HABERLER>POLİTİKA
20 Temmuz 2023 Perşembe - 16:05

CHP’li Bakan’dan ‘değişim’ mesajı: Nabza göre şerbet vermem!

Genel seçim sonrası parti içinde devam eden “değişim” çağrıları ile ilgili yorumda bulunan Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Murat Bakan, “Ben nabza göre şerbet verenlerden değilim. Güce göre pozisyonumu belirlemem. Seçim kaybettik ve bunun muhasebesini parti içinde yapmamız şart dedik” dedi. Bakan ayrıca, “Duruşum, pozisyonum aynı. Kim güçlü, güçlünün yanında olayım, parti içindeki ikbalime göre hareket edeyim noktasında değilim” diye konuştu.

CHP’li Bakan’dan ‘değişim’ mesajı: Nabza göre şerbet vermem!

EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi'nde genel seçimler sonrası başlayan kurultay süreci ile birlikte parti içinde devam erden ‘değişim’ tartışmaları sürüyor.

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan,  gündemdeki konuyla ilgili görüşlerini Sonsöz TV yayınında paylaştı.

ATATÜRK MİLLİYETÇİLİĞİNE BİZİM SAHİP ÇIKMAMIZ LAZIM
CHP’li Bakan sürecin başında yaptığı “kadrosal ve düşünsel yenilenme şart” değerlendirmesinin arkasında olduğunu söyleyerek “Ben parti içi konuları basın önünde konuşmuyorum. Değerlendirmeyi kimse konuşmazken yaptım. Ben nabza göre şerbet verenlerden değilim. Güce göre pozisyonumu belirlemem. Seçim kaybettik, bunun muhasebesini parti içinde yapmamız şart dedik. Örneğin Sinan Oğan yüzde 5 oy aldı. Onun arkasında  Atatürk milliyetçiliği var. Türkçü, Turancılık anlayışının CHP'nin Atatürk milliyetçiliği anlayışı ile uzaktan yakından ilgisi olmamasına rağmen kendisine yöneltilen soruya yanıt verdi ve ‘Atatürk milliyetçisiyim’ dedi, bu şekilde oy aldı. Aynı şekilde Zafer Partisi Genel Başkanı da ‘ben Atatürk milliyetçisiyim’ diyerek oy aldı. Ben de Atatürk milliyetçisiyim. Bizim 6 okumuzdan biri bu. Biz nerede hata yaptık diye düşünmemiz lazım. Atatürk milliyetçiliğine bizim sahip çıkmamız lazım. Bizim en çok oy aldığımız, CHP seçmeninin olduğu İzmir İkinci Bölge’de TİP, 80 binin üzerinde oy aldı. Bunu da sorgulamamız lazım. Seçmenimiz niye bize küstü ve TİP’e oy verdi? Bakmamız lazım. Benim söylediğim budur. Partide düşünsel bir değişime ihtiyaç var.  Partimizi ideolojik hattını sorgulamamız lazım. Flu alanlar var ve bunu parti içinde konuşmamız lazım. Bir başka konuda bu sadece düşünsel değişim ile olmaz, kadroların yenilenmesi lazım” dedi.

TOPYEKUN DEĞİŞİM GEREKİYOR
Değişim tartışmalarının devam ettiği süreçte kendisinin taraf olmadığını belirten Bakan, “Ahmet gitsin, Mehmet gelsin değil benim söylediğim. Topyekun değişimden bahsediyorum. Parti demokratik bir kongre süreci başlattı. Kurultaya gidilecek ve bir değişim olabilir. Bunu yaparken partiyi yormamak, yıpratmamak lazım... Partinin genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu düne kadar cumhurbaşkanı olsun istiyorduk, şimdi yerin dibine sokmak doğru değil. ‘Türkiye'yi en iyi o yönetir’ derken şimdi itibarini zedeleyecek şekilde konuşmamak lazım. Tanju Özcan'ın yaptığı davranış çok saygısızcaydı. Partinin demokratik teamülleri içinde genel merkezin sürece müdahil olmadığı, genel başkana itibar suikastı yapmadan, parti içindeki tartışma süreçlerini başlatarak, demokrasi süreçlerini başlatarak hep birlikte oturup konuşmalıyız. Bu ülkenin CHP'ye ihtiyacı var. CHP'nin  yıpranması, insanların partiye tepki göstermesi en çok bu ülkeye zarar verir. CHP olmazsa bu ülkede muhalefet olmaz. Muhalefetsiz  iktidar olur. Her şeyi bu hırsızlara, yağmacılara teslim etmiş oluruz. Biz düştüğümüz  yerden kalkıp mücadele etmek zorundayız. Bu bizim misyonumuz, görevimiz. Biz CHP'nin tarafındayız. Birinin tarafında değiliz. Ülkenin, çocuklarımızın geleceğini düşünüyorum. Parti içinde bir yenilenme, değişim süreci... Kim ne derse desin. Bu sürecin başlaması lazım… Hep beraber elbirliği ile… Partiyi yormadan yıpratmadan, birbirimize küsmeden beraber yapmak zorundayız. Biz olmazsak bu cumhuriyet olmaz. Yüzde 48 cumhurbaşkanı adayımıza oy veren seçmenin verdiği sorumluluğu yerine getirmek zorundayız” ifadelerini kullandı.

Kendisinin görüşünün ve duruşunun aynı olduğunu belirten Bakan, “Duruşum, pozisyonum aynı. ‘Kim güçlüyse güçlünün yanında olayım, parti içindeki ikbalime göre hareket edeyim’ noktasında değilim. Bunu kimseyi kast ederek söylemiyorum. Elbette bunu düşünen de vardır. Hepimiz için, ülke için hayırlısı olan neyse onun peşinden koşmamız gerektiğini düşünüyorum. Parti yenilgiden ders alarak önümüzdeki yerel seçimlere hazırlanması gerektiğini söylüyorum ben” diye konuştu.

 
Otomobil asfalt yüklü kamyona çarptı: 2 ölü
 
Kredi kartı ve ticari kredi faizlerinde üst limitler arttı
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Alo 20 Temmuz 2023 Perşembe 20:35

Önce sizden sayın vekil değişim sizden başlamalı

Yorumu oyla      11      3  
Izmirli 20 Temmuz 2023 Perşembe 19:34

Bırakın konuşmayı parti içinde yangın var ya bu ateşi söndürün ya da çekin gidiniz...

Yorumu oyla      8      3  
Vatandaş Cemil 20 Temmuz 2023 Perşembe 16:53

Siyaset maalesef İzmir'de sizler gibi beceriksiz ve basiretsizlere kaldı... 8 ay sonraki yerel seçimlerde de öyle bir yenilgi alacaksınız insan içine çıkacak yüzünüz zaten yok da yerel seçimlerden sonra hiç yüzünüz kalmayacak beceriksiz herifler sizi.. hepinize yazıklar olsun tıpış tıpış oy almak yok artık...

Yorumu oyla      13      3  
Ismet 20 Temmuz 2023 Perşembe 16:24

Sayın vekilim parti örgütüne sahip çıkmıyor nede parti dışı insanlar varsa onlar başta tutuluyor

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Kılıç'ın acı günü!
CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç’ın babası Muharrem Erdan, vefat ...
AK Partili Kaya 'müsterih olun' dedi… 'CHP Zihniyeti başaramayacak!'
Mahkemenin yürütmeyi durdurma kararı verdiği Buca Cezaevi planları ile ...
İYİ Parti'de çalışmalar bağımsız yürütülüyor
İYİ Parti'de, yerel seçim hazırlıkları "bir ittifaka dahil olunmayacakmış ...
 
Toplu ulaşımda 'KDV ve ÖTV’nin kaldırılsın' teklifi!
CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, toplu ulaşımda kullanılan akaryakıtta ...
CHP’li Bakan’dan ‘delege seçimi’ yorumu: Tavır koyacaksak kurultayda koyarız!
Partisinin ilçelerde ve mahallelerde gerçekleştirilen seçimlere müdahil ...
CHP’li Polat’tan iktidara ekonomi salvosu: 15 Temmuz gecesi emeklinin ruhuna sela okuttular!
15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümünde benzin ve mazota yapılan zamları ...
 
Meclis olağanüstü toplanıyor!
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, CHP'nin başvurusu ...
Toplantı açıklaması: Sızdıranları biliyorum!
CHP İstanbul Milletvekili Engin Altay kendisinin de katıldığı CHP'deki ...
Mehmet KARABEL yazdı... Yarından sonra!
Mehmet KARABEL yazdı... Yarından sonra!
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Hani kardeştik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kaçın, demokratlar geliyor!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Deniz çayırlarına çocuklarınız için acıyın…
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İnsan yakmak ve Madımak!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva