HABERLER>POLİTİKA
24 Ekim 2011 Pazartesi - 15:22

Tekin ile Kürüm’den çok gizli zirve

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin ile imzacı grupta yer alan Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm gizlice bir araya geldi. Gerçekleşen görüşmede, imza sürecinin masaya yatırıldığı ve Tekin’in “İmzaları bana verin” dediği öğrenildi.

Tekin ile Kürüm’den çok gizli zirve

CanÖzlü/ Egedesonsöz- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun İzmir programı bitti ancak genel başkanın bir günlük ziyareti ile ilgili konuşulanlar dinmedi. CHP Lideri’nin İzmir’deki temasları ve verdiği mesajlar hala tartışılırken, ziyarete ilişkin önemli bir ayrıntı da ortaya çıktı. Kılıçdaroğlu’nun, ESİAD Yüksek İstişare Konseyi Toplantısı için Hilton Oteli’nde bulunduğu sırada, Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin ile Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm gizlice bir araya geldi. Olağanüstü il kongresi için imza toplayan muhalif ekibin en etkili isimlerinden biri olan Kürüm’ün, Tekin ile imza sürecini masaya yatırdığı öğrenildi. İsmira Hotel’de gerçekleşen toplantıya, Gürsel ve Kürüm’ün dışında, CHP Yüksek Disiplin Kurulu üyesi Murat Haluk Öncel, Karabağalar Belediye Meclis üyesi Nazmi Marangoz, Gaziemir İlçe Başkanı Elif Becek ve birkaç partili daha katıldı.
 
“İMZALARI BANA VERİN”
Sadece birkaç partilinin bildiği gizli zirvede, muhalif delegelerce başlatılan imza kampanyasının konuşulduğu ve Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin’in, Kürüm’e “Getirin imzaları bana verin. Eğer imza yoksa da bu konuyu burada kapatalım” dediği öğrenildi. Edinilen bilgiye göre; İzmir’deki imza sürecini yakından takip eden Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, genel başkanın konuşması sırasında imzacı ekiple görüşmek istedi. Buluşma yeri olarak da aynı zamanda il delegesi de olan ancak imza vermeyeceğini açıklayan YDK üyesi Murat Haluk Öncel’in sahibi olduğu İsmira Hotel seçildi. Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm’ün, Tekin’e, kurultay ve kongre takvimlerini sorması ile konu İzmir’deki imza kampanyasına geldi. Tekin’in, “Ben genel başkan yardımcısıyım. Getirin imzaları bana verin ve gereği neyse yapalım. Zaten olağan kongre sürecine giriyoruz. Böyle bir dönemde imza toplanmasının anlamsız olduğunu düşünüyorum. Demokratik hakkınız olabilir ancak bunu basın önünde koz olarak kullanmanız doğru değil” dediği belirtildi.
 
YARIN TOPLANACAKLAR
Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm ise Tekin’in bu çıkışına “Kongre takvimi başlıyorsa, bizim imzalar boşa mı gitti yani şimdi. İmzaları size vermek isterim ama bu organizasyonda tek yetkili ben değilim. Diğer arkadaşların da görüşünü almam gerekir” karşılığını verdi. İmza kampanyasının çözüm getirmeyeceğini daha önce de vurguladığını belirten Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin’in ise “İmzaların boşa gidip gitmediğini bilmem ama zamanlamanın yanlış olduğunu daha önce de söyledim” şeklinde konuştuğu öne sürüldü. Taraflarca da doğrulanan Tekin- Kürüm görüşmesinin ardından, muhalif il delegelerinin yarın bir değerlendirme toplantısı yapacağı ve imza sürecinin akıbetini masaya yatıracakları öğrenildi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 11 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İLKER DELEGE 25 Ekim 2011 Salı 15:32

SAYIN SITKI KÜRÜM GİZLİ GÖRÜŞME YAPMIŞ İSE KINIYORUM MURAT ÖNCEL SY ÖNDER BEYE KURULTAY DA VE İZMİRE GELDİĞİNDE BADİGARLIK YAPIYOR ÖNÜN DE TAKLA ATIYOR İMZA OLAYINI DESTEKLEMİYORUM DİYOR VE BU KİŞİYİ YÜKSEK DİSİPLİN KURULUNA GETİRDİN YÜCELTTİNİZ ÖDÜLLENDİRDİNİZ ŞİMDİ İSE OTELİN DE GÜRSEL BEYLE GÖRÜŞMELER YAPILIYOR BU NE AYAK OYUNLARI VAR

Yorumu oyla      14      6  
ahmet celik 25 Ekim 2011 Salı 13:16

nermin turan adını kullanarak yorum yazhak cok ayıp...lütfen böyleyapmayın

Yorumu oyla      12      7  
İL DELEGESİ NERMİN TURAN 25 Ekim 2011 Salı 12:58

AŞAĞIDA ADIMA YORUM YAPILMIŞ HEY YORUMCU HİÇMİ CESERETİN YOKMU KENDİ ADINA YORUM YAPASIN SENİ ESEFLE KINIYORUM DUYRULUR NERMİN TURAN.

Yorumu oyla      14      6  
mardinli 25 Ekim 2011 Salı 11:46

sıtkı bey ilk önce gelip mardinlilerden müsade alsın sonra boyundan büyük işlere kalksın.

Yorumu oyla      13      10  
İmzacılar Adına 25 Ekim 2011 Salı 10:17

Değerli Partililerim, hemşehrilerim, böyle bir görüşme yaşanmamıştır. M.Haluk ÖNCEL ve Elif BECEK imza sürecine destek vermemişler ve ayrıca il delegelerini arayıp imza vermemeleri konusunda telkinde bulunmuşlardır. Tüm kamuoyuna arz ederim.

Yorumu oyla      15      11  
nokta! 25 Ekim 2011 Salı 09:05

bu haber yalandır böyle bir görüşme olmadı

Yorumu oyla      15      11  
nermin turan 25 Ekim 2011 Salı 08:09

hakketten bu imzacılarda safmış ha.yapılanı sanki bilmiyormuş gibi davranıyorlar bende imza verdim ama yinede pişman değilim yapılan tabiki bizim üzerimizden kendilerini pazarlamaktır.

Yorumu oyla      16      9  
DELEGE 24 Ekim 2011 Pazartesi 22:23

SY SITKI BAŞKANIM BU GİZLİ GÖRÜŞME NEYİN NESİDİR SY GÜRSEL BEY İLE KOZMİK ODALARDAMI GÖRÜŞÜYORSUNUZ BU DOGRUMU GERÇEKTEN DOĞRU İSE YAPTIĞINIZ HİÇ ŞIK DEĞİL İMZA VEREN DELEGE ARKADAŞLARIN ÜZERİNDEN SİYASET YAPMAYI DOĞRU BULMUYORUM VE ÜSTELİK MURAT ÖNCELİN İMZA KAMPANYASINI DESTEKLEMİYORUM Dİ BEYANAT VERMİŞTİR SY ÖNDER SAV IN ÖNÜN DE TAKLA ATAN BADİKART LIK YAPAN KİŞİNİN OTELİNDE PAZARLIK LARMI YAPILIYOR SİZ VE EKİBİNİZ NE YAPMAYA ÇALIŞIYORSUNUZ ALLAHIN AŞKINA AKILLI OLUN AKILLI.

Yorumu oyla      20      8  
24 Ekim 2011 Pazartesi 21:59

Bu nebiçim çok gizli görüşme basına sızan haber hiç bir zaman gizli olmaz gerçi hiç birzaman chp nin gizli kaldığı olmaz ya imza falanda toplandığı yok eğer toplansaydı çoktan ortalığı ayağa kaldırırlardı maşerin sekiz atlısıda çok gizli buluştular toplantı başlamadan basın ordaydı yani çiçekliköyün toplantısı ama toplantının yeri çiçekli köyüolduğuna göre birdaha başkan seçilmiyeceklerini bildikleri için çiçeklerle uğurlanacaklar

Yorumu oyla      18      7  
gaziemirli 24 Ekim 2011 Pazartesi 18:52

elif becek imza vermemesine,verenlari geri çektirmesine rağmen imzcılarla nasıl hareket ediyor?yoksa iklimi oynuyor?birsen şenol'un emriylemi toplantıya katıldı?

Yorumu oyla      17      11  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Erciş'e gönül bağım var'
Kılıçdaroğlu ilkokula başladığı Erciş’te incelemelerde bulundu. ‘Buraya ...
CHP’de kongre takvimi netleşti, muhalifler tedirgin!
Büyük kurultayı erteleyen CHP Parti Meclisi, il ve ilçe kongreleri sürecinin ...
Demirtaş'tan deprem sonrası 'kardeşlik' mesajı
BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş depremin yıktığı Van’da incelemelerde ...
 
CHP’den Kürt sorununa çözüm için 8 öneri
Parti Meclisi’ne sunulan ve görüş istenen raporda şu öneriler yer aldı: ...
'Sanki biz iktidardayız'
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, terör konusunda Başbakan'ın muhalefeti ...
'Kılıçdaroğlu kazayla geldi'
ESİAD’ın yüksek istişare toplantısı için İzmir’e gelen Kılıçdaroğlu’nun ...
 
CHP'nin kurultay tarihi belli oldu
CHP PM toplantısı sona erdi. Toplantı yaklaşık 10 saat sürdü. Toplantı da kurultay konuşuldu.
Erdoğan'dan BDP'ye sert eleştiri
Başbakan Erdoğan, 24 şehit verilen Çukurca'daki saldırıyı terör eylemi ...
Şok istifaya Karaman’dan net açıklama!
AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Hasan Ali Karaman, görevinden istifası ...
 
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva