HABERLER>POLİTİKA
5 Mayıs 2023 Cuma - 11:29

MHP’li Şahin’den ‘Uzundere satış’ tepkisi!

Uzundere toplu konutlarındaki 40 adet dairenin İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından satışına tepki gösteren MHP Milletvekili adayı Selahattin Şahin “Bir tarafta Chp Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, iktidara gelince halka deprem konutlarını ücretsiz vereceğiz derken, diğer tarafta 30 Ekim 2020 depreminden bugüne deprem anıtı yapmaktan başka icraatı olmayan İZBB, uhdesindeki konutları satışa çıkardı. Üstelik bu konutların içinde depremzede vatandaşlarımız barınırken!” dedi.

MHP’li Şahin’den ‘Uzundere satış’ tepkisi!

EGEDESONSÖZ  - Milliyetçi Hareket Partisi İzmir 1. Bölge Milletvekili Adayı Selahattin Şahin, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Uzundere toplu konutlarında yer alan 40 adet taşınmazı satışa çıkarması ile ilgili yazılı açıklama yayımladı.

Konutların depremzedelere satışı için İzmir Büyükşehir Belediye Meclis üyesi iken verdiği önergeyi hatırlatan MHP’li Şahin satışa çıkarılmasına tepki gösterdi.

Şahin’in açıklamasının tamamı şu şekilde:

İZBB, bünyesinde yer alan ve Yaşar Kemal Mahallesi’nde bulunan 40 adet taşınmazı 75 milyon TL bedelle satışa çıkarma kararı aldı. BU NE PERHİZ, BU NE LAHANA TURŞUSU?

Bir tarafta Chp Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, iktidara gelince halka deprem konutlarını ücretsiz vereceğiz derken, diğer tarafta 30 Ekim 2020 depreminden bugüne deprem anıtı yapmaktan başka icraatı olmayan İZBB, uhdesindeki konutları satışa çıkardı. Üstelik bu konutların içinde depremzede vatandaşlarımız barınırken!

Takip edenler hatırlar, bu konutların içinde barınan depremzede vatandaşlarımıza uygun fiyat ve uzun vade ile satışını öngören 10.01.2022 ve 10.10.2022 tarihli önergelerimiz, Chp İZBB grubu tarafından ret edilmişti.

Bu ayıp Chp İZBB Başkanı Tunç Soyer’e yeter diyemiyorum, çünkü Genel Başkanı gibi verdiği sözü tutmadı. 15 Mart 2021 tarihinde basında yer beyanında; “Uzundere’de bulunan belediyeye ait binaların, evlerde oturan vatandaşlara satılması için harekete geçtiklerini söyledi. Biz bu evlerin uzun vadeli uzun taksitle içinde oturan vatandaşlar isterse, onlara satmak istiyoruz. Eğer memnun kalıp evi gibi hissettiyse, içinde eşyası da mevcut, eğer ev sahibi olmak isterse bunları onlara satmak istiyoruz. 224 aile var bunlar öncelikli olacak.” dedi.

15 yıldır İzmir’de sadece 960 konut dönüştürebilen İZBB, fay hatları üzerinde beşik gibi sallanan İzmir’li vatandaşlarımızı, depremle baş başa bırakmıştır. Kendi verdiği sözü dahi tutmayan bu siyaset anlayışının ne İzmir’li vatandaşlarımıza ne de Türkiye’ye verebileceği hiçbir şey yoktur.

Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye’yi İzmir gibi yöneteceğiz derken aslında bu beceriksiz yönetim anlayışının şifrelerini ortaya koyduğunu şimdi daha iyi anlıyoruz. Her fırsatta vaadler sıralayıp namus sözü veren Kılıçdaroğlu, Chp’li belediyelerin işten attığı emekçiler için kılını bile kıpırdatmamıştır.

Beşinci yılına giren Tunç Soyer kentin hiçbir kronik sorununu çözemediği gibi, kendisinin söz verip bizim de önerge konusu yaptığımız konutları, depremzede vatandaşlarımız yerine ihale yoluyla satışa çıkararak, depremzede vatandaşlarımıza yalan söylemiş O’nları kandırmıştır.

14 Mayıs genel seçimlerine sayılı günler kala, Genel Başkanımız Sn Devlet Bahçeli Beyefendi’nin desteğiyle Cumhur İttifakı adayımız , Cumhurbaşkanımız Sn Recep Tayyip Erdoğan’ın , asrın felaketinin yaşandığı bölgede başlattığı seferberlik hızla devam etmektedir. Cumhur İttifakı olarak verdiğimiz sözleri harfiyen yerine getiriyoruz.

Bunun en güzel örneği 30 Ekim 2020 sonrası İzmir’de 1 yıl içerisinde 1400 konut hak sahiplerine teslim edildi. Rezerv alan içerisinde 3500 konut etaplar halinde hak sahiplerine teslim ediliyor. Bir tarafta TOKİ eliyle Türkiye’nin her şehrinde depreme dirençli konutlar inşaa eden hükümetimiz var, diğer tarafta ÇŞB tarafından ilan edilen riskli alan kararlarını mahkeme yoluyla iptal ettiren bir muhalefet anlayışı var.

Beşinci yılında bir tane dahi konut yapamayan Tunç Soyer’in, kentsel dönüşümde kooperatif modeli diye lanse ettiği sistem çökmüş, konutlar birkaç kez el değiştirip adeta saadet zinciri gibi rant sistemine dönmüş, Aktepe – Emrez kentsel dönüşüm alanında 6 ay önce Kemal Kılıçdaroğlu’nun attığı temel buhar olup uçmuştur.

Dolgu zemin üzerine konumalndırılan 15 – 16 katlı binaların yükünü almadan, Altan Aydın Caddesi’nin iki şeridi dolgu olan inşaat sahasına göçmüştür. Altı aydır zemin daha derin kazı yapılarak sağlam zemin ulaşılmaya çalışılsa da, henüz bir sonuç elde edilememiş, temel dahi atılamamıştır.

Bu beceriksiz yönetim anlayışı, 12 yıldır 122 hektarlık 10 bin konutluk Aktepe – Emrez bölgesinin bütüncül imar planlarını dahi yapamamıştır. Chp’li İZBB yönetimi kentsel dönüşüm konusunda sınıfta kalmış, bunun yerine konserler ve etkinlikler ile halkın gözünü boyamaya çalışmıştır. Buradan sesleniyorum, KRAL ÇIPLAK…

Vatandaşlarımız , İzmir’i kışın taşan ve yazın kokan hale getirenlere hak ettikleri dersi, önce 14 mayıs 2023 daha sonra Mart 2024 ‘de sandıkta verecektir

 
Vatandaş istedi... Yürüyüş ve bisiklet yolu hayata geçiyor!
 
Bornova’da kesin hesaba oy çokluğu!
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
5 Mayıs 2023 Cuma 18:59

belediye hangi yasaya dayanarak bedava ev verecek?

Yorumu oyla      2      3  
inadina mhp 5 Mayıs 2023 Cuma 16:47

Ayagina tas degmesin mhp gumbur gumbur geliyor....

Yorumu oyla      2      3  
inadina mhp 5 Mayıs 2023 Cuma 16:47

Ayagina tas degmesin mhp gumbur gumbur geliyor....

Yorumu oyla      2      3  
Kadir 5 Mayıs 2023 Cuma 16:46

Bu sefer ne chp ne ip oyum CcC MHP CcC ye ..... selahattin baskan ALLAH yolunu bahtini acik etsin.

Yorumu oyla      2      3  
Asli 5 Mayıs 2023 Cuma 16:44

insALLAH izmiri Ankarada temsil edersin caliskan vekilimiz.

Yorumu oyla      2      3  
Abdullah 5 Mayıs 2023 Cuma 16:43

Keske tum vekiller senin gibi calissa Adamin hasi chp liyim busever oyum sana. CcC

Yorumu oyla      2      3  
Mustafa 5 Mayıs 2023 Cuma 16:42

Adam gibi Adam oyum sana selahattin baskan MHP CcC......

Yorumu oyla      2      3  
Ali Kıvanç 5 Mayıs 2023 Cuma 12:07

Ee sonra ? bu arkadaş her seçim mv adayı olur reklamını yaptırır.. kendi ve kardeşi ile İzmir havalimanı'nın taşıma işlerini her sene alır ne ala memleket sonra da çıkar böyle konuşur.. geçin bunları geçin.. tencere dibim kara, benim ki senden kara..

Yorumu oyla      6      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’li Gökçen’den saha izlenimleri: İzmir’de her kesim dünden daha yoksul!
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Adayı Gökçe Gökçen saha ...
İYİ Partili Dervişoğlu'ndan saha mesajları: Sessiz dalga gereğini yapacak!
TBMM İYİ Parti Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan The Economist'e tepki!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, İngiliz ...
 
AK Partili İnan'dan 6'lı Masa'ya eleştiri: Bunun adı yalan siyaseti!
AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı ve Milletvekili Adayı Eyyüp Kadir ...
Seçim yasaklarında ikinci dalga!
Seçim takvimi ilerliyor. Dün propaganda serbestliği ve bir kısım seçim ...
AK Partili Sürekli'den Gediz çıkarması: 21 yılda eser siyasetimizi kanıtladık!
AK Parti İzmir 2. Bölge Milletvekili Adayı Kerem Ali Sürekli, çalışmalarına ...
 
İYİ Parti adayı Keskin'den SMA'lı bebeğe yardım: 1 oy Kılıçdaroğlu'na bir destek Azra'ya!
İYİ Parti İzmir 1. Bölge Milletvekili Adayı Öztürk Keskin, sahada iki ...
Azerbaycan'da oy verme işlemi başladı
Azerbaycan'da yaşayan Türk vatandaşları, Türkiye'de 14 Mayıs'ta yapılacak ...
Kılıçdaroğlu'ndan memur maaşına zam vaadi!
Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter'dan "Kamu. Memurlar" başlığıyla ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Deniz çayırlarına çocuklarınız için acıyın…
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Neden itibardan tasarruf olmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İnsan yakmak ve Madımak!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Galiba, bu filmi seyretmiştik…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva