HABERLER>POLİTİKA
8 Şubat 2012 Çarşamba - 08:46

Türeli: Güzelbahçe'ye hastane yapılmalı

İlçede yaşanan sağlık sorunlarına dikkat çeken Milletvekili Türeli Güzelbahçe Belediyesi’nin Sağlık Bakanlığı’na bedelsiz devretmeyi açıkladığı arsaya tam teşekküllü devlet hastanesi yapılmasını önerdi.

Türeli: Güzelbahçe ye hastane yapılmalı

İZMİR - CHP İzmir Milletvekili,TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Rahmi Aşkın Türeli, İzmir’in 23 bin nüfuslu ilçesi Güzelbahçe’de yaşanan sağlık sorunlarını TBMM’ye taşıdı.İlçede hastanenin olmayışı,iki sağlık ocağının mesai saatleri dışında hizmet vermemesi ve buna bağlı olarak da eczanelerin gece nöbet sistemini kaldırmasının vatandaşları mağdur ettiğini belirten Türeli, bu konuyla ilgili olarak Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın yanıtlaması istemiyle TBMM’de soru önergesi verdi.
 
Milletvekili Türeli ayrıca, Güzelbahçe Belediyesi’nin imar planlarında hastane olarak görünen 15 bin metrekare alanı Sağlık Bakanlığı’na bedelsiz olarak devretmeye hazır olduğunu açıkladığını belirterek ,söz konusu arsanın tam teşekküllü bir devlet hastanesi yapılmasını önerdi.
 
“İzmir’in 23 bin nüfuslu ilçesi Güzelbahçe’de sağlık hizmetlerinin yetersizliği nedeniyle yaşanan sorunlar vatandaşlarımızın can güvenliğini tehdit eder noktaya gelmiştir”diyen CHP İzmir Milletvekili, “ İlçe sınırları içerisinde bir devlet hastanesi olmadığı gibi; mevcut sağlık ocakları da mesai saatleri dışında hizmet vermemektedir. Sağlık ocakları çalışmadığı için ilçede bulunan eczaneler de gece nöbet sistemini kaldırmıştır. Güzelbahçe’de yaşayan bir vatandaşın mesai saatleri dışında rahatsızlanması durumunda, kendisine acil müdahalede bulunacak ne bir hastane, ne bir sağlık ocağı, ne de ilaç alabileceği bir eczane maalesef yoktur. İlçede 112’ye ait sadece bir ambulansın bulunması yaşanan sağlık skandalının bir diğer boyutudur.”dedi.
 
En yakın hastane 30 kilometre uzakta
Güzelbahçe’nin ana geçiş güzergahı olması nedeniyle yoğun trafik yaşandığını,bu nedenle de zaman zaman ciddi kazaların meydana geldiğine dikkat çeken Türeli sağlık hizmetleri konusunda ilçede bir iyileşmenin görülmemesinin şaşkınlık verici olduğunu söyledi. Türeli şöyle konuştu: “Ambulansın bir hastaya müdahale etmek için yola çıktığı anlarda ilçede yaşayan diğer vatandaşların sağlığı ‘Allah’a emanettir.’ Ayrıca Güzelbahçe, tüm Yarımada’nın ana geçiş güzergahı üzerinde olduğundan araç yoğunluğu nedeniyle zaman zaman ciddi kazalar da yaşanmaktadır. İlçeye en yakın hastane başka ilçe sınırlarında olup yaklaşık 30 kilometre uzaklıktadır. Basında yer alan haberlere göre, bu durumdan İzmir İl Sağlık Müdürlüğü de haberdardır. Ancak vatandaşların aylardır dile getirdiği şikayetlere rağmen ilçede sağlık hizmetleri konusunda bir iyileşme gerçekleşmemiştir.”
 
Rahmi Aşkın Türeli’nin soru önergesi:
1-İzmir’in en önemli ilçelerinden Güzelbahçe’de bulunan sağlık ocaklarının mesai saatleri dışında çalışmamalarının sebepleri nelerdir?
 
2-Bir hekim olarak, 23 bin kişinin yaşadığı bir ilçede hastane olmadığı gibi, belli bir saatten sonra sağlık ocağı gibi sağlık kurumlarının kapalı olması ve eczanelerin nöbet sistemini kaldırması gibi uygulamalardan rahatsızlık duyuyor musunuz?
3-Mesai saatleri dışında rahatsızlanan ve hiçbir sağlık hizmeti alma şansı olmayan Güzelbahçeli vatandaşlarımıza tavsiyeleriniz nelerdir?
 
 4-Bakanlık olarak Güzelbahçe’de hayata geçirmeyi planladığınız herhangi bir sağlık yatırımı var mıdır?
 
5-Güzelbahçe Belediyesi, imar planlarında hastane olarak görünen 15 bin metrekare alanı bakanlığınıza bedelsiz olarak devretmeye hazır olduğunu açıklamıştır. Bu arsaya tam teşekküllü bir devlet hastanesi yapmayı düşünüyor musunuz?
 
 
 
 
 
 
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
karia izmir 8 Şubat 2012 Çarşamba 10:09

Narlıdere ve Çiğli'ye de Devlet Hastanesi yapılmalı

Yorumu oyla      12      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Susam borçlu esnaf için destek istedi
Vergi ve sigorta borçlarının yapılandırmasını ödeyemeyen bir milyon işletme ...
CHP İzmir’de iptal üstüne iptal kararı!
Delege seçimlerine yönelik itirazları görüşmek üzere olağanüstü toplanan ...
Eski Cumhurbaşkanı Sezer yıllar sonra ortaya çıktı
10. Cumhurbaşkanı Sezer, Kılıçdaroğlu ile beraber sergi açılışına katıldı.
 
CHP'li Güven: AKP köylüyü ihmal etti
CHP İzmir milletvekilleri Prof. Dr. Hülya Güven ile Alaattin Yüksel, Bergama ...
Kılıçdaroğlu’nun daveti Auster’in fikrini değiştirdi
CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun Türkiye’ye davet ettiği yazar Paul Auster ...
Koçer’den şeffaf sandık garantisi!
CHP Çiğli İlçe Başkanı Ali Rıza Koçer, şeffaf bir delege seçimi yapacaklarını ...
 
'Başbakan 46 dakikanın 45'inde CHP'yi konuşuyor'
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'ın ülkenin sorunları yerine ...
Poligon seçimine disiplin yolu!
Karabağlar Poligon Mahallesi’nde yapılan ve olaylı geçen seçimlere disiplin ...
Bahçeli: Yüzde 50 oy bölünelim diye mi verildi?
Partisinin grup toplantısında konuşan MHP lideri Bahçeli, Gençliğe Hitabe ...
 
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva