HABERLER>POLİTİKA
4 Kasım 2023 Cumartesi - 17:05

CHP’li Bakan’dan Kılıçdaroğlu’na: Neler yaptığını anlattı, neler yapmadığını anlatmadı!

38’inci Olağan Kurultay’da söz alarak kürsüye çıkan CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, “. Seçimden sonra ne özeleştiri oldu, ne sorumluluk alan oldu, ne kapalı grup toplantısında ne PM'de ne illerde danışma kurulunda konuştuk. Genel başkanımız konuşma yaptı, neler yaptığını anlattı ancak neleri yapamadığını anlatmadı. Ben 2010'da genel başkanımız adayken kürsünün karşısında onu ağlayarak dinliyordum. O gün duyduğum heyecanı ben bugün Özgür Özel'in adaylığı için duyuyorum. O gün değişim beni heyecanlandırıyordu, 13 yıl sonra yine beni değişim heyecanlandırıyor” dedi.

CHP’li Bakan’dan Kılıçdaroğlu’na: Neler yaptığını anlattı, neler yapmadığını anlatmadı!

EGEDESONSÖZ- CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, partisinin 38’inci olağan kurultayında bir konuşma gerçekleştirdi. CHP’li Bakan konuşmasında Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştirirken değişim kanadına destek verilmesi çağrısında bulundu.

TRAVMAYI AYLARCA ATLATAMADIM
Bakan açıklamasında “30 yıla yakındır tüm seçimlerde görev yaptım. Yerelde kazandığımız seçimler oldu, kaybettiğimiz seçimler oldu. Ancak ömrü hayatımda beni bu kadar etkileyen bir seçim sonucu olmadı. Hepimizin hayali büyüktü, hayal kırıklığı da büyük oluyor. Seçimler kazanılır kaybedilir ancak tüm araştırmalarda CHP adayı yüzde 55'lerde görülen seçimleri kaybettik. Cumhuriyetin 100'üncü yılında ülkemizin tek şansını kaybettik. Seçimden sonra yaşadığım tramvayı aylarca atlatamadım, hala yüreğimde koca bir boşluk var” dedi.

13 YIL SONRA YİNE BENİ DEĞİŞİM HEYECANLANDIRIYOR
Seçim sonrasında gerekli özeleştirinin yapılmadığını söyleyen Bakan, Kılıçdaroğlu’nun ilk genel başkan adayı olduğu kurultayda kendisini desteklediğini belirtti. Bakan, o günkü kurultayda yaşadığı değişim heyecanını şimdi Özel için hissettiğini belirterek şunları söyledi:

“Biz bu seçimi niye kaybettik? Benim içinde geldiğim kültür, eksiği kendi içinde araya kültürdür. Ben nerede hata yaptım diyebilmek gerekir. Seçimden sonra ne özeleştiri oldu, ne sorumluluk alan oldu, ne kapalı grup toplantısında ne PM'de ne illerde danışma kurulunda konuştuk. Genel başkanımız konuşma yaptı, neler yaptığını anlattı ancak neleri yapamadığını anlatmadı. Ben 2010'da genel başkanımız adayken kürsünün karşısında onu ağlayarak dinliyordum. O gün duyduğum heyecanı ben bugün Özgür Özel'in adaylığı için duyuyorum. O gün değişim beni heyecanlandırıyordu, 13 yıl sonra yine beni değişim heyecanlandırıyor. Benim babam 85 yaşında. Dededen CHP’li bir ailenin çocuğuyum. Babamın CHP'ye geri üye olması Genel Başkanımızın Ecevit'in kasketini takması ile oldu. Ben buraya gelirken babam ‘genel başkanımızı üzmeyin ancak değiştirin’ dedi. Bu değişim talebi eşimin, babamın, oğlumun talebi. Bu değerlendirmeyi partide yapmadık, neden kaybettik demedik. Ben özeleştiri yapıyorum. Biz CHP'nin var oluş nedeni laiklik ilkesine sahip çıkamadık. Tarikatlar cemaatler kapatılsın demedik. Sağ seçmen nasıl bize oy vermez, ittifak ortaklarımızı küstürür müyüz diye düşündük. İttifak ortaklarımız Menzil Şeyhi’nin arkasından taziye mesajı yayınladılar. 6 okumuzdan biri olarak Atatürk milliyetçiliğine sahip çıkmadık. Sinan Oğan'a , Ümit Özdağ'a bıraktık Atatürk Milliyetçiliğini. Biz devrimcilik ilkesine sahip çıkamadık. Devrim kanunlarına sahip çıkamadık. 5 milyon 200 bin gence niye yurt dışında değil Türkiye’de hayallerini gerçekleştirebilecekleri anlatamadık. Benim en çok içini acıdan Ümit Özdağ ile imzalanan protokoldür. Bu protokolde anayasanın ilk 4 maddesinin değiştiremeyeceğimizi taahhüt etti. O maddeler CHP'nin maddeleridir.  Biz kendi ilke ve değerlerimize sahip çıkarak ancak iktidar olabiliriz.

 
4 gündür haber alınamıyor... Çalışmalar başlatıldı!
 
İzmir'de lösemili çocuklar için farkındalık
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Yusuf 5 Kasım 2023 Pazar 19:36

CHP belediye başkanları milletvekilleri izmir için hiç bir şey yapılmasın diye itiraz ediyorlar izmirin hali ortada

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Gençlik'ten Filistin yürüyüşü!
İzmir'de bir araya gelen AK Parti Gençlik Kolları üyeleri, kentin en işlek ...
İki İzmirli kürsüde… Kurultayda ‘5 dakika’ isyanı!
CHP eski milletvekilleri Sabri Ergül ile Musa Çam, kurultay katılımcıların ...
AK Partili Bursalı CHP'yi hedef aldı: Sosyal devletten habersizler!
AK Parti İzmir Milletvekili Şebnem Bursalı, AK Parti iktidarı döneminde ...
 
Çelik: Netanyahu hükümeti bir cinayet makinesi
AK Parti Sözcüsü Çelik, "Netanyahu hükümeti bir cinayet makinesidir. Bu ...
İzmir delegelerinden kurultay pozu
Genel başkan seçiminin yapılacağı 38’nci CHP Kurultayı, Ankara’da düzenleniyor. ...
CHP'li Başarır'dan Mahmut Tanal sitemi!
Özgür Özel seçilmezse grup başkan vekilliğini bırakacağını söyleyen Ali ...
 
Bir dönemin sonu... CHP'nin yeni genel başkanı Özgür Özel!
CHP, yeni genel başkanı belirlemek için sandık başına gitti. 13 yıldır ...
Mehmet KARABEL yazdı... Ölümsüzdür büyük aşklar!
Mehmet KARABEL yazdı... Ölümsüzdür büyük aşklar!
CHP’de delege kapma yarışı ve İzmir’den ‘fire’ iddiası… Soyer’den gece yarısı toplantı!
CHP’de 38. olağan kurultaya saatler kala parti genel merkezi delege akınına ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Avrupa’yı daha da zor günler bekliyor
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Galiba, bu filmi seyretmiştik…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Neden 'erken seçim' için meydan okudu?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
1 Temmuz eşiği ve normalleşememe!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford şehitleri
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Ya o vergiler hayatımıza girerse!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva