HABERLER>POLİTİKA
16 Ekim 2011 Pazar - 15:03

CHP İzmir zamları protesto etti

CHP İzmir İl Örgütü, hükümet tarafından gerçekleştirilen “zam dalgasını” protesto etti. Örgütün tüm kademelerinin bir arada olduğu eylemde konuşan İl Başkanı Bayır “Halka yalan söyleyen AKP özür dilemelidir” dedi.

CHP İzmir zamları protesto etti

Egedesonsoz - CHP Genel Merkezi tarafından, ülke genelindeki il başkanlıklarınca eş zamanlı olarak organize edilen, son zamları protesto gösterisi İzmir’de de gerçekleştirildi. Yoğun katılım ile Kültürpark Fuar Alanı Lozan Kapısı önünde biraraya gelen CHP İzmir İl Örgütü mensupları, hükümet aleyhine pankartlar açtı, sloganlarla zamlar protesto edildi.

ÖRGÜT TEK YÜREK!

Düzenlenen protesto gösterisine, CHP İzmir milletvekilleri Alaattin Yüksel, Mehmet Ali Susam, Hülya Güven ve Musa Çam, Parti Meclisi Üyesi Levent Eyipişiren, CHP İl Yönetim Kurulu Üyeleri ve ilçe başkanlarıyla, ilçe yöneticileri, DİSK Ankara Bölge temsilcisi Kani Beko, İl Genel Meclisi ve Belediye meclisi üyeleri, muhtarlar,ilçe kadın ve gençlik kolları üyelerinin yanısıra, onlarca partili ve vatandaş da katıldı. Protesto gösterisine katılan partililerin ellerindeki dövizlerde, AKP Hükümeti’ne göndermeler yapılırken, atılan sloganlarla da iktidarın son zamlarına duyulan tepkiler dile getirildi. CHP’liler; "Zammını da Al Git", "Haydi Bi daha, Bi daha Bi daha Yeni Zamlar Yolda", "Zam, Zulüm, İşkence, İşte AKP", "İşimiz Millet, Amacımız Eziyet" pankartlarını taşıdı.

“MİLLETE EZİYET EDİYORLAR”

CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır, yapılan son zamların, vatandaşın belini büktüğünü belirti. Akp Hükümeti’nin, yapılan zamlarla vatandaşaı ezdiğini ifade eden Bayır “Zamlara gerekçe olarak, cari açığın büyümesi gösterilmiştir. Bu itiraf aslında büyük bir beceriksizliğin, ekonomimizin giderek bir çıkmaza doğru ilerlediğinin ve hepimize AKP tarafından yalan söylendiğinin açık bir itirafıdır. Daha çok kısa bir süre önce yaşanan genel seçimlerde, hükümetin tüm temsilcileri gözümüzün içine baka baka, Güçlü bir ekonomiye sahip olduğumuzu, her geçen gün daha da güçlendiğimizi söylemediler mi? AKP’nin tüm kurmayları cari açığın kapandığını, alınan önlemlerin işe yaradığını ve Avrupa’nın bize gıptayla baktığını açıklamadılar mı? Otomobil satışlarının patladığını, iş adamlarına ve sanayicilere vergi kolaylığı sağlanacağını ve istihdamın destekleneceğini, papağan gibi tekrarlayıp durmadılar mı? Peki şimdi ne oldu da, cari açık birden bire önlemez bir şekilde arttı. Ne oldu da, bu rekor zamlar halkın sırtına bindirildi. İşimiz “Millete hizmet” diyen AKP, şimdi nasıl oldu da “Millete Eziyet” demeye başladı” dedi.

“HÜKÜMET ÖZÜR DİLESİN”

AKP hükümetinin, seçim döneminde oy avcılığı yaptığını ve bu nedenle halka yalan söylediğini belirten Bayır “Yalanlarla alacakları oyları aldılar, artık halka bir sonraki seçimlere kadar ihtiyaçları kalmadı. Artık “mızrak çuvala sığmıyor”. Sıkıntıyı da, külfeti de yine halk çekiyor. AKP, halkın sırtına yüklediği yeni zamlar, yeni vergilerle kendi beceriksizliğinin faturasını, vatandaşa ödetmeye çalışıyor. Önce elektiriğe yüzde 10, Doğalgaza yüzde 15’e varan zamlar. Sonra Motorlu araçlarda yüzde 25’e varan vergi artışı, Alkolde yüzde 6, tütün mamullerin de yüzde 30’a varan zamlarla AKP son icraatını gerçekleştirmiştir. Her iki seçmenden birinin oyunu aldığını her fırsatta söyleyen Sayın Başbakan, kendisinden istihdam bekleyen, yatırımlara teşvik bekleyen, maaşlarına iyileştirme bekleyen, ücretsiz eğitim ve demokrasi bekleyen Türk halkına, bu vicdana ve akla sığmayan zamlarla karşılık vermiştir. CHP’nin ve saygın ekonomi kuruluşlarının, ülke ekonomisinin kötü gidişatıyla ilgili uyarılarına kulak asmayan, ateş püsküren AKP, şimdi halka verecek cevap bulamamaktadır. Bu zamlar, AKP iktidarının iş bilmez, beceriksiz ve bildiğini okuyan tavrının bir sonucudur. Bu zamların hiçbir bahanesi olamaz. Pembe bir tablo çizen AKP, son zamlarla ortaya çıkan bu kapkara tablonun hesabını vermek zorundadır. İki dakikalık uyduruk açıklamalarla vatandaşı saf yerine koyamayacaklarını iyi bilmelidirler. CHP olarak, bu zamların gerçekte neden yapıldığının bizzat Başbakan tarafından açıklanmasını ve bugüne kadar tüm milletimize, ülke ekonomisi konusunda AKP tarafından yalan söylendiği için, özür dilenmesini bekliyoruz” diye konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 20 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Mustafa ÖZDEMİR 17 Ekim 2011 Pazartesi 19:41

Sayın Vahap Güler,savaş zamanı hükümet olan Chp'den değil,barış zamanı iktidar olan Ecevit hükümetlerinin yarattığı o yokluk günlerinden bahsediyoruz.Yaşı müsait olan vatandaşlar o yokluk ve ızdırap günlerini çok iyi bilir.Yakıt bulunamadığından devlet dairelerinde memurlar,okullarda da öğrenciler paltolarla otururlardı.Gıda yokluğu ve karaborsası cabası.Elektrikler her gün 4-5 saat kesilir,elektrikli cihazlar,adına regülatör denen aletler olmadan çalışmaz,florasan lambalar yanmazdı.İşte CHP...

Yorumu oyla      13      6  
sedat 17 Ekim 2011 Pazartesi 15:02

bir ülkde zamlar savunuluyorsa inan diyecek hiç birşey yok.usta pişkin çırak pişkin zam yaptıkça oy oranı böyle yükseliyor helal olsun yeni zamlar bekliyoruz zamlardan korkmuyoruz allah bu zamları yapanlardan razı olsun.

Yorumu oyla      12      7  
Vahap Güler 17 Ekim 2011 Pazartesi 14:28

Ey CHP liler sizin zamanınızı da gördük diyenler.. SAVAŞ VARDI CHP'NİN DÖNEMİNDE SAVAŞ ZAMANI REFAH İÇİNDE YAŞAYAN HANGİ ÜLKE OLMUŞ Kİ ? Bellemişler böyle bir ZIRVAYI HEP BİR AĞIZDAN SÖYLÜYORLAR.Şimdi savaş mı var nedir bu % 130 zamn ? ALLAH KORKUSU YOKMU SİZDE ? BU ZAMLAR AKAPELİLER DEN ONA OY VERENLERDEN ALINSIN HEPSİ HAYDİ BİDAHA BİDAHA FANTAZİSİNDELER TATLI GELMİŞ ZAM.

Yorumu oyla      12      8  
kargüli 17 Ekim 2011 Pazartesi 13:54

vallahi bu hükümet başta ise; ise halkın ve milletin iradesiyledir. madem bu millet aptal değil, neden hala bu hükümet iktitarda, vermeseydiniz kardeşim oyunuzu. müstahak hepinize

Yorumu oyla      13      6  
Ahmet 17 Ekim 2011 Pazartesi 11:58

son iki yıl içinde bir anne çocuğunun dershane parasını veremediği için bursa da hapse girdi, samsun ve antepte küçük cocuklarına süt vermediği için anneler intihar etti google girin görürsünüz ve daha niceleri bunlar başka bir ülkeden mi oldu mustafa bey insanların onuruyla daha nekadar oynayacak bu iktidar .

Yorumu oyla      13      8  
Ahmet 17 Ekim 2011 Pazartesi 11:49

Vatandaştan alınan dolaylı vergilere bak neredeyse her 100 liranın 70 lirası dolaylı vergi bunu öğrencide veriyor memurda işçide emeklide bir tek elmas tüccarları vermiyor. bu oran öğrencinin kullandığı cep telefonunda da var mustafa efendi yıl 2011 dedik bunları kimse yemez. bütün diktatörlükler sonunda yönettikleri kadar acımasız bir yöntemle giderler. tarih.

Yorumu oyla      13      8  
Ahmet 17 Ekim 2011 Pazartesi 11:41

Ya bırak geyiği mustafa yıl 2011 ne diyosun sen bu güne bak bu güne. bırak şark kurnazlığını sıtmayı gösterişp ölüme razı etme taktiği senin ki.

Yorumu oyla      13      8  
Mustafa ÖZDEMİR 17 Ekim 2011 Pazartesi 11:01

Ey Chp'liler sizin zamanınızı da gördük,1 paket margarine,1 litre benzine muhtaç kaldık,yokluk ve kıtlık yaşadık.Tiryakiler 1 paket sigara için marketlerin önünde nöbet tutuyor,hatırlı insanlara sigara satışı yapılıyordu.Bu günleri ne çabuk unuttunuz?Sizi duyanlar,söz konusu zammın ekmeğe yapıldığını zanneder.Yapılan zam,sağlığa zararlı olan maddelere ve çok lüks araçlara yapıldı.Hiç uğraşmayın bundan size oy çıkmaz,bundan oy devşiremezsiniz.

Yorumu oyla      15      9  
Ahmet 17 Ekim 2011 Pazartesi 10:33

Adaletsiz Kalkınma Partisine yakıştı bu zam ve zulüm. bu millete de yakıştı. haydi bidaha bidaha yola devam

Yorumu oyla      15      9  
HASAN TUFAN 17 Ekim 2011 Pazartesi 09:10

SAYIN ŞAKİR TURAN; ZAMLARI SAVUNANI ANCAK SENİN GİBİLER YAPABİLİR HERHALDE. ELEKTRİK VE DOĞALGAZA YAPILAN ZAMLARI GÖRMÜYORSUN HERHALDE.BU YAPILAN ZAMLARI HALK KULLANIYOR. AKP İYİ DE YAPSA KÖTÜ DE YAPSA SAVUNULMAZ. İKTİDAR SADECE KENDİ YANDAŞLARINA ÇALIŞIYOR.

Yorumu oyla      15      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Odaları dinlememek demokrasiyi yok saymaktır'
CHP İzmir Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Mehmet Ali Susam, Türkiye ...
''Muayene ücretini zamlarla tahsil ettiler''
CHP İzmir Milletvekili Dr. Aytun Çırayx hükümetin vatandaşı göz göre göre ...
Yoksulluğun ve yolsuzluğun yeni adı güncelleme mi?
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, zamların halkın belini büktüğünü ...
 
'Zam lafını ağızlarına almaktan korkuyorlar'
Kılıçdaroğlu: ''Olacak şey değil. Fiyatları güncelliyorlarmış, zam lafını ...
Erdoğan: Sigara içme, alkolü az tüket
Başbakan Erdoğan partisinin Kızılcahamam kampında ÖTV zamlarını değerlendirdi.
O fotoğraflar Cumhurbaşkanlığı'nın sitesinde
Van Jandarma Asayiş Komutanlığı ile Hakkari'deki sınır birliklerini ziyaret ...
 
Deniz Feneri’ne AK Parti’li vekil akını
CHP milletvekilli Kart, 170 kadar AK Parti milletvekili ve 2 bakanın gruplar ...
Cumhurbaşkanı 'Şampiyon kim' diye sordu
Cumhuriyet Bayramı resepsiyonu için, Cumhurbaşkanlığı geçen sezonun şampiyon ...
Kanun değişikliği eğitim camiasını tedirgin etti
CHP İzmir Milletvekili,TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Rahmi Aşkın ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva