HABERLER>POLİTİKA
19 Aralık 2011 Pazartesi - 17:21

CHP İzmir’de kongre sancısı erken başladı

CHP İzmir örgütlerinde, askıya çıkan üye listeleri kongreler öncesi hareketliliği artırdı. Muhalif yapıların önüne geçmek isteyen genel merkezin genelge göndererek, listelerin başına nöbetçi dikmesi ya da imza istemesi de dikkat çekti.

CHP İzmir’de kongre sancısı erken başladı

CAN ÖZLÜ/ EGEDESONSÖZ- CHP İzmir’de, üye listelerinin askıya çıkması ile kongre hareketliliği de kendini gösterdi. Bir hafta askıda kalacak olan listelere, partililerin ilgisi da arttı. Genel Merkez’den gelen üye kayıt listelerine göre İzmir’de 18 bin’e yakın üyenin kaydı silindi. İl Başkanı Tacettin Bayır, bu üyelerin çoğunun artık İzmir’de oturmayan veya birden fazla partiye üye oldukları için kayıtlarının silindiğini söyledi. 18 bin üyenin silinmesi 5 bine yakın üyenin de ikamet adreslerinin bulunduğu ilçelere nakledilmesi parti örgütlerinde de hareketliliğe neden oldu. Genel Merkez’den gelen listelerde isimleri bulamayan partililer soluğu ilçe başkanlıklarında almaya başladı.
 
LİSTELERİN BAŞINDA NÖBETÇİ VAR
Genel Merkez’den gönderilen genelge ile üye kayıt listelerinin ilçe binası dışına çıkartılması, aslının ya da fotokopilerinin partililere dağıtılması da yasaklandı. Fotoğraf çekilmesinin de yasak olduğu üye listeleri ile ilgili olarak ilçe başkanları da kendi önlemlerini kendileri aldı. İlçe başkanları, örgütten sorumlu ilçe başkan yardımcıları ile iki ilçe yönetim kurulu üyesini nöbetçi olarak listelerin başında bırakmaya başladı. Parti içi muhalif yapıların, listelerin tamamını yazması ya da fotoğraflamasının önüne geçmek isteyen bazı ilçe başkanları da listeye göz atmak isteyen partililere zaman kısıtlaması getirdi. Çiğli ilçe örgütünde ise listelere bakmak isteyen parti üyelerinin isimlerinin ve imzalarının alınması dikkat çekti.
 
ADAYLAR ÇALIŞMALARA BAŞLADI
Üye kayıt listelerinin askıya çıkması ile kongre sürecine resmen adım atan CHP İzmir’de ilçe kongreleri öncesi aday kulisleri de hız kazandı. Özellikle Bornova, Karabağlar, Konak, Buca, Bayraklı, Karşıyaka, Gaziemir gibi ilçelerde adaylık yarışının hareketli geçmesi bekleniyor. Bu ilçelerde koltuğa aday olmak isteyen birden fazla ismin olması şimdiden “Başkan kim olacak” tartışmalarını da beraberinde getirdi. İl Başkanı Tacettin Bayır’ın görevden almak istediği Karabağlar, Buca ve Ödemiş’te değişimin kongreye kalması heyecanı artırırken, üç ilçe başkanı da koltuğu bırakmamakta ısrarlı. Konak ve Bornova gibi parçalı yapıların hakim olduğu ilçelerde de kongre sonucu merakla beklenirken, en az sıkıntının ‘yarımada bölgesinde’ yaşanacağı ön görülüyor.
 
EKİPLER MÜCADELEYİ KONGREYE SAKLAYACAK
Kongre heyecanının Şubat ayında başlamasına karşın kulislerin adeta aday kaynamasına sahne olduğu CHP İzmir örgütünde daha önce genel merkezde güçlü olan ekiplerde de hareketlilik göze çarpıyor. Bir yandan olağanüstü kongre için derin bir hazırlık yaptığı söylenen Eski Genel Başkan Deniz Baykal ve Eski Genel Sekreter Önder Sav’a yakın ekipler, Ankara’daki seri toplantılardan sonra birlikte hareket etme kararı aldı. Eski Genel Başkan Deniz Baykal’ın son İzmir programıyla su yüzüne çıkan ittifakın İzmir örgütünde karşılık bulması Kılıçdaroğlu’na yakın isimleri korkutuyor. Bu nedenle çok sayıda üyenin silinip tüzüğün yeni maddesinden de güç alarak son dönemde binlerce yeni üyenin mahallelere kaydırıldığı iddia ediliyor.
 
ESKİ EKİPLER METROPOLDE ETKİLİ OLABİLİR
Baykal ve Sav ekipleri CHP’nin kalesi İzmir’deki mücadeleyi bırakmaya niyetli gözükmezken hem olağanüstü süreci hem de olağan kongre sürecinin bu nedenle kapışmaya sahne olması bekleniyor. Özellikle Konak, Karabağlar, Buca, Karşıyaka ve Gaziemir gibi ilçelerde ağırlığını koyması beklenen Baykal ve Sav ekibinin bu mahallelerde ilginç ittifaklara da gidebileceği kaydediliyor.
 
İLÇE BELEDİYE BAŞKANLARI NE YAPACAK?
CHP kongre sürecinde partideki eski ve yeni ekiplerin kapışması kadar belediye başkanlarının duruşunun da anlamı büyük olacak. İlçe belediye başkanları kendilerine siyaseten yakın ilçe başkanlarından vazgeçmeye niyetli gözükmezken başta Bayraklı, Karabağlar olmak üzere pek çok ilçede muhalefetin belediye başkanlarına karşı birleşmesi bekleniyor.

KOCAOĞLU BORNOVA’DA ETKİLİ OLABİLİR
Son günlerde belediyeye yönelik operasyonlarla başı ağrıyan ve her fırsatta kongrelerde yokum diyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun da başka kendi ilçesi Bornova olmak üzere bazı ilçelerde nabız yokladığı, özellikle de il başkanlığı sürecine tesir etmek için bazı milletvekilleriyle görüş alışverişini şimdilik alt düzeyde sürdürdüğü ileri sürülüyor.
 
BAZI VEKİLLER ETKİLİ OLABİLİR
Milletvekillerinin de etkili olması beklenen kongre sürecinde örgütü yakından tanıyan Alaattin Yüksel, Mustafa Moroğlu, Musa Çam gibi isimlerin yanı sıra Kılıçdaroğlu’na yakın olduğu belirtilen Erdal Aksünger, Başkan Kocaoğlu ile davalık olan Mehmet Ali Susam’ın bazı ilçelerde özel çalışma yapabileceği konuşuluyor. Genel Başkan Yardımcısı Birgül Ayman Güler, Rıza Türmen, Dr. Aytun Çıray, Rahmi Aşkın Türeli gibi kent siyasetinde altyapısı zayıf olan vekillerin kongrelere etki oranının düşük olmasının beklendiği belirtiliyor.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
partili 20 Aralık 2011 Salı 11:21

sayın editör öncelikle bir düzeltme yapmanız gerekiyor dediğiniz gibi 18.000.üye silinmedi,ilgili il ve ilçelere nakli yapıldı.sadece 5400 çift partiye kayıtlı olan ile,daha önce vatandaşlok numarası olmayan 2300 kişi silindi,bunlarda daha önce askıda partilinin bilgisine sunulurak yapıldı.

Yorumu oyla      12      7  
Hüseyin Yusuf Aydın 20 Aralık 2011 Salı 11:05

Seferihisar teşkilatında veya halkta Tunç soyer e karşı güven kalmadı.Teşkilat kendi içerisinde Tunç soyere karşı birleşme sinyallerini uzun zamandır veriyor.Belediye başkan adayını belirleyecek bir kadro oluşacaktır kongrede.Bir daha Tunç soyer gibi bir hata yapılmayacaktır örgütümüzde.

Yorumu oyla      14      6  
partili 20 Aralık 2011 Salı 10:20

üyeden,kork,partiliden kork liste sakla sonra baykal,sav öyle şimdi gelen gideni aratı yor noldu parti içi demokrası ,sizlere ömür sonra buda alt kimlik demokrasisi partiyi bitirim rahatlayacak bunlar.

Yorumu oyla      13      8  
bornovalı.c 20 Aralık 2011 Salı 09:39

Modern bornovamıza aktif,etkileyici dinamık başkan istiyoruz.Konuştuğu zaman etkileyici, projeler sunan üniversite semtine yakışan girişimci genç başkan lazım

Yorumu oyla      14      7  
saviciler 20 Aralık 2011 Salı 08:15

bucada daha önce sahte kayıtlarla ve ilçe sekreteri çalışanın entrikaları ile kazananlar bu sefer herkesin gözünün önünde aynı tezgahı kurması ve tabanında yemesi ile yine kazanacaktır.tabiki bu kişilerin bucada tertipli ve düzenli bir şekilde çalışmasını ortadan kaldıracak ciddi bir yapı ortaya çıkması temennimizdir.mehmet süne ,ise önce mahallesi yiğitlerden çıkmalı oradaki muhalefet bu sefer tek yürek olmuş durumdadır.seçim sabahı etnik ittifak olmazsa kesin kaybederek çarkın içinde eriyecek

Yorumu oyla      15      6  
20 Aralık 2011 Salı 05:08

Konak, Karabaglar, Buca, Bornova . Bunlar gitmeli. Ozellikle Konak, karabaglar ve Buca mutlaka degismeli.

Yorumu oyla      15      7  
20 Aralık 2011 Salı 00:48

yine erdal aksünger reklamları devam ediyor

Yorumu oyla      13      7  
ersin 19 Aralık 2011 Pazartesi 21:26

Buca da Mehmet süne kazanmak için çalışacak,bakalım bu seferde kazanacak mı?

Yorumu oyla      14      6  
Ali EKMKÇĞLU 19 Aralık 2011 Pazartesi 18:25

CHP nin kongre sürecinin ve tabandan tavana örgütlenme hareketinin Ülkemize ve tüm CHP sevdalılarına hayırlı olsun.Bu demokrasi şenliği CHP nin birlik ve beraberlik şenliği olacaktır.Bunun kazananı ve kaybedeni olmayacaktır. ..Ama daima kazanan CHP olacaktır..Kazanan birlik ve beraberliliğimiz olacaktır...Ülkemizin içinde bulunduğu şartlar bizim birlik ve beraberliğimize daha cok ihtiyacımız oldugunu işaret etmektedir..

Yorumu oyla      24      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti'de sürprizlerle dolu Konak İlçe Kongresi!
Toplam 400 delegenin 244'ü oy kullandı. 77 oy boş çıktı. Genel Merkezin ...
CHP Konak esnafa ‘bedelli’yi anlatacak
CHP Konak İlçe Başkanı Aytekin Tunus ve İlçe Örgütü, ilçe esnafını gezerek ...
Demirsoy Karabağlar Belediyesi'ne transfer oldu
CHP Gaziemir eski İlçe Başkanı Yüksel Demirsoy, Karabağlar Belediyesi’nin ...
 
AKP ‘internet andıç’ına müdahil olacak
İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince görülen ''İrtica ile Mücadele Eylem ...
2011'in son seçim anketi: Hangi parti kan kaybediyor?
Sonar Araştırma Şirketi'nin 3 bin kişiyle yaptığı anketten, şimdi seçim ...
Kılıçdaroğlu: Birileri Köşk'ü kafasına koymuş!
Cumhurbaşkanı Gül’ün görev süresine ilişkin Başbakan Tayyip Erdoğan’ın ...
 
Türeli’den cari açık uyarısı: 2012-2014 dönemi çok kritik
CHP İzmir Milletvekili ve Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Rahmi Aşkın Türeli, ...
AK Parti Konak'ta Ötnü yeniden başkan
AK Parti Konak İlçe Başkanı Yaşar Ötnü, atama ile geldiği koltuğa bu kez ...
Memura yılbaşında hediye yasağı geldi
Kamu Görevlileri Etik Kurulu, yaklaşan yılbaşı öncesinde memurları uyardı. ...
 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
İzmirli kız ve Onur E. Yıldız meselesi
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sinema dünyasına İzmirli iki yıldız!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk nasıl şımarır?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (8) 'Sokak satıcıları'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva