HABERLER>POLİTİKA
4 Kasım 2023 Cumartesi - 13:09

AK Partili Bursalı CHP'yi hedef aldı: Sosyal devletten habersizler!

AK Parti İzmir Milletvekili Şebnem Bursalı, AK Parti iktidarı döneminde 21 yıl boyunca sosyal hizmet alanında devrim niteliğinde projelere imza atıldığını söyledi. Bursalı "Maalesef sosyal demokratlıktan bahsedenlerin sosyal devletten bihaber olduklarını da üzülerek görüyoruz” dedi.

AK Partili Bursalı CHP yi hedef aldı: Sosyal devletten habersizler!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın İzmir’e yönelik hizmetlerine ilişkin güncel verileri paylaşan Bursalı, özellikle sosyal yardımlar konusunda önemli bir zihniyet dönüşümünün yaşandığını dile getirdi. Yaşanan zihniyet dönüşümünü de açıklayan Bursalı, “Hükümet olarak sosyal yardım ve sosyal hizmet başlıklarında arz odaklı değil talep odaklı hizmetler sunulmaya başlandı. Bu neden önemli? İhtiyaç sahibinin ihtiyacının doğru tespiti ve sonrasında bu ihtiyacın eksiksiz giderilmesi açısından önemli. Değilse devletin ortaya koyduğu kriterlerin kime uyup kime uymadığı ya da ortalama ihtiyacın ne olduğu bilinmeden verilecek hizmetler boşa kürek sallamaktan öteye gidemeyecektir. AK Parti olarak ‘kimseyi arkada bırakmayan’ politikalar ortaya koyduk. Günün şartlarına uygun modeller geliştirdik. Böylece ihtiyaç sahiplerini doğru tespit edip hizmetlerin doğru kişilere ulaşmasını sağladık.” İfadelerini kullandı.

“SOSYAL DEMOKRATLAR AMA SOSYAL DEVLETTEN HABERSİZLER”
Muhalefetin sosyal yardımlar konusundaki eleştirilerini de değerlendiren AK Partili Bursalı, “Muhalefetin toptancı ret politikaları artık malum. Her konuda olduğu gibi bu konuda da anlamadan dinlemeden, sormadan soruşturmadan karşı çıkışlarını sürdürüyorlar. Yapılan yardımlardaki artış miktarını ‘halkı daha da fakirleştirdiniz’ eleştirisiyle izah etmeye çalışıyorlar. Ama bu bakış doğru değil. Zira sosyal yardım alan kişi sayısının artması, AK Parti’nin doğru kişilere ulaşma kriterlerinin ne kadar da objektif olduğunu gösteriyor. Bu kişiler zaten var. Biz sadece bu kişileri bulup ihtiyacı olanı vermeye çalışıyoruz. Ki bu da sosyal devlet anlayışının vazgeçilmez bir unsurudur. Maalesef sosyal demokratlıktan bahsedenlerin sosyal devletten bihaber olduklarını da üzülerek görüyoruz” dedi.

“TÜRKİYE AİLE DESTEĞİ PROGRAMI DEVAM EDİYOR”
AK Parti İzmir Milletvekili Şebnem Bursalı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından İzmir’e yapılan hizmetlerdeki son rakamları da paylaştı. Bursalı şu ifadeleri kullandı:

“Biliyorsunuz Türkiye Aile Destekleri Programımız var. Bu özellikle pandemi ile birlikte ihtiyaç sahibi ailelere deyim yerindeyse can suyu olması açısından Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla başlatılan bir programdı. Geçtiğimiz Ağustos ayında tamamlanacaktı. Ama uygulanan program o kadar isabetli oldu ki bir yıl daha devam ettirilmesi kararlaştırıldı. Ve o program kapsamında Ocak-Eylül arasında 1 milyar 88 milyon 431 bin TL ödeme yapıldı. Böylece toplam ödeme miktarı 1 milyar 481 milyon 209 bin TL’ye ulaştı. Engelli vatandaşlarımız için uygulanan “Evde Bakım Yardımı” programından ise ilimizde 20 bin 126 kişi yararlanıyor. Engellilerimiz kendi evlerinde aile ortamında bakımını destekleyen bu program kapmasında Ocak-Eylül dönemi itibarıyla 830 milyon 345 bin TL, toplamda ise 3 milyar 938 milyon 16 bin TL destek sağlandı.”

“TÜRKİYE BİR DÜNYA MARKASI OLDU”
Hayata geçirilen sosyal yardım ve sosyal hizmet modelleri ile Türkiye’nin dünyada işaret edilen bir marka haline geldiğini belirten Şebnem Bursalı, çocuk ve kadın konusunda da önemli hizmetlerin vatandaşın istifadesine sunulduğunu dile getirdi. Bursalı, “6 Şubat depremlerinin ardından çocuklarımızla ilgili olarak inanılmaz bir hassasiyet oluştu. Bu, milletimizin ne kadar gönlü zengin bir millet olduğunu bizlere bir kez daha gösterdi. Annesiz babasız kalan evlatlarımız için koruyucu aile olmak isteyenlerin sayısı yüzbinlerle ifade edildi. Şimdi yeni modelleri üzerinde çalışılan koruyucu aile sayısı İzmir’de de hatırı sayılır bir seviyede. Şu an 435 koruyucu ailemizin yanında 485 evladımız hayata tutunmuş durumda. Aile sıcaklığını buldukları, yarınlara daha umutla baktıkları bir ortamı geleceğimiz olan çocuklarımıza sağlamış olduk.” Şeklinde konuştu.

 

 
3'üncü Lig'de Egeliler zorlu sınavlarda
 
Bodrum'da can dost katliamı: 3 köpek öldürüldü!
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
gazo 5 Kasım 2023 Pazar 07:47

Halkı anlamak için sokağa çık bursalı ,sana halk dersini versin

Yorumu oyla      3      3  
TC misafir 5 Kasım 2023 Pazar 01:16

1- Sosyal yardım miktarının artması yardım alanların sayısının artmasıyla mı ilgili? 2-Yardım alanların miktarı artmadıysa yapılan yardımların oranı %40 olmakta ve çarşı-pazar-market enflasyonunun %100 olduğu bu ortamda bunun yetersiz olduğu ortada ve yoksulluğu bitiremediğinizin kanıtıdır. 3-Yardım alanların sayısı arttıysa ve bu artış oranı para artış miktarı oranından fazlaysa durum daha da vahim demektir. Yardım miktarıyla övünmek yoksulluğun devamıyla övünmeye eşdeğerdir bunun farkında olmaktan acizseniz vay bu milletin haline. Sosyal devletin amacı yoksulluğu bitirmek, toplum refahını sağlamak ve fırsat eşitliği yaratmaktır. Bu millete sosyal devletin ne olduğunu anlatacak en son siyasi zihniyet sizlersiniz insanlara açlık sınırının altında emekli maaşı verip de sosyal devletten bahsetmek ne anlama geliyor bunu tarif edecek kelime bulamıyorum

Yorumu oyla      2      3  
SEVSİNLER SOSYAL DEVLETİNİZİ 4 Kasım 2023 Cumartesi 14:21

Çocuklar Devlet Yurtlarında Asansörden Düşüp Ölüyor, Yemekhanelerindeki yemeklerden böcek, kurt çıkıyor, Okul Kantininden bir sandviç bile alamıyor AKP Kalkmış Sosyal Devletten söz ediyor, SEVSİNLER SİZİN SOSYAL DEVLETİNİZİ!

Yorumu oyla      11      5  
4 Kasım 2023 Cumartesi 13:46

Halktan kopuk, hiçbir şey bilmeyen birisi ama biliyormuş gibi açıklama yapıyor.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çelik: Netanyahu hükümeti bir cinayet makinesi
AK Parti Sözcüsü Çelik, "Netanyahu hükümeti bir cinayet makinesidir. Bu ...
İzmir delegelerinden kurultay pozu
Genel başkan seçiminin yapılacağı 38’nci CHP Kurultayı, Ankara’da düzenleniyor. ...
CHP'li Başarır'dan Mahmut Tanal sitemi!
Özgür Özel seçilmezse grup başkan vekilliğini bırakacağını söyleyen Ali ...
 
Bir dönemin sonu... CHP'nin yeni genel başkanı Özgür Özel!
CHP, yeni genel başkanı belirlemek için sandık başına gitti. 13 yıldır ...
Mehmet KARABEL yazdı... Ölümsüzdür büyük aşklar!
Mehmet KARABEL yazdı... Ölümsüzdür büyük aşklar!
CHP’de delege kapma yarışı ve İzmir’den ‘fire’ iddiası… Soyer’den gece yarısı toplantı!
CHP’de 38. olağan kurultaya saatler kala parti genel merkezi delege akınına ...
 
Bakan Koca'dan sert tepki
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İsrail'in Gazze'de hasta ve yaralı taşıyan ...
Özel'e İzmir'den 3 imza!
Aralarında Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın da olduğu İzmirli ...
Başarır: Kaybedersek makamları bırakırım
CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, Sözcü TV'ye yaptığı açıklamada ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Avrupa’yı daha da zor günler bekliyor
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Galiba, bu filmi seyretmiştik…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Neden 'erken seçim' için meydan okudu?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
1 Temmuz eşiği ve normalleşememe!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford şehitleri
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Ya o vergiler hayatımıza girerse!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva