HABERLER>POLİTİKA
26 Ekim 2011 Çarşamba - 10:20

CHP İzmir'deki imzacılar hareketinde flaş gelişme!

CHP İzmir’de, 316 imzaya ulaştıklarını belirten muhalif il delegeleri, listelerin Ankara’ya gönderilip gönderilmemesi konusunda fikir ayrılığına düştü! Son kararı “Hukuk Kurulu” verecek.

CHP İzmir deki imzacılar hareketinde flaş gelişme!

Can Özlü/ Egedesonsöz - CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır’ı devirmek ve olağanüstü il kongresini toplamak adına başlatılan imza kampanyası çıkmaza girdi. Toplandığı iddia edilen 316 imzanın parti genel merkezine gönderilmesi ya da gönderilmemesi yönündeki tartışmalar, muhalif il delegelerini ikiye böldü. Konu ile ilgili son kararı vermek üzere, hukuk kurulu oluşturulmasına karar verildi. İmzacıların dün yaptığı toplantıda olağan kongre takviminin başlayacak olmasına dikkat çekildi ve bu imzacı delegelerin deşifre edilmlesinin, kongre sürecinde yeni bir tasfiyeye zemin hazırlayabileceği uyarısı tartışıldı. 

TOPLANTI 5 SAAT SÜRDÜ
Karabağlar Belediyesi’ne ait Uğur Mumcu Tesisleri’nde, dün akşam gerçekleştirilen ve yaklaşık 5 saat süren toplantıda, bir grup il delegesi, başlayan olağan kongre takvimini bahane ederek imzaların Ankara’ya gönderilmemesini istedi. Bir ayı aşkın süredir toplanan imzaların güç göstergesine dönüştüğünü savunan bazı delegeler ise -sonucu ne olursa olsun- imzaların genel merkeze iletilmesinin doğru karar olduğunu savundu. Toplantıya, çevre ilçelerden de gelenler ile birlikte 40’a yakın il delegesinin katıldığı, İzmir’e gelen CHP eski Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen’in de görüşmede yer aldığı öğrenildi.

 
KONGRELER ÇAKIŞABİLİR
“Atama yönetim değil, seçilmiş başkan” sloganı ile yola çıkan muhalif il delegeleri, son Parti Meclisi Toplantısı’nda açıklanan olağan kongre takvimine takıldı. Toplandığı belirtilen 316 imzanın genel merkeze sunulmasının ardından geçecek 45 günlük muhtemel yasal süre, genel merkezin soğuk yaklaşımı ve olası mahkeme sürecinin de devreye girme ihtimalinin imzacıları frenlediği kaydedildi. Toplantıda söz alan bazı delegelerin “İmzaları bu süreçte genel merkeze gönderirsek sonuç alamayabiliriz. Ankara, büyük şehirlerde başlatılan hiçbir kampanyanın gereğini yerine getirmedi. Dava açsak, mahkemelerin de kararları çelişkili. ‘Olağan takvim devam edecek’ diyen de var, ‘imza kampanyası kongre takvimini ilgilendirmez’ diyen de. Sürecin nasıl sonuçlanacağını iyi değerlendirmek lazım. Dava sonunda biz kazansak da olağan kongre ile olağanüstü kongre takvimi neredeyse çakışacak. Yine de bu süreç bir güç gösterisine dönüştü. İmzaları verelim. Sonucu birlikte görelim” dedikleri kaydedildi.
 
“DEŞİFRE OLMAYALIM” ENDİŞESİ
İmzaların genel merkeze teslim edilmemesini savunan muhalif il delegelerini ise deşifre olma endişesi sardı! Açıklanan olağan kongre takviminin, genel merkezin, büyük şehirlerdeki imza kampanyalarına yönelik karşı hamlesi olduğu fikrini savunan bazı delegeler, “İmzaları versek de başarı elde edemeyeceğimiz ortada. Zaten kongre takvimi başladı. Belediyelerde çalışan delegeler de var. İsimleri deşifre edip de kongreler öncesi yara almayalım. Süreç aleyhimize işleyebilir” görüşünü savundu. İmzacı grubun önemli isimleri arasında yer alan Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm ile Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin arasında gerçekleştirilen gizli görüşmenin de delegeler arası fikir ayrılığını tetiklediği öne sürüldü. Tekin’in “İmzaları bana verin ya da bu konuyu kapatın” çıkışının, muhalif il delegelerine geri adım attırdığı kaydedilirken, toplantıya katılan Başkan Kürüm’ün, Tekin ile görüşmesinin içeriğine yönelik, delegelere detaylı bilgi sunduğu öğrenildi.
 
TOP HUKUKÇULARDA
Yaşanan tartışmalar ve ifade edilen karşıt görüşlerin ardından, son kararı vermek üzere bir hukuk kurulu oluşturulmasına karar verildi. Partinin önde gelen avukatlarından Şahin Mengü ve Bülent Baratalı’nın başı çekeceği kurul, Cuma gününe kadar bir araya gelecek ve geçmiş dönemdeki imza kampanyalarının sonuçları ile ilgili örnekler masaya yatırılacak. Kuruldan çıkacak karara göre ise imzalar Ankara’ya gönderilecek ya da rafa atılacak.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 17 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
CHP İzmir İl kongre Delegesi 27 Ekim 2011 Perşembe 22:21

Biraz onurunuz varsa imzaları teslim edin,Ben il kongre delegesi olarak imzamı geri çekmek için vermedim.İl başkanı Tacettin BAYIR sonra çıkıp imzaları toplayamadılar,örgütüm benim arkamda diye açıklama yapıp alay etmesine sebeb vermeyin.Başarısız il başkanını kendi elinizle başarılı yapmayın.

Yorumu oyla      19      7  
ali veli 27 Ekim 2011 Perşembe 10:34

Bugün perşembe... Üzerine Baykal-Sav suyu içsinler artık. Genel Merkez'den aldığım bilgiye göre imza atan 150 kadar kişinin adı ellerinde yani saklanmalarına da gerek yok...

Yorumu oyla      15      7  
Temel ve Azrail 27 Ekim 2011 Perşembe 09:39

Azrail temelin yanına gelir ve kardeş vaktin tamam hadi gidelim der. Temel de uyanık ya yalvarır bana 6 ay süre ver ondan sonra gel al canımı. Azrail tamam der temel de kendi kendine pilot olursam beni havada yakalayamaz derken 6 ay sonunda azrail pilot temelin yanına gelir ve vakit doldu gidelim der temelde şimdi canımı alsan arkada 316 yolcu var onlar ne olacak der; Azrail: oğlum hepinizi bir araya getirene kadar anam ağladı zaten!!

Yorumu oyla      17      6  
veli 27 Ekim 2011 Perşembe 00:19

bu gülünç şeyleri yapmaktan vazgeçin sizin devriniz kapandı....küçük kasabalarda torunlarınızı sevin gari....

Yorumu oyla      18      7  
26 Ekim 2011 Çarşamba 16:10

:):):):).....SN BAHTİYARLA AYNI FİKİRDEYİM :)))))

Yorumu oyla      24      6  
yunus 26 Ekim 2011 Çarşamba 15:39

güzel izmirimizin bu chp kafasından bir an önce kurtulması gerekir, o gün zaten bayramdır, zaferdir.

Yorumu oyla      18      18  
bahtiyar 26 Ekim 2011 Çarşamba 14:51

sn. muhalif imzacılar, size katılıyorum ama GÜLMEKTEN...

Yorumu oyla      33      8  
CHP HİÇBİRŞEY OLMAZ...! 26 Ekim 2011 Çarşamba 12:30

KİM NE DERSE DESİN CHP DEN HİÇ BİR ŞEY ÇIKMAZ KUSURA BAKMASINLAR BU VATANI YÖNETECEK EKİBİN İLK ÖNCE KENDİ İÇLERİNDE BİRLİK BERABERLİK İÇİNDE OLMASI LAZIM VATANDAŞ OLARAK BAKIYORUZ.. KİM KİME DUMDUMA GÖRÜNÜMÜNDE BİR PARTİ. TÜM İLLERDE NERDEYSE BÖYLE SORUNLARI VAR. KUSURA BAKMAYIN KENDİ ADIMA KONUŞAYIM BEN BÖYLE PARTİYE NE OYUMU VERİRİM NEDE VATANI MİLLETİ VEDE ATATÜRKÜN İLKE VE İNKİLAPLARINI SAVUNABİLECEKLERİNE İNANAMAM.. GÜLE GÜLE CHP TÜM YÖNETİM GELSİN GENÇ YENİ NESİL... ÇIKARSIZ CHP İÇİN CS..

Yorumu oyla      22      18  
H.A. 26 Ekim 2011 Çarşamba 12:25

mustafa düzovalılar ne diyorsa o olsun.siyasette istikrar gösteren bir arkadaşımız .izmire de yakışacağını zannediyorum

Yorumu oyla      17      13  
olmadı bu iş 26 Ekim 2011 Çarşamba 12:06

Çarşamba Genel Merkeze imzaların verileceği son tarihtir.Yani bugün son.Bugün verilmezse toplanacak Hukuk Kurulunun önemi yoktur.İmza olsa çoktan verilirdi.Yook ki,çıkış arıyorlar..Bu iş bitmiştir.Zaten Rezzak ile Karataş yanyana olduğu an bu iş bitti..Akla kara beraber olursa en sevimsiz renk gri oluşur..Bunlar artık partinin grisi noktasına geldiler..İdeolojik çalışma olmadığı anlaşıldı.Olan Baykal ekibine oldu..

Yorumu oyla      29      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu’na ESİAD ültimatomu!
İzmir’in en önemli sivil toplum örgütlerinden biri olan ESİAD’ın davetlisi ...
"Bu kadar büyük çadır talebi beklemiyorduk"
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, depremin ardından Van'da çadır konusunda ...
"İktidarıyla muhalefetiyle, Türkiye tek yürektir"
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Sakın ola ki ’Türkiye bize sahip ...
 
Sarı’dan teşkilata mesajlı uyarı
AK Parti Bayraklı İlçe Başkanı İsmail Sarı, disipline gönderilen Belediye ...
Bahçeli: 'Ağlama sırası onlarda' diyen soysuzdur
MHP lideri Devlet Bahçeli, Van’daki deprem için “ağlama sırası onlarda” ...
Ak Parti İzmir Teşkilatı, Van için seferber oldu
AK Parti İzmir il Başkanlığı, çok sayıda vatandaşımızın hayatını kaybettiği, ...
 
Tekin ile Kürüm’den çok gizli zirve
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin ile imzacı grupta yer alan Karabağlar ...
'Erciş'e gönül bağım var'
Kılıçdaroğlu ilkokula başladığı Erciş’te incelemelerde bulundu. ‘Buraya ...
CHP’de kongre takvimi netleşti, muhalifler tedirgin!
Büyük kurultayı erteleyen CHP Parti Meclisi, il ve ilçe kongreleri sürecinin ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva