HABERLER>POLİTİKA
8 Şubat 2012 Çarşamba - 17:13

CHP İzmir yeni tüzükte başrolde!

CHP’de, kurultay öncesi tüzük çalışmalarına katkı koymak adına oluşturulan Tüzük Hazırlık Komisyonu’na seçilen İl Başkan Yardımcısı Abdullah Engin, yeni tüzüğün diğer siyasi partilere de örnek olacağını söyledi. Engin, İzmir’in, tüzükten beklentilerini de sıraladı.

CHP İzmir yeni tüzükte başrolde!

CAN ÖZLÜ/ EGEDESONSÖZ- CHP’de parti içi tartışmalara neden olan, muhalif kurultay delegelerinin imza kampanyası ile yeniden gündeme gelen ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun duruma el koyması ile 26 Şubat’ta yapılması planlanan 16. Olağanüstü Tüzük Kurultayı için geri sayım başladı. Muhalif partililerin, yeterli imza sayısını Ankara’ya iletmelerine rağmen, Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun “Kendi inisiyatifimle topluyorum” dediği kurultay öncesi hukuki tartışmalar da sıcaklığını korurken, parti genel merkezi ana taslak üzerindeki çalışmalarını hızlandırdı. Parti üst yönetimi, 81 İl Başkanlığından birer temsilciyi Ankara’ya davet ederek ‘Tüzük Hazırlık Komisyonu’ oluşturdu.
 
KOMİSYON 1 HAFTA ÇALIŞACAK
Partinin siyasi yapısını iyi bilen, hukuki konulara hakim il yöneticilerinin davet edildiği hazırlık komisyonu için İzmir’den de Hukuk ve Seçim İşleri’nden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Abdullah Engin seçildi. Cuma günü Ankara’ya gidecek olan il temsilcileri, bir haftalık yoğun bir çalışma mesaisi içine girecek. Tüzükte değişim ön görülen maddeler üzerinde çalışma yapacak olan hazırlık komisyonu üyeleri, 26 Şubat öncesi, parti tüzüğüne son şeklini verecek. İl başkanlıklarınca görevlendirilen temsilciler de ortaya atacakları öneri ve tekliflerle, kendi kentlerinin tüzüğe bakış açılarını ve taleplerini parti üst yönetimine sunacak.
 
“İZMİR TÜZÜKTE BAŞROL OYNAYACAK”
Ankara’ya giderek tüzük çalışmalarına katılacak olan CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Abdullah Engin, demokrasi ve modernleşmenin merkezi kabul edilen İzmir’in, parti tüzüğünün değişiminde de başrol oynayacağını ve çağdaş değişiklik önerileri ile CHP’nin geleceğine katkı koyacağını söyledi. Engin “Demokrasinin kalesi olan İzmir’i, parti içinde demokrasinin en önemli simgelerinden biri haline getirmek için çabalıyoruz. CHP’nin de İzmir’ bu gözle baktığını biliyoruz. İzmir’in parti içi konularda fikirlerini dile getirmesi, ülke adına da oldukça önemli. Kentimizin, tüzük kurultayında da belirleyici olmasını istiyoruz. Bu doğrultuda İl Yönetimi içinde ‘Tüzük Komisyonu’ kurduk. Değişim ön görülen maddeler üzerinde bir aylık çalışma yaptık. Hukukçular ve akademisyenleri de dahil ettik. 30 ilçeden de konu ile ilgili rapor istedik ve bu önerilerimizi genel merkeze ilettik. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu da 14 maddeye ilişkin yenilik taleplerimize taslak metinde yer verdiklerini belirterek, el yazısı ve ıslak imzası ile teşekkür mektubu gönderdi” dedi.
 
“YENİ TÜZÜK ÖRNEK OLACAK”
İzmir’in, yeni ve demokratik parti tüzüğünden beklentilerini anlatan Engin, ilk sırayı kadın ve gençlere ayırdıklarını söyledi. Kadın ve Gençlik Kolları yönetimlerinin parti yönetim kademelerinde daha etkin söz sahibi olması gerektiğine vurgu yapan Engin, toplumsal her konuda duyarlı, partililerinin hukukuna sahip çıkan, kendi içinde demokrasiyi içselleştirmiş ve geleceğe yönelik umut veren bir parti yapısı ile iktidara yürümenin daha kolay olacağını ifade ederek “Yeni tüzüğümüz diğer siyasi partilere de örnek teşkil edecektir” diye konuştu.
 
Engin, CHP İzmir’in, Tüzük Kurultayı’ndan beklentilerini şu şekilde sıraladı:
 
*Partinin yönetim kademelerinde, kadın ve gençlik kotalarını genişletici değişiklikler yapılmalı, bu kota genel ve yerel seçimlerde de en üst sınırdan uygulanmalıdır
 
*Tüzüğün başlangıç bölümünde yer alan temel konuların sınırları genişletilmeli; Çevre sorunları, özürlü hakları, çocuk istismarı meselesi, yeraltı ve yer üstü kaynaklara ilişkin somut öneri ve projeler, tüzük ile garanti altına alınmalıdır.
 
*MYK kararı ile –zaman sınırı olmaksızın- yeni üye kayıtlarını ön gören 12. Madde sınırlandırılmalı ve delege seçimlerinde, son üç aylık üyelik kayıtları dikkate alınmalıdır.
 
*Üyelik kütüğü MERNİS merkezi kayıt sistemine göre yenden yapılandırılmalı ve bu uygulamaya tüzükte de yer verilmelidir.
 
*Kongrelerde ön seçim ve çarşaf liste yöntemleri tüzük ile korunarak esas hale getirilmeli, merkez yoklaması ve blok liste istisna olarak değerlendirilmelidir.

*Kadın ve Gençlik Kolları başkan ve yönetimleri, ana kademe yöneticileri gibi seçimle gelmeli, genel başkanları da Parti Meclisi’nin doğal üyeleri kabul edilmelidir.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
hamdi 9 Şubat 2012 Perşembe 11:49

parti içi tartışmalardan blktık günümüz ırtica ile mücadele,savaş zamanıdır. genel başkana yapılan her yıpratma sola yapılan saldırıdır. gürültü çıkaranların ak partiyi nasıl palazladıklarını unutmadık. gelecekteki nelediye seçimlerinde konumlaeını kaybetmek isteneyen zavallıların son çırpınışlarıdır.

Yorumu oyla      24      7  
Partili genç 9 Şubat 2012 Perşembe 10:36

gençlik yaşının 35 e çıkması gibi bazı dedikodular var bu çok yüksek bir yaştır buna müdahale edin enfazla 30 yada 31 olsun...

Yorumu oyla      25      7  
marka 8 Şubat 2012 Çarşamba 23:42

evet bende kutluyorum!Abdulallah beyi neyazık akpartinin gerisinde kalıyorsunuz benları akparti yapıyor xaten ama siz demokrat ve degişimçi yapınızla takdir topluyorsunuz

Yorumu oyla      25      7  
bostanlılı 8 Şubat 2012 Çarşamba 18:20

kutluyorum seni! abdullah bey zaten bu dediklerınızı bir çoğunu ak parti yapıyor gerçı sende haklısın hep geriden takip edıyorsunuz ak partıyı

Yorumu oyla      18      29  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tekelioğlu “:Uygulanabilirliğini sağlamak için çalışacağız”
AB Uyum Komisyonu Başkanı Prof Dr. Mehmet Tekelioğlu Almanya Federal Cumhuriyeti'nin ...
Çelik: Gençliğe Hitabe kaldırılmayacak
AK Partili Çelik, Gençliğe Hitabe’yi kaldırmayı düşünmediklerini söyledi.
Oktay Vural: Fidan yerine aslında Başbakan çağrılmalı
MHP'li Vural, MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın ifadeye çağrılmasını değerlendirdi.
 
Gürsel Tekin: Kocaoğlu'nun arkasındayız
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, katıldığı bir televizyon programında, ...
Başbakan Erdoğan: Bir ucu Ergenekon'a bir ucu PKK'ya
Valilere hitap eden Başbakan Erdoğan Diyarbakır’daki toplu mezar kazılarına ...
Baykal'ın yeni bir seks kaseti daha çıktı iddiası!
Baykal'ın 'organize çete işi' dilekçesi üzerine Odatv serverları üzerinde ...
 
Kılıçdaroğlu: Kurultay toplamak suç mu ayıp mı?
Kemal Kılıçdaroğlu, “CHP'nin kurultaylar partisi” olduğu yönündeki eleştirilere, ...
Türeli: Güzelbahçe'ye hastane yapılmalı
İlçede yaşanan sağlık sorunlarına dikkat çeken Milletvekili Türeli Güzelbahçe ...
CHP'li Susam borçlu esnaf için destek istedi
Vergi ve sigorta borçlarının yapılandırmasını ödeyemeyen bir milyon işletme ...
 
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva