HABERLER>POLİTİKA
31 Mart 2016 Perşembe - 08:38

Yüksel’den muhalefete eleştiri: Dökülüyorlar!

CHP İl Başkanı kent gündemini değerlendirirken AK Parti cephesinden gelen eleştiriler ekseninde yerel muhalefeti eleştirdi. Yüksel, “Bunlar Türkiye’de muhalefet olsa, yandık. İzmir’de muhalefet anlamında dökülüyorlar” dedi.

Yüksel’den muhalefete eleştiri: Dökülüyorlar!

EGEDESONSÖZ - CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel, katıldığı televizyon programında gündemi değerlendirdi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun ayrılık sinyalleri vermesi hakkında konuşan Yüksel, kent siyasetine damga vuran terör tartışmasına değinirken AK Partililerin eleştirilerine cevap verdi.

Yüksel ayrıca Cuma günü Can Dündar ve Erdem Gül’ün davasına katılacaklarını ifade etti.

DELİCAN’IN HABERİ YOK!
Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun EGİAD’ın düzenlediği Ege Toplantısı’nda 2019’da aday olmayacağını ifade etmesini değerlendiren CHP İl Başkanı Alaattin Yüksel, Kocaoğlu’nun, ‘Hiç ölmeyecekmiş gibi dünya için, yarın ölecekmiş gibi ahiret için çalış’ sisteminde mesai harcadığını söyledi.

Büyükşehir’in yaptığı hizmetler konusunda AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican’ın haksızlık yaptığını ifade eden Yüksel, “Delican, ‘Ulaşım master planı bile yok’ diyor. Ulaşım master planı yok değil, Delican’ın bunlardan haberi yok! İzmir Büyükşehir Belediyesi ulaşım master planının ilk yapan belediyelerdendir. Onun sonucudur ki ulaşımda çok büyük yatırımlar yapılmıştır. İstanbul ile kıyasladığın zaman nüfus başına düşen ulaşım yatırımlar 5-10 kat daha fazladır. Türkiye’nin en uzun şehir içi raylı sistemi Büyükşehir Belediyesi yapmıştır. İZBAN projesi tamamen İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin projesidir. Avrupa’da ulaşımda kullanılan otobüslerin yaşı ortalama 6 iken, İzmir’de 5’e düşmüştür. Bir tek engelli ve klimalı araç yokken, şu an hepsi engelli ve klimalı araç haline gelmiştir. Tramvay projesi devam ediyor. Bitecek yakın zamanda. Ulaşımla ilgili akıl almaz yatırımlar oldu. Bunlar ulaşım master planı olduğu için oldu. Yarımada stratejik kalkınma planını yaptı. Gediz Havzası ve Bakırçay Havzası stratejik kalkınma planını açıkladı. Menderes ve Tahtalı Havzası çalışması bu yıl içinde bitiyor. Çalışmaların farkında değiller ya da görmezlikten geliyorlar. Algı yönetimi yapmaya çalışıyorlar. Oysa yapılan hizmetler dünyada ilk sıralarda yer alıyor” ifadelerini kullandı.

İZMİR’DE MUHALEFET DÖKÜLÜYOR!
Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’a karşı yapılan açıklamalar kısaca değinen Yüksel, açıklamalara tepki gösterdi. Yüksel, “Konak İlçe Başkanı’nın açıklamalarını görüyoruz. İzmir’de bunlar muhalefetler. Güneşi, balçıkla sıvamaya çalışıyorlar. Sıvayamazlar. Keşke bizim belediye başkanımız onlara bir brifing verse... En çok bilmesi gereken, kendi meclis üyeleri bunu yapıyor. Bunlar Türkiye’de muhalefet olsa, yandık. Yani İzmir’de muhalefet anlamında dökülüyorlar. Ciddi eleştirileri yok. Aynı zamanda İzmir’e yönelik projeleri yok. Sadece eleştiriyorlar” dedi.

‘MİLLİ İRADE YOK’ DİYEREK, ‘KAOS’ DEDİLER
Eleştirilerin ciddiye alınacak bir tarafı olmadığını söyleyen Yüksel, “Ben geçenlerde artık yanıt vermeyeceğim demiştim. Bunlar yapılan hizmetlerin farkında değil. Ama halk farkında… Her seçimde iki İzmirli’den birisi Cumhuriyet Halk Partili belediyeler ve Büyükşehir Belediyesi’ne oy verirler. Her zaman milli irade derler. Buraya gelince, ütüldükleri yerde niyeyse milli irade yoktur. 7 Haziran seçimlerinde yüzde 60 karşıt oy alınca milli iradeyi yok ederek kaos dediler. Yarattıkları kaos ortamında da 1 Kasım seçimlerinin sonuçları ortaya çıktı” şeklinde konuştu.

PKK TERÖR ÖRGÜTÜDÜR!
Ülkede son dönemde yaşanan terör olaylarının sorumlusu olarak AK Parti iktidarının olduğunu söyleyen Yüksel, ülkenin yangın yeri olduğunu ifade etti. Yüksel, “Ben bir kere daha söylüyorum. PKK terör örgütüdür. Terörü lanetliyoruz. PKK’nın bırakın günahsız insanları öldürmesini kendi bölgesinde savundukları insanları, masum insanları öldürüyor. Kandan beslenen örgütler, siyasetçiler var. Biz bunu her seferinde söylüyoruz. Ama bu ortamı yaratan kendileridir. Ne yazık ki bunlar iktidardalar. Terörü bitirmesi gereken parti. Muhalefetle iş birliği yapması gerekirken, bunlar durmadan MHP’ye, CHP’ye, HDP’ye yükleniyorlar. Çünkü terörü bitirmek gibi bir niyetleri yok. Terörü yönetiyorlar. Terörden faydalanıyorlar. Seçim sonuçlarını onunla değiştiriyorsunuz. Ya barış diyerek, ya da savaş diyerek değiştiriyorsunuz” dedi.

AK PARTİLİ VEKİLLERE SESLENDİ
AK Partili İzmir milletvekillerine seslenen Yüksel, “Ya bırakın bunları. Katkıda bulunmaya çalışın. Mesela bir teşvik sorununu çözün İzmir’in. Etrafında bulunan bütün iller üçüncü derece teşvik alıyor. Üçüncü derece teşvik bölgesinde olan yerler işsizlik sorununu çözüyor. Bunlar iktidara gelmeden önce İzmir yatırımlardan yüzde 6 pay alıyordu. Bunlar iktidara geldi bu rakam yüzde 3’e düştü. Bunun cevabını verin. İzmir 5 veriyor, 1 alıyor. Terörü bitirmek için iş birliği çağrısında bulunun. Biz bu sorunun çözülmesi için parlamentoda iş birliği çağrısı yaptık. Ama siz ne yapıyorsunuz. Terörist başıyla görüşüyorsunuz, CHP, MHP, HDP ile görüşmüyorsunuz” diye konuştu.

İZMİR’E ÇAĞRI
Yüksel son olarak Can Dündar ve Erdem Gül’ün davasına müdahil olacaklarını ve dilekçe vereceklerini söylerken, Cuma günü davaya izlemek için gideceklerini belirtti. 

Yüksel tüm İzmirlileri, 1 Nisan'da İstanbul'da görülecek olan davada, Dündar ve Gül'e destek olmaya davet ederken, "CHP İzmir İl Yönetim Kurulumuzun yanı sıra partimizin milletvekilleri, parti meclisi üyeleri, ilçe başkanlarımız ve partili hukukçularımızda o gün adliyede olacaklar. Tüm İzmirli hemşerilerimizi imkanları dahilinde destek vermeye davet ediyorum. O gün orada tam bir İzmirli duruşu sergileyeceğimize hiç şüphem yok. Katılacak tüm İzmirlilerle  hep bir ağızdan, bizleri cumhuriyetten, Atatürk Türkiye'sinden uzaklaştırmaya, adalet ve özgürlüğe olan inancımızı yok etmeye çalışan, AKP iktidarı ve muktedire 'Sizden korkmuyoruz, Cumhuriyetten ve adaletten vazgeçmiyoruz, diktatörlüğe boyun eğmiyoruz' diye haykıracağız" dedi.  

 
CHP İzmir’den mülteci sorunu ve kamp çıkışı!
 
Alaçatı ot festivali için gün sayıyor!
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
REİS 31 Mart 2016 Perşembe 13:33

ülke genelinde müzmin muhalefet kim acaba)

Yorumu oyla      11      5  
MEHMET 31 Mart 2016 Perşembe 09:42

İZMİRDE MUHALEFET VARMIKİ DÖKÜLSÜN

Yorumu oyla      11      5  
izmirli 31 Mart 2016 Perşembe 09:11

Yüksel başkan ağzına sağlık

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP İzmir’den mülteci sorunu ve kamp çıkışı!
Gümrükçü yazılı bir açıklama yaparak mülteci sorunu ve kamp merkezi iddialarına ...
Erdoğan: Batı Türkiye'yi yalnız bıraktı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Amerikalı gazeteci Amanpour'a verdiği röportajda ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD'de trafiğe takıldı
ABD polisi yanlış bilgi üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ...
 
Bakan Yardımcısı Metin’den İzmir mesajları!
AK Parti İl Başkanlığı’nı ziyaret eden Metin, hükümetin İzmir'e büyük ...
AK Parti’den flaş dokunulmazlık hamlesi!
AK Parti Grup Başkanvekili Bostancı, dokunulmazlık konusundaki revize ...
CHP Başkan Soylu’nun o sözlerini yargıya taşıdı!
Menderes Belediye Başkanı Soylu’nun Facebook sayfasında yaşanan tartışmada ...
 
Böke'den Bakan'a: Bir kere istifadan bir şey olmaz
CHP sözcüsü Selin Sayek Böke, Aile Bakanı'nın Ensar Vakfı ile ilgili sözleri ...
Bozdağ Twitter'a sordu: Talimatı kim verdi?
Adalet Bakanı Bozdağ, Twitter'da Erdoğan ile ilgili hastag'in kaldırıldığı ...
Bakan’dan ÇED mesajları, Büyükşehir’den ‘kürsü’ tepkisi!
Gediz Çalıştayı için kente gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet ...
 
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın dostları kimlerdir?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu kadar mı parasız kaldık?
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Ruanda, Srebrenika, Gazze
Işıl Öztürk BULUT
Işıl Öztürk BULUT
Uçurumun kenarındayız Hızır
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
10 günde 306 yangın kendiliğinden çıkar mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bozkurt işareti yapan Alevi olur mu?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Tersi de yüzü de bir
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Aptil olmadı Nihal olsun, Osman olmadı Can olsun!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mağduriyet algısı!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Başkan ormanda
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva