HABERLER>POLİTİKA
24 Ekim 2011 Pazartesi - 12:32

CHP’de kongre takvimi netleşti, muhalifler tedirgin!

Büyük kurultayı erteleyen CHP Parti Meclisi, il ve ilçe kongreleri sürecinin Kasım ayı sonunda başlayacağını bildirdi. Olağan takvimin işletilmesi, imzacıları düşündürürken, Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun “Hareket bana karşı yapılıyor” dediği öğrenildi.

CHP’de kongre takvimi netleşti, muhalifler tedirgin!

Can Özlü/ Egedesonsöz - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katıldığı Parti Meclisi Toplantısı’nda, genel başkan seçimli olağan kurultayın 6 ay ertelenmesinin ardından, gözler il ve ilçe kongrelerine çevrildi. CHP Genel Merkezi’nin, adrese dayalı üyelik sisteminin yenilenmesi ile ilgili olarak, geçtiğimiz aylarda il ve ilçe örgütlerinde başlattığı çalışma tamamlandı. Örgütler, üyelik sistemindeki tespitlerini Ankara’ya gönderdi. Partiye üye oldukları halde, kendi adreslerinde oturmayan ya da ikamet değişikliklerini parti örgütlerine bildirmeyen üyeler ile ilgili incelemelerini hızlandıran genel merkez, kesin üye listelerini bir ay içinde il ve ilçe örgütlerine gönderecek.
 
ESKİ KADROLARDA TASFİYE ENDİŞESİ
Listelerin belirginleşmesinin ardından da kongre takvimi başlatılacak. Eylül ayında başlaması gerekirken geciken ve kurultay sürecinin ertelenmesi ile zamana yayılacağı düşünülen kongre takviminin startı, Kasım ayı sonunda verilecek. Kesinleşmeyen takvime göre Aralık ayı boyunca mahalle delege seçimleri, Ocak ve Şubat aylarında ilçe kongreleri ve en geç Mart ayında da il kongresi gerçekleştirilecek. Süreç ile ilgili yaşanan gelişmeler ve adrese dayalı üyelik sistemine verilen önem kulisleri de hareketlendirdi. Geçmişte, Deniz Baykal ve Önder Sav ile siyaset yapan örgüt mensupları, yeni sistem ile birlikte, eski kadroların tasfiye edilebileceği endişesine büründü.
 
İMZALAR İÇİN SON GÜN ÇARŞAMBA
İl ve ilçe kongre takviminin Kasım ayında başlayacak olması, İzmir’de, Olağanüstü İl Kongresi için imza toplayan muhalif il delegelerini de çıkmaza soktu. İl Başkanı Tacettin Bayır’ı devirmek için delegelerden 316 imza toplayan muhaliflerin, toplanan imzaları, Çarşamba günü genel merkeze teslim edecekleri öğrenildi. Genel Başkan Kılıçdaroğlu ve Genel Sekreter Bihlun Tamaylıgil’den randevu almaları halinde, imzaları elden teslim edecek olan muhalifler, yarın son kez toplanacak. Akşam saatlerinde gerçekleştirilecek olan toplantıda, toplanan imza sayısı, olağan kongre takvimi ve Genel Başkan’ın muhaliflere bakış açısı ve Ankara’da yaşanan imza toplama süreci örneği masaya yatırılacak.
 
KILIÇDAROĞLU “HAREKET BANA KARŞI”
Olağan kongre takviminde ertelenme yaşanmaması ve en geç üç ay içinde il kongresinin yapılacak olması nedeniyle, imzaların gönderilmeden geri çekilmesi de ihtimaller arasında yer alırken, İzmir ile yakından ilgilenen Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun, örgüt mensupları ile yaptığı ikili sohbetlerde imza sürecine de değindiği ve net bir tavır ortaya koyduğu belirtildi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun makamında ziyaret eden Kılıçdaroğlu’nun “Kimse bu tür şeyleri kafasına takmasın. Özellikle büyük illerde aynı anda imza kampanyası başlatılması manidar! Sürecin, direk bana karşı sergilenen bir tavır olduğunun farkındayım. Genel merkez, kimin çalıştığını, kimin çalışmadığını görüyor. Dedikodulara kulak asmayın ve işinizi yapın” dediği öğrenildi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 15 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
AHMET 28 Ekim 2011 Cuma 15:29

İMZACILAR MADEM BİR YOLA ÇIKTINIZ YÜREKLİ OLUN DA SONUNA KADAR GİDİN. DAHA BAŞTAN PES ETTİNİZ SİZİN KENDİNİZE İNANCINIZ YOK İMZA TOPLAMAK NEYİNİZE.KORKMAYIN DEŞİFRE OLMAZSANIZ BU PARTİDE HERKES KİMİN SAVCI KİMİN BAYKALCI OLDUĞUNU BİLİYOR.ONUN BUNUN ADAMI OLMAYI BIRAKIN DA ARTIK CHP'Lİ OLUN CHP'Lİ!!!

Yorumu oyla      12      6  
yorumcu 26 Ekim 2011 Çarşamba 00:30

l şeylerlbeyler yapılanlar sen ben kavgasıdır chp için daha guzel şeyler yapabilisınız

Yorumu oyla      12      6  
CHP İzmir İl Kongre Delegesi 25 Ekim 2011 Salı 06:48

BAYIR sana HAYIR...!Kimsenin tedirgin olduğu yok,bir tek tedirgin birisi var oda Tacettin BAYIR...!Kongre takvimi bir şey fark ettirmiyor olağanüstü il kongresi olacak.Tacettin BAYIR'ın bir gün bile orada olması CHP için kayıptır.

Yorumu oyla      16      7  
kazım emir 25 Ekim 2011 Salı 03:42

gerçek chp li 25.10 2011 de saat 18:00 de karşıyaka ilçe örğütünde eğitim komisyonu toplantısı var sizleri tanışmaya davet ediyorum

Yorumu oyla      12      6  
parti emekçisi 25 Ekim 2011 Salı 00:43

AKP niye yüzde 50 alıyor çünki tabanına emekçisine sahip çıkıyo chp niye yüzde 30 a bile çıkamıyor her seçimde çalışcak salak buluyo bir önceki seçimlerde çalışan ben ve benim gibi salaklarıda ekarte ediyor

Yorumu oyla      13      6  
Arif ÇALIŞKAN 24 Ekim 2011 Pazartesi 23:11

Aşağıda Arif isimle yorum yazan kişinin Ödemiş Eski Gençlik kolları Başkanı ve İzmir İl kongre Delegesi olan Arif ÇALIŞKAN ile alakası yoktur.Böyle sahte isimlerle şahsıma karalama yapan insanları kınıyorum.Bilgilerinize

Yorumu oyla      16      6  
24 Ekim 2011 Pazartesi 22:59

akpe neden başarılı çünkü çoğu genç olduğu için ama chp yaşlıların ve emeklilerin partisi haline geldi

Yorumu oyla      13      8  
gerçek chp 24 Ekim 2011 Pazartesi 21:53

kazım emir senin yorumların hiç chp liye benzemiyor yorumlarını sürekli takip ediyorum vay alevllerle ilgil yorum yapman 50 yaşından yukarıları seçmeyin bu ne biçim yorum bu partiye 50 yaşından yukarılar oy vermiyorlarmı veya aleviler bu partinin gerçek sahipleridir herkes bu partiden gider ama aleviler asla partiyi terk etmez sonra benim yazım 50 ustünde değil bir daha yorumlarını gercek chp liği gibi yap sosyal demokrat ol daha olmamışın gibi saygılarımla

Yorumu oyla      15      8  
Kazım EMİR 24 Ekim 2011 Pazartesi 20:39

BURADAN TÜM CHP LİLERE SESLENİYORUM 50 YAŞIN ÜSTÜNDE KİMSEYİ HERTÜRLÜ(PARTİÇİ DAHİL) SEÇİMLERDE SEÇMEYİN

Yorumu oyla      22      10  
kadir 24 Ekim 2011 Pazartesi 19:12

bırakın notu motu. kemal bey örgütün gözünden düşmüş, izmir programına bakın anlarsınız. bir avuç malum grup tarafından kuşatılmış diğerlerinin umursamadığı bir genel başkan bu partiyi taşıyamaz. kurultayı ne kadar ertelerse ertelesin, kaderinden kaçamaz!!!

Yorumu oyla      19      16  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Demirtaş'tan deprem sonrası 'kardeşlik' mesajı
BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş depremin yıktığı Van’da incelemelerde ...
CHP’den Kürt sorununa çözüm için 8 öneri
Parti Meclisi’ne sunulan ve görüş istenen raporda şu öneriler yer aldı: ...
'Sanki biz iktidardayız'
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, terör konusunda Başbakan'ın muhalefeti ...
 
'Kılıçdaroğlu kazayla geldi'
ESİAD’ın yüksek istişare toplantısı için İzmir’e gelen Kılıçdaroğlu’nun ...
CHP'nin kurultay tarihi belli oldu
CHP PM toplantısı sona erdi. Toplantı yaklaşık 10 saat sürdü. Toplantı da kurultay konuşuldu.
Erdoğan'dan BDP'ye sert eleştiri
Başbakan Erdoğan, 24 şehit verilen Çukurca'daki saldırıyı terör eylemi ...
 
Şok istifaya Karaman’dan net açıklama!
AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Hasan Ali Karaman, görevinden istifası ...
Özkan’dan Bornova’ya ‘altı müjde’
AK Parti Bornova İlçe Başkanı Hüseyin Özkan, Ankara’ya giderek ilçenin ...
BBP’den ‘dil sürçmesine’ sert tepki
Büyük Birlik Partisi İzmir İl Başkanı Bereket, ‘PKK’ya silahları göm’ ...
 
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva