HABERLER>POLİTİKA
5 Mayıs 2023 Cuma - 13:07

CHP’li Çelik’ten ‘Kasapoğlu’ yorumu: Kemeraltı’na bıraksan Saat Kulesi’ni bulamaz!

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu’nun İzmir’den aday olmasını değerlendiren CHP İzmir Milletvekili Adayı Devrim Barış Çelik ‘Sayın Bakan hoş gelmiş ama Kemeraltı’nda bir sokağa koysanız Saat Kulesi’ni bulamaz. İzmir’in kentinin sorunlarına hâkim, İzmir’in kültürüne ve sosyolojisine hâkim bir siyasetçinin olmasını İzmirliler tercih ederdi.’ dedi.

CHP’li Çelik’ten ‘Kasapoğlu’ yorumu: Kemeraltı’na bıraksan Saat Kulesi’ni bulamaz!

EGEDESONSÖZ - CHP İzmir 1. Bölge Milletvekili Adayı Devrim Barış Çelik, Son Söz TV’de Fatih Yapar’ın konuğu oldu. Programda seçim ve kent gündemine dair değerlendirmelerde bulunan CHP’li Çelik, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu’nun İzmir’den aday olmasını da yorumladı.

‘Taş yerinde ağırdır’ sözünü hatırlatan CHP’li Çelik “Bu işi AK Parti daha önce de yaptı başbakan bile gönderdi buraya ama muvaffak olamadı. İzmir bakanların gücüyle İzmir’in seçmenini ikna edilebilecek bir yer değil İzmir’in bir keresi sosyolojisini anlamadıkları ortaya çıkıyor. Sayın Bakan hoş gelmiş ama Kemeraltı’nda bir sokağa koysanız Saat Kulesi’ni bulamaz. İzmir’in kentinin sorunlarına hâkim, İzmir’in kültürüne ve sosyolojisine hâkim bir siyasetçinin olmasını İzmirliler tercih ederdi. Daha önce böyle üç dört tane bakan gördük biliyorsunuz. Ertuğrul Günay’la başladı, Binali Yıldırım’la, Nihat Bey’le devam etti. Şimdi de Sayın Kasapoğlu İzmir’de. Bunun bir sonucun alabileceklerinin kanaatinde değilim.” dedi.

‘3 DEFA DENEDİLER BAŞARILI OLAMADILAR’
Kentin dokusunu bilmeyen birinin bu kentin seçmenini de ikna edemeyeceğini belirten CHP’li Çelik “Biz CHP olarak kendi seçmenlerimiz özellikle kendi bölgelerinde tanıyan bilen siyasi aktörleriz. Sadece burada değil başka illerde de kendi kentini bilen o alanda siyaset kurgulayan ama geçmişte batıda siyaset yapmış arkadaşlarımızı bu dönemde AK Parti gibi farklı farlı illere, sosyolojilerine hâkim olmadıkları illere değil, kendi kentlerine göndererek milletvekili adayı yaptı. Örneğin, Diyarbakır’da Sezgin Tanrıkulu Bey’i, Şanlıurfa’da Mahmut Tanal Bey’i milletvekili adayı yaptık. İkisi de İstanbul milletvekiliydi, parlamento deneyimleri çok üst düzeydeydi, iletişimleri çok üst düzeydeydi. CHP olarak onları kendi bölgelerinden, kendi siyaset alanı kurgulayabilecekleri yerlerden milletvekili adayı yaptık.  AK Parti bunu tercih etmiyor. AK Parti bakanlığın gücünü ve nüfusunu oraya siyaset ettirebilmesi için illere gönderiyor.  Ama bu iş daha önce üç kere denedi, başarılı olmadı şimdi dördüncüyü deniyor. Üç kere başarılı olamamış bir yönetimin dördüncü kerede başarılı olmasını düşünmek çok akla uygun değil.” diye konuştu.

‘BAKAN SIFATI İLE GİRMELERİ ETİK DEĞİL’
Bakanların milletvekili seçimlerine ‘bakan sıfatıyla’ girmesini etik bulmadıklarını da dile getiren CHP Çelik şunları söyledi:

“Bizim kamu gücünü kullanan belediye başkanlarımız bile kendi özel araçlarıyla seçimlerde çalışma yapıyorlar; aynı zamanda meclisteki makam araçlarını kullanan divan üyelerimiz kendi araçlarını kullanarak siyasi kampanyayı yürütüyorlar. Biz bu konuda çok etik davranıyoruz. Etik davrandığımız için de eleştirebiliyoruz. Zaten biz etik davranmasak da bu konunun etik olmadığını göz önünde bulundurarak o bakanların o şekilde davranması gerekirken, bakış açımızın farklılığı da bu şekilde ortaya çıkıyor. Biz bu dönemlerde kamu gücünün seçimlerde kullanılmaması gerektiğini, bu konuda eşit yarışma olması gerektiğini savunan bir siyasi partiyiz. Güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçişle birlikte güvence altına alacağız. Bazı bakanların mutlaka istifa etmeleri gerektiği yöntemini geri getireceğiz. Biliyorsunuz daha önceki seçimlerde üç bakan istifa ederdi. Üçü de seçime ilişkin bakanlıklar olduğu için. Adalet, İçişleri  ve Ulaştırma Bakanları istifa ederdi.  Şimdi o ortadan kalktı. Sadece o ortadan kalkmakla kalmadı diğer bakanlar da kamunun gücünü kullanarak seçim çalışması yürütüyorlar.”

 
DSÖ açıkladı: Ölenlerin sayısı 551'e yükseldi
 
Nalbantoğlu gençlerin sorunlarına dikkat çekti: Kaçıp kurtulmak istiyorlar
YORUMLAR
Toplam 10 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
akp hep böledir 6 Mayıs 2023 Cumartesi 02:04

nihay zeybekçıde böyle idi bınalı yıldırımda böle izmirde ıktıdar olmak gibi amaçları yoktu erdoğan izmirden nefret eder..izmirde erdoğandan

Yorumu oyla      3      4  
Düz Partili 5 Mayıs 2023 Cuma 23:31

Sayın Çelik CHP milletvekilleri dayatma milletvekilleri için de sen bir nebze hak eder görünüyorsun ama sistem gereği ön sıradakiler milletvekili olacaktır çünkü bir oy alsada seçilecekler ama siz tepki oylarından dolayı çok zayıftır,seçilme durumu YOKTUR...

Yorumu oyla      5      3  
liyakat 5 Mayıs 2023 Cuma 16:33

Sayın çelik acilen ACIYI BAL ETMEYE gayret edin çok farklı bir öneride bulunuyorum tüm üyelere birinci sıradaki MV adaylarının cep telefonlarına bizzat onlar sesli mesaj göndersinler

Yorumu oyla      2      4  
alo 5 Mayıs 2023 Cuma 16:29

torumlardan ders çıkarın bunlar trol değil yurttaşı dinleyin çok çalışın

Yorumu oyla      2      3  
VfV 5 Mayıs 2023 Cuma 15:45

Kemeraltı'ndan Saat Kulesi'ni çok kolay bulur.Çünkü bol bayraklı TIR'ı günlerdir orada, bayrakları takip eder bulur...

Yorumu oyla      2      3  
Mehmet Tan 5 Mayıs 2023 Cuma 14:57

Devrim bey güldürmeyin kendinizi millete, Sanki yüksel bey ve gökçe hanım biliyorlar saat kulesinin yerini? Bırakın onu çıkalım İzmir sokaklarına ve genel merkez tarafından İzmir'e dayatılan bu iki adayın isimlerini seçmene soralım, bakalım bunları bilen, tanıyan, isimlerini daha önce duyan var mı bu arkadaşların ? İğneyi önce kendinize çuvaldızı başkası batırın derim.. Ama bu seçimde İzmir'de chp çok büyük bir hezimet ve yenilgi yaşayacak.. Benim bildiğim aklı selim izmirliler bu İzmir'i bilmeyen ithal adaylara asla gidip tıpış tıpış oy vermezler...

Yorumu oyla      17      3  
İZMİRLİ 5 Mayıs 2023 Cuma 14:53

Sen seçilemiyeceksin bile sy devrim ...

Yorumu oyla      9      3  
örgüt... 5 Mayıs 2023 Cuma 14:52

sizin koyduğunuz adaylar sizin partinin yerini bile bilmez sy vekil...

Yorumu oyla      12      3  
SOKAK 5 Mayıs 2023 Cuma 13:56

O kadar da değil Sayın ÇELİK. Tamam biraz zorlana bilir ama, kafasını az sağ ve birazda sola çevirirse bence İzmir Saat Kulesini görür.

Yorumu oyla      6      4  
mahmut 5 Mayıs 2023 Cuma 13:55

çelik sen evini bulamıyorsun celikkk chp binasını bulamıyorsun çelikkk secimlere kadar chp binasına kaç defa girdin çelikkk

Yorumu oyla      14      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili Kaya'dan CHP'ye 'liste' eleştirisi: TSK'ya iftira atanları aday yaptılar!
Sahadaki çalışmalarını tüm hızıyla sürdüren AK Parti İzmir Milletvekili ...
Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a şarkılı cevap
CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, ...
MHP’li Şahin’den ‘Uzundere satış’ tepkisi!
Uzundere toplu konutlarındaki 40 adet dairenin İzmir Büyükşehir Belediyesi ...
 
CHP’li Gökçen’den saha izlenimleri: İzmir’de her kesim dünden daha yoksul!
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Adayı Gökçe Gökçen saha ...
İYİ Partili Dervişoğlu'ndan saha mesajları: Sessiz dalga gereğini yapacak!
TBMM İYİ Parti Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan The Economist'e tepki!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, İngiliz ...
 
AK Partili İnan'dan 6'lı Masa'ya eleştiri: Bunun adı yalan siyaseti!
AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı ve Milletvekili Adayı Eyyüp Kadir ...
Seçim yasaklarında ikinci dalga!
Seçim takvimi ilerliyor. Dün propaganda serbestliği ve bir kısım seçim ...
AK Partili Sürekli'den Gediz çıkarması: 21 yılda eser siyasetimizi kanıtladık!
AK Parti İzmir 2. Bölge Milletvekili Adayı Kerem Ali Sürekli, çalışmalarına ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Neden 'erken seçim' için meydan okudu?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
1 Temmuz eşiği ve normalleşememe!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Despina Vandi Çeşme’de… Kaçırmamak gerek
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford şehitleri
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Varlık-Hiçlik ekseninde gerilen insan
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Ya o vergiler hayatımıza girerse!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva