HABERLER>POLİTİKA
25 Ekim 2011 Salı - 20:10

Kılıçdaroğlu’na ESİAD ültimatomu!

İzmir’in en önemli sivil toplum örgütlerinden biri olan ESİAD’ın davetlisi olarak gelen Kılıçdaroğlu, dernek yönetimiyle yaptığı özel görüşmede pek çok konuda eleştiri yağmuruna tutulduğu ortaya çıktı.

Kılıçdaroğlu’na ESİAD ültimatomu!

Can Özlü/ Egedesonsöz - Geçtiğimiz hafta sonu Ege Sanayici İşadamları Derneği (ESİAD)’ın davetlisi olarak İzmir’e gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun dernek yönetimiyle yaptığı 45 dakikalık özel görüşmenin ayrıntıları ortaya çıkmaya başladı. ESİAD’ın geçtiğimiz Cumartesi günü Hilton Oteli’nde düzenlenen toplantısına katılan ve basına açık bölümünde Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Kemal Çolakoğlu’nun ‘Yaptığınız bu politikalarla İzmir’i çantada keklik olarak görmeyin’ sözleriyle sarsılan Kılıçdaroğlu’nun, ‘özel görüşmede’ pek çok konuda daha eleştiri yağmuruna tutulduğu ortaya çıktı.

HEM SALONDA HEM ÖZEL GÖRÜŞMEDE ELEŞTİRİ YAĞMURU
Çolakoğlu’nun parti politikalarına yönelik eleştirilerine ‘Keşke siz de İzmirliler olarak hapisteki milletvekilinize sahip çıksaydınız’ yanıtını veren ve CHP’nin iktidara gelmesi halinde izleyeceği ekonomi politikalarını soran bir başka ESİAD üyesine ‘Size bir kitapçık göndeririz’ diye karşılık veren Kılıçdaroğlu, daha sonra basına kapalı özel görüşmeye alındı. ESİAD yönetimi burada Kılıçdaroğlu’ndan beklentilerini sıralarken CHP’nin İzmir’deki tablosuna yönelik de ciddi eleştiriler getirdi. Pek çok ESİAD yöneticisinin söz alarak Kılıçdaroğlu’na yüklendiği toplantıda ilk eleştirinin CHP İzmir örgütüne yönelik yapıldığı iddia edildi.

İZMİR’E İSABETLİ İL BAŞKANI SEÇEMEDİNİZ
ESİAD Yönetimi ile görüşmesini 45 dakikada kesen ve Genel Başkan Yardımcısı
Gürsel Tekin’in “Toplantıyı burada keselim. Başka programlarımız da var’ demesiyle ‘buz gibi bir havanın’ estiği özel görüşmede ilk eleştirinin il örgütüne geldiği öğrenildi. Kılıçdaroğlu’nu il başkanı seçiminde hatalı bulan ve ‘İzmir’e isabetli bir il başkanı seçemediniz’ sözleriyle gerilimli başlayan özel görüşmede CHP’li belediyelerin birbirleriyle yaptığı kavgadan, örgütün dağınık durumuna kadar pek çok konuda dikkatinin çekildiği kaydedildi.
 
KAVGAYI BIRAKIP İZMİR’İN ÖNÜNÜ AÇSINLAR
AK Parti’nin İzmir’i pilot il seçtiğini ve iki bakan üzerinden İzmir’deki siyasi tabloyu tersine çevirecek adımlar attığını dile getiren ESİAD yönetiminin Kılıçdaroğlu’na, ‘CHP’ye bu kadar güvenmeyin. İzmir’in zemini kayıyor. Bu konuda bir şeyler yapın. Belediye başkanlarınız, örgütünüz kavgayı bıraksın ve İzmir’in önünü açsın. Milletvekilleriniz İzmir’i tanımıyor. Ne yazık ki milletvekili listesi yaparken kimseye sormadınız.  Siz de iki genel başkan yardımcısına İzmir için özel görev verin. AK Parti ile bu şekilde rekabet edemezsiniz’ dedikleri kaydedildi.

OYLARINIZ NE YAZIK Kİ ERİYOR, AK PARTİ GELİYOR
Parti örgütünün İzmir’in sivil toplumundan kopuk olduğuna vurgu yapan ESİAD yönetimi, ‘Ne belediye başkanlarınız, ne parti örgütünüz ne de milletvekilleriniz ortak bir noktada buluşabiliyor. Biz sizi içeride eleştirdiysek bu nedenle eleştirdik. Çoğu zaman il yönetimlerini tanımıyoruz bile. Kimin ne iş yaptığını, hangi niteliklere sahip olduğunu, kiminle muhatap olabileceğimizi sağa sola sorarak öğreniyoruz. Oylar ne yazık ki eriyor. Kadroları seçerken bizlere hiç sorulmadı. İzmir gerçeklerine uzak pek çok isim ile yönetiliyorsunuz. Biz ekonomi ile ilgili konularda ikinci ya da üçüncü adamlarla değil, direk sizinle iletişim kurmak istiyoruz” çıkışını yaptı.
 
GÜRSEL TEKİN RAHATSIZ OLDU, TOPLANTIYI YARIDA KESTİ
ESİAD yönetiminin Kılıçdaroğlu’na kurumları hakkında da bilgi verdiği toplantıya sadece Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin ile Faik Öztrak’ın alındığı, özel görüşmenin yapıldığı sırada İl Başkanı Tacettin Bayır ve diğer partililerin salon dışında bırakıldığı öğrenildi.
Zaman zaman soğuk rüzgarların estiği, gergin anların yaşandığı özel görüşmede Kılıçdaroğlu’nun ‘Biz sizi dinlemeye geldik. Eleştirileriniz bizim için önemli’ dediği öğrenildi. Ancak yapılan eleştirilerden Gürsel Tekin’in rahatsızlık duyarak toplantıyı erken kestiği kaydedildi. ESİAD ile özel görüşmeden çıkan Kılıçdaroğlu’nun programa göre zamanından önce çıktığı için araya yarım saatlik Büyükşehir Belediye ziyaretini koydurduğu, Balçova’daki açılışa erken gitmemek için Büyükşehir Belediyesi’ne uğradığı kaydedildi. Kulislerde dalga dalga yayılan bu eleştirileri dikkatle dinleyen Kılıçdaroğlu’nun ESİAD yönetiminin ikazları üzerine önümüzdeki günlerde İzmir’e yönelik yeni stratejiler geliştirebileceği kaydediliyor.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 28 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Dobracı Davut 8 Kasım 2011 Salı 01:01

Sayın Kemal Erdem sözkonusu açıklamayı bu linkten okuyabilir; http://www.egedesonsoz.com/haber/ESIAD-dan-Kilicdaroglu-gorusmesine-aciklama/803875

Yorumu oyla      12      6  
CHP'li bir vatandaş 26 Ekim 2011 Çarşamba 13:22

İl Başkanı doğru seçilmemiş de Milletvekilleri doğru mu seçilmiş? ESİAD'a sorar mısınız Ümit bey.LÜTFEN

Yorumu oyla      14      7  
İzmirli 26 Ekim 2011 Çarşamba 12:34

Aydın ÖZCAN'a laf atanlar siz daha partinizdeki kişileri tanımadan yorum yapmayın.Milletvekilliği listesine Aydın ÖZCAN'dan önce yazılmaması gereken çok kişi var Aydın ÖZCAN partisini hiçbir zaman satmaz.Seçimlerde herkes Aydın ÖZCAN gibi çalışsaydı 8 çıkardı.Yatarak oy gelmez.Aydın ÖZCAN'ı tanımadan yorumlar yapmayın...

Yorumu oyla      13      7  
tarafsız okuyucu 26 Ekim 2011 Çarşamba 12:27

eleştiriler doğru bile olsa eleştirileri yapan kurum yanlış. esiad hangi sıfat ve yetkiyle bir partinin içişlerine müdahale sayılacak çıkışta bulunabiliyorki? herkes haddini bilsin. esiad'ın kuruluş amaçları arasında siyaseti dizayn etmek olmasa gerek. chp'nin genel politikalarını eleştirin olabilir ama iç işleyişi hele hele yereldeki iç işleyişi ve kadrolarına dair yorum yapacakasınız bunu esiad gömleği ile değil, bir partili olarak yapın tabii eğer partiliyseniz...

Yorumu oyla      15      9  
ersin 26 Ekim 2011 Çarşamba 10:57

Bir yoruma cevap vereyim,1.bölgede 7.sıra adayı Aydın Özcan olduğu için kaybettik,ben dahil diğer chp örgütlerinin büyük bölümü Aydın özcan yüzünden oy vermedi.Demek ki istenmeyen aday koymayacaksın,bu sayede de tombaladan Rıfat sait milletvekili olarak çıktı ve mehter takımı ile mazbatasını almaya gitti,tam kendisine yakışır şekilde:)))

Yorumu oyla      14      10  
ersin 26 Ekim 2011 Çarşamba 10:49

İzmir deki bu kadroların(milletvekili ve il başkanlığı listeleri) sebebi ordinaryüs profesör Gürsel tekin tarafından hazırlanıp piyasaya servis edilmesinden kaynaklanıyor,bunun içindir ki Gürsel tekin rahatsız olup çıkmıştır,gürsel olduğu sürece İzmir de oylar daha çok düşecektir,bunu bilmek için müneccim olmaya gerek yoktur...

Yorumu oyla      16      10  
Aynur 26 Ekim 2011 Çarşamba 09:45

CHP li belediyelere hep oy verdik. Artık bizleri çok yordular. Bayraklıda mhp adayı iyi olursa bu sefer mhp yi deneyeceğim.

Yorumu oyla      16      11  
HÜSEYİN AHMETOĞLU 26 Ekim 2011 Çarşamba 09:23

ESİAD I BU ANLAMDA KURANLAR BELLİ VE BEKLENTİLERİ DE BELLİ.ONLAR KAYGAN ZEMİNDE OYNARLAR VE KİME NE ZAMAN NASIL YANAŞACAKLARI ÇOK İYİ BİLİRLER .DEMEKKİ CHP DE BİR GENEL BŞK. YRD.PARLATMAYA YÖNELİK ÇALIŞMA YAPIYORLAR.AMA NAFİLE KİMİ PARLATIRLARSAPARLATSINLAR HAVA ARTIK İZMİR VE İZMİRLİ YÖNÜNÜ ÇİZMİŞ HEDEF YERELDE AK PARTİYİ İKTİDAR YAPMAK.TEBRİKLER AK PARTİ SZİN İÇİN KOLAY LOKMA OLDU İZMİR.ARTIK İZMİRE DE GÜZELLİKLER SİZDEN

Yorumu oyla      17      9  
ahmet 26 Ekim 2011 Çarşamba 09:21

Zamanımızın en kolay işi CHP yi eleştirmek .Bu arkadaşlar RTE geldiğinde AKP yi eleştirsinlerde görelim.Zaten yerel basın,ESİAD,İTO ve diğerleri Binali Yıldırım ın müritleri oldular.Bu arkadaşların halkla alakaları yok kendilerini İzmir in sahibi zannediyorlar sadece zenginler o kadar başka özellikleride yok,etkileride.

Yorumu oyla      18      10  
26 Ekim 2011 Çarşamba 08:42

İzmirde belediye başkanların bu çalışmalarıyla kavga ve karşı ekipleşmeyle daha çok oy kaybederler sadece çiçek dikip sanatçı getirip konser vermeklen olmuyor.mahşerin sekiz atlısı çok çabuk bir birinde koptu işte anlayış ve siyaset biçimleri nekadar tutarsız oldukları çıkıyor ortaya siyaseti siyaset için yapmak ve partinin oylarını nasıl artıra biliriz düşüncesi olmalı ama başkanlar ben acaba birdaha başkan olurmuyum tedirginliğinde ama olmıyacaklar başta karşıyaka olmıyıcak istemiyoruz

Yorumu oyla      19      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
"Bu kadar büyük çadır talebi beklemiyorduk"
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, depremin ardından Van'da çadır konusunda ...
"İktidarıyla muhalefetiyle, Türkiye tek yürektir"
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Sakın ola ki ’Türkiye bize sahip ...
Sarı’dan teşkilata mesajlı uyarı
AK Parti Bayraklı İlçe Başkanı İsmail Sarı, disipline gönderilen Belediye ...
 
Bahçeli: 'Ağlama sırası onlarda' diyen soysuzdur
MHP lideri Devlet Bahçeli, Van’daki deprem için “ağlama sırası onlarda” ...
Ak Parti İzmir Teşkilatı, Van için seferber oldu
AK Parti İzmir il Başkanlığı, çok sayıda vatandaşımızın hayatını kaybettiği, ...
Tekin ile Kürüm’den çok gizli zirve
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin ile imzacı grupta yer alan Karabağlar ...
 
'Erciş'e gönül bağım var'
Kılıçdaroğlu ilkokula başladığı Erciş’te incelemelerde bulundu. ‘Buraya ...
CHP’de kongre takvimi netleşti, muhalifler tedirgin!
Büyük kurultayı erteleyen CHP Parti Meclisi, il ve ilçe kongreleri sürecinin ...
Demirtaş'tan deprem sonrası 'kardeşlik' mesajı
BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş depremin yıktığı Van’da incelemelerde ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva