HABERLER>POLİTİKA
31 Mart 2016 Perşembe - 10:25

CHP’li Başak’tan AK Partili Yıldırım’a davullu yanıt!

Konak Belediyesi’nin 2 yıllık icraatlarını sert sözlerle eleştiren AK Parti İlçe Başkanı Yıldırım’a Basmane Meydanı’nda davul çalarak yanıt veren CHP Konak İlçe Başkanı Başak ayrıca AK Parti Milletvekili Kaya ve Yıldırım’ı televizyon programına tartışmaya davet etti.

CHP’li Başak’tan AK Partili Yıldırım’a davullu yanıt!

Gökhan KOÇ/EGEDESONSÖZ - CHP Konak İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak, AK Partili mevkidaşının açıklamalarına tepki gösterdi.

Elindeki davul ile AK Parti Konak İlçe Başkanlığı binasının karşısında Basmane Fuar Kapısı önünde mevkidaşına seslenen Başak, Konak İlçe Başkanı Temel Yıldırım’a teşekkür ederek, “Anlayan sivrisinek saz, anlamayana davul bile az” dedi.

DAVULLA SESLENDİ
Yıldırım’ın, ‘İcraatlar üzerinde konuşalım’ sözüne tepki gösteren Başak, “Ben buradan ilan etmek istiyorum. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde 14 yıllık AKP iktidarı döneminde yapılan icraatların bugüne kadar hiçbir iktidar yerine getiremediği gibi bundan sonra da yerine getiremeyecektir. Bu konuda ellerine kimsenin su dökemeyeceğini söylemek istiyorum. Her fırsatta CHP suçlu gösterilerek, ‘Terörü yarattı’ diyerek, ekonominin sıkıntısını, ülkede yaşanan sıkıntıları CHP’ye mal eden zihniyete buradan sesleniyorum ve uyandırmak istiyorum. Bu davulla uyanın artık. Cumhuriyet Halk Partisi 13 yıldır iktidarda değil. İktidar olan AKP’dir. 13 yıldır ülkenin gelmiş olduğu bu durum AKP iktidarının sonucudur. Demokrasi, özgürlükler, ekonomi, terör nereden tutarsanız tutun, elinizde kalan bir ortam yarattılar. Sanki bu ortamı Cumhuriyet Halk Partisi fütursuzca, suçluluk psikolojisiyle CHP’ye saldırmakta ve toplumda algı yaratmaktadırlar” dedi.

SONUN BAŞLANGICINDASINIZ
AK Parti İlçe Başkanı Temel Yıldırım’a teşekkür eden Başak, “Dün AK Partili mevkidaşım ‘İcraatları konuşalım’ dedi. Biz de davulumuzu aldık. İcraatları konuşmaya geldik. 13 yıllık AKP iktidarının icraatlarını konuşmaya geldik. Cumhuriyet tarihinde bile hiç kimsenin başaramadığı icraatları anlatmaya geldik. Demokrasiyi araç olarak görenler şimdi bu araçtan inmişlerdir. Demokrasiyi yok ettiler. Özgürlükleri yok ettiler. Milli eğitimi, tarımı yok ettiler. Çocuklarımızı, yüce dinimizi, kadınlarımızı istismar ettiler. AKP iktidarı şuursuzca bize saldırmaktadır. Biz artık buna müsaade etmeyiz. Algı operasyonlarıyla bu halkı yönetmenize müsaade etmeyeceğiz. Artık sonun başlangıcındasınız. Mevkidaşım yanlış cephede siyaset yapıyor. Geç kaldı. Bundan sonra AKP iktidarına karşı ve algı operasyonlarına karşı CHP sokaklarda cevap verecek. Bunu herkes böyle bilsin. Sokaklardan başka gidecek yer, başvuracak bir şey kalmadı. Bu davul bir ironidir. Medyanın bağımsızlığı ortadan kalktığı için, ancak davulla sesimizi yükseltmeye çalışıyoruz. Muhalif olan herkesi ortadan kaldırdılar. Cezaevlerini doldurdular. Benden olanlar benden yana olmayanlar diye ikiye ayırdılar. Onların fikrinde olmayan herkesi terörist ilan ettiler. Böyle bir demokrasi olamaz. Ülkenin gelmiş olduğu durum budur” ifadelerini kullandı.

UCUZ SİYASET YÜRÜTÜYOR
Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ın geçmiş dönmelerde KCK’lıların avukatlığını yapması üzerine eleştirilerde bulunan AK Parti Konak İlçe Başkanı Yıldırım’a seslenen Başak, “Belediye başkanımızı suçlaması insan haklarına saygısızlığı göstermektedir. Avukatlık mesleği şu ya da bu örgüt denemeyecek kadar kutsal bir görevdir. İnsanın temek hakkı olan savunma hakkını barındırır. Konak Belediye Başkanımızın 2016 ve 2017 yıllarını yatırım ve temel atma yılları olarak ilan etmesini AKP’li meclis üyeleri de bilmektedirler. Anlaşılan o ki, AKP bu projeleri engelleme, başkanımızı siyasi polemiklerin içine çekme, bir yandan da kendi zorlamalarıyla yapılıyormuş gibi gösterme çabasına girmek gibi ucuz bir siyaset yürütüyor” dedi.

KAYA VE YILDIRIM’A DAVET
Başak son olarak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ı eleştiren AK Parti Milletvekili Mahmut Atilla Kaya’yı ve AK Parti İlçe Başkanı Temel Yıldırım’ı radyo veya televizyon programına davet ederek, karşılıklı tartışmaya ve eteklerindeki taşları dökmeye çağırdı.

YILDIRIM’DAN MEVKİDAŞINA JET CEVAP

CHP Konak İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak’ın bugün yaptığı davullu eleştirilere AK Parti cephesinden cevap geldi.

AK Parti Konak İlçe Başkanı Temel Yıldırım, mevkidaşını sosyal medya hesabından eleştirdi.

Yıldırım hesabından şu mesajları verdi:

“Dün, Konak Belediyesi'nin 2. yılını değerlendirdik ve dedik ki; "Keşke icraat konuşabilseydik." Konuşamadık, çünkü ortada icraat yok. CHP'li mevkidaşım Sn. Mehmet Şakir Başak, Belediye Başkanı Sayın Pekdaş'a yönelik eleştirilerime bugün boynunda davulla cevap vermiş. Öncelikle şunu hatırlatmak isterim; Ben CHP Konak İlçe Başkanı'nı eleştirmedim. Sayın Başak, değer verdiğim, saygı duyduğum birisidir. Ben kendisini ilçe başkanı olarak biliyorum. Ana son dönemde Belediye Başkanı'na yönelik her eleştiriye cevap Sayın Başak'tan gelir oldu. Eğer, Sayın Pekdaş ile Sayın Başak yer değiştirdiyse, Belediye'yi Sayın Başak yönetiyorsa bilelim. Açıklasınlar, kamuoyu da bilsin. Yok değilse, belediye hizmetlerine yönelik eleştirilerimizde muhattabımız Sayın Pekdaş'tır. Varsa söyleyecek sözü, dinleriz. Ayrıca biz Sayın Başkan'a "2 yılda tek bir somut icraatınız yok. İmar, mülkiyet, trafik, çevre sorunları had safhada" dedik. Sayın Başak bizi yanlış anlamış olmalı ki, boynunda davulla Belediye'nin önüne çıkmış. Davulu eğer Sayın Pekdaş uyansın ve çalışsın diye çalıyorsan, ona söyleyecek sözümüz yok. İstersen mehteranla takviye bile edebiliriz. Sayın Başak; Konak halkı sizden kuru gürültü değil hayatını kolaylaştıracak icraatlar bekliyor.”

 
Milli atlet Elvan'a 2 yıl men!
 
Denizli'de 2 bin yıllık pazar yeri!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan Yıldırım uyardı: Cebiniz yanmasın!
Bakan Yıldırım, 4.5G teknolojisiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. ...
Yüksel’den muhalefete eleştiri: Dökülüyorlar!
CHP İl Başkanı kent gündemini değerlendirirken AK Parti cephesinden gelen ...
CHP İzmir’den mülteci sorunu ve kamp çıkışı!
Gümrükçü yazılı bir açıklama yaparak mülteci sorunu ve kamp merkezi iddialarına ...
 
Erdoğan: Batı Türkiye'yi yalnız bıraktı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Amerikalı gazeteci Amanpour'a verdiği röportajda ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD'de trafiğe takıldı
ABD polisi yanlış bilgi üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ...
Bakan Yardımcısı Metin’den İzmir mesajları!
AK Parti İl Başkanlığı’nı ziyaret eden Metin, hükümetin İzmir'e büyük ...
 
AK Parti’den flaş dokunulmazlık hamlesi!
AK Parti Grup Başkanvekili Bostancı, dokunulmazlık konusundaki revize ...
CHP Başkan Soylu’nun o sözlerini yargıya taşıdı!
Menderes Belediye Başkanı Soylu’nun Facebook sayfasında yaşanan tartışmada ...
Böke'den Bakan'a: Bir kere istifadan bir şey olmaz
CHP sözcüsü Selin Sayek Böke, Aile Bakanı'nın Ensar Vakfı ile ilgili sözleri ...
 
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın dostları kimlerdir?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu kadar mı parasız kaldık?
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Ruanda, Srebrenika, Gazze
Işıl Öztürk BULUT
Işıl Öztürk BULUT
Uçurumun kenarındayız Hızır
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
10 günde 306 yangın kendiliğinden çıkar mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bozkurt işareti yapan Alevi olur mu?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Tersi de yüzü de bir
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Aptil olmadı Nihal olsun, Osman olmadı Can olsun!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mağduriyet algısı!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Başkan ormanda
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva