HABERLER>POLİTİKA
8 Şubat 2012 Çarşamba - 12:52

Gürsel Tekin: Kocaoğlu'nun arkasındayız

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, katıldığı bir televizyon programında, parti ve ülke gündemine ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Tekin, ‘Yerel seçimlerde İzmir’den aday olabilirim’ esprisi ise dikkat çekti.

Gürsel Tekin: Kocaoğlu nun arkasındayız

EGEDESONSÖZ- CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Yeni Asır TV’de katıldığı Gazeteciler Programı’nda, gündemdeki konulara ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na istenen 397 yıl hapis cezasından, delege seçimlerine kadar değerlendirmelerde bulunan Tekin, Tüzük Kurultayı ile ilgili de önemli ayrıntıları paylaştı.
 
KOCAOĞLU’NUN ARKASINDAYIZ
CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik operasyon süreci ve Kocaoğlu için istenen 397 yılı değerlendirdi. Asıl sıkıntının, yerel seçimler yasasından kaynaklandığının altını çizen Tekin “Bunun asıl nedeni 2005 yılına dayanıyor. Yerel yönetimler yasası yapıldı. Bunun kent yasası olmadığını, rant yasası olduğunu savunduk. Türkiye’de 1600 belediye 5000’e yakın bürokrat yargılanıyor. Dünyanın hiçbir ülkesinde böyle bir uygulama yok. Ranta dayalı bir yasa var ve herkes birbirini bay-pas ediyor. Kent üzerinde 9 tane farklı kurumun plan yapma yetkisi var. Peki bu kentin plan bütünlüğünden nasıl bahsedebilirsiniz? Gerçekten belediyelerin arınmasını istiyorsanız yeni bir yasa yapın. Türkiye’de 16 büyükşehir belediyesi var. Bir soruşturma komisyonu oluşturalım ve önce CHP’li belediyeleri soruşturalım. Her iki İzmirli bakana da hodri meydan diyorum. Onlar İzmir’i konuşsun ben de İstanbul’u konuşayım. Rant AKP’nin işidir. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na sonuna kadar güveniyorum. Onun belediyecilik anlayışını biliyorum. Sistem içinde arıza var. Aziz Kocaoğlu değil kim gelirse gelsin bu sistem suçlu yaratır. Baskıcı bir anlayış olursa hangi bürokrata imza attırabilirsiniz” diye konuştu.
 
DEMOKRATİK TÜZÜK GARANTİSİ
26 Şubat’ta yapılması kararlaştırılan Tüzük Kurultayı ile ilgili de önemli açıklamalarda bulunan CHP’li Tekin, tartışmaların kavga gibi yansıtılmasından memnun olmadıklarını söyledi. Tekin “CHP olarak perdesiz eve benziyoruz. Sanki AKP de kavga yokmuş algısı yaratılıyor. Bütün siyasi partilerde kavga olur. Ben her zaman bu tür kurultay ve imza girişimlerini eleştirmişimdir. Demokrasi Kurultayı, Tarım Kurultayı olsun. Biz bunlarla meşgul olmalıyız. Ama son kurultaylara baktığımızda ilk kez belki de en hayırlı kurultayı yapacağız. Bana göre bu kurultay parti ve ülke için önemli bir kurultay olacak. 26 Şubat’takini yapınca belki 1 Mart’takine gerek kalmaz. Kurultay tartışmasını Kılıçdaroğlu kendisi açtı. Talep eden arkadaşlarımız dahil olmak üzere bu kurultayda oy verdik. Bu tüzüğe dahil olmayan biri varsa sadece Kılıçdaroğlu’dur. ‘Ben daha demokratik bir tüzük yapacağım’ dedi ve parlamentodaki arkadaşlara talimat verdi. Siyasi partiler yasasından kaynaklanan bazı hatalar var ve bu her zaman devam edecek. Bunun için siyasi partiler yasasının değişmesi lazım. Olağanüstü kurultay talep eden arkadaşlar 9 madde değiştirmek istiyor. Genel başkanımız 87 maddenin tamamını istiyor. Bu 9 madde de bunun içinde zaten var. Ben hiçbir CHP’linin partisini yargıya götüreceğini zannetmiyorum ancak olası bir yargı süreci olursa 1 Mart takvimi de bunun için var” dedi.

“İZMİR’DEN ADAY OLABİLİRİM”
Gürsel tekin sözlerini şöyle sürdürdü: “Yeni anayasa yapacağız diyorlar. Yurttaş olarak sormak lazım, kendi anayasanızı neden yapmıyorsunuz? Partilerin tüzükleri aynı zamanda partilerin anayasasıdır. Kendi anayasanız demokratik mi? Dünyada tayinli sistemle gelen hangi parlamento var. Türkiye’de milletin vekili yok. Bütün milletvekilleri liderlerin vekilleri ve siyasi partilerin vekilleri var. Bu da bir özeleştiridir. Önseçim olursa İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne aday olmayı düşünmez misiniz diye soruyorlar. Neden İzmir olmasın? 2014’e daha çok var. Zaman gelsin bakarız. Büyükşehirlerde sadece ön seçime bağlı kalmanın çok yerinde olacağı düşüncesinde değilim. Milletin istemediği hiçbir şeyi millete dayatmak doğru değildir. Her siyasi parti iktidar olmak ister. Önümüzdeki yerel seçimlerde CHP herkesin kimyasını bozacaktır. Delege sürecinde İzmir il ve ilçe başkanlarını kutlamak istiyorum. Bu demokratik ortamı yaratanlara teşekkür ederim. Delegasyonun hangi yapıda ya da kime yakın olduğu önemli değil. Bütün yapılar Kılıçdaroğlu’nun arkasında olacaktır”

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 10 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
paşa 9 Şubat 2012 Perşembe 09:20

Mümkünse İzmir'in sınırlarından bile geçme sen..

Yorumu oyla      18      6  
izmirli 9 Şubat 2012 Perşembe 00:47

bu şehri doğanlar yönetmeli doyanlar değil sana kim oy verir allah aşkına bir chp li olarak sana oymu veririz çantada keklik değil bu şehir bağımsız çıkarırız bu şehirde sen ve akp çıkartmayız

Yorumu oyla      17      6  
demet baykı 8 Şubat 2012 Çarşamba 20:12

sen git karstan aday ol ..hem aziz başkanın arkasındayız diyosun hemde yerinde gözün var.öndr savın ,deniz baykalın arkasında durduğun gibi duracaksan vay aziz beyin,chp nin haline..

Yorumu oyla      25      6  
kavsinkaf 8 Şubat 2012 Çarşamba 19:11

Gürsel kardeş belediyenin dadını almış başkan olacakmış gürsel senin arkanda kim var Egeyi egeliler yönetmeli ama nüfusları yok öz bucalı

Yorumu oyla      20      8  
yapma ya 8 Şubat 2012 Çarşamba 18:23

iyide senın arkanda kim olaçak merak edıyorum

Yorumu oyla      25      7  
Haberci 8 Şubat 2012 Çarşamba 16:46

Gürsel Tekin'i İzmir'den aday görmek istemiyoruz. Ona güvenmiyorum

Yorumu oyla      28      8  
ÖZ BUCALI 8 Şubat 2012 Çarşamba 16:17

bizler dededen toruna CHP liyiz bu melekette kadrolaşmak için varsınız resmen .parti ve partililer sizin umrunuzda bile değil İZMİRDE ,İZMİRLİ belediye başkanı istiyoruz

Yorumu oyla      28      10  
Vahap Güler 8 Şubat 2012 Çarşamba 15:15

Hadi oradan git İstanbul'dan aday ol yada olmaz kazanaman sen milletvekili ol bu dönem öbür yasama yılında da siyaseti bırak senden birşey olmaz.İzmir'de adam mı yok seni ithal deceğiz ? Ön seçim e girsen zaten kazanaman PM seçimlerinde bile en az oyu sen aldın nasıl çıkacaksın ön seçim den ?

Yorumu oyla      28      8  
ersin 8 Şubat 2012 Çarşamba 14:44

Aday olacaksın bizde seni seçeceğiz öylemi? Kesinlikle İzmir seni seçmez ,aman öyle bir şey yapma, CHP nin oyları düştüğü gibi İzmir'i de AKP ye kaptırırız.

Yorumu oyla      33      8  
DEMOKRAT 8 Şubat 2012 Çarşamba 13:21

Ne Güzel Memleket,Her Kez Kendisini DEV Aynasında Görmekte.Bizde Seni Seçmeye Bayılıyorduk Yaa.

Yorumu oyla      39      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başbakan Erdoğan: Bir ucu Ergenekon'a bir ucu PKK'ya
Valilere hitap eden Başbakan Erdoğan Diyarbakır’daki toplu mezar kazılarına ...
Baykal'ın yeni bir seks kaseti daha çıktı iddiası!
Baykal'ın 'organize çete işi' dilekçesi üzerine Odatv serverları üzerinde ...
Kılıçdaroğlu: Kurultay toplamak suç mu ayıp mı?
Kemal Kılıçdaroğlu, “CHP'nin kurultaylar partisi” olduğu yönündeki eleştirilere, ...
 
Türeli: Güzelbahçe'ye hastane yapılmalı
İlçede yaşanan sağlık sorunlarına dikkat çeken Milletvekili Türeli Güzelbahçe ...
CHP'li Susam borçlu esnaf için destek istedi
Vergi ve sigorta borçlarının yapılandırmasını ödeyemeyen bir milyon işletme ...
CHP İzmir’de iptal üstüne iptal kararı!
Delege seçimlerine yönelik itirazları görüşmek üzere olağanüstü toplanan ...
 
Eski Cumhurbaşkanı Sezer yıllar sonra ortaya çıktı
10. Cumhurbaşkanı Sezer, Kılıçdaroğlu ile beraber sergi açılışına katıldı.
CHP'li Güven: AKP köylüyü ihmal etti
CHP İzmir milletvekilleri Prof. Dr. Hülya Güven ile Alaattin Yüksel, Bergama ...
Kılıçdaroğlu’nun daveti Auster’in fikrini değiştirdi
CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun Türkiye’ye davet ettiği yazar Paul Auster ...
 
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva