ilerleyebiliyor.
 


KATILIM YOĞUN
Cenaze törenine siyaset, iş ve spor dünyasının tanınmış isimleri de katılıyor. Cenaze töreni için camiye gelenler arasında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, kabinedeki tüm bakanlar, milletvekilleri, AK Partili Mehmet Metiner, KKTC eski Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, eski bakan Kürşat Tüzmen, DP Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, eski Meclis Başkanı Köksal Toptan, YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan, Mehmet Ağar, tiyatrocu Behzat Uygur, Sezen Cumhur Önal, Ajda Pekkan, Zerrin Özer, Orhan Gencebay, Mahsun Kırmızıgül, işadamları Ferit Şahenk, İnan Kıraç, Cavit Çağlar, Mehmet Ali Yalçındağ, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, spor yorumcusu Rıdvan Dilmen, kaleci Rüştü Reçber, eski basketbolcu İbrahim Kutluay, Galatasaray eski başkanı Adnan Polat, Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören, eski teknik direktörlerden Mustafa Denizli, Fenerbahçeli yönetici Ali Koç, İTO Başkanı Murat Yalçıntaş ve açığa alınan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak da bulunuyor. AK Partili Abdülkadir Aksu'nun mini elektrikli araçla cami girişine kadar geldiği gözlendi.
 


Cenaze için camiye merhum Necmettin Erbakan'ın oğlu Fatih Erbakan da geldi. Fatih Erbakan Mart ayında bu camiden babasını son yolculuğuna uğurlamıştı. Eski başbakanlardan Mesut Yılmaz'ın eşi Berna Yılmaz ile Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller cenaze törenine katılıyor. Özer Çiller camiinin girişine kadar mini elektrikli araç ile geldi.
 
TSK'DAN DA BİR HEYET KATILDI
Cenazeye 1. Ordu Komutanı Orgeneral Yalçın Ataman ile TSK'dan da bir heyet katılıyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Abant'taki toplantısında olduğu için cenazeye katılamayacağını bildirmişti. CHP adına cenaze törenine Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak'ın başkanlığındaki bir heyet katılıyor. Tören için MHP'den Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal ile Grup Başkanvekili Mehmet Şandır ve bir heyet de camideki yerini aldı.
 
FEVZİ PAŞA CADDESİ TRAFİĞE KAPALI   
Tören için cami ve çevresinde geniş güvenlik önlemi alınırken, cami içinde de bomba kontrolü yapıldı. Keşkin nişancıların da cami çevresindeki binalarda konuşlandığı görüldü. Cami çevresindeki cadde ve sokaklara vatandaşların töreni izleyebilmesi için dev ekranlar ve ses sistemleri kuruldu. Tören dolayısıyla Fevzi Paşa Caddesi ve bu caddeye çıkan tüm yollar trafiğe kapatıldı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
AHMET NEVZAT GÜVEN 8 Ekim 2011 Cumartesi 22:08

SİZİN SİTENİZDE DEĞİL AMA BAŞKA BİR HABER SİTESİNDE GÖRDÜM.BAŞBAKANIN YANINDA SARIKLI, CÜPPELİ VE ŞALVARLI BİR HERİF VAR.LAİKLİK NUTUKLARI ATAN BAŞBAKANIN YANINDAKİ O HERİF KİM???TÜRKİYE'DE KILIK KIYAFET DEVRİMİ YOKMU? LAİKLİK BU DEVRİME SAHİP ÇIKMAYI VE KORUMAYI GEREKTİRMİYOR MU? BİR CENAZEYİ BAHANE EDEREK CUMHURBAŞKAN VE ,BAŞBAKANIN YANINDA SARIK İLEMİLLETE VERİLMEK İSTENİLEN MESAJ NE?BAŞBAKAN BU SARIĞI GÖRMÜYOR MU? BU DEJENERASYON,YIKIM VE ARAPLAŞMA NEREYE KADAR?

Yorumu oyla      15      8  
AHMET NEVZAT GÜVEN 8 Ekim 2011 Cumartesi 19:29

HER NEFİS ÖLÜMÜ TADACAKTIR.ÖLÜM KAÇINILMAZ BİR SON VE HER ZAMAN ACI BİR HATIRLATICIDIR.ÖLÜMDEN SONRA DİRİLMEYİ VE HESAP GÜNÜNÜ HATIRLATIR.HESAPLARIN GÖRÜLDÜĞÜ GÜN KİMİ YÜZLER AĞARACAK KİMİLERİ İSE KARARACAKTIR.EN ÖNEMLİ HAK KUL HAKKIDIR.CENAB-I HAK KUL HAKKI İLE GELENLERDEN RAZI DEĞİLDİR.KUL HAKKI YİYENLER BOYULARINA O HAKLAR ASILI OLARAK HAKİMLER HAKİMİNİN KARŞISINA ÇIKACAKTIR.O MAHKEMEDE YALANCI TANIKLAR VE DÜZMECE BELGELER YOKTUR.ZALİMLERİN DURAĞI CEHENNEM,HAKETTİKLERİ İSE YAKICI BİR ATEŞTİR.

Yorumu oyla      16      6  
Başı sağ olsun 8 Ekim 2011 Cumartesi 18:46

Sayın başbakanımızın başı sağ olsun

Yorumu oyla      15      8  
hüseyin ahmetoğlu 8 Ekim 2011 Cumartesi 17:04

allahtan rahmet mekanı cennet olsun tenzile teyzenin.sn başbakanımıza sabırlar ve baş sağlığı diliyorum.o gözyaşlarına kurban olurum.

Yorumu oyla      14      10  
özbucalı 8 Ekim 2011 Cumartesi 16:30

"Her canlı ölümü tadacaktır" sırası vakti gelen gidiyor.. Rabbim, merhumenin mekanını cennet etsin,geride kalanlara sabırlar versin..

Yorumu oyla      17      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan cenaze için önemli istek
Başbakanlık'tan yapılan yazılı açıklamada vefat eden Tenzile Erdoğan için ...
Tanrıkulu'ndan göçmenler için önerge
Milliyetçi Hareket Partisi İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu; ülkemizin ...
Meclis'te general düzenlemesi
Askeri taburun kaldırılması için düzenleme yapan TBMM Başkanlığı, bu kez ...
 
Bakan Günay’dan Tire eleştirisi!
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, İzmir’deki ziyaretlerine Torbalı’nın ...
CHP'li Güler: Eyalet sistemi kabul edilemez
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Prof. Dr. Birgül Ayman ...
İktidar ve muhalefet kampa giriyor
Güncel değerlendirmeler yapmak siyasi gelişmeleri değerlendirmek üzere ...
 
Flaş! CHP’li başkan AK Parti'ye geçti!
Denizli'nin Acıpayam İlçesi'nde CHP İlçe yönetimi ile arasındaki anlaşmazlık ...
Güler: “İmza demokratik hak ama doğru iş değil”
CHP Genel Başkan Yardımcısı İzmir Milletvekili Prof. Dr. Birgül Ayman ...
Bayır “Danışma Kurulu’nu toplayacağım”
Görevden alınma iddialarının ve olağanüstü il kongresi için başlatılan ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva