HABERLER>GÜNCEL
22 Ağustos 2024 Perşembe - 08:44

‘Kiralama’ isyanı: Mezunlar derneği ihaleye katılıyor!

Milli Eğitim Bakanlığı’nın, İzmir’deki 18 okulun bahçesini otopark için, ayrıca spor salonu, halı saha, duvar ve ATM’leri ihaleyle kiraya vermek için düğmeye basması, İzmir Atatürk Lisesi Mezunlar Derneği’ni harekete geçirdi. Dernek Başkanı Murat Saraç, bu ihaleye karşı olduklarını, meşrulaştırmak istemediklerini ancak geri adım atılmaması durumunda İAL Mezunlar Derneği İktisadi İşletmesi olarak ihaleye girmeyi planladıklarını açıkladı.

‘Kiralama’ isyanı: Mezunlar derneği ihaleye katılıyor!

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ - Milli Eğitim Bakanlığı ile Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı arasında imzalanan protokolün ardından İzmir’in birçok ilçesinde çok sayıda okulun duvarı, spor salonları, halı sahaları, otopark olarak kullanılmak üzere okul bahçeleri 5’er yıllık olmak üzere kiralama ihalesine çıkarıldı. 26-28 Ağustos’ta yapılacak İhaleler,  İzmir Atatürk Lisesi, Gazi Ortaokulu, Nevvar Salih İşgören MTAL, İnönü Lisesi gibi öne çıkmış önemli okulları da kapsıyor. İzmir Atatürk Lisesi Eğitim Vakfı Başkanı İhsan Tutum, “Okullar, öğrencilere ait olsun. Bu ihaleyi doğru bulmuyoruz” derken, İzmir Atatürk Lisesi Mezunlar Derneği Başkanı Murat Saraç da ihaleye karşı olduklarını ancak bundan vazgeçilmemesi durumunda dernek olarak ihaleye katılmayı öngördüklerini bildirdi.

ZAMANINDA OKULUMUZA GİRİP BİZİ TEHDİT EDENLER OLMUŞTU
İzmir Atatürk Lisesi Mezunlar Derneği’nin 800 civarında üyesi olduğunu hatırlatan Başkan Murat Saraç, “Bu ihaleye esastan bir kere karşıyız. Böyle bir ihalenin yapılmasını istemiyoruz. Her şeyden önce bBu ihaleyi doğru bulmuyoruz” dedi. İhaleyi iptal ettirmenin yolunun, kamuoyu oluşturmak geçtiğini ancak kalan sürede bunu başarmanın pek mümkün görünmediğini belirten Başkan Murat Saraç, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Meydanlara inersek, belki bir ihtimal vazgeçilmesini sağlayabiliriz ama gerçekçi olmak gerekirse bu ihtimal zayıf görünüyor. İhalenin öyle ya da böyle yapılacağını öngörerek İzmir Atatürk Lisesi Mezunları Derneği olarak elimizi taşın altına koymayı düşünüyoruz. İhaleyi alırız veya kaybederiz, o başka bir şey. İhaleyi meşrulaştırmak istemesek de buna engel olamıyorsak, ihaleye girmeyi planlıyoruz. Şansımızı bir denemek istiyoruz. Tek isteğimiz, bu işler okulumuzun dışına taşmasın. İhaleye girdiğimizi varsayarsak, karşımızda kimler olur, bilemiyoruz. En başta otopark işi, mafyayla şununla bununla özdeşleştirildi. Dolayısıyla bu işlerde hep sıkıntılar yaşandı. Hatta bizim okulumuza girip tehdit edenler olmuştu; bunu güzellikle bana verin, işleteyim; yoksa ben almasını bilirim, şeklinde… Yine böyle şeylerle mi karşılaşacağız, bilmiyoruz.”

İAL MEZUNLAR DERNEĞİ İKTİSADİ İŞLETMESİ İHALEYE GİREBİLİR
Okulun otoparkının, halı sahasının, spor salonunun işletmesi söz konusuyla, bunların işletmesini okula bağlı birimlerin yapmasında yarar gördüklerinin altını çizen Murat Saraç, şu ifadeleri kullandı:

“Okul Aile Birliği bunu yıllarca gayet iyi bir şekilde yapıyordu. Fakat önce 15 Temmuz’da, sonra pandemi sürecinde, otoparklar kapatıldı. O sırada bir yönetmelik yayınlandı, okul alanlarındaki otoparkların yalnızca öğrenciler için kullanılabileceği, kiralama gibi işlemlerin yapılamayacağı ifade edildi. Şimdi kendileri kiralamaya çalışıyorlar, hem de daha beterini yapıyorlar! Bu genelgeye itiraz ettiğimizde bir düzeltme yaptılar, okul aile birlikleri talepte bulunsunlar, okula gelir elde etmek amacıyla ikinci şahıslara işlettirebilirler, denildi. Biz bunu da sakıncalı bulmuştuk. Bu yönteme göre gelirin yüzde 80’i okula kalacaktı. Fakat biz yine de işletmeyi dışarıdan birinin yapmasını doğru bulmamıştık, onca gelire rağmen. Şimdiki ihaleye göre okula tek kuruş para bırakılmıyor, gelirin yüzde 80’ini Milli Eğitim, yüzde 20’isini Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanlığı alıyor. Okul idaresini tamamen yok sayıyorlar. İzmir Atatürk Lisesi Mezunlar Derneği’nin bir iktisadi işletmesi var, ihaleye bu işletmeyle girmeyi planlıyoruz. 800 civarında üyemiz var. Kendi aramızda o paraları zorlansak da toplarız diye düşünüyorum. 22 Ağustos Perşembe günü dernek olarak bir toplantı yapacağız. İhaleye katılıp katılmama konusunda bir karar vereceğiz.”

 
Ender ALDANMAZ yazdı... Halkın dostları kimlerdir?
 
Seren Serengil’den can dostlara destek ziyareti
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
22 Ağustos 2024 Perşembe 18:06

Hadi bakalım hadi. Sizi teneşir paklar.

Yorumu oyla      1      3  
Lombak 22 Ağustos 2024 Perşembe 11:26

Otopark alanı olarak nereyi düşündüklerini belediyemizden talep etmiyor yalnızca eylemci arkadaşlar. Örtülü al gülüm ver gülümler bunlar.

Yorumu oyla      2      6  
Mustafa MOROĞLU - Buca 22 Ağustos 2024 Perşembe 10:53

Sayın Murat SARAÇ girişimi ile Mezunlar derneğimizin mücadelesine Atatürk Lisesinden mezun olmuş,gönül vermiş,gelişmesine katkıda bulunmuş tüm arkadaşların destekleri olacağından kuşkum yoktur, İhale konusunda Atatürk Lisesi mezunu olup da maddi durumu iyi olan iş adamı konumundaki dostlarımızın 'Ne yapabiliriz, bize düşen nedir.? ' diyeceklerinden ümitvarım. Ancak yaşadığımız dönem bu tür ihalelerde yandaşların korunduğu objektif olmadığı ,yaşanmışlıklardan kamuoyunca bilinmektedir,dilerim bu düşüncem de haksız çıkarım.Objektif, adil bir ihale yaparlar, aslında İhale tümüyle okulun gelirlerine el koyma girişimidir,kabul edilemez.. Bu kararı alanları Protesto ediyorum,Kınıyorum.

Yorumu oyla      7      0  
cuma 22 Ağustos 2024 Perşembe 09:35

helal halil hocamm.. beden egitimi hocamız.. seni böyle faaliyetlerde görmek güzel.

Yorumu oyla      2      0  
VfV 22 Ağustos 2024 Perşembe 09:09

Okulları kiraya vermediklerine dua edin, sadece bahçeleri veriyorlar. Ha, akıllarına getirmiş olabiliriz, onu da yaparlar yakında.

Yorumu oyla      3      1  
liseli 22 Ağustos 2024 Perşembe 09:05

ihaleyi aldınız farzedelim, kasayı iyi kontrol etmeniz gerekir. maalesef okul otopark görevlileri makbuz, belge istemeyene kesmiyor ve otopark ücretini cebe atıyor. inanın otopark işletmecisinden daha fazla kazanıyorlar.

Yorumu oyla      5      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İki otomobil çarpıştı; 2 ölü, 6 yaralı!
Rize’nin İkizdere ilçesinde iki otomobilin çarpıştığı kazada 2 kişi öldü, 6 kişi yaralandı.
Mehmet KARABEL yazdı... Bu kadar mı parasız kaldık?
Mehmet KARABEL yazdı... Bu kadar mı parasız kaldık?
Asker eğlencesinde arbede: 1 polis yaralı, 2 gözaltı!
Eskişehir'de sokakta düzenlenen asker eğlencesinde havaya silahla ateş ...
 
İzmir'de dallar kırıldı, can pazarı yaşandı: 9 yaralı!
İzmir’in Kemalpaşa ilçesinde, asırlık çınar ağacından kopan dallar, kahvehanede ...
Yıldırım düşen metruk bina yandı
Düzce'nin Akçakoca ilçesinde yıldırım düşen 2 katlı metruk bina yandı.
Mazerete bağlı yer değişikliğinde yeni gelişme
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin: Mazerete bağlı yer değişikliğinde tercih ...
 
İzmir'de hemzemin geçitte tren kazası
İzmir'in Ödemiş ilçesinde yolcu treninin çarptığı traktörün sürücüsü kazadan yara almadan kurtuldu.
Kemalpaşa'da asırlık çınar devrildi... Yaralılar var!
İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde, asırlık çınar ağacının kırılan dalları ağacın ...
Drift atan ehliyetsiz sürücüye 59 bin lira ceza
Eskişehir'in Alpu ilçesinde otomobille drift atan ehliyetsiz sürücüye ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’de en yüce değer, tembelliktir
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Okullar açıldı
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Narin'in katliamı, feodalizm ve suskunluk yasası
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Gazzeli çocuklara mektuplar (4) Sanatla başkaldıranlar
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Nefes nefese bir yaz geçti'
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu canlı yayını hatırladınız mı?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Ne yaşıyoruz?
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Badel Harab-ül İzmir
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Turist ve inşaat istemeyen Egeli Belediye Başkanı!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Umutsuzluğun doruklarında yaşam meselesi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva